Belépés
wob.blog.xfree.hu
" Egy ember értékét saját maga adja, és nem az amije van " ... weisz tomy
1949.09.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Gyertya gyújtás
  2015-10-29 17:02:10, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ne azért ...
  2015-10-26 16:47:26, hétfő
 
 



Ne azért sírjatok ami nincs, azért harcoljatok ami van !
Ne azért sírjatok ami halott, azért harcoljatok ami megszületett bennetek !
Ne azért sírjatok aki elhagyott, azért küzdjetek aki veletek van!
Ne azért sírjatok aki gyűlöl titeket, azért küzdjetek akiknek szüksége van rátok !
Ne a múltatokért sírjatok, a jelenlegi küzdelmeteket harcoljátok meg !
Ne sírjatok a szenvedésekért, harcoljatok a boldogságotokért !
A most velünk történő dolgokkal kezdjük megtanulni, hogy semmit sem lehetetlen megoldani, csak el kell kezdeni, lépni kell !
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Érdekes jelenségek a magyar égbolton I
  2015-10-22 15:27:28, csütörtök
 
 



Pont mint az Északi fények.Szentmargitán, 1730 február 15, este 7 órától éjfélig látszott egy hatalmas jel az égen. Nyugat felől észak felé terjedt, pont mind egy tűz és ez teljes nappali világosságot gerjesztett a földön, amíg e jelenség tartott..

Továbbá hatalmas Üstökös csillag jelent meg az égen, 1680 december 22. Ekkor kezdett látszani az égbolton egy igen nagy üstökös csillag, melynek nagysága meghaladta az égen levő Hold nagyságát. Írják ugyancsak a kor feljegyzései.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Érdekes jelenségek a magyar égbolton II
  2015-10-19 17:23:22, hétfő
 
 



-Téli szivárvány, 1683 év december 7, este felé érdekes szivárvány volt látható a magyar égbolton. De azért volt érdekes mert esőnek és napsugárnak semmi jele nem volt.
Írta Csegei Vass György naplójában.

-Csodálatos égi jelek 1724 márciusában. Egy sárkány módjára repülő, pár láb hosszú, " tüzes" jel, amely a feljegyzések szerint, egész Magyarország területén egy nap egy órájában volt látható. Ez időben a Sajó vizének veresen való folyását észlelték. Rémületet gerjesztett az egész országban.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Házilag csinált édesitőszer
  2015-10-14 15:15:22, szerda
 
 


Erre nem csak hasznosságuk, hanem szükségük vitték reá az embereket. Amikor cukor hiányban szenvedett egész Európa, olyan édességet állítottak elő, már a 18. században, amelyet az ételek, italok, orvosságok és sütemények készítésére használtak. Magyarországtól nagyon távol voltak a cukornád termesztők, így kénytelenek voltak az emberek más után nézni. Ekkor tűnt elő egy új változat, mivel a nyersanyaga is helyben volt !,vagy a mézből való kivonás, vagy a szőlőből való előállítás. A második változathoz az alapanyag megtermett az ország területén, tehát ez volt az elönyős módszer az előállításhoz.
Első gyártok Zala megyében voltak, a XVIII.században. Ők a mustot addig főzték lassú tűznél , amíg egy mézhez hasonló pépet nem nyertek belőle. Az így előállított édes folyadék egy nagyon kellemes ízű és szagú szer volt.
A receptet lejegyezték, mások használatára, vagyis 75 font szőlő szemből, 11 font édes szirupot lehetett nyerni. Sok-sok éven át a társadalom és az ipar ezt az édesítő szert használta fel. Mivel természetes volt, nagyon egészséges is volt úgy gyermekekre mint a felnőttekre nézve.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Krumpli főzés magyar módra
  2015-10-11 13:51:06, vasárnap
 
