Belépés
wob.blog.xfree.hu
" Egy ember értékét saját maga adja, és nem az amije van " ... weisz tomy
1949.09.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Adventkor
  2013-11-29 19:13:44, péntek
 
 


Adventkor
Ágh Tihamér

Ködös hajnal- órák, tejszínű reggelek,
a földön sárguló, elkínzott levelek.
Az ég hólyag szemén nem tör át a nap,
sugár nyalábja felhőkben megakad.

Az ősz lassan lépked, majd télbe borul,
és ahogy megvirrad, be is alkonyul...
Este tompa fények remegnek az utcán,
megtörnek a tócsák fodrozó foltján.

De a hétköznapok bágyadt szürkesége,
nem törheti meg azt, ami bennünk béke.
Lelkünkben reménység, a szívünkben áldás.
Ránk köszöntött Advent
boldog Jézus-várást.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elhasznált energiánk utántöltése
  2013-11-24 11:40:16, vasárnap
 
 


A szervezetünk legegyszerűbb energia feltöltési módja, hogy kimenjünk sétálni egyet a természetbe. Evvel kiszabadulunk a megszokott környezetünkből, elfelejtjük a mindennapos gondjainkat, bajainkat, stresszünket, Nem kell futkosni ott, hanem lazán, sétálhatunk egyet szeretteinkkel, vagy akár gondolataink tisztábba tevése érdekében, magányosan.
Szerencsés helyzetben vannak azok, akiknek nem kell órákat furikázni, hogy elérjék a kedvelt tájaikat, hanem egy néhány perc alatt már ott vannak. Őket nem veszélyezteti a kényelem eluralkodása , és nem érzik úgy az út fáradalmait.
Aki több időt tölt a természetben, az "elemózsiát" is vissz magával, ő tudja, hogy ott egész más zamata van annak mind odahaza. Nincs jobb egy pohár jó hideg forrásvíznél, amit ott iszol meg.
Kell szakítsunk egy kis időt magunkra is, ne csak, fej nélkül, robotoljunk, mert csak azt érjük el, hogy az összekuporgatót,( nehéz munka árán), vagyonunk végül a megromlott egészségünk helyreállítására fog menni. Nem szabad kihagyni a testünk és elménk kikapcsolódására, és annak helyreállítására, töltött perceket, órákat, amit a természetben töltünk el. Nem kell mást tenni, csak élvezni a természet által nyújtott látványt, ami elénk elé tárul, beleolvadni a csendbe, vagy egyszerűen csak hallgatni a csendet félbeszakító madár csicsergést.
A természetbe menekülés szükségét, mindenkinek úgy kellene éreznie ezt, mint a mindennapi táplálkozást.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ami visszahozhatatlan
  2013-11-17 11:45:26, vasárnap
 
 


Léteznek olyan dolgok életünkben, aminek nem tulajdonítottunk fontosságot, de így utólag már nincs lehetőségünk visszahozni, vagy korrigálni őket. Nagyon oda kell figyelnünk, hogy másodszor ne kövessük el e hibánkat újból. Megemlítenék itt egy párat, általam vélt hibáinkból, amiket nem vagyunk képesek visszahozni soha:
-Nem korrigálhatjuk, vagy törölhetjük ki soha, az általunk eldobott kő hagyott nyomát.
-Az általunk kimondott szó hatását, következményeit, és általa kiváltott érzelmeket, nem tudjuk megváltoztatni, már ez késő.
-A kényelmünkből, vagy butaságunkból kihagyott "alkalmakat" az életünkben nem tudjuk visszahozni soha.
-Nem utolsó sorban, de nagy fontossággal bíró!, az "időt"!, amit elmulasztottunk, minden értelem, tett, vagy cselekedet nélkül, nem tudjuk visszafordítani soha.
Ajánlóm a fiataloknak, hogy jól meg kell gondolni, mit és miért!!! teszünk életünkben, mik a következményei tetteinknek, mert ezekre, előbb vagy utóbb számíttatnunk kell. Mert ez olyan mint egy Ausztráliai Bumeráng!! mindig visszatér a feladójához.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megosztom titkom
  2013-11-10 12:39:55, vasárnap
 
