Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
delfin
  2010-06-18 16:48:58, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  állatok  
bohókás
  2010-06-18 16:43:46, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  bohókás  
Tudnál-e?
  2010-06-18 16:32:38, péntek
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  video  
röszti
  2010-06-18 16:03:15, péntek
 
 



Hozzávalók 4 személyre, 2 lepényhez:

6 db nagy krumpli
3 db hagyma
kb. 8-10 dkg vaj
só, bors

A krumplit héjában megfőzzük, sós vízben. Nem szabad nagyon puhára főzni, kicsit roszogós maradjon a belseje. Kihűtjük, meghámozzuk. A főtt krumplit és a hagymát nagylyukú reszelő lereszeljük. Teflonserpenyőben megolvasztjuk a vaj egynegyedét. Belehalmozzuk a hagymás krumpli felét, sózzuk, borsozzuk, a forró vajon óvatosan átforgatjuk, hogy jól elkeveredjen, majd a serpenyő aljára nyomkodjuk a masszát, egy lepényt alakítva. Kb. 5 percig sütjük. Egy lapos tálat borítunk a tetejére, megfordítjuk. A serpenyőben újra megolvasztunk egy kevés vajat, a 2. negyedrészt, visszacsúsztatjuk a lepényt, és a másik oldalát is ropogósra sütjük.


A massza másik feléből elkészítjük a másik lepényt is. Csak frissen, melegen finom. Kefirrel, tejföllel, vagy joghurtos, zöldfűszeres mártással is kínálhatjuk.


 
 
0 komment , kategória:  receptek  
vicc
  2010-06-18 14:54:53, péntek
 
  Újdonsült férj odadobja a nadrágját a feleségnek:
- Tessék, itt a nadrágom, próbáld fel!
Az asszonyka felpróbálja.
- Ez nagyon nagy rám!
- Így van - feleli a férj. - Jusson eszedbe minden alkalommal, ebben a családban ki hordja a nadrágot!
Erre az asszony leveszi a bugyiját, és odaadja a férjének:
- Tessék, próbáld fel!
A férfi próbálkozik, de nem megy.
- Ez lehetetlen! Nem tudok bebújni a bugyidba.
- Igen, és ez így is marad, ha nem változtatsz a pökhendiségeden!

 
 
0 komment , kategória:  viccek  
gyümölcs napra
  2010-06-18 12:00:30, péntek
 
  KREOL ANANÁSZ

Hozzávalók

1 egész ananász
fél fej lilahagyma
5 db újhagyma zöldje
zöldpetrezselyem
rózsabors

teás kanál szója szósz
1 db erős paprika
1 evő kanál oliva olaj

Az egész ananászt meghámozzuk és kockákra vágjuk. Serpenyőben egy evőkanál olivaolajon üvegesre fonnyasztjuk az apróra vágott lilahagymát és az erőspaprikát. Bele tesszük az ananászkockákat és a szója szószt és lassú tűzön karamellizáljuk. A végén fűszerezzük borssal, sóval. Az USA déli álamaiban élő franciák, a kreolok kedvenc körete volt. Itt és most a gyümölcsnapot hivatott feldobni!


SÜLT GYÜMÖLCS KÍNAIASAN

Hozzávalók
alma, körte, aszalt gyümölcsök, és mindenféle kemény gyümölcs
csili es szojaszos, reszelt gyömber

Az almát negyedbe vágom, magját eltávolítom. (nem hámozom meg) A körtevel ugyanigy járok el. Jénaiba vagy kis tepsibe teszem. Mellérakom az otthon találhato aszalt gyümölcsöket. ( szilva, mazsola, sárgabarack, stb) Egy kis szójaszószt összekavarok egy kis csiliszósszal, teszek bele reszelt gyömbert es ezzel az öntettel leöntöm a gyümolcsöket. Sütőbe rakom és összegrillezem, vagy magas hőfokon összesütom. Gyümölcsnapra ajánlom.

PIROS GYÜMÖLCSLEVES

Hozzávalók
meggy
lime reszelt héja (elhagyható)
szeder !
egy kis darab citrom
málna
édesítőszer
eper
Nem fogyózóknak vagy szénhidrátra
ribizli !
főzőtejszín
áfonya
étkezési keményítő
1 kis darab fahéj
2 szem szegfűszeg

Elkészítés
A keményebb típusú bogyósokat odateszem vízbe felforrni a fahéj,szegfűszeg,citrom és édesítőszer társaságában (nagyon jó pl ,ha házi gyümölcslevet használunk a főzéshez) behabarom a keményítős tejszínnel és csak egy rövid rottyanásig visszateszem. Ha egy picit kezd meghűlni,akkor hozzáadom a málnát,epret is. Gyümi napon habarás nélkül,csak a gyümölcsből turmixolok bele és az besűríti. Jól lehűtve menta levéllel a tetején tállaljuk

 
 
0 komment , kategória:  gyümölcs napra  
szénhidrát napra
  2010-06-18 11:50:56, péntek
 
  Paradicsomos-fokhagymás spagetti

Hozzávalók: 1 csomag spagetti, 20-25 dkg koktél paradicsom, 10 gerezd fokhagyma, fél dl olívaolaj, só, fehér bors, egy kevés ruccola és bazsalikom, 10 dkg parmezán sajt.

