|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 6
|
|
|
|
2010-04-17 07:37:16, szombat
|
|
|
Gyümölcsös pite
Hozzávalók:
40 dkg liszt,
1 teáskanál sütőpor,
fél citrom héja,
1 kg alma,
12 dkg fahéjas-őrölt szegfűszeges kristálycukor,
20 dkg szilva,
15 dkg zsír,
2 dl tejföl,
3 tojás sárgája,
1 egész tojás,
12 dkg porcukor,
10 dkg darált dió.
Az almát megtisztítjuk, és lereszeljük.
Dagasztótálba öntjük a lisztet, a reszelt citromhéjat, és a sütőport elkeverjük benne. Hozzáadjuk a sertészsírt, a porcukrot, a tojásokat. Alaposan összedolgozzuk. Lisztezett gyúrótáblán 2/3 - 1/3 részre szétválasztjuk. A nagyobbikat tepsi nagyságúra kisodorjuk, és sodrófa segítségével a sütőforma aljába borítjuk. A tepsit nem kell kizsírozni, mert a tészta tartalmaz eleget. Szépen kézzel elegyengetjük a pite alját, majd rászórjuk elsőként a darált diót. A szilvát kimagozzuk, negyedekre vágjuk, és a tésztára tesszük. Az almát a fahéjas-szegfűszeges cukorral összekeverjük, és belerakjuk a tepsibe. A kisebb tésztát is tepsi alakúra sodorjuk, és beborítjuk vele a pitét. Villával megszurkáljuk a tetejét, és előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Kihűtjük, és porcukorral meghintve kínáljuk |
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
2010-04-17 07:30:01, szombat
|
|
|
Szupergyors almatorta
Nagy előnye , nem kell sütni!
Hozzávalók
- 1 kg alma
- 0,5 kg babapiskóta
2 cs vanília puding
- 5 dl víz
- cukor ízlés szerint
- fahéj
- citromlé
Elkészítés
Egy kapcsos tortaformát jó szorosan kirakunk babapiskótával. Az almát lereszeljük, és puhára pároljuk. Közben a pudingporokat elkeverjük 5 dl vízzel, és a megpuhult almára öntjük, majd teljes sűrűsödésig főzzük. Ízlés szerint cukrot adunk hozzá, fahéjjal és egy kevés citromlével ízesítjük. Alaposan összekeverjük, és a felét még melegen a piskótára öntjük.
Újabb piskótasort helyezünk rá, a tetejére pedig ráöntjük az almás massza másik felét. Szépen elsimítjuk a krémréteget, és betesszük a hűtőbe, hogy alaposan megköthessen. Legalább 6 órára van szüksége ahhoz, hogy ki lehessen venni a tortaformából, és szelelni lehessen. A tetejét díszíthetjük tejszínhabbal és csokoládéreszelékkel. Mutatós,
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
2010-04-17 06:22:21, szombat
|
|
|
FAGYI SZELET
Hozzávalók:
Piskótához valók:
- 30 dkg porcukor
- 6 tojás sárgája
- 15 dkg darált dió
- 1/2 csomag sütöpor
- 30 dkg liszt
- 6 tojás felvert habja
Krémhez valók:
- 3.5 dl tej
- 3 ek. liszt
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 3 tojás sárgája
- 2 csomag vanilincukor
A habhoz valók:
- 15 dlg porcukor
- 3 tojásfehérje
- csokireszelék
Elkészítés:
A piskóta készítése:
A porcukrot és a tojás sárgáját habosra kikavarjuk, majd beleöntjük a darált diót, és -a lisztet a korábban hozzáadagolt sütöporral-. A tojás fehérjét hab bá verjük, majd ezt is óvatosan belekeverjük a tésztába. (Vigyázni kell, ne hogy összetörjük a habot!) A margarinozott, lisztezett tepsibe öntjük, majd elömelegített sütöben kisütjük.
