2012-11-07 13:11:21, szerda
|
|
|
Kinder pingui
Hozzávalók:
egy 38x25 cm-es tepsihez:
A tésztához (2 lap):
6 tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál víz
6 evőkanál liszt
4 evőkanál kakaópor
4 evőkanál olaj
1 kávéskanál fahéj (aki szereti, én kihagytam)
1 csomag sütőpor
A krémhez:
8 dl tejszín
2 x 1 dkg zselatinpor
14 dkg porcukor
1 rúd vanília
A csokoládétöltelékhez:
15 dkg étcsokoládé
7 dkg vaj
1 teáskanál olaj
A csokoládémázhoz:
15 dkg étcsokoládé
7 dkg vaj
1 teáskanál olaj
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit felezve két lapot sütök. A tojásokat a cukorral habosra keverem, beleteszem az olajat, vizet és a sütőporos-kakaós lisztet is. Az első laphoz sütőpapírral bélelem a formát, hiszen azt ki kell vennem belőle. Elsimítom a tésztát a papíron, és előmelegített sütőben 180 fokon 10-12 perc alatt megsütöm. Kicsúsztatom a tepsiből, és hűlni hagyom. Amíg sül, összekeverem a második lap tésztáját. A tepsi alját kikenem és lisztezem, így kerül bele a tészta, amit sütés után benne hagyok kihűlni.
A krém hozzávalóit is felezem, két menetben készül. A vaníliarúd belsejét kikaparom és elmorzsolom a porcukorral. 10 g zselatint 4 evőkanál vízzel elkeverek, és kis lángon melegítve feloldom. 4 dl tejszínt habbá verek 7 dkg vaníliás porcukorral, pár kanállal a zselatinhoz keverek belőle, majd az egészhez öntöm, alaposan átkeverem. Gyorsan a tepsiben lévő lapra kenem, elsimítom és beteszem a hűtőbe 10-15 percre.
A csokitöltelékhez 7 dkg vajat felolvasztok egy kis lábosban az olajjal, leveszem a lángról és beledobom az összetördelt csokit. Kézi habverővel keverem, míg a csoki elolvad. A hűtőből kivett süti krémjére öntöm, egyenletesen elsimítom, visszateszem a hűtőbe.
A krém másik felét is elkészítem az előzők szerint, és a közben megszilárdult csokis rétegre kenem, befedem a másik piskótalappal, picit rányomkodom. Erre kerül a csokimáz, ami ugyanúgy készül, mint a középső csokoládés réteg.
Egy éjszakára (vagy legalább 2-3 órára) hűtőbe teszem |
|
|
0 komment
, kategória: édes sütik |
|
|
|