Belépés
wob.blog.xfree.hu
" Egy ember értékét saját maga adja, és nem az amije van " ... weisz tomy
1949.09.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Ez most beteljesülés ?
  2015-06-28 12:31:31, vasárnap
 
 


Nagyon kikívánkozik belőlem, és el kell mondjam nektek is. Egy nagy személyiség valamikor azt írta sok évvel ezelőtt, úgy hívják, hogy Ady Endre. (biztos már kitaláltátok):
"A világ beteg, nagyon beteg!!."
Látván e modern újkori "nép vándorlást", ami napjainkban van és veszélyezteti Európa képének átrajzolását, életre kelt jóslata . Ti nem így látjátok ezt ami napjainkban történik ?
A nagyhatalmak csak tárgyalgatnak, és akikről tárgyalnak azok nyugodtan mások sorsa felet döntenek, osztogatják bő kezekkel a halált. Itt már élet halálról van szó, és akik arra avatottak kötelességük lenne be avatkozni minden fajta módszerrel és nem csak tárgyalgatni. Eszmei kötelességük ez a státuszokhoz, amihez tartják magukat. Alátámasztanám e gondolkodásom, egy hasonlattal : a madár nem azért száll egy virágba borult fára, hogy illatát élvezze a virágnak, hanem ,hogy leszedje róla a kártékony bogarakat. Uraim tessék és szabadítsátok meg a világot e kártékony rovaroktól !! Ez nem elfogultság ! ez egy reális világ probléma manapság.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bánásmódod
  2015-06-22 21:33:05, hétfő
 
 



Elgondolkoztál azon,milyen módon tudnál rábírni valakit arra, hogy érted bármit megtegyen. Gondolkoztál már ezen valaha életedben ? Egyszerűen csak azt kellene elérned, hogy valaki azt tegye amit te szeretnél !
Talán van mód erre, ha figyelembe vesszük, hogy : az ember legerősebb ösztöne: a " fontossága utáni vágy ". Mit is szokott az ember kívánni általában ? Nem sokat de amit kíván ahhoz megtagadhatatlanul nagyon ragaszkodik. Ez a természetétől is fogva, nem más mint az elismerése utáni vágyakozás, ez egy olyan tényező életünkben ami már eleve megkülönbözteti az állattól.
Másrészt , hogy milyen fontosnak érzed magad az a jellemedtől függ nagyobb részt.
Veled született képesség az amivel a környezetedben élő emberekből ki tudod hozni a :legjobbat, a becsvágyat, a bátorságot, vagy a szeretetet. Az is bizonyossá vált már, hogy az embereket ösztönözni kell még a munkára is. Tehát kell őket dicsérni, elismerésed kifejezni és nem bírálni vagy hibákat keresni munkájukban.
Gyakran egy őszinte megbecsülés megváltoztathatja gyökeresen az emberek életét. Tehát az elismerésed mindig legyen szívélyes, s ne fukarkodj a dicséretekkel, amivel azt váltod ki belőlük, hogy ismételgetni fogják szavaidat évek után is, amikor te magad már rég elfeledted azokat.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ne itélkezzünk
  2015-06-18 19:18:25, csütörtök
 
 


Ahelyett, hogy elítéljük az embereket, próbáljuk megérteni őket. Próbáljuk meg kideríteni, hogy miért teszik azt, amit tesznek. Ez sokkal hasznosabb és érdekesebb mint a puszta bírálat, amellett rokonszenvet, türelmet és jóakaratot ébreszt mindenkiben.
Ősi mondás : mindent tudni, annyi mint mindent megbocsájtani!!!
Maga az Úr Isten sem akar előbb ítéletet mondani az emberek felett, mint a végit élet napján.
Hát akkor mi miért akarnánk ?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mit is szeretnél ?
  2015-06-16 18:42:03, kedd
 
 


Ismersz köreidben valakit akit meg szeretnél változtatni, vagyis kedvedre formálni ? Akár talán perfektuálni vagy irányítani szeretnéd? Igen ? Nagyszerű dolog ha ez így van !
Hozzáfoghatsz!..... és kezd mindjárt önmagaddal ! Csupán önző szempontból is ez sokkal hasznosabb mint az ha mások tökéletesítésére vesztegetnéd időd nagy részét, sőt sokkal veszélytelenebb ha azt teszed.
Kiindulásképpen talán javasolnám :ne panaszkodj hogy piszok van a szomszédod udvarán, amikor a saját küszöböd sem tiszta. Bármely bolond tud kritizálni, ítéletet mondani vagy panaszkodni,(talán meg is teszi), de igazi jellemre és önuralomra van szüksége annak, aki megértő és megbocsájtó akar lenni. Gondold át, Te milyen is akarsz lenni !
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elmúlt ismét egy nap
  2015-06-08 18:42:28, hétfő
 
 



Lassan éjfélt ütőt az óra, ismét eltelt egy nap.. Szívünkben még ott él egy-egy régi emlék, barát, vagy egy boldog pillanat.
Álmatlanságunkban idézzük fel mindig az elmúlt szép emlékeinket, perceinket, óráinkat. Olyan emlékek villannak át bennünk, amelyek tervek voltak vala, de soha nem lettek megvalósítva, csak örökös álmok maradtak számunkra.
Titokban a sötétség leple alatt, még gondolunk olyanra is, hogy talán hátha visszatérnek ezek az álmok valaha, és akkor akár boldogok is lehetünk, így véget ér majd a szomorúságunk, bánatunk.
Milyen jó is volna ha e álmaink soha nem térnének véget.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Betegek anyja
  2015-06-03 17:14:59, szerda
 
 



Betegek anyja

Virrassz a föld kerekség
minden betegének ágya mellett !
Azok mellett, akik ebben az órában
veszítik el öntudatukat,
akik haláltusájukat vívják,
akiknek nincs semmi reményük a gyógyulásra,
akik fájdalmukban sírnak és jajgatnak,
akiket senki sem ápol, mert nincs rá pénzük,
akik menni szeretnének, de nyugton kell feküdniük,
akiknek pihenniük kellene,
de a szükség munkára kényszeríti őket,
akik nyugtalanul hánykolódnak fekhelyükön, akik a hosszú éjszakákat álmatlanul,
nyitott szemmel töltik,
akiket betegség közben még a családjuk
szükségének gondjai kínoznak,
akiknek végleg le kell mondaniuk jövő terveikről,
akik nem hisznek a túlvilágban,
akik Isten ellen zúgolódnak
káromolják és átkozzák őt,
akik nem tudják,
hogy Krisztus őérettük is szenvedett !

( Fernand Lelotte )
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2015.05 2015. Június 2015.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 6 db bejegyzés
e év: 86 db bejegyzés
Összes: 803 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 94
  • e Hét: 132
  • e Hónap: 503
  • e Év: 10409
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.