Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Borzaska recept
  2011-08-14 23:51:54, vasárnap
 
  Ancsuka receptje

Lehet csirkemellből, pulykamellből, karajból, ki milyen húst szeret!
Szóval a húsokat felszeleteljük ki kloffoljuk!
Beáztatjuk sós,fokhagymás tejbe vagy tejszínbe, egy nappal előtte!
Amikor sütni szeretnénk, lecsurgatjuk a husit és beleforgatjuk lisztbe! A tejet vagy tejszínt felhasználhatjuk még a sűrű palacsinta tésztához! Közben csinálunk egy palacsinta tésztát,liszt,tojás,kis ételízesítő, és én a fokhagymás tejet vagy tejszínt használom fel a sűrűbb palacsinta tészta elkészítéséhez! De sörrel is lehet hígítani, akkor sörtészta lesz! Az is jó, hogy ne legyen annyira fokhagymás! Ez hasonló a Párizsi szelethez!
Így sütjük ki, mint a párizsi szeletet,megforgatjuk lisztbe és forró olajban vagy zsírban szép színűre megsütjük.
Én már mindent zsírba sütök, mert az olajba annyi E betűs adalékanyag van,habzik,rákkeltő. A zsírt többször is fel tudom használni és nem olyan ártalmas. Tálaláskor,reszelt sajttal és tejföllel meglocsoljuk! Lehet egy gerezd fokhagymát is nyomni a tejfölbe! Tetszés szerinti körettel tálaljuk, de legfinomabb a pici újkrumpli,/héjában sütve tepsiben !

........


JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK HOZZÁ!

 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Májpástétom
  2011-08-14 23:44:32, vasárnap
 
  Májpástétom
Vassné, Marika receptje

- 1/2 kg. sertésmájból resztelt májat készítek. Ha kihűlt , ledarálom.
- 5 db tojást keményre főzőm, és felkockázom,
- 6 - 8 dkg. vaj,
- 1 kevés mustár, és kecsöp,
- 1 fej apróra vágott vöröshagyma,
- ízlés szerint fűszerek. / őrölt bors, majoranna, és egyéb ízesítő szerek./ én a szokásos keverékemet szoktam használni.
Jól összedolgozzuk, majd 1 órai hűtőben való állása után remekül kenhető krémet kapunk.

Ha csak egyszerűen készíted akkor, 2 rúd májkrémből, és ezekkel az adalékokkal ragyogó krémet kapunk.
Továbbá:
Felkenve kenyérre, megpakolva zöld áruval / paprika, paradicsom, retek, uborka stb. / kitűnő. Reszelt sajttal megszórva, majd szendvics sütőben megsütve, remek vendégváró is lehet......:)

...

 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Angyali kislányok
  2011-08-14 23:26:10, vasárnap
 
  ...... ........... .....



...... ........

 
 
0 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
Szentessy Gyula - Álmok
  2011-08-14 23:09:47, vasárnap
 
  Szentessy Gyula - Álmok / Juhászné Szunyogh Mária -tól kaptam

Beismerem, rosz úton jártam,
de hát most már késő bánat,
Itt a temető kapujában,
Nem tehetem jóvá hibáimat,
Oh, ezért hát hagyjatok békén,
Haljak meg úgy, mint eddig éltem!
Hiszen itt, az utamnak végén,
Mire is mehetnétek vélem?

Rosz volt az út - mind ezt mondjátok,-
Jó, jó, most én is beismerem.
De ide hoztak édes álmok
Virágok közt meg töviseken.
Tehettem én valaha róla,
Ha egy-egy álom rám szállott
És vitt fel tündér régiókba
S itt hagytam a való világot?

Tehetem én valaha róla,
Hogy nem tudok élni a földön,
S míg más kincseket hord lakomba,
Időm álmodásba töltöm?
A míg más pénzt csinál a rögböl,
Az én lelkem az eget járja
És olyan gazdag az örömtől,
Hogyha akad egy édes álma.

Ti mondtátok, most én is látom,
Hogy ez az út hová is hozott.
Ha hátra nézek a csapáson
Egy-egy sír jelöl minden nyomot,
Szétfoszlott álmok temetője
Ez az út az utolsó nyomig
Mégis álmok visznek előre
Oh, még most is, most is - holtomig!

