Belépés
wob.blog.xfree.hu
" Egy ember értékét saját maga adja, és nem az amije van " ... weisz tomy
1949.09.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Nagyszombat
  2018-03-31 09:56:27, szombat
 
 




Beteljesedett Csend van. Néma csend. Káosz. Valakit elhallgattatni szeretett volna az emberiség. Mert az emberek nem szeretik az Isten szeretetét. Amelyik napon Isten embert teremtett a földre, azon a napon az ember megölte Istent. Viszont nem sikerült elhallgattatni. Ma is beszél a kereszt!! Ugye mennyire érthetetlen szeretet ez ? Megérted ?Elhiszed ? Elfogadod ? Nem ,soha nem fogjuk teljesen.
"Jézus hangosan felkiáltott, és kilehelte lelkét !" Annyira titokzatos ez a kiáltás.
Ez a szeretetnek a kiáltása, amely hangosabb minden kiáltásnál, törje át a mi süketségünket, a világ süketségét.
Ma másfajta könnyek ideje jött el : a csodálkozás, az öröm, és a hála szép könnyeié. És a megrendülésé. Csak azért, mert ez a szeretet, és ezek a sebek gyógyulást szereztek nekünk.
Feltámadt, nincs itt ! Nagyszombat éjszakájának legmeghatározóbb képe a világosság sötétség feletti győzelme. A világosság győzelme... azaz van valaki, aki úrrá lett a halál megsemmisítő erején. És aki nem csak önmagának él, az ennek a húsvéti fénynek a hordozója, hirdetője és részese.
Ezáltal legyen erős és irgalmas a szívünk, éber és nagylelkű, amely nem hagyja, hogy bezárkózzon, és nem esik bele a közömbösség globalizációjának szédületébe.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Előkészületek
  2018-03-29 18:25:42, csütörtök
 
  Bizony mondom nektek,egyiketek elárul.
Színterek jelennek meg előttünk: Üdvözitönk kivégzésének előkészítése, ahol diadalt ül az emberi gonoszság, illetve az utolsó vacsoráé, ahol Jézus szeretetének legnagyobb jelét készül adni. Mindkettő ugyanabba az irányba mutat. Arra az eseményre irányul, amely emberi oldalról kivégzés, gyilkosság.
Ebből az egyetlen vacsorából él azóta is a világ, s születik meg a mennyország, az a menyegzős lakoma, amelynek asztalához mi is meghívást kaptunk.
A szegény kiüresített szív az, amelyen átjár a Lélek, vagyis ismeri saját szegénységét, és a másik emberért éli életét. "Boldogok a lélekben szegények, mert ilyeneké az Isten országa "
Megértettétek-e, hogy mit tettem veletek ? Példát adtam nektek adni, hogy ti is tegyétek meg. Érdekes, hogy nem a szép beszédek után, nem nagy csodák után, hanem az utolsó vacsorán, a lábmosás után mondja ezt Jézus. Elgondolkodtató...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Addig menj haza...
  2018-03-28 12:08:24, szerda
 
 



Bálint Ilona
Addig menj haza

Addig menj haza, amíg haza várnak,
Míg örülni tudsz a megkopott vázában lévő virágnak.
Addig menj haza, még könnyes szemmel várnak,
Míg minden szerető kezet előtted kitárnak.

Addig menj haza, még haza mehetsz,
Míg, neked suttognak az otthoni szelek.
Hajad felborzolják, karod alá kapnak,
Gyenge szorításukkal, még ők is visszatartanak.

Addig menj haza, míg testvéreid, szüleid várnak,
Míg megszokott illatát érzed a családi háznak.
Siess hát haza és mondj el mindent, a rosszat és a jót.
Mindent, mindent, ami szívedből szól.

Tudod ?-ez a ház egyszer majd nem vár haza téged,
Üresek lesznek a szobák és megfakulnak a képek.
Akkor már a szellők sem suttogják, hogy várnak,
Ekkor fognak igazán rád törni a gyermeki vágyak.

Míg szeretteid az ajtót sarkig tárják érted,
Míg nem halkulnak el végleg az öreg, csoszogó léptek.
Addig menj haza, amíg haza várnak,
Még vállára borulhatsz az Édesapádnak, Édesanyádnak.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hagyd békén...
  2018-03-27 19:00:29, kedd
 
 


Hagyd békén, hadd tegye, hiszen temetésem napjára teszi
A virágvasárnapi ünnepi bevonulás, a királynak kijáró fogadtatás és üdvözlés, a nép öröme és dicsőítésének hangulata, mintha háttérbe szorulna. Jézus elvonul, azok társaságában akar lenni, akik igazán barátai, akik szeretik Őt. A családias légkör örömét megtöri a szenvedés és a halál feszültsége. Mintha környezete érezné anélkül, hogy kimondaná, hogy közel az idő és elhagyja őket.
A nagyhét kezdetén sokszor a szomorúság és a csüggedés vesz erőt rajtunk, temetésre készülünk, sírt készítünk, de szívünkben éljen a feltámadás örömének reménye.
Fiaim már csak rövid ideig vagyok veletek. Egyikőtök elárul, ahova megyek oda ti nem jöhettek.
Az irgalmas szív nem jelent gyenge szívet. Aki irgalmas akar lenni, annak erős, megingathatatlan szívre van szüksége, mely bezárja kapuit a kísértő előtt.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Virágvasárnap
  2018-03-25 21:18:21, vasárnap
 
 



Virágvasárnap

Azon a napon virágzott a Föld !
Pálma nőtt a tövisek helyében,
Amikor annyi kiáltás hangzott:
"Áldott aki jön az Úr nevében."

