Belépés
wob.blog.xfree.hu
" Egy ember értékét saját maga adja, és nem az amije van " ... weisz tomy
1949.09.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
A nagyapa és a biblia
  2014-03-22 09:50:09, szombat
 
 


Egy tanulságos történet:
A nagyapa ül a konyhában és olvassa a régi bibliáját. Az unokája is olvasni akarta,igy utánozván a nagyapját. Néhány napi olvasás után az unoka oda áll a nagyapa elé : papa én is olvastam a bibliából de nem értem és elfelejtem amit tegnap olvastam.
A szenes kosár ott állt üresen a tűzhely mellett, kézbe fogta a nagyapa és így szólt az unokájához : Fogd fiam ezt a kosarat , ugorj vele le a patakhoz és hozz egy kosár vizet nekem. Az unoka eleget tett a kérésnek, de a víz kifolyt a kosárból. Panaszkodik is a nagyapjának, mire ő :fiam szedd gyorsabban a lábadat, mert túl lassú voltál. Futott is az unoka de csak üres kosárral érkezett meg a nagyapjához. Kifulladva mondja a fiú : nem lehet kosárral vizet hozni, megyek egy vödör után, és avval meglásd fogok tudni hozni. Mire a nagyapja : ne a vödörrel hozz vizet mikor én egy kosár vizet kértem, hogy hozz. Ha egy kicsit jobban igyekszel biztosan meg tudod azt csinálni, szólt a nagyapa.
Nem volt ebbe meggyőződve a fiú de azért megpróbálta még egyszer a kosárral a víz hozást. Sikertelen volt e próbálkozása is.
Odaállt a nagyapja elé, mondván : lásd be te is nagypapa, hogy nem lehet kosárral vizel hozni, nincs értelme tovább próbálkoznom. Mire a nagypapa azt mondja : Látod a kosarat fiam, milyen szépen megtisztult belül a fekete széntől !
Jól jegyezd meg, hogy ez történik akkor is mikor a bibliát olvasod. Lehet, hogy abban a pillanatban nem érted, vagy elfelejted amiről olvastál, de egy biztos, olvasva sokszor, megváltoztatót téged úgy gondolkodásodban mint élet felfogásodban. Ezt tartsd szem ellőtt.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elmélkedésem a stresszről
  2014-03-14 16:42:35, péntek
 
 


Az életünkben megtörténő dolgokat két kategóriába sorolhatjuk, az elsőben azok a dolgok tartoznának amik tőled függetlenül megtörténnek, ezekből van a kevesebb. A második, ahova a dolgok nagyobb részük tartoznak, azok amelyek tetteidtől függenek csupán, itt rajtad múlik minden. Ezek benned egy érzelmi hatást váltanak ki, és erre alapszik cselekedeted.
Míg az első kategóriában történtekért nem vagy felelős, addig a másodikban történtekért felelős vagy és neked kell uralkodni felettük. Had példázzam is ezeket :nem állíthatod el az esőt vagy a havazást, az úton elédbe csapódott gépkocsit, a repülő vagy vonat késését még sok hasonlót sorolhatnák fel ide. Továbbá a második kategóriából is néhány példa : a villanyrendőr pirosát nem válthatod zöldre, de betarthatod a szint amikor behajtsz a kocsival mert ez csak tőled függ, vagy nem tudod letiltani a koldulókat, de kapnak vagy nem tőled valamit az már rajtad múlik, és így.
Állítom, hogy a stressz , maga a tény csak tőled és viselkedéseden múlik. Magyarázom egy történettel : a reggelinél együtt a család, és utána megy mindenki a maga útján. Egy telefon csengés töri meg az étkezést, utána kapsz, hogy válaszolj a hívásra. Seftedbe figyelmetlenül az ölődbe fordítod a tányérod tele tojás rántottával ! Átmész rövidzárlatba, kiborulsz, fennhangon ordibálsz, mert a tányért a párod túl az asztal szélére tette, lekapod gyerekeid amiért nevetnek rajtad, kezded hangoztatni milyen fontos dolgod van és már nagy késésben vagy, aláhúzod azt is, hogy mennyire pont a legkedvesebb kosztümöd ment tőnkre. Egyszóval kicsapod a hisztit, miután a te figyelmetlenségedből történt minden, de nem ismered be ezt.
Továbbá szidod a napot mert nem jól indult el számodra, a szolgálatodba nem halad a munka mert idegileg kikészültél, csak panaszkodsz és mindent a stressz rovására teszel. De átgondolva e állapotod csak tőled függött egyedül.
Térjünk vissza egy kicsit a reggelidhez, ahogy te reagáltál,( ha lehet azt annak nevezni), nem volt helyénvaló ! Be kellet volna ismerned ügyetlenségedet, átöltözz, megkérd párodat vigye el ruhádat a tisztítóba, elnézést kérsz gyerekeidtől ügyetlenségedért. Másképp és jókedvvel mehettél volna munkádba és nem rontod el a napodat. De egy hátránya is lett volna, hogy nem tudsz fűnek fának panaszkodni hogy te milyen nagy stressznek vagy kitéve, vagyis semmi siránkozás !
Lényeges különbséget láttok ti is, tehát ezek a dolgok amik tőled függenek, amelyeket uralnod kell, és nem egy fantom szó mint a stressz mögé beseperni mindent, mert elbírja az..
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Korunk életmódja
  2014-03-06 19:17:37, csütörtök
 
