Belépés
wob.blog.xfree.hu
" Egy ember értékét saját maga adja, és nem az amije van " ... weisz tomy
1949.09.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Közeledik az év vége
  2016-09-19 14:31:36, hétfő
 
 



Beköszöntött az ősz, elérkezett az év vége, ilyenkor teendőink is gyarapodnak, úgy munka helyünkön mint mindennapi életünkben, családunkban. Már megtelt az iskola, az egyetem és a főiskola is, ami növeli gondjainkat. Kétségbeesésükben sokan várják a végét mindennek, mert úgy vélik ez egy élet program ami véges és túl kell esniük ezen. Mások elgondolkodtak és nem tudják midőn fognak a végére érni az evel járó anyagi terheiknek . Vannak akik olyan fásulttá válnak, hogy csak saját boldogságukat keresik mindenben. Nekik elnehezül szívük, hagyják magukat felbosszantani, a munkájukban, vitatkoznak társaikkal, türelmetlenkednek az élet minden terén.
Nekik soha nincs, és nem látszik tiszta öröm az arcukon. Vajon miért ? Mert félnek attól mit gondolnak majd kollégáik, barátaik, család tagjaik. Nem nyílnak meg senki előtt soha mert nem találják a megfelelő szavakat, és inkább hallgatnak. Nem tudják megtalálni a saját lelki békéjüket, belső nyugalmukat. Ez rossz rájuk nézve.
NIck Vujicic, a karok és lábak nélkül született Ausztrál férfit, amikor asról kérdezték, hogy boldogabb lenne-e, ha volna neki keze és lába ? Azt válaszolta: "Nem hiszem, hogy a boldogság a végtagokban van ! ,Mert ha ez így lenne mindenki, akinek van keze és lába boldog lenne! és ez nem így van."
Végszóként, meg kell tanulni mindannyiunknak a tiszta lelkülettel élni, és akkor biztos, hogy egy kicsivel jobb lenne a világ.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy ölelés...
  2016-09-11 12:23:35, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miért lett Isten emberé
  2016-09-06 13:58:29, kedd
 
 


Ez a kérdés a kezdetek óta foglalkoztatja a hittudományt, de különösen is a középkori teológusok elmélkedtek sokat róla. Bár első látásra tudósok szőrszálhasogatásánakk tűnhet ennek boncolgatása, valójában az erre adott válasz, az erről vallott felfogás alaposan meghatározza a hit további területeiről való gondolatainkat és cselekedésünket is.
Hiszen ebből a kérdésből egyenesen következik, hogy számunkra mit jelent, az én életemben mi a tartalma.Ebből az ön meghatározásból pedig az is nyilvánvalóvá válik, hogy mit látok, küldetésem, feladatom központjának.Célunknak kitűzni legalább annyit, hogy : kicsit legyünk jobbak, kicsit legyen elérhetőbb a világ. Lehet egy politikus programja, egy nép nevelő vágya, egy humanista reménye.... de senki nem elégedhet meg ezzel, Jézusban Isten nem kevesebb mint önmagával ajándékozott meg benünket.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A gyermek szeretette
  2016-09-01 14:16:23, csütörtök
 
 


Sok háborút megjárt és érdemeket szerzett öreg apó, üldögélt kunyhója előtt. Mikor betoppant a fia és látván ezt, elhatározta, hogy elviszi apját egy előkelő vendéglőbe ahol megvacsoráznak. Úgy is volt.
Bementek, helyet foglaltak az asztalnál és rendelt magának és apjának egy jó kiadós vacsorát.Az édesapja már nagyon öreg, beteges és gyenge volt. Miután meghalt a felesége sehogy nem tudta rávenni fia, hogy költözőn be hozzá lakásába.
Az édesapja: szürcsölte az ételt, jól leette magát, az étrend meglátszott ruháján, de fia nem szólta ki ezért, csak némán ettek. A vendégek a teremből halván a hangos evését az apónak, mind szemrehányó pillantásokat vetettek feléjük. Ez sem zavarta meg a fiatal embert, mindvégig nyugodt maradt.
A vacsora végeztével, az idős apó ruháját szótlanul letakarította fia, az asztalon levő maradékokat egy csomóba gyűjtötte, és kérte a számlájukat a pincértől. Kifizette, apja száját még megtörülte a szalvétával, kalapját fejére tette, és elindultak az ajtó felé.
Mindenki némán bámulta mi történik és mikor mennek már haza. Csak egy kevéssel fiatalabb vendég mind az illető apó, állva szemlélte a történteket. Majd jó hangosan, hogy mindenki meghallja, utánuk szólt :
-Fiatalember biztosan nem hagytak véletlenül itt valamit ?
-Jött a felelet, hogy : nem!! Mit is hagytak volna itt ?
-De mégpedig IGEN, válaszolt a kérdező !
-Ha nem haragszik miről beszél tulajdonképp ?
-Itt felejtette azt a mindenki számára megfontolandó jó példát, azt a szeretetet amivel volt édesapja felé !! Ez egy példás szülő-gyerek kapcsolat amit minden jelenlevő megirigyelhetne, lehet nekik nincs is ilyenbe részesedésük, és nem ismerik e érzést.
Néma csend borult a teremre, mindenki lesütött fejjel, tányéra felé hajolt, bizonyára szégyellte a lenéző pillantásait e asztal felé, gondolatait amivel elítélte viselkedését az öreg apónak. Majd elgondolkozott, hogy miként is van ez az ő családjában !!Náluk hol is van a szeretett ? és nálatok ?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2016.08 2016. Szeptember 2016.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 4 db bejegyzés
e év: 103 db bejegyzés
Összes: 803 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 37
  • e Hét: 75
  • e Hónap: 446
  • e Év: 10352
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.