Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
Endrődi Sándor Karácsonyi verse
  2018-12-26 22:21:16, szerda
 
  Szeretet ünnepe,
Ragyogó karácsony,
Nincs nálad áldottabb
Ünnep a világon!

Míg örömláng gyúl ki
Zöld fenyőid árnyán:
Ringatózik lelkünk
Boldog béke szárnyán.
 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi üdvözlet  
Sting canta a la Virgen María
  2018-12-26 22:17:52, szerda
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi üdvözlet  
2018.12.26 Karácsony másnapja
  2018-12-26 19:06:56, szerda
 
  Videó Link
Szent istván első vértanúra emlékeztünk.
........



...... ..........


Nagyobb kép Link
...... .............



...... ........... .......



........



........



 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Neoton Familia: Ha elmúlik karácsony
  2018-12-26 18:51:10, szerda
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi üdvözlet  
Szent István első vértanú 12.26 - Magyar kurír
  2018-12-26 18:46:15, szerda
 
  Az első vértanút megkövezték, és halálával megpecsételte bátor tanúságtételét. Halála előtt így kiáltott: ,,Úr Jézus, vedd magadhoz a lelkemet.
...... ............


Jézus születését az Egyház liturgiája nyolc napon keresztül ünnepli, karácsony másnapján azonban a liturgia fehér színe pirosra változik: a vér és a szenvedés színére. Az első keresztény vértanúra emlékezünk ma.
István diakónus vértanúságát Szent Lukács örökítette meg az Apostolok cselekedeteiben (6,1-8,2). István a hét diakónus egyike volt, akiket az apostolok azért választottak, hogy az imádságnak és az ige szolgálatának éljenek.
A hét diakónus közül Lukács kiemeli Istvánt, aki ,,hittel és Szentlélekkel eltelt férfi" volt. ,,Kegyelemmel és erővel eltelve csodákat és jeleket művelt a nép körében. Erre a libertinusok, cireneiek, alexandriaiak, kilikiaiak és asiaiak zsinagógájából némelyek ellene támadtak, és vitatkozni kezdtek Istvánnal, de bölcsességével és a Lélekkel szemben, amellyel beszélt, nem tudtak helytállni."
Képen: Fra Angelico: Szent Péter diakónussá szenteli Szent Istvánt (1447-1449)
...... ........... .......


István minden égi ajándékot a szolgálatra kapott, a szó eredeti értelmében, teljes egészében szolga, ,,diakónus" volt.
A főtanács elé állították, mint Jézust, és ugyanazokkal a vádakkal léptek föl ellene. Beteljesedett rajta Krisztus ígérete: ,,Mikor pedig a zsinagógába, elöljárók és hatóságok elé hurcolnak benneteket, ne aggódjatok azon, hogy hogyan és mivel védekezzetek, vagy mit mondjatok, mert a Szentlélek megtanít benneteket abban az órában, hogy mit kell mondanotok" (Lk 12,11-12).
István tudta, mit kell mondania, és a maga prófétai látásával látta, hogy a történelem vonalai egy pontban találkoztak: Isten elküldte egyszülött Fiát, az Igazat, de a ,,keménynyakúak, körülmetéletlen szívűek és fülűek" keresztre feszítették. És ekkor a történelem vonalai ismét tágulni kezdtek a jövő felé: Isten már nincs a Templomhoz és ,,az ő népéhez" kötve, az örömhír terjedni kezd a pogányok felé.
A vádlott védőbeszéde súlyos vádként hullott a vádlókra, amit azok meg is értettek, és István kimondta az ítéletet: ,,Látom a megnyílt eget és az Emberfiát, amint ott áll az Isten jobbján!"
Ismeretlen francia festő: Szent István megkövezése (800 körül)
Az első vértanút megkövezték, és halálával megpecsételte bátor tanúságtételét. Halála előtt így kiáltott: ,,Úr Jézus, vedd magadhoz a lelkemet!"
István diakónus ünnepét a legrégibb liturgikus források is december 26-ára tették.
Urunk, Istenünk, add, hogy kövessük annak példáját, akit ma tisztelünk; tanuljuk meg szeretni ellenségeinket, hiszen ma Szent István vértanú mennyei születése napját ünnepeljük, aki üldözőiért is tudott imádkozni. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen.
- Részlet Szent Fulgentius beszédéből: ,,Tegnap ünnepeltük Királyunk időbeli születését - ma ünnepeljük az ő vitézének diadalmas szenvedését. Tegnap az Úr testet öltve alászállt a földre - ma az ő szolgája vértanúsággal koronázva följut a mennybe. Azért juthatott föl az, akit ellenségei megköveztek, mert előbb alászállott az, akit az angyalok énekeltek. Tegnap dicsőséget énekeltek Istennek az angyalok - ma örömmel fogadják körükbe István vértanút. Tegnap Krisztust anyja pólyába takarta - ma Istvánt Krisztus a halhatatlanság köntösébe öltözteti. Tegnap a jászol szűkössége fogadta a kisded Jézust - ma a mennynek végtelensége fogadja be a győztes Istvánt. Egyedül szállt alá az Úr, hogy sokakat fölemeljen, megalázta magát királyunk, hogy harcosait fölmagasztalja."
*
István az egyik leggyakoribb magyar férfinév, jelentése: virágkoszorú, koszorúzott, koronázott. A néphagyományban december 26. és 27. jeles napok. A 18. század közepéig karácsony hármas ünnep volt, Szent István és Szent János napját is megünnepelték: névnapi köszöntővel és az ezt követő áldomással. A névnapi köszöntőknek rendszerint az elrecitált verses, illetve énekelt köszöntő szöveg is velejárója volt.
Paradicsomkertbe ma virágzott egy fa,
Annak az ágán nyőlt egy szép piros alma

