Belépés
wob.blog.xfree.hu
" Egy ember értékét saját maga adja, és nem az amije van " ... weisz tomy
1949.09.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Az utolsó keringő
  2015-05-27 17:55:57, szerda
 
 



Az utolsó keringő

Csak még egy utolsó keringőt táncolj velem,
hadd érezzem azt, hogy az öregség nem fáj,
hadd higgyem csak, hogy az elmúlás is barát,
s valahol még ránk nyitja az élet kapuját.

Csak lágyan suhanjunk az égi csillagfényben.
Könnyedén lebegve, mint az első randevún,
mikor kezem kezedbe rejtetted, és annyit mondtunk:
most már mindörökre egymáshoz tartozunk.

Ebben a keringőben minden álmunk ott lesz,
benne lesz az ifjúság, könny, mosoly, bánat,
minden-minden benne lesz, ami csak a miénk,
amit nem vett el tőlünk, sem törvény, sem gyalázat.

Mert egy utolsó tánc mindenkinek jár, hisz abban
teljesül majd az a nem sikerült tervünk,
amit sokszor szerettünk volna megtörténtté tenni,
de a sors elvette a hozzá való merszünk.


Kun Magdolna
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Érdemeiért
  2015-05-21 17:57:54, csütörtök
 
 



Ha a világ minden lángelméje tanulmányozta volna mi válik hasznodra ebben vagy abban a helyzetben, miféle szenvedés, kísértés, vagy fájdalmas veszteség érhet téged, nem találhattak volna hozzád illőbbet, mint azt, ami ért. A Gondviselő kezdettől fogva kigondolta, hogy ezt a "keresztet", saját ajándékaként neked adja, viselned kell egy életen át.
Mielőtt elküldötte neked sorsodat, megvizsgálta, szeretettel átmelegítette, és átgondolta, hogy miként cselekszik irántad. Mind a két kezével megmérte, hogy egy milliméterrel se legyen nagyobb, egy milligrammal se nehezebb a kelleténél. Azután elküldte neked bízva a bátorságodban és küzdő képességedben. Így most egyenesen jön feléd a könyörülő szeretetének ajándéka, hogy egészen önmagaddá légy és megtaláld beteljesülésedet az életedben.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A legértékesebb ajándék
  2015-05-11 14:03:49, hétfő
 
 


A legértékesebb ajándék
Az igazság az, hogy mi nagyon sok mindent nem is érdemlünk meg, viszont lehetőségünk van minden nap újrakezdeni mindazt amiről úgy gondoljuk, hogy máskor is meg lehetne tenni.
Lelkünket sokféle teher szokta nyomni. Lehetőségünk van arra, hogy újrakezdjük, hogy átértékeljünk magunkban bizonyos dolgokat. Ez egy lelkileg felemelőbb érzés, elhatározod, hogy leteszed lelki terheidet, minden olyat, amitől meg szeretnél szabadulni, és régóta készülsz erre, a megfelelő pillanatot várva.
A legértékesebb ajándékok nem a földi dolgokban rejlenek, hanem a lelkünkben. Ha tiszta a lelkünk, akkor nyugodtak vagyunk, ha pedig nyugodtak vagyunk türelmesek is, amiből kibontakozik a szeretet, amellyel ember társunkhoz fordulunk, akkor is amikor egy jó szót várunk valakitől, akkor is amikor nekik van szükségük segítségre, tanácsra vagy egyszerűen csak meghallgatásra, lelki támaszra. Ne sajnáljuk az egymással eltöltött minőségi időt.
Legyünk tehát bőkezűek, ne bánjuk meg, hogy nem tettünk látszólag, érzékelhetően semmi hasznosat. Sokkal inkább fel tudunk így töltődni pozitívummal. Ne féljünk a holnaptól, ne féljünk attól, hogy mi fog velünk történni, hogyan oldunk meg majd bizonyos feladatokat.
Ezekkel a gondolatokkal kívánom, hogy mindenki lelkében nyugalom, remény, és szeretett legyen.
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Kik lelki szegények és kik ....
  2015-05-06 06:44:32, szerda
 
 



