|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 3
|
|
|
|
2012-11-20 21:57:51, kedd
|
|
|
Atlantisz Aranykorában minden ember megvilágosodott lény volt. Ezt az isteni állapotot azáltal érték el, hogy derűs, elmélkedő életet éltek, és minden embertársukat és a Földanyát megbecsülték, és tiszteletben tartották. Magas rezgésükkel meg tudták magukat védeni, abban a pillanatban, amiben éltek, szeretetet sugároztak és mindent, amijük volt, nagy becsben tartották. A pozitív beállítottságuk és bizalmuk az élet folyamában, az állandó kapcsolat az istenséggel, és az, hogy nem voltak kételyeik, kétségeik, mindez abból adódott, hogy mindenki az univerzális egység része volt.
Létezés
Így szól a tanács mára: a cselekvéseidet és törekvéseidet rendezned kell. Felejtkezz el a holnapról! Nyugtasd le elmédet, és légy a Most-ban! Szemléld az Élet csodáját a csend e percében, és örülj mindennek, és annak a lehetőségnek, hogy életedet a Földön élheted le! Ennek jutalmaként megjelenik a belső béke és az istenséggel való kapcsolat érzése hat át téged!
A megvilágosodás a létezés az egységben!
|
|
|
0 komment
, kategória: idézetek |
|
|
|
|
|
2012-11-20 13:01:02, kedd
|
|
|
A rakott karfiol amúgy is kedvenc étel, ezzel a sajtmártással azonban még jobb. Kicsit időigényes, de megéri.
Sajtmártás elkészítése
600 ml tej, 1 babérlevél, 4 szem fekete bors, 1 db szerecsendió-virág, 2 fej mogyoróhagyma, félbevágva, 60 g vaj, 40 g liszt, 80 g reszelt sajt, frissen őrölt szerecsendió.
Tegyük egy nagy lábasba a tejet, a babérlevelet, a borsszemeket, a szerecsendió-virágot és a mogyoróhagymákat (rendes mezei hagyma is használható). Lassan forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről, fedjük le és tegyük félre 20 percre. Tegyük vissza a tűzre, ismét forraljuk fel, majd szűrjük le. Egy lábasba olvasszuk fel a vajat, keverjük hozzá a lisztet és főzzük egy percig. Vegyük le a tűzről és fokozatosan verjük hozzá a tejet, egyszerre csak egy keveset. Tegyük vissza a tűzre, és folyamatos kevergetés mellett, kis lángon főzzük 5 percig. Keverjük a mártásba a sajtot, adjunk hozzá ízlés szerint szerecsendiót (a frissen reszelt szerecsendiónak összehasonlíthatatlanul jobb íze van, mint a reszeltnek), sózzuk borsozzuk. Vegyük le a tűzről. Tényleg kicsit bonyolult és sokedényes a mártás, de megéri.
Innen felfelé már fantázia dolga, hogy mi következik. Ráönthetjük a mártást egyszerűen a félig megfőtt karfiolrózsákra, de keverhetjük csirkehússal is, ha húsosak vagyunk. A Laci bácsi eredeti receptje szerint a karfiol mellé tortellinit, szárított paradicsomot és spenótot is keverhetünk.
|
|
|
0 komment
, kategória: vegetariánus oldal |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 3
|
|
|
|
2012. November
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
58 db bejegyzés |
e év: |
488 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 108
- e Hét: 6886
- e Hónap: 11290
- e Év: 43019
|
|
|