Elkészítés: Miközben a tésztát főzzük, tisztítsuk meg a fokhagymát és a gerezdeket vágjuk közel azonos méretűre. A paradicsomot szeleteljük fel, majd erre alkalmas edényben forrósítsuk fel az olajat. Pirítsuk meg a fokhagymát, majd fedjük le és néhány percet pároljuk. Utána rakjuk rá a paradicsomot és egy-két percig pároljuk együtt őket. Zárjuk ki a tüzet és hagyjuk fedő alatt néhány percig, hogy az ízek összeérjenek. Majd sózzuk, borsozzuk és a ruccolát, bazsalikomot is adjuk hozzá. Jól keverjük át, 10 percet hagyjuk fedő alatt. Ha kész a ragu, ráönthetjük a tésztát. Jól átkeverjük és tálaláskor sajtágyra tesszük, a tetejét tejföllel és sajttal meghintjük.

Pizza a la Fincsi

Hozzávalók ( 4 pizzalaphoz): 1 kg finomliszt, 2 evőkanál só, 2 teáskanál cukor, 2 teáskanál oregánó, kevés őrölt fehérbors, 2 csomag porélesztő, fél dl olívaolaj, 6 dl langyos víz.
Elkészítés: Keverjük össze a lisztet, sót, oregánót és a borsot. Egy másik edénybe rakjuk az élesztőt, a cukrot, a vizet és az olajat, majd jól keverjük össze. Háromnegyed óra kelesztés után négy vékony lapot nyújtunk belőle. Rárakjuk az ízlés szerint összeállított feltétet, majd előmelegített sütőbe rakjuk és készre sütjük.


Muffin cseresznyésen

Hozzávalók: 20 dkg vaj, 18 dkg cukor, 6 tojás sárgája, 1 egész tojás, 18 dkg liszt, 10 dkg őrölt mandula (dió is megfelel), 1 csomag sütőpor, 15 dkg cseresznye, 1 csomag vaníliás cukor, fahéj.

Elkészítés: Miután a vajat a cukorral és a vaníliás cukorral kikevertük, hozzáadjuk a tojássárgáját, az egész tojást, a mandulát (vagy diót), a lisztet, a fahéjat és a sütőport. Majd a legvégén belekeverjük a cseresznyét is. Ha túl sűrű lett, kevés tejjel fellazíthatjuk. Majd a tésztát a formákba tesszük és előmelegített sütőben 170-180 fokon addig sütjük, amíg szép nem lesz a teteje ( kb. 20-25 perc ).

Nagyon finom csemege! 90 napos diéta szénhidrát napjára pont megfelel!
 
 
0 komment , kategória:  szénhidrát napra  
fehérje napra
  2010-06-18 11:46:09, péntek
 
  Sült csirkecombok hagymásan

Hozzávalók: 4 csirkecomb, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 tyúkhúsleves-kocka, kevés fokhagyma, fél dl olaj, víz.
Elkészítés: Reszeljük le, vagy vágjuk apróra a fokhagymát, majd kenegessük be vele a combokat. Tegyük a csirkecombokat egy tepsibe (én sütőzsákba szoktam).Utána tegyük a combok közé a hagymát és a leveskockákat is. Locsoljuk meg étolajjal, és adjunk hozzá egy kevés vizet - sütőzsákban készítve egyáltalán nem igényel vizet, ekkor szépen, lassan, a saját levében megpuhul. Melegítsük elő a sütőt kb. 200 fokra. Ha már forr, vegyük vissza a hőmérsékletet, 155-160 fokra és így süssük, míg meg nem puhul. Nálam másfél-két óra alatt készül el, de a sütés időtartama a sütő típusától és fajtájától függően eltérő lehet.

Csak salátával fogyasztva nagyon finom fehérje és vitaminforrás is egyben!