Ez a bűnöm beismerem!
De hát én nem tehetek róla,
Te ne ítélj meg, jó Istenem
Ha így térek a koporsóba,
Ti emberek hagyjatok békén,
Hiszen úgysem hallgatok rátok!
Majd odalenn a sírnak mélyén
Találom meg a legszebb álmot.
 
 
1 komment , kategória:  versek  
Állat világ
  2011-08-14 22:55:42, vasárnap
 
  ha tetszenek a képtárba tettem pár képet puszi, ..ditke

...... ........... .....





 
 
0 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
Piros tavirózsák
  2011-08-14 20:57:04, vasárnap
 
  ...... .....

 
 
0 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
Rakott kelkáposzta
  2011-08-14 20:47:45, vasárnap
 
  Rakott kelkáposzta

Hozzávalók 6 személyre
1 fej kelkáposzta
1 ek mangalicazsír
1 hagyma
50 dkg darált sertéshús
25 dkg rizs
4 dl tejföl
só, bors, bio-vegeta, köménymag
vaj a kikenéshez

Elkészítése:
Előmelegítem a sütőt 210 fokra. Először a rizst indítom el .
Aztán a zsírral, hagymával és darált hússal pörköltet gyártok (állítólag a tegnapról maradt pörkölt is kiváló, nálunk olyan soha nincs). Aztán levelekre szedem a kelkáposztát (jó nagyot veszek, mert a gyerekek imádják nyersen) és bő, sós, vegetás, köménymagos vízben felteszem főni pár percre. Amikor kissé megpuhult, lecsepegtetem és tiszta konyharuhán kissé leszárogatom.
Kivajazok egy tűzálló tálat (én részemről mindig egyel kisebb méretet választok, még soha nem találtam el, most is púpozott lett a tál) és elkezdem a rétegezést: legalulra 1 réteg káposztalevél, aztán rizs, pörkölt majd tejföl következik. Aztán ez a sorrend ismétlődik. A lényeg, hogy a tetejére káposzta kerüljön, majd egy réteg tejföl. Én ráreszeltem egy kis maradék sajtot, de ez nem kötelező.
.........




Hozzávalók
- csirkemell
- rizs
- kelkáposzta
- tejföl
- só
- piros paprika
- bors
- olaj
- tojás
- vöröshagyma
- folyékony Rama

Elkészítése:
A csirkemellfilét ledaráltam,vöröshagymát apróra vágtam,olajon megdinszteltem,paprikát szórtam rá,rátettem a húst,fűszereket és megsütöttem,mint a pörköltet.
A rizst kifőztem,a kelkáposztát sós vízben megfőztem.
Egy hőálló tálat kivajaztam és a kelkáposztát,húst,rizst felváltva leraktam.
A tejfölbe tojást,borsot,ételízesítőt kevertem és minden réteget meglocsoltam.
A tetejére folyékony Rama margarint nyomtam
...... ............




Rakott kelkáposzta készítése képes illusztrációval
Link


Vegetáriánus rakott kelkáposzta
Elkészítésekor a húst kihadjuk.
...... ............

 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Erdélyi rakott káposzta
  2011-08-14 20:42:18, vasárnap
 
  Erdélyi rakott káposzta

Hozzávalók:
-1 kg savanyú káposzta,
- 40 dkg darált hús
- 15 dkg paprikás kolbász, lehet csípős (én többet tennék bele)
- 5dkg füstölt szalonna (ebből is többet tennék bele)
- 1 nagy fej hagyma,
- 1 gerezd fokhagyma,
- 1 kávéskanál pirospaprika,
- 1 mokkáskanál majoránna,
- 10 dkg rizs,
- 3 dl tejföl (nekem ez is kevés lenne)
- só, bors,
- 1 evőkanál olaj