Annak leszedője Szent István valaha,
E földön lévőknek kegyes pátrónusa

Búza, gabona nálunk bőven légyen,
Hogy a kisded Jézus nálunk szállást kérjen

A csillagok derülnek, jaj, de messze kerülnek,
Így zengedeznek

Ama hírös Szent István is viszi hársfáját,
Édesdeden pengetgeti a kedves nótáját.

Azt kíványom szívesen, hogy az Isten éltessen,
Testi-lelki áldásával szöröncséltessen!

(Szakmár, Pest-Pilis-Solt-Kiskun)

De aki állhatatos marad mindvégig, az üdvözül.
...... ......

 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Erdő Péterrel ünnepelt a hallássérült közössé
  2018-12-26 18:38:27, szerda
 
  Akikhez hűtlenek lettek a szavak - Erdő Péterrel ünnepelt a hallássérült közösség
2018. december 26. szerda 17:59
December 26-án hagyományosan a budapesti piarista kápolna ad otthont a hallássérült közösség karácsonyi szentmiséjének. Idei ünneplésük egyben hálaadás volt a hallássérült pasztoráció fennállása 45 évéért. Szent István vértanú napján az ő világukba pillanthattuk bele.
........


Ne tapsolj, úgysem halljuk. Mi így tapsolunk - magyarázta arcjátékkal, jelekkel, a kezét magasba emelve néhány fiú Norbi atyának a zsúfolásig megtelt piarista kápolnában. Ünnepel a hallássérült közösség. Hagyományosan Szent István vértanú napján gyűlnek itt össze, de ünnepüknek ebben az évben külön hangsúlyt ad, hogy idén 45 éve működik a Katolikus Hallássérült Pasztoráció az Esztergom-Budapesti Főegyház megyében.
A Katolikus Hallássérült Pasztoráció oldalán bemutatkozva megfogalmazzák - ,,a hallássérültek mindent ugyanúgy csinálnak, csak nem hallanak..."
A szentmise kezdetét a bevonulás jelenti. Nem szólal meg az orgona, nem kezdődik az ének. Néhány percre mi is átéljük azok mindennapi valóságát, akik teljes csendben élnek. Hang nélkül halad Erdő Péter bíboros mellett az asszisztencia, a koncelebráló paptestvérek, köztük Labancz Zsolt piarista tartományfőnök, Nagy Sándor, a hallássérült pasztoráció jelenlegi és Erdődi Ferenc, a leköszönt referense. Mindent, ami elhangzik, jelnyelven is közvetítenek. Nemcsak a jelnyelvi tolmács ,,fordít", hanem az oltár körül álló atyák is ,,jelelnek". A kivetítőn a szentmise állandó részei olvashatók, képek jelzik a fő részek kezdeteit. Időről időre felvillan a felirat: ,,jeleljünk együtt!" - jelezve, mennyire fontos, hogy aktívan bekapcsolódjunk az ünneplésbe. Ezt ki-ki meg is teszi, ahogy tudja. Van, akik jelekkel, s vannak, akik hallás hiányában hatalmas küzdelemmel megtanult beszéddel. Bacsa Dávid atya, akit 2017-ben szenteltek pappá, ezt fogalmazza meg: ,,Fontos, hogy közösen nyilvánulunk meg, együtt mozgunk, egymással is kapcsolatot létesítünk ezáltal. Közösségben gondolkodunk, így éljük meg kereszténységünket."