Csirkesaláta törökösen

Hozzávalók: 75 dkg csirke- vagy pulykamell, 8 db közepes méretű paprika, 6 db paradicsom, 1 nagy vagy 2 kisebb kígyóuborka, 3 gerezd fokhagyma, só, bors, majoranna, 450 gramm tejföl, 450 gramm natúr joghurt.
Elkészítés: A húst kevés olajon megpíritjuk. A zöldségeket közel azonos méretű kockákra szeleteljük. Mikor a hús szép aranybarnára pirult, összekeverjük a felszeletelt zöldségekkel. Utána hozzáadjuk a tejfölt és a joghurtot is. Ízlés szerint fűszerezzük. Lassú tűzön még vagy 10 percig érleljük egymással az ízeket.


Sajtos, tejszínes karaj egyszerűen

Hozzávalók 2 személy részére: 4 szelet karaj, 3 dkg liszt, őrölt paprika, 5 dkg reszelt füstölt sajt, 1,5 dl tejszín, só, olaj.
Elkészítés: A jénait vagy tepsit beolajozzuk. A lisztet és a paprikát jól összekeverjük. A húsokat besózzuk, majd beleforgatjuk a paprikás lisztbe. Egyesével szépen sorba rakjuk a tepsibe. Megöntözzük a tejszínnel, majd megszórjuk sajttal a tetejét. Alufóliával letakarjuk majd közepes tűzön fél órát pároljuk. Végül a fóliától megszabadítjuk és szép pirosra sütjük a húsokat. Ha változatosságra vágyunk, készíthetjük csirke- vagy pulykamellből is.


 
 
0 komment , kategória:  fehérje napra  
keményítő napra
  2010-06-18 11:44:24, péntek
 
  Krumplilepény hagymásan

Hozzávalók: 25 dkg burgonya, 1-1 közepes fej vörös- és lilahagyma, 2 evőkanál balzsamecet, só, fehérbors.
Elkészítés: A krumplikat hámozás után fél centi vastag szeletekre vágjuk. Utána egy lábosban előfőzzük a krumpliszeleteket. A hagymákat felkarikázzuk és sóval, borssal kevés olajon picit megpirítjuk. Ráöntjük a balzsamecetet és sűrűre forraljuk. A krumplik mennyiségének felét tűzálló edénybe rakjuk, majd a [...]

Ráncos burgonya

Hozzávalók 4 személyre: 8 nagyobb méretű burgonya, 4 paradicsom, 4 paprika, 4 közepes fej hagyma, só ízlés szerint.
Elkészítés: Vágjuk karikákra a krumplit és rakjuk tűzálló tálba vagy tepsive. Sózzuk, majd szeleteljük rá a hagymát, a paradicsomot és a paprikát is. Fedjük le, majd előmelegített sütőben süssük puhára.

Makói hagymaleves

Hozzávalók: 1 nagy fej makói vöröshagyma, 1 közepes póréhagyma, 1 gerezd makói fokhagyma, 2 szem krumpli, kevés olaj, só, pirospaprika.
Elkészítés: Vágjuk karikára a hagymákat és kevés olajon pároljuk meg. Öntsük fel vízzel, majd sózzuk és szórjuk meg kevés pirospaprikával is. Tegyük bele a kockára vágott burgonyát és lassú tűzön fél órát főzzük.


 
 
0 komment , kategória:  keményítő napra  
viccek
  2010-06-18 11:34:21, péntek
 
  Miért parkolnak olyan rosszul a nők?
- Mert a férfiak azt hitették el velük hogy ennyi: >_______________________< a 30 centiméter.

- Milyen az ideális férj?
- 90-70-60. Kilencven éves, hetvenes IQ-ja van és hatvan milliója a bankban.

Melyik a legdemokratikusabb női ruhadarab?
- A melltartó. A széthúzókat összetartja, a csüggedőket felemeli, a különbséget eltakarja.

Mi a közös a hitben és a meggyőződésben?
- Az, hogy a férfi gyerekkorában csak azt hiszi, hogy a töke csak pisilésre való. Öreg korára viszont meg is győződik róla.

- Az én anyósom olyan, mint egy jó pohár sör!
- Miért, olyan finom?
- Nem. Jéghideg, és mikor elém kerül, habzik a szája.

A temetőben két szomszédos, frissen hantolt sír áll. Mindkettőnél egy-egy fekete ruhás férfi. Az egyik odaszól a másiknak:
- Feleség?
- Nem, anyós.
- Az is jó.

Kovács a nyakánál fogva kilógatja az anyósát a tizedikről, majd így szól hozzá:
- Te boszorkány! Mások már megmérgeztek volna, vagy a vasalóval vernének fejbe, de lásd ki vagyok én: szabadon engedlek!



 
 
0 komment , kategória:  viccek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2010.05 2010. Június 2010.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 91 db bejegyzés
e év: 698 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 244
  • e Hét: 4472
  • e Hónap: 8876
  • e Év: 40605
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.