Belépés
wob.blog.xfree.hu
" Egy ember értékét saját maga adja, és nem az amije van " ... weisz tomy
1949.09.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Kigyúltak a fények
  2011-11-25 08:31:56, péntek
 
  Bizony,bizony a tegnap mindenfelé, az egész világon, kigyúltak a fények. Jelezvén evvel, hogy ünnep közeledik, gyors léptekkel. Minden ünnep egy alkalom,hogy gondoljunk a szeretteinkre, barátainkra, és azokra akik a távolban élnek. Ilyenkor megpróbálunk valamely módon ismét kapcsolatba lépni velük. Valljuk be, az év folyamán sokszor nem tesszük meg ezt, bizonyos okokból kifolyólag.
Kezdetét veszi a lehetőség,hogy hálát adjunk tetteinkkel az életért, a hűségért és a szeretetért.
Egy két nap még és Advent vasárnapra ébredünk. A nap, mikor gyerekeink és unokáink szeméről lassan foszlik az álom és nő a lelkesedés, ezt az ablakokba kitett leveleik ki is hangsúlyozzák.
Megindul a nagy sürgés, forgás, jelezvén az ünnepi előkészületek kezdetét. Egy olyan szorongás vesz hatalmába, amit nem old fel csak a megszólaló csengő hangja.
Advent beköszöntésével, legyen boldog a napotok,és beteljesülését kívánom mindennek, ami fontos nektek.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az állat belőled
  2011-11-22 08:30:40, kedd
 
  Ne felesd, mikor kilépsz lakásodból, azt tedd, mosolyogva,nyilt tekintettel, emelt fővel, nagyokat habzsolva a friss levegőből. Mindig te légy az első aki köszönti szomszédait, barátait és ismerőseit, akik utadba kerülnek. Evvel nekik nagy ámulatot okozol, nem tudván hogy minek véljék e viselkedést. Zavart okozol a munka helyeden is, kollégáid vagy ellenségeid körében, látván a te segítő készségedet, önzetlen ajánlataidat feléjük. ... had gondolják,hogy te tudsz valamit amit ők nem, ami fúrja az oldalukat, fő-kép mert nem tudnak rájönni titkodra. Az ilyen határozottságod, a levegő vételüket is elállítja. Az okosabbak meg is próbálnak azonnal nyitni feléd. El leszel halmozva ajánlatokkal és felkérésekkel. Előbb gondolkozz, és csak utána válaszd ki amelyik tetszik neked..
Csak azt ne feled, hogy te egy komoly, megbízható,képzet egyén vagy, aki a családod és társadalmad egyik leghasznosabb tagja. Ily módon cselekedve, egy idő után észre fogod venni, hogy a lépésedet mindig céltudatosság vezeti, ami egyetlen módja álmaid valóra váltásának elérésében. Ez mind az agyad szülötte, csak akkor te még nem tudtad megvalósításának módját. Rájössz, ez sikerült neked,és végre boldog lehetsz.
A kis álmodozó egy céltudatos, határozott lett, nem is érezve, mikor is bújt ki az állat, ami benned rejtőzött?...Ne felesd,mikor kilépsz.....(hogy kell tenned?)....
Légy Sikeres és Nagyon Boldog, kívánnom neked szívből.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Senkinek sem biztos
  2011-11-18 16:04:18, péntek
 
  Senkinek sem biztos a holnap,akár fiatal akár idős. Tehát ha netalán ma lennél utoljára azokkal akiket szeretsz, ne ülj tétlenül. Mert ha nem lesz semmilyen a holnapod, bánhatod majd, hogy nem szakítottál időt ma, a mosolyra, ölelésre, csókra, és hogy nem érkeztél semmit megvalósítani abból amit akartál, és elhatároztál ma.
Mindig légy közel azokhoz, akiket szeretsz. Ismételd el nekik ezerszer, hogy milyen sokat számítanak neked, és mennyire szükséged van rájuk. Szeresd nagyon őket és mindig szépen viselkedj velük. Szakíts időt mindig arra, hogy mondhassad nekik, sajnálom, bocsásd meg, kérlek szépen, köszönöm szépen, vagy nagyon szeretlek. Miért ne tennéd?
Ha nem így teszel, senki sem fog rád emlékezni holnap, aszerint, hogy mit gondoltál titokban ma. Legyen mindig nagyon sok erőd és bölcsességed, hogy közeledhess feléjük, és tudomásukra hozd gondolataidat. Egyetlen mód, hogy tudtára add barátaidnak és szeretteidnek, mennyire is sokat számítanak neked az életben.
Bizonyára, ha semmit sem csinálsz ma, az ugyan olyan lesz mint a holnap, vagy mint a tegnap. A te dolgod, de ha sohasem nem beszedd meg az első lépést te, számíthatsz rá, hogy ugyancsak nem történik semmi sem veled, sem környezeteddel, sem ma, sem holnap, talán soha. Tégy bölcsen azt kívánom.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ne birálkodj
  2011-11-10 22:50:03, csütörtök
 
