Belépés
wob.blog.xfree.hu
" Egy ember értékét saját maga adja, és nem az amije van " ... weisz tomy
1949.09.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Ezt is nekünk kellet megélni
  2012-01-30 20:56:56, hétfő
 
  Az idei év, vagyis 2012, egy nagyon érdekes és ritka hónappal kezdődik.
A Kínai Fengshui szerint, amit ők kiszámítottak, még egyszer csak 823 év múlva fog előfordulni.
Miről is van szó, ha már netán nem vettétek volna észre, hogy e hónapban :
-öt vasárnap
-öt hétfő, és
-öt kedd is van.
E ritka előfordulást el is nevezték, úgy a hónapot mind évet :Pénzes zsák-nak.

Mi, akik már hatvanan túl vagyunk elmondhatjuk, hogy nagyon sokat láttunk és éltünk már át. Abban a szerencsés helyzetben volt részünk, hogy említsek néhányat: , láttuk az Halley üstököst ami csak minden háromszáz évben kerül közelünkben és láthatóvá a földről, rendszer váltásokat éltünk át, a kozmosz és Hold meghódítását, új év ezred írását, részecske gyorsítás sikeres kísérleteit, és még ne soroljam a sok más vívmányokat, gazdasági eseményeket, háborúkat, és természeti csodák megélését.
Elgondolkoztam azon hogy milyen különös is volt életünk, úgy jókban mind rosszakban feltálalva, nesze itt van éld és vívjál meg vele. Azért nagyon jó, mikor megéred a győzelem napját, és nem esel el útközben. Legyünk büszkék magunkra, mind.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Eleinte nagyon szomorú volt
  2012-01-28 16:03:11, szombat
 
  Volt egyszer egy nagyon virág szerető ember, akinek szíve vágya csak egy szép virág volt, amin repkedjen egy színes pillangó. Ő ezt így álmodta meg magának. Nagy meglepetésére egy reggel csomag érkezett, benne egy tüskés kaktusz, amin egy hernyót vett észre, miután jobban szem ügyre vette.
Nagyon szomorú volt, és nem érette, hogy ha már beteljesült kívánsága akkor miért így? Megnyugtatta magát a gondolattal, hogy annyi ember van még a földön, akinek nem teljesül be még ennyire sem a kívánsága. Elhatározta, hogy nem még fog lázongani ezért, hanem inkább ápolni és gondozni fogja ajándékát.
Nagy meglepetésére, néhány nap múlva, a tüskés kaktusz tele volt gyönyörű virággal, és a hernyóból egy gyönyörű színes pillangó bujt ki. Tehát a természet csodákra képes, és valamilyen számunkra még ismeretlen törvény alapján működik ez..
Ne csüggedj el tehát ha óhajod néha másként sül el, mint ahogy te ezt szeretnéd.
Mert amire te vágyódsz ma, nem biztos, hogy szükséged is van arra. Ami ma még tüske, holnap lehet akár egy gyönyörű virág.
Végtére is , ne légy elégedetlen, lázongó, hanem inkább egy megértő, és kitartó.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megválaszolatlan kérdések
  2012-01-26 12:23:44, csütörtök
 
  Kérdés Ö-n valóban elhiszi, hogy egy Boeing 757-s repülőgép, ami majdnem 2-szer nagyobb a Pentagonon keletkezett lyuknál, tényleg becsapódott oda 2011.09,11-én?
De hol a gép, nem mutatták soha, és miért hazudnak még most is nekünk?

Kérdés Néhány arab fiatalember, akik csak 20 óra repűlőleckét vettek Miamiban egy két személyes gépen, és ráadásul még a vizsgán is megbuktak, 3 köröm reszelővel és 2 manikür ollóval, elfoglaltak 4 utasszállitot?

Kérdés Ezek a fiatalemberek, 700 km. sebességgel száguldó gépeket bele tudtak vezetni az ikker tornyokba? Azok meg összedőltek, bár kimondottan úgy tervezték és építették meg azokat, hogy ellen áljanak akár földrengésnek, vagy repülőgép becsapódásoknak is!!

Kérdés Ha ez igaz, akkor mik voltak azok a másodlagos robbanások, aTv egyenes adásában, az összedőlés pillanatában? De he mégsem elvakult arab fiatalemberek voltak?, akkor kik adják be ezt a mesét és mire kerestek ügyet, a vérlázitással?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tény....
  2012-01-25 17:38:45, szerda
 
  Tény -A hivatalos sajtó mindenütt a világon a multi nacionalista tőke ellenőrzése alatt áll.

Tény -Ez egy szűk kör, nemzetközi pénz emberekből álló csoport.

Tény -Az úgynevezett helyi párt sajtók is tőlük függenek, a politikusok egy meghatározó részét is ők mozgatják bábként, minden országban. A szabad párt sajtó tehát illúzió.