Erdő Péter szentbeszédét Kompán Júlianna jelnyelvi tolmács közvetíti, aki évek óta rendszeresen vesz részt a közösség szentmiséin, így otthon van az egyházi nyelvezetben. Kezek mellett a mimika és a szájmozgás is nagy szerepet kap a tolmácsolásban, így segítve, hogy az elvont tartalom mélységeiben el tud jutni a hívekhez.
*
Kedves Hallássérült Testvéreim!
Krisztusban Kedves Testvérek!
Karácsony másnapján az Egyház Szent István vértanút ünnepli. Nem véletlen ez a párosítás, hiszen a közénk született betlehemi kisgyermeknek a szinte idillikus képe valamiképpen kiegészítésre szorul. Mindjárt a jászol békéje után, fölsejlik az Egyház liturgiájában a vértanúság motívuma. Azé a vértanúságé, amely valahogyan együtt jár ennek a betlehemi gyermeknek az alakjával. Hiszen fogunk még találkozni, most a karácsonyi ünnepkörben, más kegyetlen eseményekkel is, gondoljunk csak a betlehemi gyermekgyilkosság történetére! Ha egyszer eljön a világosság a világba, és a sötétség nem fogadja be, ellenkezést vált ki belőle. Ennek az ellenkezésnek a kézzelfogható tanúbizonysága a mai szentmisében felolvasott történet. Mert maga Jézus jövendöli meg, hogy óvatosnak kell lenni az emberekkel szemben. Hogy a zsinagógákban majd megostorozzák azokat, akik követni fogják őt. Mintha az első keresztény nemzedékek tapasztalata szólna ezekről a lapokról, s ott lenne összesűrítve Szent István vértanúságának a történetében is. Mert amikor valaki elismeri Jézusról, hogy ő a Messiás, ő a Megváltó, akkor ezzel mintegy provokálja a világot.
Az Apostolok Cselekedeteinek könyve több mint harminc, akár negyven évvel az események után íródott. Ekkorra már az első birodalmi keresztényüldözések tapasztalata is megjelenik a hívők gondolkodásban. Szent Istvánt tehát első vértanúként tiszteljük, a mártírok hosszú sorának élén áll. Egy olyan ,,hatalmas sokaság" (ingens multitudo) élén, amely ma is új tagokkal gyarapodik. A Római Birodalom keresztényüldözésének történetét szakszerűen foglalja össze Ladocsi Gáspár püspök újonnan megjelent könyve. Bemutatja, hogy változtak az üldözés jogcímei. Különböző törvények és rendeletek irányultak a keresztények ellen. De emellett ismétlődő hullámokban jelentkezett a rágalomhadjárat, a gyűlöletkeltés is. Új és új hangsúlyok és témák bukkantak fel. Hol a püspökök és a papok ellen irányult főként az üldözés, hol a kereszténységet felvevő hittanulók, a katekumenek ellen. Hol a közhivatalokból és a magas állásokból zárták ki a keresztényeket, hol magánfeljelentéseket kívántak ellenük, hol nyomoztak utánuk, hol pedig egyszerűen minden keresztényt ki akartak irtani. Ma sem mehetünk el szótlanul a keresztények elleni erőszak és gyűlöletkeltés jelenségei mellett. Egyházunk emlékszik évezredek múltán is a Római Birodalomban tartott könyvégetésekre, az Egyház és a keresztények tulajdonának elkobzására, a templomok lerombolására, a keresztények névsorának felkutatására, vagy arra, amikor évszázadokkal később a Szovjetunióban a húsvéti szertartásokról hazaindulókat a templom előtt géppuskatűz várta.
