2007-09-06 06:55:25, csütörtök
|
|
|
Zöldséges tofutokány
Hozzávalók 4 személyre: 1 sárgarépa
10 dkg cukkini
2 színes paprika
1 vékony szál póréhagyma
2 szál szárzeller
10 dkg barna csiperkegomba
10 dkg zöldborsó (mélyhűtött)
2 gerezd fokhagyma
40 dkg tofu
25 dkg (vagy 2 csomag tasakos) rizs
2 evőkanál olaj
1 mokkáskanál őrölt gyömbér
1-1,5 dl paradicsom ivólé
2 evőkanál szójaszósz
Előkészítés: A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, 6 cm hosszú és 2-3 mm vastag csíkokra vágjuk. A zellert vékonyra szeleteljük, a gombát félbe vagy cikkekre vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A tofut 4 cm hosszú, ceruzavastag rudakra vágjuk.
Elkészítés: A körethez a rizst a csomagon olvasható utasítás szerint puhára pároljuk. Felforrósítjuk az olajat, rátesszük a sárgarépát, 1-2 percig pirítjuk, majd beletesszük a többi zöldséget is. Vigyázzunk, hogy a zöldségek piruljanak és ne főjenek. Rátesszük a gyömbért, borsot, a fokhagymát és 2-3 percig összepirítjuk. Beleöntjük a paradicsomlevet, a szójaszószt, és megsózzuk. A tofut is beletesszük, óvatosan összekeverjük, és összemelegítjük. A rizzsel tálaljuk.
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|