Belépés
wob.blog.xfree.hu
" Egy ember értékét saját maga adja, és nem az amije van " ... weisz tomy
1949.09.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Néhány szó a családról
  2013-05-27 17:03:07, hétfő
 
 


Az emberek közötti összekötő kapocs a szeretet. A házasok között működik egy egyesítő szeretet is. Ebből a szeretetből születik egy új élet, a gyermek, új életet teremt egy nő és egy férfi kölcsönös szeretete. És aztán megegyezésük szerint még egy, és még egy új élet születik e szeretetből.
A jó családban az idősebb testvérek is besegítenek a kisebbek nevelésében és felügyelnek is reájuk szívesen, és így vertikálisan és horizontálisan is megmutatkozik az egymás iránti szeretet, és figyelmesség, valamint a felelősség érzés is.
Minden jó családban az együttélés, együtt-tervezés, együtt-munkálkodás folyik, sőt az együtt szenvedést, az egymással való szolidaritást magas fokon is itt tanuljuk meg.
Igaz, hogy ma már mind kevesebb a sok gyermekes család, pedig minden gyermek nem csak újabb terhet, hanem újabb örömöt is hoz a családba.
Az is igaz, hogy a mai világban nagyon sok támadás is éri a családot. Sokan nem is tapasztalhatják meg, a család, mint szeretet közösség által nyújtottakat, mert hamar széthullik az a család, és tagjainak egy ilyen helyen kell élniük. Az ilyen család tagok sokszor elfelejtik, hogy ők azért gyakorolhatják a szeretetet a körülöttük lévők felé, valamint kifelé..
A lényeg, hogy mindig létezzen egy kölcsönös szeretet ember társunk felé, a másik java is vezessen bennünket nem csak a miénk, mert csak így kerülhetünk egyre közelebb egymáshoz, és élhetünk békés megértésben és szeretetben egymás mellett.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Menyország és pokol
  2013-05-24 18:46:32, péntek
 
 


Istennel beszélget ez az ember :
-Uram szeretném megtudni, hogy milyen a Paradicsom és milyen a Pokol.
Isten odavezeti két ajtóhoz. Kitárja az egyiket és megengedi az embernek, hogy betekintsen.
A szoba közepén egy hatalmas kerek asztal volt, és az asztal közepén egy nagy fazék, benne ízletes raguval.
Az embernek elkezdett csorogni a nyála.
Az emberek, akik az asztal körül ültek, csont soványak és halálsápadtak voltak. Az összes éhezett.
Mindegyiknek egy hosszú nyelű kanál volt a kezében, odakötözve a kezéhez. Mindegyikük elérte a ragus tálat és vett egy nagy kanállal. De mivel a kanál nyele hosszabb volt, mint karuk, nem tudták a kanalat a szájukhoz emelni.
Az ember megborzongót ezek látván. Isten ekkor azt mondta :Amit most láttál az a Pokol.
Majd mindketten a másik ajtóhoz léptek.
Isten kitárta azt és a látvány, ami az ember elé tárult,. ugyanaz volt mint a másik szobában.
Ott volt a nagy kerek asztalon, a nagy fazék, finom ragúval.
Az emberek az asztal körül ugyanúgy hosszú nyelű kanalat fogtak kezükben, ami oda volt kötözve kezükhöz. De ez alkalommal az emberek jól tápláltak,kövérek és mosolygósak voltak, és nevetve beszélgettek egymással.
Emberünk ekkor azt mondta Istennek :
-Én ezt nem érten ! Ez volna a menyország ?
-Ó, pedig egyszerű-válaszólja az Isten. Ez igazából csak a képesség kérdése!!
-Ők megtanulták egymást etetni, míg a falánk, mohó, és önző emberek, csak magukra gondolnak, és nekik csakis a pokolban a helyük.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pünkösdi harangok
  2013-05-20 18:57:50, hétfő
 
 


Benedek Elek - Pünkösdi harangok

Olyan szépen cseng a harang,
Mintha nem is harang volna,
hanem ezer harangvirág
Imádságos szava szólna.

Piros pünkösd vasárnapján
Piros rózsa nyíl a kertben,
Kis szívünkben tiszta öröm
Imádsága énekeljen.

Piros pünkösd vasárnapján
Szálljon reánk a szentlélek,
S térdre hullva mondjunk hálát
A mindenség Istenének.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lehetetlen
  2013-05-19 15:03:50, vasárnap
 
 



Higgy, és minden lehet ! Ne ejtsd
Le csüggedt-fáradtan fejed,
Lehet béke, lehet bocsánat,
Új élet, jóság, szeretet...

Erő, fegyver, ész, pénz, ravaszság
Könyörgés, - semmit nem segít :
De megmentheti a világot
A legnagyobb erő : A HIT !


Bódás János - Lehetetlen (részlet )

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ne légy haragos
  2013-05-12 12:01:56, vasárnap
 
 


