Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
mai vicc
  2011-01-06 15:24:21, csütörtök
 
  AZ ÉV LEGJOBB VICCE !!

Egy idős úr tagságot vásárol az elegáns nudista klubban. Az első nap elmegy a klub telepére, levetkőzik és körbesétál. Mikor meglát egy csinos fiatal nőt meztelenül, a farka feláll. A hölgy
erre mosolyogva odalép hozzá és kézenfogja:
- Jöjjön, van itt egy ágy...
Az új tag zavarban van:
- Tessék?
- Uram, önnek erekciója támadt, amikor meglátott. Ez azt jelenti, hogy megkívánt. Jöjjön!
Az idős úrnak nagyon tetszik a házirend. A hancúrozás után szundít egy kicsit, majd mikor felébred, fingik egy hatalmasat.
Erre egy nagydarab, szőrös ürge ül le az ágya szélére:
- Itt vagyok!
- Tessék?!
- Uram, ön szellentett, és ez azt jelenti, hogy megkívánt. Forduljon hasra, hozom a vazelint!
Erre az új tag kiugrik az ágyból és berohan az irodába:
- Itt van a kártyájuk, felmondom a tagságot! Tartsák meg az éves díjat, de engem felejtsenek el!
- No de mi a gond, uram?
- Nézze, nekem havonta egyszer van erekcióm, viszont naponta hússzor fingok
 
 
0 komment , kategória:  viccek  
hájas sütemény
  2011-01-06 14:45:41, csütörtök
 
 



Hájas tészta, "Kráfli"

A Farsang elkerülhetetlen sütije a kráfli, akár töltve, vagy csak úgy sósan formázva, de az asztalon a helye!
Hozzávalók:
500 g liszt, 500 g háj, 1 ek. cukor, 2 tojássárgája, ecet, só, (esetleg kevés, savó, vagy tejföl), lekvár.
Elkészítés:
A hájat megkaparjuk vagy ledaráljuk. A lisztből, tojásból kevés ecetes víz, (esetleg savó vagy tejföl) hozzáadásával tésztát készítünk, kinyújtjuk. A hájat kevés liszttel elkeverjük, rátesszük a kinyújtott tésztára, majd a tésztával együtt összehajtogatjuk. Fél órai pihentetés után kinyújtjuk, ezt háromszor megismételjük, sima és dupla hajtásokkal. Végül vékonyra kinyújtjuk, négyszögletes darabokra vágjuk. Ha lekvár nélkül akarjuk, kisebb négyszögeket vagy alakokat vágunk, ha lekvárral kívánjuk készíteni, akkor nagyobbakat (8 x 8 cm). Megkenjük szilva-, meggy- vagy málnalekvárral és háromszögletűre hajtjuk. Kizsírozott tepsiben, jó meleg sütőben megsütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
sonkás pogácsa
  2011-01-06 14:42:24, csütörtök
 
 



Sonkás pogácsa

Hozzávalók kb.60 db-hoz:
100 ml tej, 25 g élesztő, 500 g liszt, 250 g vaj vagy margarin, só, őrölt bors, 3 gerezd zúzott fokhagyma, 150 g túró, 1 db tojássárgája, 60 ml tejföl, 250 g füstölt főtt sonka.
1 db tojás a kenéshez, és liszt a nyújtáshoz.

Elkészítés:
A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. Tálba szitáljuk a lisztet és a puha vajat elmorzsoljuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymát, majd a túróval, tojássárgájával és a tejföllel összedolgozzuk, hogy elváljon az edény falától. A főtt sonkát apróra vágjuk, majd a tésztához dolgozzuk, és letakarva meleg helyen kb. 45-50 percet, kelesztjük. Lisztezett lapon 30 mm vastagra nyújtjuk és sütőpapírral bélelt sütőlapra, szaggatjuk. Ne túl szorosra rakjuk, hogy legyen helyük megnőni. Tetejüket felvert tojással megkenjük és 185°C fokon 15 perc alatt megsütjük.
Kitűnő sör és borkorcsolya, ráadásul nagyon finom!
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
farsangi fánk
  2011-01-06 14:40:38, csütörtök
 
 