Elkészítése:
A káposztát (ha túlságosan savanyú, kimossuk) kevés sós vízben félpuhára főzzük, alaposan lecsepegtetjük. A rizst megpároljuk.
A szalonnát apróra felkockázzuk, zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk a megtisztított, finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, fedő alatt üvegesre pároljuk. Rádobjuk a felkarikázott kolbászt, kissé megpirítjuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát - a lábast erre a pár pillanatra lehúzzuk a tűzről -, a darált húst, pici sót, ízlés szerint borsot, végül a majoránnát, és összekeverjük. 3-4 percig erős tűzön, és fedő alatt, saját levében, 25-30 percig pároljuk.
Kiolajozunk egy nem túl mély tűzálló tálat; az aljára simítjuk a káposzta 1/3 részét, tetejére 1 sor rizs, rá pedig 1 sor darált hús kerül (a rizsnek is, a húsnak is a fele!). Most ismét káposzta következik, aztán a tejföl fele, majd a maradék rizs és a maradék darált hús, végül a maradék káposzta, s annak tetején, szépen elsimítva a maradék tejföl. A tálat betakarjuk alufóliával, előmelegített sütőben, közepes tűznél (180 °C) 20-25 percig pároljuk, majd levesszük a fóliát, és most már erősebb tűzön (200-210 °C) szép pirosra sütjük (kb. 30 perc).
Azonnal tálaljuk, csak forrón jó. Fontos, hogy nem szabad tocsogósnak lennie, csak enyhén levesesnek!
...... .........


...... ........

 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Gyönyörű cica képek
  2011-08-14 20:37:36, vasárnap
 
  ...... .........



...... ..........

 
 
0 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
Lencseleves füstölt csülökkel
  2011-08-14 20:07:36, vasárnap
 
  Lencseleves füstölt csülökkel,
- 1 kisebb füstölt csülök
- 30 dkg lencse
- 3 nagyobb sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 1/2 zellergumó
- 1 tejföl
- kevés ecet
- 4 babérlevél
- kevés őrölt bors
- 2 fokhagyma
- 1 púpos evőkanál liszt
- kevés étolaj
-1 evőkanál pirospaprika
Elkészítése:
1.A csülköt egy hagyma társaságában megfőzzük.
2.Ha megpuhult, kivesszük a vízből, felkockázzuk és félretesszük.
3.A csülök főzőlevében megfőzzük a lencsét és a zöldségeket. Babérlevéllel, őrölt borssal fűszerezzük. Sózni nem valószínű, hogy kell, mert a csülök eleve nagyon sós. Ha megpuhultak a zöldségek visszatesszük a húst.
4.A lisztből és olajból rántást készítünk. Ha kész, a pirospaprikát és az apróra vágott fokhagymát hozzátesszük, folyamatos kevergetés mellett felöntjük egy kevés vízzel és a forrásban lévő leveshez adjuk.
5.Egy kevés ecettel savanyítjuk.
6.Tálaláskor ízlés szerint tejfölt kínálhatunk hozzá
...... .......




hozzávalók 8 főre
- 1 füstölt csülök
- 1 szál házikolbász
- 50 dkg lencse
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 3 sárgarépa
- 3 fehérrépa
- 1 kisebb zellergumó
- 4 babérlevél
- 8 szem feketebors
- víz
- olaj
- 1/2 ek liszt
-1/3 ek őrölt pirospaprika
- só
- tejföl
- ecet

Elkészítése:
1.A lencsét hideg vízbe 2-3 órára beáztatjuk.
2.A füstölt csülköt vízben kb. 2,5 óra alatt lassú tűzön megfőzzük. (Én a vizet forrás után le szoktam önteni és friss vízben főzöm meg a csülköt.) A húst hagyjuk a vízben kihűlni. A főzőléből tegyünk félre, mert azt a lencséhez felhasználjuk.
3.A csülköt kicsontozzuk és felkockázzuk.
4.Egy nagy lábasban feltesszük a lencsét a zöldségekkel és a hagymával főni. A víz mellé tegyünk a csülök főzőlevéből is 1/3-ad arányban. Megsózzuk, de csak óvatosan, mert a hús és a kolbász is sós. Beletesszük a babérlevelet, a borsot. Addig főzzük a levest, amíg a zöldségek és a lencse meg nem fő.
5.Rántást készítünk az olaj, a liszt és a paprika segítségével. A rántást beleöntjük a levesbe.
6.A felkockázott füstölt csülköt és a felkarikázott kolbászt a leveshez adjuk és további 15 percig főzzük, amíg az ízek összeérnek.
7.Tejföllel tálaljuk. Ízlés szerint ecettel savanyíthatjuk
...... ............

 
 
0 komment , kategória:  receptek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2011.07 2011. Augusztus 2011.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 351 db bejegyzés
e év: 4538 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3560
  • e Hét: 26620
  • e Hónap: 59774
  • e Év: 293521
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.