De emlékszik az Egyház Szent István vértanú imájára is, aki haldokolva azt kiáltotta: ,,Uram, ne ródd fel nekik bűnül!" (ApCsel 7,60). Ha az első vértanú Isten bocsánatát kérte azok számára, akik megkövezték, nekünk is nemzedékről nemzedékre imádkoznunk kell az üldözőkért is. És Isten válasza azonnali, de diszkrét és titokzatos. Az Apostolok Cselekedeteiben István meggyilkolása után egy rövid mondat áll: ,,és Saul helyeselte (István) meggyilkolását" (ApCsel 8,1). Saulból később Szent Pál lett és Krisztus apostola, aki bejárta az akkor ismert világot. Már ekkor megmutatkozott, hogy magvetés a vértanúk vére, hogy az Egyházat a Szentlélek ereje kíséri.
- Ezért Szent István ünnepe a karácsony titkának mélyére vezet bennünket. Felszólít arra, hogy mi is tegyünk tanúságot Krisztusról, hogy kísérjük szolidáris szeretettel az üldözött keresztényeket, vegyük észre az idők jeleit és tudjunk imádkozni az üldözőkért is, mert Isten őket is meghívja a hitre és az üdvösségre. Szent István vértanú, könyörögj értünk! Ámen.
- A szentmise végén következik a hálaadás a 45 évért, amely alatt valódi közösséggé kovácsolódott a hallássérült emberek csoportja. Nagy Sándor atya mellett Mikesy György, a Váci Egyházmegye akolitusa, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége (SINOSZ) váci szervezetének elnöke mondott köszönetet az elmúlt négy és fél évtizedért.
- Elsőként egy kórus állt fel. ,,Pásztorok, pásztorok" - jelnyelven elevenedett meg Jézus bölcsőjénél tett egykori látogatás, és közvetítette számunkra a karácsony békéjét és örömét.
- Ezután a Katolikus Hallássérült Pasztoráció 45 évének eseményei jelentek meg Lampert-Szebeli Erzsébet összeállította képsorozatban. Láthattuk, milyen sokszínű közösségi élet alakult ki az Izabella és Vilma nővér elindította közösségben. Lauer Tamás állandó diakónus elmondta, ezek közül a legfontosabb a heti szentmise jelnyelven, valamint a heti bibliaórák. A közösség szeret együtt ünnepelni, esküvőkön, keresztelőkön, bérmálásokon és a temetéseken is együtt vannak. Sok zarándokútjuk van, bejárták Európa nagy kegyhelyeit. Kedveltek a közös nyaralások, a farsang, szilveszter. Minden adventben lelkigyakorlatot tartanak Mikesy György, nagyböjtben pedig Lauer Tamás szervezésében.
A közösség megajándékozta többek között Erdődi Ferenc leköszönő referenst, és köszönetet mondtak azon testvéreiknek, akik hűséges segítőként egész évben segítik a pasztorációt.
- Végül a kivetítőn Ferenc pápa jelent meg, akik jelnyelven fogalmazta meg üzenetét. Nagy Sándor így búcsúzott a közösségtől: ,,A karácsony arról beszél nekünk, mennyire közel akar lenni hozzánk Jézus. Nekünk is az a küldetésünk, hogy láthatóvá tegyük azt, ami tőle nekünk a legfőbb parancs: a szeretetet."