A farsang hagyomány szerint a mulatozás, bolondozás, bálok, lakomák időszaka, amikor a kiadós étkezés is elvileg megengedett, a farsangot követő 40 napos böjt előtt. Nézzük, milyen egyszerű farsangi receptekkel készülhetünk?. Elsőre nyilván mindenkinek a farsangi fánk jut eszébe. Ez a legtipikusabb farsangi ételünk, amelyet illik házilag is elkészíteni. A kissé kényes szalagos fánk mellett sok olyan egyszerűbb fánk recept is létezik, amellyel érdemes próbálkozni. Kevésbé munkaigényesek, kockázatosak, részben az olajban történő sütés is elkerülhető. Farsangi fánkok>>..
Milyen étellel készülhetünk még? Természetesen húsételekkel, hiszen a nagy mulatozáshoz, tánchoz energia is kell. Ha nem is rögtön disznótorossal, de finom ünnepi sültekkel, vagy akár gyors és egyszerű húsételekkel megörvendeztethetjük családunkat, barátainkat. Ilyenkor különösen passzol egy részeges sült, azaz alkohollal készített húsétel, a ,,másnapokra" korhelyleves, heringsaláta, esetleg tartalmas (és józanító) téli leves. Bőrös sertés sült, vagy kocsonya, kívánhat ennél finomabbat az ember magának? Igen, talán egy ízletes savanyú káposzta ételt, például székelykáposztát, vagy egy laktató házias egytálételt.
Ha házi farsangi mulatságot rendezünk, kényeztessük a vendégeinket igazi lakomával. Ez nem azt jelenti, hogy órákat kell bonyolult ételekkel a konyhában tölteni, hiszen egyszerű, ám különleges, vagy ötletesen tálalt ételekkel nagyobb sikerünk lehet, mint egy bonyolult menüvel. Készítsünk különlegességeket, nem szokványos ételeket, a tuti tippek oldalán sok jó ötlet található ebben a témakörben.
Készíthetünk természetesen hagyományosabb ételeket is, hidegtálat, egyszerű szendvicseket, majonézes salátákat. És feltétlenül sós aprósüteményeket, amelyek az italozgatáshoz (is) nélkülözhetetlenek. Kiváló alap a változatos és egyszerű falatokhoz a darált hús, a leveles tészta, alapételek közül az omlett és a palacsinta. Ezekkel az alapanyagokkal, illetve alapételekkel számtalan étel, falat, finomság készíthető el. További vendégváró tippek és receptek>>
Ha fánkot nem készítünk, vagy mellé még más édességet is szeretnénk, válasszunk egyszerű édességet. Ez lehet egy jól működő muffin, kuglóf, stb. amelyet farsangi dekorációval látunk el. A kész süteményt megkenhetjük langyos lekvárral, vagy olvasztott csokoládéval, és megszórjuk színes konfetti drazséval, vagy színes cukordrazséval. A kedvenc tortánkra cukormázzal egy álarcot is rajzolhatunk. Tegyünk a sütemény mellé vagy köré színes papír szalagot, konfettit, és máris kész a farsangi édesség. A sütemények, desszertek közül is választhatunk alkoholos verziókat az alkalomra, pl. részeges pezsgőtorta.
Ne feledkezzünk meg az italokról sem! Az alapvető alkoholos italok mellett készüljünk koktélokkal, de gondoljunk azokra is, akik ilyenkor (sem) nem isznak. Ötletesen dekorált alkoholmentes koktélokkal dobjuk fel a hangulatot.
Egy-egy nagyobb lakoma maradékát használjuk fel az utolsó darabig, így időt, pénzt és fáradtságot spórolhatunk meg magunknak! Maradékok felhasználása>>
Ha pedig kicsit kirúgtunk a hámból, iktassunk be legalább egy pihenő napot, amikor mértékletesen, az egészséges táplálkozás elveinek megfelelően táplálkozunk. Ne várjunk ezzel a nagyböjtig!

Igazi farsangi fánk

Hozzávalók:
50 dkg finomliszt 6 tojássárgája 3 dkg élesztô 5 dl tej 7 dkg vaj 1 evôkanál cukor 1 zacskó vaníliás cukor, A tálaláshoz 2 dl sárgabaracklekvár, 2 evôkanál rum

Elkészítés:
A szétmorzsolt élesztőt a cukorral összekeverve 2 dl langyos tejbe öntjük, és jól összekeverjük. Letakarjuk és felfuttatjuk. Közben az átszitált lisztet tálba szórjuk. Mélyedést vájunk a liszt közepébe, amibe beletesszük a felfutott élesztőt, a tojássárgákat, a sót, a vaníliás cukrot és a megmaradt, langyos tejet. A tésztát jól kidolgozzuk (ez a robotgép tésztakeverőjével igazán nem nagy munka), végül a vajat is beledagasztjuk. Cipót formálva belőle, liszttel meghintett tálba rakjuk, tetejét is belisztezzük, és addig kelesztjük, amíg a térfogata duplájára nő. Ezután lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, és lisztbe mártott pohárral vagy nagy fánkszaggatóval kiszaggatjuk. Negyedóráig még a deszkán hagyjuk kelni, ezután 180 fokra hevített olajban 2-3 perc alatt szép pirosra megsütjük. Egyszerre csak néhány darabot tegyünk az olajsütőbe, mert a fánkok térfogata sülés közben megnő. A sárgabaracklekvárt a rummal és 2 evőkanál vízzel simára keverve, a fánkok mellé tálaljuk. Csak frissen jó igazán! Kissé munkaigényes, ám nagyon finom.
 
 
0 komment , kategória:  farsang  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2010.12 2011. Január 2011.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 75 db bejegyzés
e év: 569 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2098
  • e Hét: 6326
  • e Hónap: 10730
  • e Év: 42459
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.