A nem kellőképpen kezelt harag, eltaszítja életedből azt is akit nagyon szeretsz, és azt is amire oly hőn vágytál. A harag nagy elégedetlenségeket tud okozni, mind a két félnek. A haragod ha kifejezed tettel, valamilyen cselekvéssel, érzelmekkel, bosszú állással vagy akármivel, ne feled az mindig visszatér a feladóhoz, mint egy bumeráng.
A harag még ráadásul biológiai károsodást is okozhat. A haragos sokszor még ölni is tudna haragjában, gondolván, hogy ezzel levezeti érzéseit. Ha netán megkérded őt, mi is bántja oly nagyon, sokszor nem tud egy értelmes, és elfogadható választ adni neked.
Meg kell tanulni a haragot kezelni, és ellenőrzésed alatt tartani, mert ha nem, sokszor megfordíthatatlan és káros következményekkel járhat számodra. Még nagyobb veszélyt jelent a harag ha a házastársak, élet társak közt, vagy a családodban üti fel a fejét.
Ha harag környékezi szívedet, próbáld meg el űzni azt minél hamarabb, akár egy hosszú sétával egy zöld parkban, egy vidám tematikájú mozi vagy színházba menéssel, akár sétáltasd meg ebedet, vagy csevegj a legjobb barátoddal egyet, tehát tedd azt amit mindig is nagyon szerettél tenni.
A szolgálati haragod, hagyd mindig ott a munka helyeden, és ne vidd haza a magánéletedbe, családodba, mert azt nem kell megszenvednie másnak, főként mert ezek e kapcsolataid rovására mehetnek, nagyon könnyen.
Ne akkor múljon haragod ha az neked anyagi hasznot hozz, elvi győzelmet, kielégültséget, valamilyen győzelmet társaságodban, vagy akár valami elismerést köreidben. Maradj meg mindig szerénynek, mind amilyen haragod ellőtt voltál, és ne készülj későbbi megtorlásokra.
Légy bocsánattal mások iránt, mert ez a legnagyobb erénye az embernek, függetlenül attól, hogy ki volt a hibás közületek, ki volt a harag okozója. Hatásod és álláspontod a környezetedben ellenhatást válthat ki, és ez nem biztosit jobb kapcsolatot a munka vagy életed területén.
Ne feled te csak olyan lehetsz mind ahogy gondolkodol, és amilyen a hozzáállásod az életedhez. A haragod okozója az lehet valami rossz, stressz, vagy gond az életedben, de vajon önmagaddal minden rendben van ?, nem kellene előbb átvizsgálni ezt, és saját magaddal megbékélni, mielőtt mást okolnál mindenért ?, ami életedben történik veled.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Köszönöm, köszönöm, köszönöm
  2013-05-05 13:30:32, vasárnap
 
 


Írta : Ady Endre
Részlet a: Köszönöm, köszönöm, köszönöm c.versből
Ajánlóm az Anyák napja alkalmából, minden anyának, nagymamáknak és dédi mamáknak, akik felülmúlták önmagukat, és lehetetlent meg fáradságot nem ismertek. Mély tisztelettel és szeretettel.

" Ma köszönöm, hogy te voltál ott,
Hol éreztem az életemet
S hol dőltek, épültek az oltárok.
Köszönöm az én értem vetett ágyat,
Köszönöm neked az első sírást,
Köszönöm tört szívű édesanyámat,
Fiatalságomat és bűneimet.
Köszönöm a kétséget, a hitet,
A csókot és a betegséget. "
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Amire nagyon vigyázz
  2013-05-01 13:17:09, szerda
 
 


Amire nagyon vigyázz, ha azt akarod, hogy álmaid valóra váljanak, maradj mindig ébren!, ne aludd el, mikor kopogtatnak ,ébren légy
Amire nagyon vigyázz, hogy szavakkal soha nem tudod azt kifejezni, amit arcodról le lehet olvasni.
Amire nagyon vigyázz, hogy a gondolataid minősége adja meg az életed boldogságát.
Amire nagyon vigyázz, hogy a legértékesebb életedben, amit adhatsz, az a becsületszavad, gondold meg nagyon kinek és miért adod azt, mert emelt fővel visszavonni már nem tudod azt soha.
Amire nagyon vigyázz, hogy a legnagyobb hazugságod, az amivel magadat is ámítod, nem, az mivel mást félrevezetsz.
Amire nagyon vigyázz, ha nincs elég bátorságod egy dolgod elkezdéséhez, jobb ha hozzá sem kezdesz, mert csak fecséreled időd, amit nem tudsz visszahozni soha.
Amire nagyon vigyázz, hogy nem elég egy élet sem, hogy utol érd, a tökéletes boldogságod, csak szaladsz egy életen át utána. De életedben sosem késő, hogy emberré válj, hogy jóra változz, csak akarnod kell. Döntsd el milyen akarsz lenni.
Amire nagyon vigyázz, hogy aki kedvel téged, azt nagyon szeresd !, de azt aki nem!! azt felejtsd el.
Amire nagyon vigyázz, hogy minden történetnek életedben van egy "oka"!, ezt próbáld felkutatni, és orvosolni ha az nem elégít ki téged, nem kimagyarázni.
Amire nagyon vigyázz, hogy életed a jövőben, sosem lesz könnyebb mint pont amilyen az ma, de ne felejtsd érdemes megélni azt, akármilyen is lényegében, mert egyedűl a tiéd. Ha valamilyen változáson megy át életed, hagyd, hogy megtörténjen, ne próbálj ellene tenni semmit. Az meg fog történni veled vagy nélküled!.De ha egy második esélyt kapsz az élettől, azt ragadd meg, de két kézzel, hogy el ne veszítsd, hanem használd ki teljesében.
Amire nagyon vigyázz, hogy kiket fogadsz el barátaidnak, nehogy túl késő legyen mire felismered az igaziakat. Az igaziak azok, akik mély nyomokat hagynak szívedben, innen ismered fel őket.
Amire nagyon vigyázz, hogy tartsd kezedben életed gyeplőit, és ne engedd, hogy más húzogassa azt, mert az a te életed és te kell irányítsd, merre, hogyan, és kivel éled meg azt.


 
 
4 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2013.04 2013. Május 2013.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 7 db bejegyzés
e év: 90 db bejegyzés
Összes: 803 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7
  • e Hét: 45
  • e Hónap: 416
  • e Év: 10322
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.