A krém készítése:
A tejet liszttel megfözzük, majd tüzröl levéve kihülésig kevergetjük, majd a margarint, porcukrot, tojássárgáját, vanilincukrot, végül habosra keverjük. Ezután kihült tésztára kenjük az elkészült krémet.
A hab készítése:
A porcukrot a tojásfehérjével göz felett habbá verjük, és a krémre öntjük. Legvégül csokoládét reszelünk rá. Ezzel a sütemény elkészült.
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
2010-04-17 06:19:39, szombat
|
|
|
Hozzávalók:
70 dkg liszt
2 tojás
1 kefír
1 dl olaj
1 dl tej
5 dkg élesztı
1 margarin
2 evıkanál cukor
1 evıkanál só
1 tojássárgája a kenéshez
Készítés:
Elıször a margarint jó habosra keverem egy evıkanál sóval.
Azután az élesztıt felfuttatom a tejjel és a cukorral. A lisztet
egy tálba mérem és összeállítom a tésztát az élesztıvel,
kefirrel, olajjal, tojással. Só nem kell bele! Rugalmas
pogácsatésztát kapok. Ha szükséges, a kefirbıl többet teszek
vagy tejföllel pótolom. A tésztát nyolc egyenlı részre vágom.
Egyet tányér nagyságú, kerek lappá nyújtom és kiteszem
oldalra, a gyúródeszka szélére. Megkenem a sós margarin
egynegyed részével. Egy másik kerek lappal beborítom.
Elıbb négyfelé, majd minden negyedet még három részre
vágok. A cikkeket a szélesebb részüktıl kiindulva, szorosan
feltekerem, és kifli alakúra formázom. Tepsibe teszem,
tojással megkenem, tetejére reszelt sajtot szórok. Egy órát
pihentetem, utána 200 fokon zsemleszínőre sütöm. Ebbıl az
adagból 48 db lesz. Két tepsibe sütöm.
Nagyobb kifliket is készíthetünk, ha a tésztát kevesebb részre
vágjuk.
Nagyon finom sütemény!
Szezámos kifli
Szezámmagos kifli Deszki recept !
Hozzávalók: (64 db kiflihez)
1 kg liszt,
4 dl tej,
5 dkg élesztő,
1 teáskanál cukor,
4,5 dl tejföl,
6 teáskanál só,
25 dkg margarin (vaj),
2 tojás sárgája
, a tetejére szezámmag.
A tejet meglangyosítjuk, kiveszünk belőle egy decinyit, adunk hozzá egy kevés cukrot, az élesztőt belemorzsoljuk, és megszórjuk egy evőkanálnyi liszttel. Félretesszük, és hagyjuk megkelni.
A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tejfölt, négy teáskanálnyi sót. Beleöntjük a felfuttatott élesztőt, és langyos tejjel megdagasztjuk. Jól kidolgozzuk, megemelgetjük, hogy hólyagos legyen a tésztánk. Amikor már az edénytől is elválik, és szép sima, lisztezett gyúródeszkára borítjuk, rudat formázunk belőle, majd nyolc cipóra osztjuk. Mindegyiket zsemle formájúra alakítjuk, és lisztezett konyharuhán, letakarva, meleg helyen kelesztjük.
Utána a megkelt bucikat kerekre kinyújtjuk. A margarint 2 teáskanál sóval kikeverjük, és megkenjük vele a tészták tetejét. A lapokat nyolc cikkre vágjuk (mint a tortát), és kifli alakban (a szélesebb végétől indulva) feltekerjük. Kizsírozott tepsibe tesszük, és újra pihentetjük. Amikor megkelt, tetejüket tojás sárgájával lekenjük, és szezámmaggal megszórjuk. Negyed órát még állni hagyjuk, és előmelegített sütőben szép aranyos barnára sütjük |
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 6
|
|
|
|
2010. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
45 db bejegyzés |
e év: |
698 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 2444
- e Hét: 6672
- e Hónap: 11076
- e Év: 42805
|
|
|