Tény -Amikor egy újságot függetlennek határozzunk el, mindössze csak arról kell megbizonyosodjunk, hogy az nem függ-e a multi nacionalista tőkétől, és egyetlen párttól sem.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tanulj meg szeretni
  2012-01-21 11:59:53, szombat
 
  Tanulj meg szeretni, amíg nem késő.
Ha meg akarsz tanulni szeretni, ami nélkülözhetetlen a jó emberi tulajdonságban, kezd avval akit nagyon utálsz. Vagy avval aki állandóan csak rosszat mond rólad. Ők a méltó ellenfeleid, és kihívásaid a rossz kapcsolataid megváltoztatására.
Hogy hogyan csináld? Mondom rá a példám, de lehet, hogy te kapsz rá, egy neked testre szabottabb módját. Miben kerül neked, hogy dicsérd meg az ingét, hogy milyen szép! Pedig már, te is tudod, hogy két hete, nap mind nap az van rajta, szinte csak le nem rothad róla.
Vagy más, miért ne vedd karjaidba azt, aki csupa rosszat mond rólad, néz a szemébe mélyen, szeretgesd meg, még egy puszit is adhatsz arcára, akkor is ha pont NEM-et mondasz neki! Azt nem nehéz szép mosollyal kimondani, habár eddig szitkaid kíséretében tetted ezt.
Tanulhatnánk szeretetet még a kutyától is, például, aki nagy örömmel, farok csóválással ,ugrik a gazdira, amikor utána megy a hét végibe, ahol már 3-4 napja be van zárva, mert siettében ottfelejtette. Pedig lehetne mérges, és ráugrod hatna, hogy megharapja, de nem ezt teszi, hanem szeretetét és hűségét fejezi ki iránta.
Tanuld meg úgy szeretni az embereket mind önmagadat. Magad is úgy ítéld meg, mind ezt másokkal teszed! Ilyen magatartással, meglásd szebb lesz a lelki világod, és az életed.
Légy sikeres, mert boldogságod kovácsa egyedül te vagy, nem más valaki.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem láttátok valamere ?
  2012-01-19 08:46:05, csütörtök
 
  Mondjátok, nem láttatok valamerre egy országot?. Keresem és nem találom, pedig csak néhány évtizedig hiányoztam hazulról. Most meg nem találom, úgy, ahogy hagytam távozásomkor.
Mindenfele csak keresem de nem találom, csak a bevetetlek termőföldeket, amin vígan buliznak a kinőtt gazok. Még látom, hogy hiányzik az erdő is, ami valamikor bőségesen volt mindenfele, ma csak a kivágott fa maradványait látom, az erdő helyet.
Otthon a Kisfalumban, nincs bezárva a kapu, édesanyám mindjárt mindjárt kiszalad az útra, mintha várna vágyakozva, hogy szívére ölelje a hazatérő gyerekeit. Ha nem ő jön ki, akkor egy öreg apóka botorkál ki az útra, ő is kutat tekintetével, le meg fel. Majd szóba elegyedik az éppen arra járókkal. Nyugtatja magát, elsősorban : Meglátjátok haza fognak jönni!! Ha az idén nem is, de jövőre biztos! Lehet, most pont munkában vannak, sokat dolgoznak, és azért nem tudnak jönni! Megnyugtatóan hat rá, a hallgatóság mosolygós fejbólintása,... bemegy.
Mondjátok nem láttatok valamerre egy országot? Kék ege volt és zöld övezete. Mióta hazajöttem folyvást csak keresem, de nem találom. Még a piacon is voltam, de csak zöldségeket találtam, mindenfélét, Európa minden országából. Őket is megkérdeztem, de nem látták.
Válaszoljatok nekem ,kérlek... tényleg nem láttatok sehol egy országot? még ha földbe taposva, bemocskolva vagy kifosztva is, találtattok rá, mondjátok meg kérlek.... hol van?
Ne vessetek meg, nem kérek semmi mást, csak az országom! Egyetlen vagyonom!
Könyörgök,...... ....... nem láttatok valamerre egy országot?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ez csak furcsa neked is
  2012-01-14 14:16:44, szombat
 
  Azért csak furcsa neked is ,hogy amikor baromfi túltermelés van, hirtelen felüti a fejét a madár influenza és újból média hisztériával lecsökkentik a megrendelés állományt, mert az emberek megijednek és így persze nem esznek baromfit, és ezzel is tönkreteszik a konkurenciát.
Akkor aztán a madár influenza hirtelen hétfőről keddre, virradóra elmúlik ! Ekkor ment tönkre a Hajdú-BÉT is, lemondták a rendelésüket a német és a francia piacok. Cserében, kényszerből, a magyarok elkezdenek libásodni mert ott volt a BAJNAIT.
Vajon mi következik még ezután?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Neked nem furcsa?
  2012-01-14 09:42:53, szombat
 
  Te nem találod furcsának, hogy amikor túltermelési válság van marhahúsból, hirtelen, a semmiből megjelenik a kerge-marha kór, amivel média hisztériát keltve kivágják az európai szarvasmarha állomány jelentős részét, még fizetve is a gazdáknak a vágásért.
Miután tönkretették többek közt a magyar szarvasmarha és tej ágazatot a kerge-marha kór hirtelen elmúlik egyik napról a másikra.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az egyenjogúságról
  2012-01-12 12:28:09, csütörtök
 
