Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
idei nyár
  2011-05-03 22:31:51, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  bohókás  
hibiszkusz
  2011-05-03 20:57:37, kedd
 
 


A szobanövények közül az egyik legkedveltebb a hibiszkusz (Hibiscus rosa sinensis) vagy kínai rózsa. Nem csak szép, de igen hasznos virág. Gyógyító minőségéről még a gyakorlott kertészek közül is kevesen tudnak, pedig a hibiszkusz levelei és virágai ősidők óta használatban vannak a gyomor- és bélrendszeri megbetegedések, az aranyér, a dizentéria és a heveny bőrgyulladások gyógyításánál.
A hibiszkuszban lévő flavonoidok a szervezetből kivonják az anyagcsere szükségtelen termékeit. Ser-kentődik az epe termelése, fokozódik a máj védelme a kedvezőtlen hatásoktól, javul az anyagcsere. Ezen kívül a virágzó kínai rózs,a a feng shuinak megfelelően a házat energiával és frissességgel tölti be, növeli a stresszállóságot, segít a családi problémák leküzdésében, és erősíti a házasságot. A hibiszkuszt nagyon könnyű szaporítani, gyorsan nő, és egyszerű ápolás mellett kora tavasztól késő őszig folyamatosan virágzik.
A hibiszkusztea hasznos a véredények számára

A hibiszkusz tea egyáltalán nem hasonlít a hagyományos teára, sem küllemében, sem ízében. Fényes vörös színű, eléggé savanyú, higított formában a málnabefőttre hasonlít.

A szirmokban található citromsavnak köszönhetően a tea láz és hőemelkedés esetén üdítő hatású, megöli az egyes betegségokozó mikroorganizmusokat. A hibiszkuszban sok a P-vitamin, amely erősíti a véredények falát, kihat az áteresztő képességükre, így szabályozza a vérnyomást. Ennek az italnak érdekes különlegessége, hogy forró formájában emeli az arteriális vérnyomást, míg hidegen csökkenti.

Forró tea: 2 teáskanálnyi hibiszkusz szirmot leöntünk egy pohár vízzel, és forraljuk 3 percen át. Ez alatt a víz fényes vörössé színeződik, és jellemző kifinomult édeskés-savanykás ízt kap. Az italba javasolt cukrot tenni. Ezen felül a vízben megpuhult hibiszkusz szirmok szintén nem veszítik el eredeti savanykás-édeskés ízüket, és emiatt ezeket felhasználhatjuk ételbe, mint tökéletes vitamin kiegészítőt, amely magas C-vitamin tartalmának köszönhetően megvédi szervezetünket a vírusos fertőzéstől.

Hideg tea: a hibiszkusz virágzatát hideg vízbe tesszük, és forrásig hevítjük, majd rögtön levesszük a tűzről. Cukrot teszünk hozzá. Nagyon hidegen tálaljuk fel, sőt lehet jéggel is kínálni.
 
 
0 komment , kategória:  egészség  
bohókás
  2011-05-03 20:52:25, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  bohókás  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2011.04 2011. Május 2011.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 29 db bejegyzés
e év: 569 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 632
  • e Hét: 7410
  • e Hónap: 11814
  • e Év: 43543
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.