Belépés
wob.blog.xfree.hu
" Egy ember értékét saját maga adja, és nem az amije van " ... weisz tomy
1949.09.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Miért van...
  2013-07-19 19:52:21, péntek
 
 


Miért van, hogy többnyire akkor amikor bajba jutottunk, jut eszünkbe imádkozni a megsegítésünkért ?
Miért felejtjük el ezt a sikerünkben, örömünkben, vagyis akkor amikor jól megy sorsunk ?
Miért felejtjük el a legszorosabb kapcsolatot, ami létezik, és ami nem más, mint a kapcsolat ami Istennel köt össze minden embert ?
Miért türelmetlenkedsz és nem mindig várod ki a dolgok végét, legyenek azok rosszak vagy jók ?
Miért nem próbálod, lélekben, magad képzelni helyébe annak aki pont bajba jutott, vagy rossz passzba van, és a te segítségedre számit ?
Miért nem csak azt és úgy teszel, ami neked is jól esne ha veled tennék azt, ha te kerülnél hasonló helyzetbe ?
Senki nem tökéletes, mindnyájan tévedünk, vagy hibázzunk, de ilyenkor amit tehetsz, nem más mind a megbocsájtás, mindkét fél részéről. Fogjátok meg egymás kezét, és egyűt könnyebb lesz majd továbblépni, és megoldani gondjaitokat. Egy különleges kiváltság az, ha türelmed van valaki felé, főként ha segítségedre szorul az, mert soha nem tudni mikor fordul a kocka. Gondold meg jól mit és mikor....meg kivel főként.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Életképes e a mi világunk ?
  2013-07-12 19:51:11, péntek
 
 


Még eddig, egyetlen generáció sem hallott olyan sok értelmezést a világ vége eljöveteléről, mint a miénk. Ennek köszönhetően nagyon sokan félnek, mert olyan sok formáját hallották a vég eljövetelének, például : holokauszt, nukleáris háborúk, még eddig ismeretlen nagyon súlyos járvány fog tizedelni, vagy egyéb formájú mindent elpusztító valami ismeretlen betegség.
Legyünk komolyak vége lehet e világnak ? Volt már a történelemben erre példa ?
Az emberiség részleges elhalása volt csak, a már átélt háborúk, járványok, robbanások, vagy cunámik, és sorolhatnám...a látogatóinkat..
A Noé este sem volt egy világ vége, csak leszorult egy nagyobb területre, az a hatalmas árvíz. Ami azóta is volt már sokszor, de csak kisebb megnyilvánulásban. Amint látjuk minden visszatér valamilyen formában, ami a történelemben már egyszer megtörtént. Nagyon sok sorscsapást átélt és kibírt az emberiség, az idők során. Megemlítenék egy párat :1920 Kínai földrengés 200000 halót, 1923 Japán 140000 halót,1939 Törökország 33000 halót,1970 Peru 66800 halót, 1976 ismét Kína 240000 halót, és akkor még nem említettem meg a világ háborúk tizedelését az emberiségben, vagy a nagy járványokat, mint a Spanyol gripa 21000000 áldozattal.... de még felsorolni is hát borzongató számokkal van dolgunk.
De még nem is említettem a mai modern kor betegségeit, mint a szív infarktus, Sida, kábító szerek, gyilkosságok, balesetek, erőszakos bűntettek és így, amik ugyancsak sok áldozatot követelnek. De hát ezek talán eltörpülnek a másikok mellett.
Manapság már oda jutottunk, hogy az emberek bezárkóznak, és nem mutatkoznak a közhelyeken, mert félnek. Tehát akkor milyen is ez a világ ? Lehet, hogy pont ezek jelentik a világ végét ? Éhen halunk vagy egyszerűen csak lemészároljuk majd egymást ? Nem tudni mit tartogat számunkra a jövő !! Éppen ezért éljünk tiszta szívből és igényünk szerint, becsüljük meg a kapott pillanatokat, amit tartogat számunkra az élet.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy megtörtént eset
  2013-07-05 17:32:36, péntek
 
 


A múlt század egyik leghíresebb hegedű művésze Paganini volt.Egyesek szerint nagyon fura, mások szerint földön kívüli lény volt. Ennek ellenére koncertjein mindig telt ház volt. Mindenki csak ámult azon a csodálatos hangokon amiket elő tudott csalni hegedűjéből.
Mindig méltóságteljes mozdulatokkal helyezte el hegedűjét a vállára, és készítette elő a megszólaltatására. A mester újai szinte nem is érintették a húrokat, csak átsuhantak a hurok felet.
Egy alkalommal koncertezés közben elszakadt hegedűjének az egyik húrja.A kar mester szoborrá változott, a zenekar elnémult, a hallgatóság visszafojtotta lélegzetét. Paganini ezzel szemben csak tovább hegedült megállás nélkül, mintha mi sem történt volna.
Abban a pillanatban a kar mester intésére rázendített a zenekar is. Kis idő múlva, egy újabb húr adta be a kulcsot. Az előző jelenet újból meg ismételte magát. De Paganini tovább hegedült most is. Mivel most a zenekar nem állt le, a hallgatóság nem vett észlelt semmit. Láss csodát néhány pillanat múlva a nagy erőltetésre, a harmadik húr is elszakadt.
Mindenki lélegzet vétel nélkül figyelte, hogy miként fog ere reagálni a művész. De ő csak tovább hegedült a megmaradt ép húron. Így már csak egy húron fejezte be koncertjét.
A hallgatóság önkívületi állapotban, felállva, vas tapssal üdvözölte a mestert. E története Paganininek bejárta az egész Világot. Evvel ő bebizonyította, hogy nem csak nagy művész, hanem egy géniusz is egyben.
Paganini utólag megmagyarázta, vagyis az élet mindig hagy neked egy utolsó húrt, amin fejezd be koncerted. Minden alkalommal keresni kell a megmaradt húrokat, amin, helyben átírva, folytasd megkezdett művedet.
Vonjuk le a tanulságot, vagyis, mindenki mindig keresse a megmaradt húrt az életében, és ne adja fel, hanem átírva, de folytassa életművét..
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy- két szó a családról
  2013-07-02 19:40:17, kedd
 
 


Sokan azt mondják: Isten és az Ő dolgai az első, minden más az életben azután jön. Én ezt teljesen másként gondolom és vallom is. Első az Isten szeretete, és második a család szeretete. Sokan ezt másként teszik, azt ami a szülőknek jár, Istennek adják. Ez egy gyakori hiba sok jó szándékú ember esetében, és leggyakrabban úgy nyilvánul meg, hogy túl sok időt és figyelmet szentelnek a templomi és vallási dolgokra, és túl keveset a házastársukra, és a gyerekeikre.
A családunk tagjaik az elsők az életünkben, ez természetesen nem jelenti azt, hogy fontossági sorrendet kell felállítanunk., A feleségeknek és a gyerekeknek tudniuk kell, hogy sokkal fontosabbak számodra, mint a szolgálat vagy a munka.
Ha ez így megvalósul, a család tagok támogatok és lelkesek a családon kívüli szolgálattal kapcsolatban.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2013.06 2013. Július 2013.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 4 db bejegyzés
e év: 90 db bejegyzés
Összes: 803 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 13
  • e Hét: 51
  • e Hónap: 422
  • e Év: 10328
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.