Ó, az a nap nem tartott sokáig,
este lett, s elmúlt a többi között,
bár összeértek a keresztutak,
s az örök győzött az idő fölött.

De akkor ott, a virágos lejtőn,
ahova az a kis szamár lépett,
meg nem tudta más,csak az Úr tudta !
A szívek lángja ellobbant, kiéget !

A földi út kezdete és vége,
átívelt a virágvasárnapon,
hogy a halálon győzzön az élet,
a dicsőséges húsvét hajnalán.

Lukátsi Vilma
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sokan látták, és hittek benne
  2018-03-24 15:28:21, szombat
 
  A tiszta szívű ember, ha néha bűnbe esik, előbb-utóbb megszólal lelkében a bűntudat. Mivel nem tudja elviselni a bűnt, amit elkövetett.
Mi mennyire törekszünk arra, hogy ne tartozzunk a szétszóródott nép közé ? Kérjünk alázattal kegyelmet ha kell, és fogadjuk el korlátainkat, és akkor bízni fogunk a végtelen lehetőségeinkben.
Így ellen tudunk majd állni a rengeteg kísértéseinknek, mely el akarja hitetni velünk, hogy egyedük is meg tudjuk változtatni magunkat és az egész világot.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megismeritek
  2018-03-22 15:20:15, csütörtök
 
  Megismeritek az igazságot, és az igazság szabaddá tesz benneteket Mindennapi életünkben nagyon sok vitába keveredünk, amelyek sokszor sértődéssel, haraggal járnak. Tegyem félre gőgömet és bocsássak meg magamnak és felebarátomnak.
Azért imádkozzunk mert mindannyian meg fogjuk ízlelni a halált, ha annak eljön az ideje. A szabadság arra hív minket, hogy szabadon döntsünk. Csak ki kell tárni szívünket, és akkor képesek leszünk döntést hozni életünkről.
Jézus elmondja a farizeusoknak, hogy folytathatná az ítélkezést fölöttünk, de mégsem teszi meg, hiszen nem azért jött közénk, hogy elítéljen minket, hanem, hogy megváltson minket.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
József igaz ember volt
  2018-03-20 17:22:24, kedd
 
  József igaz ember volt.Ő az Istenre igent mondó megbízható ember példaképe. Józsefnek az élete kiváltságos volt. Józsefnek az volt a kiváltsága, hogy Isten jött le a családjába. Kicsi gyermekként vigyázatot reá, nevelhette, átölelhette, gondozhatta. József gondunkat viseli, csodát most is művel, de ennél nagyobb csoda, ha az ember megtalálja a neki szánt isteni akaratot.
Kérjük segítségét, hogy legyünk mi is igaz emberekké és másokért mi is sok jót tegyünk szeretetből.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tanúságot tenni
  2018-03-18 15:58:20, vasárnap
 
  Ha magam tennék tanúságot saját magam mellett, nem volna érvényes a tanúságom.Tanúságot tenni. Megvallani.Jelenvalóvá tenni. Megmutatni. Erre hívnak bennünket e időben. Így a Húsvéti ünnepek előtt. Ezt kell megvallani ! a szürke mindennapokban, a családban, a munka helyen, a közösségben, mert ez nem más mint a hűség, szeretet és odaadás.
Lemondásaink, jótetteink, elhatározásaink és áldozat vállalásaink tanúskodjanak minderről. Minden napunk egy újabb lehetőség tanúságot tenni az igazságról, arról az igazságról, amely szabaddá, jobbá, teljesebbé, tesz minket. A megmutatott igazság nem egyenlő azokkal a rész igazságokkal, melyeket a világ tár elénk vagy amelyeket a világ igaznak nyilvánít előttünk.
Tőled függ, hogy milyen igazságokra építed életed, elveid ! Kiről tanúskodik a mi életünk ? Nyissuk ki szívünket és engedjük, hogy a bennünk levő kételyek kapjanak választ és távozzanak .
A jó föld műves nemcsak arra gondol, hogy a búza szem a földbe hulljon, hanem gondoskodik annak minőségéről és mennyiségéről, valamint megműveli azt a talajt, amelybe elveti a magot. Nekünk is ezt kell tennünk.
Megbánásunkkal és jó cselekedeteinkkel kitakarítjuk lelkünk magtárából az élettelen magvakat, hogy így többszörös termést hozhassunk életünkben, biztosítva evvel boldogságunkat.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kelj föl
  2018-03-14 17:27:48, szerda
 
  Kelj föl, fogd magadat és menj. A bűn földre tesz bennünket, akkora sebet okoz lelkünknek, hogy mi is, mint az ágyban fekvő beteg, képtelenek vagyunk vele szembeszállni. A kérdés az, hogy fel akarunk állni és küzdeni ellene?. Akarsz-e meggyógyulni ?
Mintha szemrehányást kapnánk hitetlenségünkért ! A hit ereje csodákra képes és ezért ennek megfelelően kell nekünk is cselekednünk életünkbe.
Van remény arra, hogy minden rendeződik, helyreáll, a legnagyobb kétségbeesések ellenére is. Minden nehézség, probléma eltörpül, csupán egyetlen dolgunk van, várni türelemmel.
Maradjunk kitartóak és áll-hatosak, mert eljön az öröm, az ujjongás ideje számunkra is.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2018.02 2018. Március 2018.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 14 db bejegyzés
e év: 113 db bejegyzés
Összes: 803 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 13
  • e Hét: 51
  • e Hónap: 422
  • e Év: 10328
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.