Nem azok a lelki szegények, akik enyhén szólva szerény szellemi képességekkel vannak megáldva. A lelki szegények nagyon különböző adottságokkal felruházott emberek, komoly szerepet tölthetnek be, új vívmányokkal gazdagítják a tudomány, a vallás, a művészet világát. Arról lehet őket felismerni: "Mid van, amit nem mástól kaptál! ". A lelki szegényekből hiányzik az élet kevélysége:" én ez vagyok, és ezt nyújtom, én erre vagyok szerény, és erre aztán nagyon".
A lelki szerény tudja magáról, hogy minden vele született, és mindenről számot is kell adnia majd Istennek, és amije van az arra való, hogy mást szolgáljon vele, mert a talentumot kamatoztatni kell. Ő pontosan tisztában van az értékeivel, nem áll szerény mint sokan. Úgy gondolkodik :" Amim van, azért kaptam, hogy kamatoztassam a közösség javára. "
Az irgalmasok esetében elsősorban a megbocsátásról beszélhetünk, és nem csak arról, amelyik a kamerák előtt történik, ahol a haragosok kezet fognak, átölelik egymást. Néha azonban kell az ilyen jelenet is, de ez rendszerint nem a szív vagy lélek mélyéből jön. Mondják sokszor " Egy darabig nem óhajtok vele találkozni, mert nem tudok ránézni."
Az igazi irgalmasok nem csak azért tesznek erőfeszítést, hogy tapsolják meg őket, hanem elsősorban azért, hogy támogassák és felemeljék az elesetteket, a fogyatékosokat, és a másikat több emberiséggel ajándékozzák meg.
De vannak tiszta szívű emberek is e földön. Kit nevezhetünk ilyeneknek ? Azt aki szereti a napfényes lakást, a tiszta fogalmakat, az egyértelmű fogalmazást, a dolgok áttekinthető és logikus oldalát, szereti pontosan látni munkáját és ideje beosztását, nem azon van, hogy saját érdekét helyezze állandóan előtérbe. Még arról is meg lehet ismerni, hogy ő nem adja el magát mindennap idegen célokért, mert éppen az aktuális haszon ezt kívánná, és a csúcson állandó reflektorfényben legyen, amiben alig van cseppnyi tisztaság. Az ilyen emberben nem szabadul fel az alkotási kedv. Ő ha pedagógus akkor ott minden stagnál és nem lendül mozgásba. Ha vezető állásba jut nem tudja megteremteni a közösség egyensúlyát, nyugalmát, és nem tudja szolgálni őket.
Vannak olyan emberek is akik képesek kiállni az igazságért, mindjárt áldozatok árán is. Ne higgye senki, hogy a vallással átitatott középkorban nem kellett üldözést szenvedni az igazságért. Kellett , legfeljebb a forma, a hivatkozás volt más. Legszívesebben a mi korunkban az emberek kiiktatnák a világukból az Istent, mert más dolgokat imádnak, de azokat erősen.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A gyűlölet mérgez
  2015-05-01 11:37:57, péntek
 
 



Gatte professzor a washingtoni egyetem lélektani laboratóriumában kísérleteket folytatott az emberi szervezetben lelki hatások következtében termelődő mérgekkel. Mínusz 271 fokra hűtött üveg csöveket használt, melyekbe különböző lelkiállapotban levő egyéneket beleleheltetett. Ha a kísérleti alany erős haragot érzett, az lecsapódott,és a folyadék barna színű lett. Bánat esetén szürke, lelkifurdaláskor rózsaszínű.
Amikor a professzor a barna anyagot beoltotta egy kísérleti állatba, az valóságos dührohamot kapott. Annak az embernek a leheletéből kiválasztott méreg, akiben erős gyűlölet tombolt, a kísérleti állatot pillanatok alatt megölte.
A professzor megállapította, hogy egy óráig tartó gyűlölet elegendő mérget termel ahhoz, hogy azzal 80 embert el lehessen pusztítani. Vagyis ez a méreg egyike a legerősebbeknek, amit a tudomány ismer. Valahányszor rosszat kívánunk valakinek, szervezetünk mint a kobra kígyó, mérget választ ki.
A szervezet mindazt a mérget, amit az irigység, a féltékenység, a gyűlölet termel ki felszívja és így önmagát mérgezi meg, önmagának esik áldozatul, ha nem fékezi, nem korlátozza rosszindulatú érzéseit.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2015.04 2015. Május 2015.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 5 db bejegyzés
e év: 86 db bejegyzés
Összes: 803 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 76
  • e Hét: 114
  • e Hónap: 485
  • e Év: 10391
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.