Forrás: Magyar kurír
 
 
0 komment , kategória:  Szent István bazilika misék   
Beer Miklós püspökkel ünnepelték karácsonyt a fogvatartottak
  2018-12-26 18:29:01, szerda
 
  Isten mindent jóvá tud tenni. Engedjük meg neki, hogy meglepjen minket és belépjen az életünkbe. Ott hibázunk, hogy saját elképzeléseink szerint várjuk a jövőt, nem vesszük észre azokat a jeleket, amikkel az Úristen felénk fordul.
Beer Miklós püspökkel ünnepelték karácsonyt a fogvatartottak Budapesten
2018. december 26. szerda 13:02
A Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet Venyige utcai objektumának színháztermében Beer Miklós váci megyéspüspök celebrált szentmisét a fogvatartottaknak december 21-én Kemenes Gábor és Tóth László börtönlelkész közreműködésével.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Ferenc pápa: Krisztus értünk született! Gyertek mindnyájan,
  2018-12-26 18:24:51, szerda
 
  ...... .......


Krisztus értünk született! Gyertek mindnyájan, akik Isten arcát keresitek, hiszen itt van Ő: a gyermek, aki a jászolban fekszik. Ferenc pápa.
Ferenc pápa Úrangyala imádsága karácsony másodnapján, magyar nyelven
Furcsának tűnhet Szent István emléknapját Jézus születéséhez kapcsolni, mert kitűnik az ellentét Betlehem öröme és István drámája között, akit megköveztek Jeruzsálemben a születő Egyház elleni első üldözés során...
Ferenc pápa: Bízzuk magunkat Istenre, és bocsássunk meg mindig egymásnak!
2018. december 26. szerda 14:56
December 26-án a Szentatya Szent István első vértanúnak arra a két magatartására hívta fel a figyelmet, amelyekkel halála előtt Jézus nyomdokaiba lépett: ő is teljesen Istenre hagyatkozott, és megbocsátott üldözőinek. A pápa azt tanácsolta, imádkozzunk, hogy mi is állandóan képesek legyünk erre.
Kedves testvéreim, jó napot kívánok!
Karácsony öröme még teljesen betölti szívünket: továbbra is visszhangozza azt a csodálatos örömhírt, hogy Krisztus megszületett értünk, és elhozza a békét a világnak. Az örömnek ebben a légkörében ünnepeljük ma Szent István diakónust és első vértanút. Furcsának tűnhet Szent István emléknapját Jézus születéséhez kapcsolni, mert kitűnik az ellentét Betlehem öröme és István drámája között, akit megköveztek Jeruzsálemben a születő Egyház elleni első üldözés során. Valójában azonban nincs így, mert a gyermek Jézus Istennek az emberré lett Fia, aki kereszthalálával megmenti majd az emberiséget. Most pólyába takarva szemléljük őt a jászolban; keresztre feszítése után újfent pólyába lesz takarva és sírba lesz fektetve.
Szent István volt az első, aki vértanúságával követte az isteni Mester nyomdokait; úgy halt meg, mint Jézus: Istenre bízta életét, és megbocsátott üldözőinek. Két magatartásmód: Istenre bízta életét és megbocsátott. Megkövezése közben azt mondta: ,,Úr Jézus, vedd magadhoz lelkemet" (ApCsel 7,59). Ezek a szavak egészen hasonlítanak azokhoz, amelyeket Krisztus mondott a kereszten: ,,Atyám, kezedbe ajánlom lelkemet" (Lk 23,46). István magatartása, mely hűen követi Jézus gesztusát, mindannyiunknak szóló meghívás, hogy hittel fogadjuk az Úr kezéből, ami pozitívat vagy negatívat az élet tartogat nekünk. Létünkhöz nemcsak boldog események tartoznak, jól tudjuk, hanem nehézségek és eltévelyedések is. De az Istenbe vetett bizalom segít elfogadni a nehéz időszakokat, és olyan kedvező alkalomként megélni azokat, mint amelyek segítenek növekedni a hitben és új kapcsolatokat kialakítani testvéreinkkel. Rá kell hagyatkoznunk az Úr kezére, akiről tudjuk, hogy gyermekei iránt jóságban gazdag Atya.
- A második magatartás, amellyel István követte Jézust a kereszt végső pillanatában, a megbocsátás. Nem átkozza üldözőit, hanem imádkozik értük: ,,Térdre esett, és hangosan felkiáltott: »Uram, ne ródd fel nekik ezt a bűnt!«" (ApCsel 7,60). Tanuljunk meg tőle megbocsátani, mindig megbocsátani! Persze mindnyájan tudjuk, hogy ez nem könnyű. A megbocsátás kitágítja szívünket, osztozásra késztet, derűt és békét ad. István, az első vértanú megmutatja az utat, amelyen járnunk kell embertársi kapcsolatainkban a családon belül, az iskolában, a munkahelyen, az egyházközségben és a különböző közösségekben. Mindig készen a megbocsátásra! A megbocsátás és az irgalom logikája mindig győzedelmes és megnyitja a remény távlatait. A megbocsátásra viszont akkor leszünk képesek, ha készülünk rá az imádságban, mely lehetővé teszi, hogy állandóan Jézusra szegezzük tekintetünket. István azért volt képes megbocsátani üldözőinek, mert a Szentlélektől eltelve az égre tekintett és rányitotta szemét Istenre (vö. ApCsel 7,55). Az imából merítette az erőt ahhoz, hogy elviselje a vértanúságot. Buzgón kérjük a Szentlelket, hogy árassza ránk az erősség ajándékát, mely kigyógyít a félelemből, gyógyítgatja gyengeségeinket, kicsinységünket, és kitágítja szívünket, hogy meg tudjunk bocsátani! Hogy mindig meg tudjunk bocsátani!
Kérjük Szűz Mária és Szent István közbenjárását: imájuk segítsen, hogy mindig Istenre tudjuk bízni magunkat, különösen a nehéz időszakokban, és támogassa azon elhatározásunkat, hogy megbocsátásra kész emberek leszünk!

