Belépés
wob.blog.xfree.hu
" Egy ember értékét saját maga adja, és nem az amije van " ... weisz tomy
1949.09.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
A megosztásról
  2014-08-23 18:57:10, szombat
 
 



Az igazi gazdagság az, ami egyesit bennünket:az ami egyesit, nem az ami megoszt! Mindenki tegye fel magának a kérdést: növelem-e az egységet a családban, a közösségben, vagy pletykás vagyok, aki megosztottságot okoz ? Ti felmértétek valaha, hogy milyen rosszat tesznek a szóbeszédek ?
Nagyon ártalmasak. Megsebeznek. Mielőtt pletykálkodni kezdene valaki, harapjon bele inkább a nyelvébe! Az akkor feldagad, nem tud beszélni, és nem tud pletykálkodni.
Gondolkodjon el mindenki azon, hogy van elég alázat benne, hogy türelmesen bevarrja a pletykáival ejtett sebeket ?
Egységünk nem elsősorban egyetértésünk gyümölcse, vagy a közös erőfeszítésünk eredménye, hanem a sok-sok kultúra, nyelv és gondolatok különbözősége.
Elkötelezettségünk lehetne, hogy mindig egységesebbek legyünk, hogy soha ne legyünk a megosztás eszközei. Feltétlenül szeretetet vigyünk oda, ahol a gyűlölet uralkodik, megbocsátást vigyünk oda ahol a széthúzás van, és egységet vigyünk oda ahol békétlenség van. Ez így legyen mindegyikünknél.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az önismeret
  2014-08-10 10:52:55, vasárnap
 
 



Önismeretünk gazdagodhat, hitelesebbé válhat azáltal, ha elfogadjuk és elemezzük azokat a visszajelzéseket, amelyeket társas helyzetünkben a partnerek küldenek felénk, véleményeket, minősítéseket, érzelmi és viselkedéses reakciókat.
Az önismeret lehetővé teszi, hogy a másik emberrel újszerű, hatékonyabb viszonyt tudjunk kialakítani.
A pszihologiát az önismeret kalandja élteti. Ez teszi izgalmassá és veszélyessé. Az alap kérdések :ki vagyok én, miért vagyok ilyen, hogyan lettem ilyen ? Ezek ismeret elméleti kérdések : mi határozza meg személyességünket, honnan ered az az megismételhetetlen egyszeri jelleg
Értelemben önismereten azt értjük, hogy az embernek áttekintése van a saját személyisége összetevőiről, határairól és lehetőségeiről, betekintése van a viselkedésének hátterére, helyesen tudja megítélni az emberi kapcsolatokban játszott szerepét, hatását annak.
Az önismeret lélektani útjához tartozik az énkép, az ön értékelés és én- kép védés. Az énkép mellett szükségünk van az én-ideálra, arra a képre, amilyennek önmagunkat látni szeretnénk. A cél, hogy az én-kép és az én-ideál közötti távolság a lehető legminimálisabbra csökkenjen !!!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Életünk egy búcsúzkodás
  2014-08-01 12:43:08, péntek
 
 


Meg kérdezetlenül, hogy tetszik e vagy nem, de életünk csupa búcsúzkodásból áll, addig míg el nem jön a végső búcsú, kinek hamarabb kinek később, függetlenül akaratunktól. Minden lépcsőfokon elbúcsúzunk attól amelyikről lépünk a következőre, a feljebbikre. De lássuk csak sorjában.
-Megszülettünk, búcsúzunk az anyaméh gondtalan melegétől.
-Pár év és búcsúzunk a kisbaba korunktól, mivel visznek bölcsőbe.
-Itt sem maradunk sokat,. búcsúzunk, és beadnak az oviba.
- Ki sem játszottuk rendesen magunkat már búcsúzunk , és már beíratnak elemi iskolába.
- Kezdik a feladatokat reánk bízni, újakat tanulunk, búcsúzunk, megyünk középiskolába, majd búcsúzunk és kollégisták vagyunk. Elbúcsúzva evvel kamaszkorunktól is.
-Leérettségizünk, ki tovább tanul ki mesterséget választ, de búcsúzik élete kollégista szakaszától.
-Befejezvén amiket választottunk, búcsúzunk ifjú korunktól, diák életünktől, és kilépünk az életbe.
Fiatal korunk küszöbén állva kezdünk belekóstolni az igazi életbe, mindenki ott ahova vetette az élet. Magunk döntünk sorsunk felet, meghallgatjuk mások tanácsait és következtetünk belőlük. Búcsúzunk életünk azon szakaszától mikor többnyire mások gondolkoztak helyettünk.
-Búcsúzkodunk újból, többünknek eljön az ideje és családot alapit. Más felelősség, más élet , családos életbe kezdünk. Kötelességünk át adni azt amit annak idején mi kaptunk. Sok sok évnyi szolgálati munka vár reánk. Majd búcsúzunk ettől is és nyugalomba vonulunk. A szerencsések kezdhetik nevelni unokáikat, segítve így gyerekeiket, akik már kirepültek fészkeikből .
-Búcsúzunk aktív szolgálati életünktől, éljük a kiérdemelt, nyugodt öregkorunkat, amíg ez meg van írva nekünk, mert ne feledjük, hogy sokan nem élik át az életük mindegyik szakaszát, korai búcsút intvén a megöregedés szépségeitől.
Amikor eljön az ideje mind végső BÚCSÚT intünk e földi életünknek és távozunk egy más világba.
De amíg ez meg nem történik, éljük becsületesen és kegyeletteljesen életünket, és ne figyeljünk arra a sok búcsúzkodásra .
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2014.07 2014. Augusztus 2014.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 3 db bejegyzés
e év: 69 db bejegyzés
Összes: 803 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 37
  • e Hét: 75
  • e Hónap: 446
  • e Év: 10352
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.