Belépés
wob.blog.xfree.hu
" Egy ember értékét saját maga adja, és nem az amije van " ... weisz tomy
1949.09.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Elgondoltató valós történet
  2016-08-15 15:42:49, hétfő
 
 


Régebben olvastam valahol egy nagyon érdekes leírást egy népi szokásról. Körösi Csoma Sándor nyomdokaiba akart egy turista eredni. Menve gyalog Tibetbe, egy falú határában temetőt látott. Be is tért, kíváncsi volt a temetkezési szokásaikra a helybélieknek.
Csak ámult és bámult látván a feliratokon mily kevés év telt el a születés és az elhalálozások közt. Neki ez arra utalt, hogy egy gyermek temetőben tett látogatást. Képeket készített, majd folytatta útját a falú felé, biztosra véve ott kap bővebb felvilágosítást erről a helybéliektől.
De igazából a magyarázat meghallgatásán került csak mély és nagy ámulatba. Elmondták a helybéliek, hogy náluk van egy ősi szokás, minden kisbaba a világra jövetelikor kap egy noteszt. Ebbe kötelezően és lelkiismeretesen be kell legyen jegyezve az az idő amikor ő nagyon boldog volt életében.
Na most elhalálozásakor a Láma kiszámítja a bejegyzett időből az éveket, hónapokat és napokat, és e dátumot jegyzik fel mint elhalálozási év !! Nem érdekes. Ők csak azt számítják életnek amit boldogságban töltöttek el a földi életükbe. A nehézségeket, bánatokat nem veszik figyelembe mint földi élet. Elgondolkoztam, nekem vajon milyen feljegyzés kerülne majd sirfámra, mint elhalálozási dátum ? Engem e szokás tényleg mellbevágót, milyen egyszerű és igaz szokások vannak a nagyvilágban, (egyszerű és nagyszerű) amikről keveset vagy egyáltalán nem tudunk.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ha nem hiszel már
  2016-08-09 18:15:01, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Öregedő kéz
  2016-08-07 12:10:33, vasárnap
 
 



Öregedő kéz, mely ráncos és deres, tétován keress egy fiatal kezet.
Ám az félretolja, nem durván, csupán csak mert oda sem figyel egyáltalán.
S az öreg kéz visszahúzódik lassan,egy élet kínja van e mozdulatban.
Kicsit reszket még, szégyellős és zavart, pedig hát nem kérni, csak adni akart !!

Részlet Dánielis Éva írásaiból
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Figyelj oda és lépj
  2016-08-01 17:47:35, hétfő
 
  Figyelj oda egy kicsit ember társadra

Földi életünk a megpróbáltatások sorozata. Senki sem kerülheti el, hogy testi vagy lelki megrázkódtatásoknak ki ne legyen téve.
A testi bajoknál sokszor súlyosabbak a lelkiek. Mily sok embernek ideg rendszerét morzsolja fel fölkavart lelki állapota. Mily sokan dobták el maguktól az életüket, vagy jutottak elmegyógyintézetbe, mert nem találták meg idejében a megnyugváshoz vezető utat.
Akit betegség emészt, az igyekszik azt orvosolni, ha a bajt teljesen nem is sikerül leküzdeni, de legalább is tűrhetővé válik.
Erre sokan mondják, igen könnyű azoknak akiknek módjuk van : a legjobb orvosra, fürdőkre, szanatóriumokra, de mit csináljon az, akinek még a betevő falatra sem jutja ?
Itt jövünk a képbe ! , egy-egy jó szóval, tanácsainkkal, együttérzésünkkel szemben azokkal akik lemondtak mindenről, meggyőződésük, hogy földi hatalom már nem segít rajtuk.
Próbáljunk velük együtt egy akármilyen templomban, elmondani egy fohászt az Égiekhez, reményt adva ezzel nekik, hogy még van kiút számukra. Igen ez emberi szempontból egy egész természetes dolog, és így lélekben talán megerősítjük őket.
Meg kell változtatnunk nézetüket, hogy emberi segítségre még számíthatnak. Ez előttük teljesen kilátástalan már.
Ki kell vezessük őket nehéz helyzetükből, nyújtani kell azt a segítő jobbot feléjük. Evvel ők érzik, hogy megszabadulhatnak a bajtól amiben vannak. Kapnak tőlünk egy kicsi jót és evvel ők kötelességüknek is eleget tehetnek. Vissza kel téríteni őket a jó útra, mert el vannak tévedve.
E hozzáállás részünkről egy helyes, nemes, lelki, és természeti jó tett !!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2016.07 2016. Augusztus 2016.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 4 db bejegyzés
e év: 103 db bejegyzés
Összes: 803 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 94
  • e Hét: 132
  • e Hónap: 503
  • e Év: 10409
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.