 


Korunk rohanó életmódja, a sok stressz, egészségtelen táplálkozási szokások, dohányzás, kábítózás,alkohol, ami egy sor un. civilizációs betegséget eredményezhet, mint a szívinfarktus, magas vér nyomás, neurózis, vagy akár mozgás szervi betegségek.
A sport az ami nyújtja azt a terhelést, amely a szív és vér keringési rendszer magas fokú alkalmazkodó képességét igényli. A sport fokozza a fizikai erőnlétet, megóvja a szellemi frissességet, fegyelmezettségre, önismeretre, rendszerességre nevel minket.
De ne felejtsük el azt is, hogy szükséges az ember és a természet közötti megromlott viszony helyrehozása. Szentgyörgyi Albert: "A természet hatalmas az ember parány. Ezért az ember élete attól függ, milyen kapcsolatot tud teremteni a természettel, mennyire érti meg , és használja fel a természet erőit saját hasznára". Nagyon szépen fogalmazza meg ezt Eötvös Lóránt is :" Jobb egyszer látni valamit, mint arról tízszer olvasni."
Mozogni, felfrissülni, ünnepet érezni, egészségesebb, jobb és boldogabb emberé válni, ez a fő célunk.
Mi itt Nagybányán csodás természeti környezetben élünk. Az ablakon kinézve,( mint a képen), gyönyörködhetünk az erdőkkel, tisztásokkal, hóval borított hegyeinkben. Az év bármely szakában felkereshetjük őket,a tiszta vizű patakaikat, vagy akár az 1000 méternél is magasabb csúcsaikat. Mi..., Én élünk is e Isten adott lehetőségekkel, kimegyünk a természetbe, és nem halasztjuk holnapra, mert akkor az mindég egy másik nap lesz, ami soha nem jön el. Büszkék vagyunk arra is, hogy Petőfi Sándor, nálunk írta egyik legszebb versét a "Szeptember végén" címmel, amikor a nászútján itt volt Szendrei Júliával, és eltört a kocsija tengelye. A megjavításáig a Nagybánya melletti Koltón, Gróf Teleki kastélyában töltötte mézeshetét. E kastélyban rendezték be a ma is látógatható Petőfi múzeumot.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
....tavasz..
  2014-03-03 17:56:39, hétfő
 
 



....tavasz..

...tavasz, mely tele volt örömmel és illattal,
madár dallal és újjászületéssel,
pillangóval és pattanó rügyek mézgás szagával
és ezer mindennel,
ami csak egyszer van ezen a világon,

és aki azt elmulasztja,
az nem láthat,
nem szagolhat,
nem halhat
és nem érezhet éppen olyant.


Wass Albert
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kincs megőrzők
  2014-03-01 14:22:30, szombat
 
 


.....vannak tehát javak, kincsek melyek nem veszendők, de nem is a mennyországra utalnak. Hisz mi a földi szabadságra vágytunk. Akkor hol is a szíved ?...A test világa a szem. Ha szemed ép, egész tested világos. De vajon jó a szemünk ? Ahogy elnézem a mai világot kétlem ezt. Szemünk ma nem elsötétül hanem ijedten hunyorog a sok látványtól. A szemlélődést a mai ember, már aki képes erre, keleti misztikus szeánszokra tartja fenn.
Honnan legyen akkor kincsünk ?
A valódi kincs sokszor el van rejtve. De ott, ahol őseink éltek, mindig kincsek rejtőznek a föld alatt.
Mi azonban Attila kincsét, vagy Tutennhamun sírját keressük. S ha megtaláltuk ? Mi lesz a sorsa ?
Van aki foglalkozás szerűen kincs kereső, egész életében, de képes megválni tőle, eladja. S új után kutat. Nem ragaszkodik egy cseppet sem hozzá. Mert felélte tőkéjét. Tehát kik is a kincs megőrzők ?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2014.02 2014. Március 2014.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 5 db bejegyzés
e év: 69 db bejegyzés
Összes: 803 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 83
  • e Hét: 121
  • e Hónap: 492
  • e Év: 10398
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.