Belépés
wob.blog.xfree.hu
" Egy ember értékét saját maga adja, és nem az amije van " ... weisz tomy
1949.09.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Kivánom kéne?
  2017-02-26 14:07:05, vasárnap
 
 


Kívánok én hitet, kedvet, szép szerelmet, hű türelmet, utadhoz fényt, csodát, álmot, békességes boldogságot. Magyar szót és égre kéket, ember arcú emberséget. Verseket, célt, igazságot, daltól derűs jobb világot.
Kéz fogásos tiszta csöndet és mosolyból minél többet. A léleknek nem kell pénz, a lélek mindig valami szépet remél. Kell neki mindennap a pillanat, amikor valami szépet befogad, és felerősítve sugározza tovább, hogy szebb legyen tőle a világ.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ne húzz különbséget
  2017-02-19 14:23:24, vasárnap
 
 


Ne törj pálcát feje fölött és ne húzz különbséget, mivel nem ismered a dolgok eredetét, a szegénység és gazdaság közt. Bebizonyosodott már, hogy nincs olyan ember a Világon aki ne tudna valamilyen hasznos dolgot csinálni ! csak meg kell kapni a megfelelő helyet ahol ő otthonosan mozog.
E elv alapján akkor mondhatni azt is, hogy nincsenek okos és buta emberek sem ! De vannak tanultak és kevésbé tanult emberek, kinek, hogy adatott meg ez.
Folytatnám avval ami nagyon biztos, hogy nagyon sok " Lusta" ember létezik e földön. Ők még saját létüket is dögök előteremteni, várják az Égi Mannát, hogy potyogjon az ölükbe.
Tehát nem beszélhetünk egy bizonyos intelligencia hányadosról, ami megosztja az emberiséget.Van azért el kell ismernünk, nagyon sok szegény de nagyon okos fiatal él, mint ahogy sok gazdag és föld buta ember is. Ők úgy vélik pénzükért mindent megvehetnek. Nem látják be,hogy eszet nem lehet pénzért vásárolni e világon sehol. Tehát végül is nem húzhatunk vonalat az emberiség osztályai közt, még a faji különbség rovására sem.
Talán egyetlen meghatározó tény lehet az emberek között a :
-gerincesség és becsületesség,
-a rend és tisztaság szeretete,
-a nagy pontosság tudata,
-végül de nem utoljára a felelősség érzet.
-a tökéletességre való törekvés,
-a törvények betartása és nem kijátszása,
-a munka magas szintű elvégzése,
-a megfontolt vagy felelőtlen költekezés,
-egy vélemény megalkotása és annak vállalása,
-a közösségekbe való beilleszkedés
Talán még ti is folytathatnátok ezeket, de most álljunk meg!.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az élet ösvényei
  2017-02-05 12:57:20, vasárnap
 
 



Nyitott szemmel kell leélni földi életünket, hogy semmit el ne mulasszunk abból amit magunkévá tettünk az iskolákba. Az én életem legsúlyosabba, átka, terhe volt, hogy mindig túl sokat akartam megvalósítani."Megáldott" a természet anyja többféle képességgel, amelyekkel itt-ott jobban tudtam alkotni, többet tudtam teljesíteni mint mások. Ők a későbbi irigyeim lettek.
Fiatal fejjel, de nagy és ma is égő hittel a lelkemben, én is arra az ösvényre léptem, amely örök kálváriához vezet. Vannak emberek, akikben már születésükkor meggyúl az önmagát föláldozni akarás és vágy mécsese. Ezekből lettek a próféták, a vértanúk, a hit teremtői. Na én nem vagyok ez !!távolról sem, az én lábaim a földön vannak és a fejem nem a fellegekben jár.
Eddigi életem annyi és annyi szeszélynek volt áldozata, de azt sem tagadhatom, hogy nem becsületesen helytálltam és teljesítettem hivatásomat, annak ellenére, hogy már fiatalon árva maradtam, nekem kellet rendeznem életem, sorsom, saját belátásom szerint..
Szóval térjünk át más témára ! Most lassan készülődöm a tavaszi munkás időszakokra, a sok sok téli lustálkodás és pihenés után. E munkára nincs kor határ kiszabva, és nincs gyöngesége a kor okozta fizikai képességnek. Teljes gőzzel kell belevetned magadat.
Nincs és nem is érzem a fáradságot, szinte az jóleső érzés testednek, nincs idő a kifogásokra, nyafogásokra. Csak egyet érzek, egyet látok és egyet tudok, a munkám hevében : megvalósítani, láthatóvá tenni azt ami már ott bent a lelkemben megfogant, ki rajzolódót és kikívánkozik belőlem.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A tegnap
  2017-02-01 14:04:33, szerda
 
 


Tegnap végre volt időm, és rendezgettem az évek során felgyülemlett holmijaim közt a garázsomban.
Ne gondoljuk, hogy egy garázsban nincs sok tenni való, de tudjátok meg az én garázsom 7,5x21 m. nagysággal rendelkezik, ráadásul van egy emelete is ahol tevékenykedem a hobbim dolgaival.
Tehát nagyon sok időm volt elgondolkodnom az ismerőseim célzásain. Ők sokszor azzal a kérdéssel fordulnak felém, hogy mit teszem öregedés és betegség ellen mert az kevésbé érint engem ! Már nem is lepődőm meg ezen, mert átlátok burkolt hízelgésükön, ami csupán kíváncsiság és irigység részükről. Válaszként azt szoktam ajánlani nekik, hogy jöjjenek el egy hónapra hozzám, keljenek mikor én, egyenek amit én, dolgozzanak amit én, és végül feküdjenek le aludni mikor én. Ekkor majd reá fognak jönni a nagy titokra. Ezt amint gondoljátok nem hajlandók megtenni. Kimagyarázzák magukat.
Elmagyaráztam nekik azt is, hogy én mindig is az akaratom szerint irányítom életem, fiatal korban árva maradtam, saját ösztönöm,értelmem szerint éltem. Tudtam mindig, hogy mi és mikor történik meg velem. Csak azt bántam meg életemben amit "nem"tettem meg és lehetőségem volt reá. Mindig tudatosan igyekeztem felkészülni tetteim, határozataim következményeire.
Hiszen tudjuk, hogy az érzésünkhöz tartozik a tudat alatti ön szuggerálás.. Ne feledkezzünk meg a nyers valóságról : az ember társas lény,tömegekben és törzsekben, népek és nemzetek alakulatában éli le életét. Nagy mértékben ehhez kell alkalmazkodnunk. De azt is tudjuk, hogy tömegesen irtják egymást, egymással szemben bizalmatlanok, mindig ott lappang felettük és tudatukban a gyanú, hogy társa az ő életére akar törni minden alkalommal amint közelébe kerül és alkalma van erre. Nem tudjuk ezen áttenni magunkat és cipeljük e keresztet egy életen át. Rajtad múlik : változtass ezen.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2017.01 2017. Február 2017.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 4 db bejegyzés
e év: 87 db bejegyzés
Összes: 803 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 13
  • e Hét: 51
  • e Hónap: 422
  • e Év: 10328
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.