  A nők évtizedeken át harcoltak az egyenjogúságukért, napjainkban úgy tűnik, megszabadulnának e kiváltságuktól, mert nem hozott túl sók jót számukra. De elemezzük egy kicsit.
Elérték, hogy dolgozhatnak mint valami rabszolgák, örvendenek amikor a férfi főnökük,( mert leginkább mind férfi főnökök vannak),megengedi nekik a szombati vagy vasárnapi műszakot is. Sőt még abban a megtisztelő helyzetbe vannak, hogy ők a fönökök, mert a főnökök már péntek délében elhúznak kikapcsolódni családjukkal, vagy valamelyik titkár nővel.
Minden második nő már gyomor bántalmakról panaszkodik, egyrészt fogyókúrázik mert a főnöke nem szereti a kövér nőket, másrészt a sok rendetlen étkezéstől, mert szinte reggeltől estig bent van a munka helyén, hogy megfeleljen főnökének.
Álmatlanságban szenvednek éjszaka, mind Aerobat, Reader, Qutlook, Power Point, Enter- stb. jelenik meg álmukban, amitől felriadnak, nehezen alszanak vissza és reggel fáradtan ébrednek.
Egy nem túl magas bérért becsületesen és kőkeményen kell nekik dolgozniuk. És még nem beszéltünk az esetleges felvállalt második műszakról, mert úgy lehet csak a családi bevételt pótolni.
Még ettől is nehezebb helyzetben vannak azok a nők akiket gyerekei , esetleg öreg szülei ,férjükkel együtt, várják odahaza. Itt van ám csak az igazi szolgálat számukra. E esetben nem térünk ki külön, az otthoni takarítás, mosás, főzés, gyerek nevelés,stb. amit mind tudunk saját tapasztalatunkból. Ettől aztán tele a nőknek a hócipőjük a kiharcolt egyenjogúságtól, amire sok esetben rámegy családjuk, fiatalságuk vagy akár boldogságuk. Mind az amit nem fog tudni sem pótolni, sem megvenni pénzért, soha. Minden nőnek át kell gondolnia az életét, álmait, céljait, hogy ne pazarolják el életüket, mert előbb vagy később törékeny szervezetük belefárad e küzdelembe. Hiába van olyan sok arca egy nőnek, mind: anya, pénz kereső, szakácsné, takarító nő, szerető, beteg ápoló, szülő gondozó, íme egy néhány, ebből a sok arcból, amit sorban fel kell ölteniük alkalomhoz megfelelően a nőknek. Tehát férfiak szeressük és tiszteljük őket.

 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Évnyitó, gondolatok
  2012-01-03 11:05:43, kedd
 
  Egyetlen kötelességed e új évben is , az ami az életedben is, hogy hű maradj, elsősorban saját magaddal szemben, és utána a társadalmaddal. Ha netán elhomályosodott elved, a mindennapi küzdelmedben, felelevenítem neked mit kell szemed előtt tarts, mégpedig, hogy szeress, álmodj merészet és amiről már említést tettünk, hogy légy önmagad.
Te kérted tetteiddel, hogy maradj e földön, mert csodákra vagy képes, és ami mind fontos számodra. Nem is fog soha semmi történni veled életedben, ami nem hagyna maga után egy szép ajándékot számodra. Tehát keresd ezeket és enged, hogy megtörténjenek veled. Meglásd, soha nem fogsz sajnálkozni, ha mindig azt teszed életedben, amit megálmodtál. Ez nem ismer határokat, de mindig kezd avval, hogy megálmodod milyen is lesz amikor már elérted álmodat, mert evvel már megtanulód kezelni a sikert.
Életed legnagyobb kihívása, mikor olyan ellen fordulsz, akiről tudod, hogy akár veszíthetsz is. Ilyenkor nem számit soha a kimenetel, mert akár hogy is lesz, az biztos számodra nem lesz váratlan. Te tudod, hogy életed múltjában egy mester voltál, ahogy most éled életed egy bűvész vagy, de sajnos ahogy fogsz élni ezután, ott még egy amatőr, kezdő vagy.
Használj ki mindent és légy szabad és boldog minden percében az órának.
A fénynek vagy egy sugara e földön, te onnan jöttél ide, és oda is fogsz visszatérni egyszer, a fénybe. E földön minden léptedet, tetetett a fény veszi körül. Ne keresd a bajt soha, mert ő megtalál téged ha neked van szánva.
A sors nem kényszeríti reád, hogy milyen irányba menj. Te mész, amilyen irányba óhajtsz, de felkészülve, mert a sorsod te irányítod egymagad. Akármennyi ideig is tart e utad, vagy tartózkodásod e földön, ennek a tartalmát az adja meg., hogy mily módon tudtál szeretni, mily szívből jövő volt e szeretett, és mennyire szeretted a szeretettet.
Szívből kívánom, légy saját magad mindig, mert csak így tudsz önfeledtül boldog lenni az életben.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2011.12 2012. Január 2012.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 11 db bejegyzés
e év: 101 db bejegyzés
Összes: 803 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 56
  • e Hét: 94
  • e Hónap: 465
  • e Év: 10371
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.