Belépés
wob.blog.xfree.hu
" Egy ember értékét saját maga adja, és nem az amije van " ... weisz tomy
1949.09.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Miért könnyeznek ma az öregek ?
  2013-09-22 17:01:29, vasárnap
 
 


A motorok dübörgő zaja, a jármű vezetők tülkölése, durva szitkozódása, a fékek csikorgása, töltik be a mai nagyvárosok utcáit és tereit. Vajon e kép volna a mai modern város élete?..-a sürgő- forgó jövés-menése a pénz hajcsároknak?..
Hát biza ez már nem az én régi, kedvelt, megszokott, nagyra becsült városom, amelyben még tisztelték és becsülték egymást az emberek. Ezt nem is kell palástolni, mert le olvasható már egy mérföldről, hogy milyen élet zajlik is abban a városban.
Ma már nem is fűzik egymáshoz az embereket személyes élmények, úgy ahogyan emlékeznek reá az idősek.
E rohanó világgal, az idősek, már nem is tudnak lépést tartani, amiért mellőzve, és kizárva érzik magukat. Ma már szinte senki sem veszi észre őket, sajna sok esetben még a család tagok sem. A mai idősek csak ülnek otthon vagy a városi padokon, lehajtott fejjel, csüggedten, és a hulló könnyeik végigmossák, az élet által barázdált arcukat. Könnyeik csak úgy csepegnek le arcukról akár tavaszi olvadáskor a ház eresze.
Senki sem hallja meg sóhajtásukat, a zokszóikat, amit fájdalmuk hoz ki szívükből.
Ők már megélték életüket, már látták és megbirkóztak a reájuk zúdult nehézségekkel, ők tudják milyen az élet napos, vagy árnyékos oldala.
Következtetésképp : méltán sírnak az öregek, még ha láthatatlanul, és elfojtva is. Ami biztos az, hogy érzéseik mind szívből jönnek, és nem színházi alakítások részükről. Gondolkozz el egy kicsit te is.
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Legyünk jobbak minden nap
  2013-09-14 12:48:22, szombat
 
 


Legyen példaképünk a minden napi életben. Igyekezzünk emberségesebbek lenni, megbocsátóbbak, és megértőbbek.
Ide passzol e idézet : "Néha szavak nélkül kell megbocsájtani. Érteni a szavakban ki nem fejezett bánat és a jóvátételre igyekvő szándék jeleit, s jelekkel felelni a jelekre"-(Jelenits István)
A mindennapi életünkben tanúi vagyunk eseményeknek, amelyekben néha megerőltető szépet, és jót hozunk felszínre.
Mit érnek a földi javak, ha hiányzik a szeretet, a béke, az odaadás és az ember társunk felé fordulás. Nincs annál nagyobb öröm, hogy ha mások arcára mosolyt fakasztunk tetteinkkel.
Az év minden napján úgy kellene viselkedjünk mintha egy nagy ünnep volna, vagy következne.
Próbáljuk meg tehát, újra meg újra átélni a szépet, a jót, arra gondolva mindig, hogy ez az igazi és egyedüli érték, amely számit nekünk valamit is.
Csakis rajtunk múlik, hogyan élünk evvel a lehetőséggel, és ha elszántan be is tudjuk ezt .
Ne hagyd ki, próbáld meg ezt te is. Járj sikerrel.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A hiú álom szörnyeket teremt
  2013-09-12 17:45:20, csütörtök
 
 


Amint tudjuk a mai világban az "információ" a hatalom. Egy egész információs világban élünk, amelyben egyszerűen csak szimpla felhasználok lettünk, minden téren.
Az utóbbi néhány száz évben hatalmasat fejlődtünk, főleg a természet-tudományok terén. Óriási tudományos központok jöttek létre, de sajna, ezek inkább a politikai és haditechnikai célokra használják fel előbb eredményeiket, és másod sorban fordítják csak az emberiség javára. Ezt bizonyítja, hogy előbb volt atom bomba mint atom erőmű, vagy előbb hadi és megfigyelő űr-szondák mint a Holdra leszállás. Sajna a mai napokban már az orvos tudomány és a gyógyszer ipar is csak egyfajta üzleti vállalkozás lett. Mindennek csakis mi isszuk meg a levét.!!
Nincs kizárva, hogy a sikeres patkány- és majom kísérletek után, következik,hogy elektronikus úton az emberi agyakat is összekapcsolják majd, hogy a megfelelő impulzusok alapján, ugyanazt a reakciókkal válaszoljon mindenki.
Elmondhatjuk, hogy az az új, és szép világ amit meg "jósolt" nekünk Huxley és Orwell, már itt van, és egy olyan valóság amit nehezen vesszünk észre, vagy vallunk be.
Egy Madridi képtárban van kiállítva egy nagyon híres spanyol festő képe, melynek címe:" Az ész álma szörnyeket teremt". Talán Ő már rég látta mi lesz a kimenetele sorsunknak? Ki tudja....
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az úti zsák
  2013-09-02 19:04:13, hétfő
 
 


Keresek egy zsákot, ami az utazásomhoz szükséges. Egy akkora zsák legyen, hogy befogadja azokat, akiket érdekel az életem, és akik szeretnek engemet.
Úti zsákomnak legyenek nagy zsebei, hogy elférjen minden amit viszek az utazásra.
Az volna a jó ha bővíthető volna, így elférnének azok akik utazni akarnak velem, mert tulajdonképp nélkülük nincs értelme utazásomnak. Meg szeretném osztani mindazt, ami az úti zsákomban van, veled és minden barátommal, mert akkor te is meg fogod osztani "zsákodat" mindazokkal akik veled élnek.
Lássuk az utat is amin szeretnénk menni. Mert nem mindegy melyiket válasszuk ki magunknak, mert több fajta út van.
Van " széles" út, rajta tág kapu, ezeken könnyű dolgunk volna,csak az a baj, hogy ezek a könnyű utak a megromláshoz, a kárhozáshoz, a léha és könnyelmű élethez vezetnek. Itt mindenki áthaladhat gond nélkül, akármilyen nagy számú utazó csapat legyen az. Mert a kísértés egyenesen arányos az út méreteivel, ami nagy próbára tesz ki téged.
Na aztán van még " szűk" út, rajta kicsi kapu. Ez a boldogsághoz vezet, egy jobb élethez. E úton te ki vagy téve mindenféle megpróbáltatásoknak, küzdelmeknek, kitartást kell bizonyíts az utad során. De utad végén csak meg elégültség és boldogság vár téged.
Tehát nagyon gondosan válaszd ki az utadat és úti zsákodat.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2013.08 2013. Szeptember 2013.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 4 db bejegyzés
e év: 90 db bejegyzés
Összes: 803 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 37
  • e Hét: 75
  • e Hónap: 446
  • e Év: 10352
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.