Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
borsóleves vajgaluskával
  2010-04-12 21:30:14, hétfő
 
 



Leveshez:
1 darab csont
1 kisebb hagyma
1 paprika
3-4 gerezd fokhagyma
3 sárgarépa
2 fehérrépa
1 kis zellergumó
1 nagy bögre borsó

bors
pirospaprika
majoránna

Vajas galuskához:

1-1,5 ek vaj
egy tojás
liszt
egy csipet só

1.A húst előfőzzük, habját leszedjük.
2.Kis olajban enyhén (kb. 5 perc) elődinszteljük (előpirítjuk) a karikákra vágott sárgarépát, fehérrépát és a kockákra vágott zellert meg fokhagymát. Ha kezdjük érezni a zöldség illatát, jó úton haladunk.
3.Utána megszórjuk borssal, kiskanálnyi pirospaprikával, majorannával, és felöntjük a hús levével. (Aki szereti majszolni a csontot, azt is.)
4.Egészben hozzáadjuk a hagymát, paprikát, sót vagy ételízesítőt. Lassú tűzön félkészre főzzük, mert jön a borsó, aminek még kell idő.
5.Ha már majdnem kész, belekanalazzuk a vajas galuskákat, és akkor már tényleg OK :)
Vajas galuska elkészítése:

1.1-1,5 kanálnyi lágy vajban elkeverünk egy tojást, egy csipet sót és annyi lisztet, hogy galuskatészta állagú legyen.
2.Kiskanállal galuskákat szaggatunk a forró levesbe, majd készre főzzük.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
gombakrémleves gombagaluskával
  2010-04-12 21:27:01, hétfő
 
 



25 dkg csiperkegomba
1 kicsi fej vöröshagyma
4 dkg vaj
1 ek finomliszt
2 dl főzőtejszín
só,,őrölt bors
2 húsleveskocka
1 csokor petrezselyem

A galuskához:

8 dkg csiperkegomba
10 dkg csirkemellfilé
1 tojás
1 zsemle
2 ek petrezselyemzöld
só, őrölt bors
1 púpos ek búzadara

1.A hagymát apró kockára vágjuk és a vajon megfonnyasztjuk.
2.A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük és a hagymához adjuk. 3-4 percig pirítjuk.
3.Liszttel meghintjük, 1 percig tovább pirítjuk. A tejszínt hozzáadjuk. Botmixerrel pépesítjük.
4.Vízzel felöntjük( kb. 1 liter), hozzáadjuk a leveskockákat. Sózzuk, borsozzuk. Felaprított petrezselyemmel ízesítjük. 2-3 percig forraljuk.
5.A galuskához a gombát és a csirkehúst apróra vágjuk. Hozzáadjuk a tojást, az áztatott zsemlét, a petrezselymet és botmixerrel péppé zúzzuk. Sózzuk, borsozzuk. Belekeverjük a búzadarát. (Ha túl lágy lenne, egy kevés zsemlemorzsával sűrítjük.) A levesbe szaggatjuk és 5-6 perc alatt megfőzzük.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
kínai sült tészta
  2010-04-12 21:13:07, hétfő
 
 



1 cs spagetti
1 nagy fej lilahagyma
1 bögre zöldborsó
1 szál sárgarépa
25 dkg gomba
25 dkg csirkemell
wok fűszerkeverék
szójaszósz
vaj
olaj

cukor

elkészítés

1.A csirkét előző este felcsíkozzuk és jól befűszerezzük, valamint egy kevés szójaszószba áztatjuk.
2.Megfőzzük a tésztát.
3.A zöldségeket megtisztítjuk, majd a lilahagymát nagyobb darabokra, a sárgarépát vékony csíkokra vágjuk, a gombát pedig felnegyedeljük.
4.A húst megpirítjuk egy kevés vaj és olaj keverékében.
5.Kiszedjük és félretesszük a húst, majd ugyanebben a serpenyőben megpirítjuk a zöldségeket, kevés sóval, cukorral és szójaszósszal ízlés szerint ízesítjük. A zöldségeket finom ropogósra pirítjuk (nem kell teljesen megpuhulniuk).
6.Kisebb adagokban rátesszük a tésztát a zöldségekre és tovább ízesítjük a szójaszósszal.
7.Tányérra szedjük és a már megsütött hússal tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
zöldséges rakott tészta
  2010-04-12 21:09:33, hétfő
 
 



25 dkg fagyasztott mexikói zöldségkeverék
50 dkg penne
10 dkg trappista sajt
ételízesítő
bors


Sajtmártáshoz:

10 dkg trappista sajt (lehet füstölt sajt is)
2 púpos ek liszt
2-3 dl tej
olaj
2-3 ek tejföl (nem fontos)
fokhagyma granulátum
szerecsendió

bors

1.A tésztát bő forró, sós vízben feltesszük főni, amikor kész, leszűrjük.
2.A mexikói zöldségkeveréket is kifőzzük bő, ételízesítős vízben, majd ha megfőtt, leszűrjük.
3.Elkészítjük a sajtmártást: az olajat felmelegítjük egy kicsit, beletesszük a lisztet, és habosodásig hevítjük, folyamatosan kevergetve.
4.Lassan csurgatva beleöntjük a tejet, közben folyamatosan kevergetjük, mert könnyen csomósodik.
5.Beletesszük a fokhagyma granulátumot (lehet préselt fokhagyma is, de én nem szeretek ilyen dolgokkal vesződni :P), szerecsendiót, borsot, sót, tejfölt, majd a reszelt sajtot, és lassan melegítve felforraljuk. (Nagyon kell ügyelni, hogy amikor beletesszük a sajtot, folyamatosan keverjük, mert különben a sajt is becsomósodhat!)
6.Ha mindennel elkészültünk, már csak össze kell állítani az egészet!
7.A tepsi alját megolajozzuk egy kicsit, és vékonyan meghintjük a zsemlemorzsával
8.Erre mehet a tészta fele, majd a zöldség (én ezt még meg szoktam hinteni egy kis ételízesítővel, biztos, ami biztos), majd a mártás, végül a tészta másik fele, és az egészet megszórjuk sajttal.
9.Előmelegített sütőbe tesszük, és pirulásig sütjük.

sütési hőfok: 250 °C
sütési mód: alul-felül sütés
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
sírfeliratok
  2010-04-12 19:53:46, hétfő
 
 





 
 
0 komment , kategória:  viccek  
hétfő
  2010-04-12 19:28:02, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  üdvözlések  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2010.03 2010. április 2010.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 45 db bejegyzés
e év: 698 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 6778
  • e Hónap: 11182
  • e Év: 42911
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.