Belépés
wob.blog.xfree.hu
" Egy ember értékét saját maga adja, és nem az amije van " ... weisz tomy
1949.09.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Az én himnuszom
  2014-07-22 14:22:40, kedd
 
 


A csillag világban bámulatos rend és célszerűség, a csillagok tündöklő szépsége, mind az Örök Mérnöknek hatalmát, végtelen értelmét, szépségét és jóságát tükrözik. Ugyanezt teszi minden teremtmény a földünkön, ezen a kicsi égitesten is. Az óceánok, a kicsiny virág szál illatos ruhájával, a föld gyümölcsei zamatukkal, a harmatcsepp tündöklő ragyogásával. Mindegyik a saját módján és nyelvén zsong-ja ki magából a legjobbat.
Ők öntudatlanul teszik ezt. Az ő himnuszuk nem él, nincs lelke. Az ÉN HIMNUSZOMNAK ezzel szemben lelke, melegsége van ! Nekem szeretni tudó meleg szívem van, aki tud közeledni mások felé. Minden egyes emberrel és emberből új eredeti hang csendül fel. Ez mind egy egy alkotott drágagyöngy, amelyet e földi életben kell kicsiszolni.
Ha az Ég és Föld minden szépségével együtt már rég elmúlt, a drágagyöngy még mindig ott fog ragyogni egy egész örökkévalóságon át, és hirdeti az Alkotó dicsőségét.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Aki embernek születik
  2014-07-15 14:55:48, kedd
 
 


Aki embernek születik, esendőnek, gyarlónak, és halandónak születik. Kezdettől fogva el vagyunk jegyezve a halállal. Nyomon követ mindenkit, állandóan a sarkunkban van, hűségesebb mint saját árnyékunk. Az öregedőkkel és öregekkel egyenesen bizalmaskodik.
Szerveink gyöngülnek, a lábaink felmondják a szolgálatot. A népi bölcsesség is közmondásainkban szívesen és sokat foglalkozik a mulandósággal. Ezt a létezést tudomásul kell vennünk. Foglalkoznunk kell a gondolattal, amit az élet bölcsességének alapjává kell tennünk. de a ma embere, az ifjúkorúak, vagy egyáltalán ki szeret foglalkozni a halál gondolatával. Kinek van kedvére a halálról vagy a világ hiúságáról szóló tanítás ? Fázunk az elköltözés gondolatától is, pedig elhessegetése, szándékos távol tartása a legnagyobb könnyelműség és ön ámítás. Lehetne akár hasznos barátunk is, ha jobban közelednénk felé, tudnánk kellőképpen fogadni őt, ha eljön az ideje, és e szerint rendeznénk be életünket. A váratlant ily módon, kizárnánk életünkből.
A sok vágy és ragaszkodás a fő akadálya előmenetelünknek, és fő oka bukdácsolásainknak. Ami természetes, hiszen minden vágy és igény az egy hiány érzet. Minél több vágyam van, annál több hiány érzet gyötör, ami kibillent lelki egyensúlyunkból. Ha egyensúlyba tudjuk tenni e dolgainkat akkor rendelkezünk élet művészettel, mondhatjuk.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A tiltott fának gyümölcse
  2014-07-07 19:04:30, hétfő
 
 


A tiltott fának gyümölcse evésre, szemre szép, tekintetre gyönyörű,megkóstolva keserűen fanyar.
A képzelet szeme előtt vakítóan csillog és csábit. De kezet érintve éget. Az érzéki örömök pohara csábítóan hívogat, de kiürítve undort és csömört okoz. Mert az ember elfordul a céltól, a jóság és boldogság egyedüli forrásától, és ennek keserű levét maga issza meg. A bűnnek szociális oldala is van :nyomorulttá teszi a népeket.
Az egyének, családok, társadalmi osztályok és népek közt fennálló feszültség, gyűlölködés, belvillongások, háború mind a bűn gyümölcsei. A bűne az emberiségnek, zúdították a világra a Gonosz uralmát : a hazugság, a gyűlölet, az önzés által. Tehát kiemelkedni a bűn hálójából, és aki harcol a bűn ellen, az a legnagyobb jótevője e világnak.
Amilyen fokban fordulsz el a bűntől, olyan fokban fordulsz vissza az élethez, a boldogsághoz.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A meg nem fékezett
  2014-07-01 10:12:32, kedd
 
 


A meg nem fékezett, rendre nem utasított fantázia az emberi élet legnagyobb csalója és torzítója. Festett egeket ígér, megkergült áldozatát józan ítéletre és helyes választásra sokszor egészen képtelenné teszi.
Mindebből helytelen értékelések, mohó, törtető és ön gyötrő vágyakozások, görcsös ragaszkodások, túlméretezések, a helyes útról való elhajlások, kisiklások, többször szomorú tragédiák születnek.
A vágynak és ragaszkodásnak ezt az útját minden okos embernek ismernie kell, és a saját szívét eszerint elemeznie. Előveszem józan eszemet, azzal mérem le a teremtmények értékét. Nem érzékemet, vágyaimat, képzelőtehetségemet kérdezem meg, hanem értelmemet!. Utána döntöm el az egyes teremtményekre vonatkozóan, külön-külön, hogyan kell elvemet helyesen használnom.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2014.06 2014. Július 2014.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 4 db bejegyzés
e év: 69 db bejegyzés
Összes: 803 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 56
  • e Hét: 94
  • e Hónap: 465
  • e Év: 10371
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.