 
Régi magyar feljegyzésből.
A "Csobánkai" katolikus plébános, ki már próbálkozott többször a házi gazdálkodásban, kitalált egy új módszert a krumpli főzésében.
A vas lábosra, amelyben főzni szokta a krumplit, csináltatott egy bele illő edényt, amelynek lyukacsod volt az alja, és rátámaszkodott a vas edény karimájára. Na most a vas edénybe tette a vizet, és a bele illeszkedőbe a krumplit, majd reá tett egy fedőt.
Ahogy a vas fazékba főni kezdett a víz, a krumplit a viznek párája megfőzte, hisz feléje volt rakva. Így a krumpli jól megfőtt, és megtartotta eredeti izét is. Nagyon ízletes volt.
Mindez 1817-ben történt.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Élvezetek hajszolása
  2015-10-06 17:23:57, kedd
 
 



A kultúrának bármely fokán áll is az ember, nem elékszik meg az általános jólétnek azon érzetével, melyet az egészséges szervezetnek rendes működése nyújt, hanem időnként az agyvelőnek ingerlésével, izgatásával különböző érzetekre ( gyönyör,élvezet, sejt elhalások )törekszik.
Megkérdezhetjük az embereket: miért kell ezeket fogyasztani, erre kitérő feleleteket kapunk mint : nem birok leszokni róla, a nehéz munkám váltja ki belőlem, a nagy stressz amiben élek, szeretem mert olyan jól feldob, vagy ehhez hasonló banális válaszokat kapunk.
Ebből azt következhetjük, ép ésszel, hogy tulajdonképp nem is tudják miért teszik, csak valamiféle magyarázatot keresnek saját maguk megnyugtatására, gyengeségükre, káros szenvedélyükre, vagyis megbújnak ahelyett, hogy megküzdenének életük akadályaival.
Visszatérek a már említett Oberon regéjéből arra a mosolygós rosszindulatú tündérre, aki szedi áldozatait keményen, és megállás nélkül kínálja a különböző báj szereket, aminek rabjául esnek a gyenge jellemű emberek.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A gonosz tündér
  2015-10-01 17:21:28, csütörtök
 
 


Ki ne ismerné Oberon regéjét ! Midőn a szerető emberpár kopár szigeten végképp kimerülve, szomjtól,éhségtől elgyötörve, kétségbeesetten összerogyva, a bosszús tündér mosolygó, szép illatú, nedvtől duzzadó gyümölcsöt vet eléjük.
Reszkető kézzel nyúlnak utána, kiszáradt, kicserepezett ajkukhoz emelik, s ekkor észlelnek reá, hogy a gyümölcs keserű, elfogyaszthatatlan.
A XIX. századtól errefelé a nyomorban sinlödő emberiség előtt, megint megjelent a gonosz tündér, csábító varázsitallal a kupájában s így szólt : Igyál te elgyötört ember, ez majd friss erőt önt beléd, oldja szomjúságod, visszakapod jó kedved és elfelejted a bajodat.
Ha visszagondolunk már olvashattuk Noé esetét a bibliába, a görög és római írnokok is írtak ilyen italokról. Láttuk filmekben is, hogy a császárság mulatozásaiban, a Luculesi lakomáiban is fogyasztottak italt, de akkor csak a felső osztályok vettek részt. Nem az egész emberiség mint manapság.
A pláne az volt mikor az 1700-as években a németek felfedezték a spirituszt. Sokáig nagy titokban tartották a receptet, ami kiszivárgót végül, és akkor mindenki gyártotta a spirituszi italt. Hamar elterjedt ez az egész világon. Ma már az italokat fogyasztják nyakra főre, az emberiség apraja és örege, minden mennyiségben. Meg is van ennek az eredménye a történtekben amit láthatunk vagy olvashatunk mindenfele.
Manapság tizedeli az emberiséget, kortól függetlenül, a pálinka betegség, sör betegség vagy borbetegség, karonfogva a többi káros dolgokkal mint a :kábítók, dohányfélék, kávéfélék, teák, orvosságok, kémiai szeres ételek, tehát különböző élvezeti szerek.
Megbotránkoztató, hogy az emberek nem a kellő táplálék mellett fogyasztják ezeket, hanem azok helyet. Evvel tudatosan rohannak a vesztükbe,.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2015.09 2015. Október 2015.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 8 db bejegyzés
e év: 86 db bejegyzés
Összes: 803 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 64
  • e Hét: 102
  • e Hónap: 473
  • e Év: 10379
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.