 



Megosztom titkom

Tehát..., megosztom veled elveimet, életemmel kapcsolatosan : a fényt én a szememmel érzékeltem, a dalt füleimmel hallgattam, és simogatni!! mindig a "kezeimmel" szoktam.
Az eddigi életem folyamán, a lábaim lépése után mentem, s gondolataim mindig az "ÉN" agyamban születőt meg. Mindig a szívem gyűjtötte össze, és tárolta el!: a "Szeretettet", mindegy, hogy kivel kapcsolatosan.
Nem provokáltam soha, a jövőmet!!, megelégedtem avval amim pont akkor volt, de harcoltam mindig egy jobbért!, Saját tüzemnél melegedtem, amiből kikapartam a jót,!! s a rosszat! hagytam benne elégni. Soha nem kergettem hiú ábrándokat, csak reálisakat,(megitélésem szerint), és kerestem, hogy a földön legyenek lábaim. Nagyra becsültem, és mindig tiszteltem, soha nem kibeszéltem azt,: akit valaha életemben szerettem, és akivel rövidebb vagy hosszabb kellemes útszakaszaink voltak életünkben.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Erőt kérek
  2013-11-03 12:41:39, vasárnap
 
 


Most így kicsit nehéz a szívünk, az tél beköszöntésével, hisz az iskola javába megy, és elmúltak a nyári meleg napok. Tulajdonképp a nyár az ami sok élménnyel gazdagította életünket. De mindez azon múlik, hogy milyen ami hozzáállásunk a dolgokhoz.
Mi emberek, magas rangú lények, szerettünk mindenről véleményt formálni, mi tudjuk ismerőseink milyen emberek,hogyan működik világunk, sőt boldogak vagyunk ha valaki el is ismeri ezt. De evvel ellentétben nem tudjuk kezelni a bánatunkat, a baleseteket, a betegségeket, amelyek ellőtt megdöbbenve állunk, értetlenül szemlélve ezeket.
De átgondolva, mindennek az eredete, a félelmeink, irigységünk,elhamarkodott ítélkezésünk, vagy egyszerűen nem tudunk elszakadni multunktól, de közben tartunk a jövőnktől. De tulajdonképp, és valójában mit is tehetünk mi ?
Az biztos, hogy tisztában kell legyünk azzal, hogy mikor szükséges szólalnunk, és mikor kell hallgatnunk!. Alázatosak akkor vagyunk ha észrevesszük minden dolognak a jó és rossz oldalát, elismerjük azt is ,hogy az emberek nem mind egyformák, és ekkor alább hagyunk a saját, általunk vélt!! igazunkból, ezzel megértve a másik álláspontját is.
A hétköznapok sűrű forgatagában mindezekre nehéz odafigyelni, bocsánatot kérni, új esélyeket kínálni sajna nem tudunk már. Fontos az, hogy ne féljünk új embereké válni, akkor se ha evvel a másikat felbosszantjuk, vagy a dolgok nem úgy alakulnak ahogy mi ezt elterveztük.
Gondoljunk mindig arra, hogy az események okkal történnek, és lehet, hogy mi ezt később fogjuk majd megérteni.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megfondolandó bölcs mondás
  2013-11-02 17:26:02, szombat
 
 



Mindegy hogy érzed magad, kelj föl, öltözz fel, és jelenj meg.
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Csak állsz
  2013-11-01 18:23:23, péntek
 
 



Mindszentek -ünnepe alkalmával, kívánok kegyeletben teljes örök nyugodalmat kedves szeretteiteknek, akik már eltávoztak közülünk. Őrök nyugodalmuk legyen csendes. Mi meg maradjunk megbékélve .
 
 
2 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2013.10 2013. November 2013.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 7 db bejegyzés
e év: 90 db bejegyzés
Összes: 803 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 13
  • e Hét: 51
  • e Hónap: 422
  • e Év: 10328
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.