Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
A gyászos ábrázatok betegségén túl
  2018-12-15 15:54:20, szombat
 
  Nálunk az év filmje
Egy idézet a filmből Ferenc pápától - ,,Számunkra, keresztények számára a jövőnek van egy neve. Ez a név a remény. A remény az önmagát be nem záró szív erénye, amely nem a múltban időzik, és nem csak túléli a jelent, de képes látni a holnapot is."
Wim Wenders filmje Ferenc pápáról
2018. december 14. péntek 19:01
Biztos vagyok abban, hogy A Föld sója című dokumentumfilm a legjobbak közé tartozik. Wim Wenders alkotása nemcsak azért lett kiváló, mert rendezőjének kisujjában van e műfaj minden mesterfogása.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Virtuális kandalló
  2018-12-15 15:51:05, szombat
 
  Mely 10 órán keresztül árasztja a meleget
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
2. adventi hét szombat 12.15
  2018-12-15 15:36:35, szombat
 
  OLVASMÁNY Sirák fia könyvéből
Illés próféta megjelenése mindig az Úr közeledését jelenti. Ezért várta őt a nép Jézus korában Keresztelő János személyében, és várja a világ végére is.
(Isten elküldte népéhez Mózest és az ősatyákat.) Azután, mint a tűzvész, Illés próféta jött, kinek szava lángolt, mint az égő fáklya. Éhínséget hozott rájuk, és haragjában megtizedelte őket. Az Úr szavával elzárta az eget, és tüzet hozott le háromszor az égből. Illés, mily nagy voltál csodatetteiddel! Ki tarthatná magát olyan nagynak, mint te vagy? Tüzes forgószélben magasba ragadtattál, szekéren, amellyel tüzes lovak száguldottak. Rólad írták, hogy az ítélet idején csillapítod az Úr haragját; az apák szívét fiaik felé fordítod, és helyre állítod Jákob törzseit. Boldogok mind, akik téged láttak, akik a te barátságodban hunytak el.
Ez az Isten igéje. Sir 48,1-4.9-11

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Keresztelő Jánosban beteljesedik Illés próféta második eljövetele is: de nemcsak az Előhírnököt nem ismeri fel a nép, hanem magát a Megváltót sem.
Színeváltozása után tanítványai megkérdezték Jézust: ,,Miért mondják az írástudók, hogy előbb Illésnek kell eljönnie?" Ő így felelt: ,,Illés eljön ugyan, és helyreállít mindent, én azonban azt mondom nektek, hogy Illés már eljött, de nem ismerték föl, és kényük-kedvük szerint bántak vele. Így szenved majd az Emberfia is tőlük." Ekkor értették meg a tanítványok, hogy Keresztelő Jánosról beszélt nekik.
Ezek az evangélium igéi. Mt 17,10-13
...... .....



Imádság
Istenünk, irgalmas Atyánk! Te azért küldted el Fiadat bűnös emberi világunkba, hogy megmutasd számunkra a bűntől való szabadulás útját. Jézus nélkül soha nem találnánk rá a bűnbánat útjára, nem találnánk rá a te irgalmadra. Te adod nekünk az adventi időt a bűnbánat idejeként. Érints meg minket irgalmaddal! Bocsáss meg nekünk, akik nem halogatjuk már tovább bűneink beismerését, hanem a bűnbánat egyenes útján indulunk most feléd. Jézus születése egykor nagy változást hozott a világba. Istenünk! Te képes vagy megváltoztatni az embert. Képes vagy a bűnösöket szentté változtatni. Hozz megújulást az én életembe!

Elmélkedés:
Illés eljövetelének kérdése szolgáltatja a mai evangéliumi rész alapgondolatát. Jézus korában elterjedt gondolat volt, hogy a Messiás érkezését Illés próféta eljövetele előzi meg. Ez lesz mintegy annak jele, hogy hamarosan elérkezik a Megváltó. Ezért kérdezik a Jeruzsálemből érkező papok és leviták Keresztelő Jánostól: ,,Ki vagy te? Talán Illés vagy?" (Jn 1,20). János ugyan valóban a Megváltó, Jézus előfutára volt, mégsem állította magáról azt, hogy benne Illés jött el újra. Keresztelő János születésének hírüladásakor, amikor az Isten angyala közölte annak hírét Zakariással, hogy gyermeke fog születni, a Megváltó előhírnökére, Jánosra vonatkozóan többek között ezt mondja: ,,Izrael fiai közül sokakat fog Urukhoz, Istenükhöz téríteni. Illés szellemével és erejével fog előtte járni, hogy az atyák szívét a fiakhoz fordítsa, a hitetleneket pedig az igazak okosságára, s így alkalmas népet készítsen az Úrnak" (Lk 1,16-17). E szavak egyébként Malakiás próféta jövendölését ismétlik meg, aki ezt hirdette: ,,Íme, én elküldöm majd nektek Illés prófétát, mielőtt eljönne az Úrnak nagy és rettenetes napja, hogy visszatérítse az atyák szívét fiaikhoz és a fiak szívét atyáikhoz" (Mal 3,21).
Amikor Jézus Keresztelő Jánosra utalva azt mondja, hogy benne eljött Illés, akkor azt állítja önmagáról, hogy ő a Messiás. Az advent abban segít minket, hogy a karácsonykor születendő gyermekben felismerjük Megváltónkat.
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Adventi kalendárium evangelikus oldalon
  2018-12-15 14:57:30, szombat
 