  Kritikával nem tudunk mélyreható változásokat elérni, sőt evvel egy ellenállást váltunk ki. Mert általában az ilyen, mindenkit hibáztat, de kevésbé önmagát.
Vedd tudomásul,hogy a bírálat olyan mint a postagalamb, mindig a feladójához tér vissza. Ha egy hiábavaló dolgot akarsz tenni, akkor tégy éles bírálatot vagy rendreutasítást. Ezt bármely bolond meg tudja tenni. Ki ne tudna a mai időkben kritizálni, ítéletet mondani vagy panaszkodni. Te ilyet sose tégy, és akkor nagy jellemről és önuralomról teszel tanúvallomást. Mennyivel nemesebb megbocsájtó vagy megértő lenned.
Mikor próbáltad utoljára megérteni környezetedben levőket? ahelyett hogy bíráljad vagy elítéljed őket, inkább ki kellene derítened, hogy mit miért tesznek.
Nem gondolod, hogy ily magatartással nem engeded a dolgoknak, hogy megtörténjenek, hogy a siker megtaláljon téged, mert ha nem állsz oda a starthoz, nincs semmi esélyed, hogy megérkezz a finisbe.
Íme egy néhány gondolat ami felett érdemes elidőzni néhány pillanatot, meglátod mindjárt más véleményt alkotsz a téged körülvevő világról.
Egy próbát megér, nincs vesztenivaló. Gondold át és tégy belátásod szerint.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
LÁtogató közeledik
  2011-11-08 17:18:14, kedd
 
  ( Az unokáim örömére)


Hó, hó, hó, kedves Télapó !
Örvendünk, hogy eljöttél,
Putyonoddal érkeztél.

Ülj le közénk egy kicsit,
A szél süvít odakint.
Elfáradtál a nagy úton,
Bekopogtál sok házajton.

Szarvasaid elfáradtak,
Istállónkban elaludtak.
Köszönjük,hogy felkerestél,
Nekünk örömet szereztél.

wob.IV.B osztályos tanuló. 19... stb, de rég volt ám.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megfontolandó
  2011-11-03 23:18:47, csütörtök
 
  Az öregedés emlékezetessé tételére le kell írni a tanulságot, melyet az életben tapasztaltál.Az élet nem mindig igazságos de ennek ellenére szép és jó. Ha tanácstalan vagy, lépj mindig előre ne torpanj meg soha.Mindig kell lépni ha kicsit is de muszáj megtenned. Mert az élet túl rövid,hogy az idődet pazarold valaki gyűlölésére. A szolgálatod csak egy hovatartozást ápol,ha megbetegszel azt a családod és barátaid teszik. Ebből kiindulva tartsd velük a kapcsolatot mindig. Nem kell mindig minden vitát neked megnyerni, fogadd el azt is, ha nem értenek veled egyet. Sírj valakivel, de jobb ha egyedül teszed ezt. Ne háborodj, békélj meg a múltaddal,akármilyen is az, hogy a jelent ne ronthassa el. Soha ne hasonlítsd az életed másokéhoz,mert nem tudhatod,hogy az ö útjaik milyen göröngyösek.
Ha egy kapcsolatnak titokban kell maradnia, te sosem legyél e kapcsolatban.Inkább vegyél mély lélegzetet, az megnyugtatja az elméd. Szabadulj meg mindentől, ilykor, ami nem hasznos, mert ami szép vagy boldogító az mindig erősebbé tesz. Sosem késő,hogy boldog gyermekkorod legyen, ha mindjárt a második is az, ami senki mástól csak tőled függ. Ha olykor olykor olyanért kell küzdened, amire igazán vágysz,sóha ne add fel e harcod. Ha lankad az erőd, gyújtsd meg ekkor a gyertyákat a szobádban,használy szebb ágyneműt, vedd fel a legszebb fehérneműd, ne tartogasd különleges alkalmakra mert a ma a legkülönlegesebb alkalom. Ilykor készülj fel mindenre és sodródj az árral. Ezt teheted, mert a legfontosabb nemi szerv az agy. Csak te felelsz a saját boldogságodért. Minden csapást csak az alapján ítélj meg,hogy néhány év múlva számítani fog e? Hogy más mit gondol rólad, az nem tartozik rád, azt az idő majdnem mindig orvosolja, add meg neki e lehetőséget. Bármilyen rossz, vagy jó a helyzeted, biztos egyszer meg fog változni, előbb vagy utóbb, amikor eljön az ideje. Sosem vizsgáld felül az életed, mindig ha lehet hozd ki belőle ami jót csak lehet.
Nem titok, hogy az öregedés még mindig jobb mint fiatalon meghalni. Ha mind egy kupacba gyűjtenéd a problémáidat, bajaidat, és mindenki ezt tenné körülötted, meglátván a másokét, jól beérnéd a sajátodéval, ami talán kisebb halom, és levonod a tanulságod, hogy mindenkinek megvan a saját halom-ja, avagy keresztje amit kell cipelnie. Inkább, akárhogy is érzed magad, kelj fel,öltöz fel, és tedd a dolgod, hivatásod, mosolyogva. Ne feled az élet nem egy szalaggal átkötőt, masnis csomagolásban jön hozzád, de azért mégis egy ajándék, amelyben vannak szabadon választott barátaink, és adott családod. Tartsd szem előtt mindig ezeket, meglásd neked is, boldog öregkorod lesz.
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2011.10 2011. November 2011.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 6 db bejegyzés
e év: 18 db bejegyzés
Összes: 803 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 76
  • e Hét: 114
  • e Hónap: 485
  • e Év: 10391
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.