Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
diós citromos rizspehely
  2018-01-27 19:48:20, szombat
 
 



Hozzávalók 36 x 13 cm-es piteformához:
az alaphoz:

20 dkg darált dió
4 dkg Barco kókuszolaj
1 tojássárgája

a rizses réteghez:

10 dkg Meru kókuszvirágcukor
2 tojás
2 tojássárgája
1 (bio)citrom
1,5 dl Cocomas kókusztejszín
6 dkg rizspehely

a formához:

Barco kókuszolaj
Meru extraszűz kókuszliszt

a díszítéshez:

4 tojásfehérje
10 dkg Meru kókuszvirágcukor
2 teáskanál gluténmentes étkezési keményítő

A diót elkevertem a folyékony kókuszolajjal és a tojássárgájával.
A kiolajozott és liszttel szórt piteformába öntöttem, elegyengettem-simítottam, és hűtőbe tettem.
A kókuszvirágcukrot kihabosítottam a tojással és a tojássárgájával, beledolgoztam a citrom lereszelt héját és kifacsart levét, valamint a tejszínt és a rizspelyhet.
A diós alapra öntöttem, majd előmelegített, 170 fokos sütőben kb. 50 perc alatt készre sütöttem. (Ha túlzottan pirulna, a sütési idő felénél sütőpapírral letakarhatjuk.)
Rácson hagytam kihűlni.
A tojásfehérjéből kemény habot vertem, a vége felé beledolgoztam a kókuszvirágcukrot és a keményítőt is.
Habzsákba töltöttem, a pite tetejére halmokat nyomtam belőle, végül szakácsfáklyával karamellizáltam.
Jól lehűtve, szeletekre vágva kínáltam.

forrás: hankka.blogspot.hu
 
 
0 komment , kategória:  gluten-laktóz mentes diéta  
kukoricából készült ételek gluten érzékenyeknek
  2018-01-27 19:27:35, szombat
 
  Kukoricából készült ételek

Puliszka
A puliszkát őrölt kukoricalisztből készítem. Főzés előtt a
lisztet megszitálom, és meleg sütőbe teszem, hogy a liszt jól
átmelegedjen.

Puliszka köretnek

Hozzávalók:
40 dkg kukoricaliszt, 1 l víz, só, 1 kanál rétes liszt, 3 dkg zsír.
A vizet egy nagyobb fazékba teszem fel főni. A forró sós vízbe
belehintem a kukoricalisztet. Közben habverővel folytonosan
keverem, hogy össze ne csomósodjon. Ha már a lisztet mind
beleszórtam, kb. 15 perces kevergetés mellett jól átfőzöm.
Legvégül hozzáöntöm a rétes lisztet és azzal is rottyantom
egy kicsit. Majd a tűzhely szélére húzom, és szikkadni hagyom.
Zsíros vagy olajos kanállal szaggatom. Paprikáshoz, pörkölthöz,
tokányhoz köretnek adom.

Juhtúrós puliszka

Hozzávalók:
Az előző recept hozzávalói.
A puliszkát keményre főzöm és szikkadni hagyom. Zsírral
megkent gyúródeszkára kiborítom, ujjnyi vastagra ellapítom.
Juhtúrót morzsolok rá. Ezt szorosan feltekerem és a régi receptek
alapján, cérnával vágom fel.

Kukorica gánica Eredeti román étel.

Hozzávalók:
Az alap puliszka recept alapján dolgozom, és még 1 pohár
zsemlemorzsa, és 1 dl olaj kell hozzá.
A megfőtt puliszkát szikkadni hagyom, majd bő zsiradékban
zsemlemorzsát pirítok, és a puliszkát vizes kanállal kiszaggatom,
majd a morzsába forgatom.

Kukoricagánica másként

Hozzávalók:
40 dkg kukoricaliszt, 15 dkg szalonna, 1 pohár tejföl, só.
A szalonnát kis kockákra vágom és kisütöm a zsírját. A
szalonnatepertőt kiveszem, és melegen tartom. ˝ l vizet felforralok,
1 kiskanál sót adok hozzá, és állandó keverés közben
beleszitálom a kukoricalisztet. Lassú tűzön főzöm állandó
kevergetés mellett, amíg összeáll. A kását szalonnazsírral
kikent tepsibe szaggatom, ráöntöm a tejfölt, megszórom a
szalonnatepertővel, és meglocsolom a maradék szalonnazsírral,
és pár percre forró sütőbe átpirítom.

Finom kukoricamálé

Hozzávalók:
1 l kukoricaliszt, 1 l tej, 8 dkg zsír, 3 tojás, 5 dkg cukor.
A lisztet forralt tejjel leöntöm, és addig keverem, míg sima
lesz. Hozzávegyítem a 3 tojássárgáját, 6 dkg zsírt, a cukrot és
a 3 tojás felvert habját. Fagyos zsírral bekent tepsibe pirosra
sütöm.

Kukoricaprósza

Hozzávalók:
˝ kg kukoricaliszt, 1 l tej, szilvalekvár, 10 dkg vaj,
mandula, vaníliás cukor, 10 dkg kristálycukor, só.
A lisztet leforrázom a felforralt tejjel, hozzáadom a cukrot, a
langyosra olvasztott vajat, és a vaníliáscukrot. Jól összedolgozom,
majd vajjal kikent formába töltöm. Előmelegített sütőbe
teszem, és mérsékelt tűznél átsütöm. Ha kihűlt, rákenjük a
szilvalekvárt, és mandulával díszítem.

Túrós puliszka Mama-módra

Hozzávalók:
˝ kg kukoricaliszt, 30 dkg juhtúró, aludttej, só, zsír.
˝ l vízben megfőzöm a kukoricalisztet, gyengén megsózom.
Mikor elkészült, jól megkeverem. Egy tepsit kizsírozok, beleterítek
egy sor puliszkát, majd egy sor juhtúrót, és újból
puliszkát és juhtúrót. Jól meglocsolom olvasztott zsírral, és a
sütőben szép pirosra sütöm. Forrón tálalom. Aludttejet kínálok hozzá.








 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2017.12 2018. Január 2018.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 22 db bejegyzés
e év: 237 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 217
  • e Hét: 6995
  • e Hónap: 11399
  • e Év: 43128
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.