  ...... .....


2018. december 2., advent 1. vasárnapja Link

2018. december 3. Link

2018. december 4 Link

2018. december 5. Link

2018. december 6. Link

2018. december 7. Link

2018. december 8. Link

2018. december 9., advent 2. vasárnapja a Link

2018. december 10. Link

2018. december 11. Link

2018. december 12. Link

2018. december 13 Link

2018. december 14 Link

2018. december 15 Link

2018. december 16 advent 3. vasárnap Link

2018. december 17 Link
Az öröm imádság, az öröm erő, az öröm szeretet; az öröm a szeretet hálója, melyet kivetünk másokra

- 2018. december 18 Link Amikor lelkünk Istennel találkozik..
Istenünk, a te dicsőséged ragyogó fénye áradt ránk, amikor Fiad e világra született a Szent Szűztől. Segíts, kérünk, hogy a megtestesülés nagy titkát mindig teljes hittel valljuk, és áldozatos odaadással ünnepeljük. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen.

2018. december 19 Link ,,Uram, mikor láttunk téged éhezni vagy szomjazni, mint idegent vagy mezítelenül, betegen vagy a fogságban, és nem szolgáltunk neked?" (Mt 25,44) Istenünk, az angyali üdvözletkor a te végtelen, örök Igédet úgy fogadta a Szeplőtelen Szűz, mint Isten szent temploma, melyet elárasztott a Szentlélek fénye. Engedd, kérünk, hogy példáját követve alázattal vállaljuk szent akaratod teljesítését. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen.

2018. december 20 Link

2018. december 21 Link

2018. december 22 Link

2018. december 23 Link
Adja meg nektek ... hogy Krisztus a hit által a szívetekben lakjék, s a szeretetben meggyökerezve és megalapozva ... megismerhessétek Krisztus szeretetét is, amely minden ismeretet meghalad, s beteljetek Isten egész teljességével." (Ef 3,17.19)

2018. december 24 Szenteste Link
 
 
0 komment , kategória:  Adventi naptáram  
Adventi kalendárium – 2018. december 15
  2018-12-15 14:54:04, szombat
 
  Szűz Mária mentve volt minden önzéstől és bűntől, olyan tiszta volt, mint az ablaküveg, melynek egyetlen feladata a Nap fényének átengedése.
Az idei adventben készüljünk együtt Thomas Mertonnal, Kalkuttai Szent Teréz anyával és Henri Nouwennel. Segítségükkel egy-egy elmélkedést nyújtunk át az adventi várakozás minden napján. Induljunk el az adventi misztériumba csöndben, magányban, imádsággal, megtéréssel.
Benne élet volt, és az élet volt az emberek világossága. A világosság a sötétségben világít, de a sötétség azt nem fogta föl." (Jn 1,4-5)
A katolikusok Mária-tiszteletének valódi jelentőségét a megtestesülés fényében látjuk. Az egyház hite szerint, aki a legközelebb állt Jézushoz ebben a misztériumban, az részesedik benne a legjobban.
Szűz Mária ment volt minden önzéstől és bűntől, olyan tiszta volt, mint az ablaküveg, melynek egyetlen feladata a Nap fényének átengedése. Ha örömmel tölt el a fény, közvetve a tiszta ablakot dicsérjük. Természetesen azt is mondhatnánk, hogy az ablak nem is szükséges. Ez igaz. Mégis, amikor az Isten Fia feladja fenséges hatalmát, gyermekké lesz, és egy emberi anya szerető gondoskodására bízza magát, bizonyos értelemben újra Máriára irányítja figyelmünket.
A Fény az ablakra akar emlékeztetni minket, mert hálás a Szűzanyának, és mert végtelenül gyengéd szeretetet érez iránta. Óriási kegyelem és kiváltság számunkra, ha megkér, hogy osztozzunk ebben a szeretetben. Ennek a kiváltságnak az egyik legfontosabb vetülete, hogy megérezteti velünk Isten szeretetének és teremtményei iránti tiszteletének misztériumát.
(Thomas Merton)