A Szentatya szavai az Angelus elimádkozása után:
Kedves testvéreim!
Köszöntelek mindannyitokat, Olaszországból és más országokból érkezett zarándokok! Ismét azt kívánom mindannyitoknak, hogy a gyermek Jézus szemlélése - mely a karácsonyi ünnepek szíve közepe - a testvériség és az egymással való osztozás magatartásformáira késztessen benneteket családotokban és közösségeitekben.
Ezekben a napokban számtalan karácsonyi jókívánságot kaptam Rómából és a világ más részeiből. Nem tudok válaszolni mindenkinek, de imádkozom mindannyiukért. Ezért szeretném most kifejezni nektek és mindenkinek őszinte köszönetemet, különösen az ima ajándékáért, amelyet sokan megígértetek. Nagyon köszönöm!
Szép ünnepet Szent István napján, és kérlek benneteket, ne feledkezzetek el imádkozni értem! Jó étvágyat az ebédhez! A viszontlátásra!

Fordította: Tőzsér Endre SP
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
A kis Jézus megszületett (Szent Karácsony)
  2018-12-26 18:18:58, szerda
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi üdvözlet  
Móra László: Karácsony édes ünnepén
  2018-12-26 18:17:08, szerda
 
  Legyen ma templom minden ember szíve,
Melyben a lélek szárnyat bontogat!
Karácsony édes ünnepén
Legyen imádság minden gondolat.

Legyen ma templom minden ember szíve,
S legyen a templom tiszta, szent fehér.
Karácsony édes ünnepén
Istennek tetsző legyen a kenyér.

Szálljon szívünkbe áldott akarat,
Ez kösse egybe mind a kezeket.
Karácsony édes ünnepén
Te légy vendégünk: Jóság, Szeretet!

Akinek könnyet osztogat az Élet
És kín a napja, kín az éjjele,
Karácsony édes ünnepén
Ne fuss előle! Óh beszélj vele!

Testét takard be s enyhítsd sok sebét!
Óh lásd meg, tudd meg: testvér ő veled.
Karácsony édes ünnepén
A szíved szépül, őt ha öleled.

Az emberszívek öröké élő őre
Tegye ma össze mind a kezeket!
Karácsony édes ünnepén
Maradj vendégünk: Jóság, Szeretet!
 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi üdvözlet  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 547 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2483
  • e Hét: 25543
  • e Hónap: 58697
  • e Év: 292444
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.