Mindenható Istenünk, ragyogjon fel szívünkben dicsőséged fénye, hogy eltűnjön belőlünk az éjszaka sötétsége, és a világosság fiainak találjon minket hozzánk érkező Egyszülötted. Aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
2018 szentje! Brenner János
  2018-12-15 14:49:48, szombat
 
  Nekünk ő 2018 szentje! Hiszen idén ünnepelhettük boldoggá avatását. Ma pedig liturgikus ünnepét üljük.
Boldog Brenner János, könyörögj érettünk!
Boldog Brenner János vértanú, áldozópap
2018. december 15. szombat 08:00
Az idén május 1-jén boldoggá avatott vértanú lelkipásztorra, Brenner Jánosra emlékezünk december 15-én. Kérjük közbenjárását!
...... ........... .........


Bővebben Link

Igenaptár oldalon Link
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Katinka eredményei Kína 2018 V.B.
  2018-12-15 14:26:33, szombat
 
  Nagyobb kép Link

...... ............



Hosszú Katinka: Ez volt az első lépés Tokió felé videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Magyar sikerek sportban  
Rövid pályás úszás V.B. 2018 Kína Hangcsoui . videók
  2018-12-15 14:17:45, szombat
 
  Újra megnézhető a V.B. úszást

Rövid pályás Úszó Világbajnokság 1. rész Link
Rövid pályás Úszó Világbajnokság 2018. december 11. szerda (döntők)


Rövid pályás Úszó Világbajnokság 2. rész Link
Rövid pályás Úszó Világbajnokság 2018. december 12.csütörtök (döntők)


Rövid pályás Úszó Világbajnokság 3. rész Link
Rövid pályás Úszó Világbajnokság 2018. december 13. (döntők)

Rövid pályás Úszó Világbajnokság 4. rész Link
Rövid pályás Úszó Világbajnokság 2018. december 14.péntek (döntők)

Rövid pályás Úszó Világbajnokság 5. rész Link
Rövid pályás Úszó Világbajnokság 2018. december 15. Szombat (döntők)
 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Rövid pályás Úszó Világbajnokság 2018 Kína
  2018-12-15 14:12:30, szombat
 
  ARANYÉREM
- Hosszú Katinka 200m pillangó úszás 2:01.60 idővel Világ csúcsot úszott.
..


...... .........


- Hosszú Katinka 400 m vegyes úszás 4:21.40 idővel

-Hosszú Katinka 100 m vegyes úszás 57.26 idővel újabb világ csúcs
Korábbi erdményei ebben a verseny számban: korábbi világ csúcs 56.69; 57.69; 57.05
Zsinórban negyedik rövidpályás vb-címét szerezte 100 vegyesen Hosszú Katinka, aki szeretett volna 57 másodpercen belül úszni.
Verseny társak
......


Részeredmény
...... .......


Végeredmény
......



......



- Hosszú Katinka 200 m vegyes úszás 2:03.25 idővel
Végig első helyen úsztoo a mefencében
......


Rész eredmény
......


Célba érérs pillanata
......



Végeredmény
......


Riport műsor után 12.15 -én.
......


Érem átadás
......


Csoport kép az érmesekkel
......


Második az amerikai Melanie Margalis (2:04.62), harmadik pedig Baker (2:05.54) lett.


EZÜSTÉREM
- Hosszú Katinka 100 m hátúszás 56.29
 
 
0 komment , kategória:  Magyar sikerek sportban  
Rövid pályás Úszó Világbajnokság - pontszerző helyek
  2018-12-15 14:07:31, szombat
 
  -Hosszú Katinka 4. lett 200 m hátúszás 2:01.99.
.....



-Bernek Péter rész eredmény
.....


-Férfiak eredménye
.....



- Kalmár Ákos 7. lett az 1500 méter gyorsúszás 14:31.94 idővel
A 18 éves magyar versenyző a szombati előfutamból egyéni csúcsát több mint hét másodperccel megjavítva (14:31.94) jutott a fináléba.Kalmár a döntő után elmondta, szeretett volna még egy kicsit faragni egyéni csúcsán, ez sajnos nem jött össze, ugyanakkor elégedett lehet, hiszen ez volt pályafutása első felnőtt fináléja.
 
 
0 komment , kategória:  Magyar sikerek sportban  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 547 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 247
  • e Hét: 1326
  • e Hónap: 14764
  • e Év: 217677
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.