Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Télapó sálat ajándékoz
  2018-12-06 15:14:48, csütörtök
 
  ...... ........... ........... .....

 
 
0 komment , kategória:  Télapó  
Tehenes vicc
  2018-12-06 15:10:53, csütörtök
 
  János bácsi pipázva álldogál a kapuban. Mihály bácsi vezet egy tehenet épp a kapu előtt.
- Mihály bácsi, hova viszi azt a tehenet?
- Az orvoshoz.
- Miért? Beteg az a tehén?
- Nem beteg az.
- Nem ad elég tejet az a tehén?
- Húsz litert tejel minden nap!
- Nem borjadzik az a tehén?
- Dehogynem, a tavasszal hármat is borjadzott!
- Az Isten szerelmére, akkor mi a fenének viszi az orvoshoz?
- Mert az övé.

Forrás: Dorosné, Éva blogja
 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Sünike mikulás sapkában
  2018-12-06 15:07:51, csütörtök
 
  ...... ...........

 
 
0 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
Ablakban hagyta az ajándékot a mikulás
  2018-12-06 15:06:00, csütörtök
 
  ...... ......

 
 
0 komment , kategória:  Télapó  
Ruha szárítón száradó mikulások
  2018-12-06 15:03:21, csütörtök
 
  Úgy eláztak szegény télapók, hogy meg kellett szárítani őket.
........

 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Napi gondolat - Szent Miklós püspök
  2018-12-06 13:49:50, csütörtök
 
  Szent Miklós püspök - december 6.
.......


Myra város püspöke volt, 350 körül halt meg. Egyik legkedvesebb legenda róla: amikor megtudta, hogy az egyik szomszéd nagy szegénysége miatt nyilvánosházba akarja adni három lányát, a következőképpen segített rajtuk: éjnek idején a nyitott ablakon át bedobott egy erszény pénzt, és így először legidősebb, majd hasonló "égből jött" segítségek után a másik két lány is tisztességgel férjhez mehetett. Ebből alakult ki a ma is élő szokás, hogy a püspök ünnepén a gyermekek ajándékokat keresnek az ablakokba kitett cipőikben.

December 6-án Szent Miklós püspök liturgikus emléknapját ünnepeljük. A hit védelmezője, a szegények gyámolítója évszázadok óta az egyik legnépszerűbb szent - az ajándékozó szeretet, a megrágalmazottak, az utazók, hajósok, halászok, kereskedők, a zarándokok és a férjhez menni vágyó lányok patrónusa. Valószínűleg Kr. u. 245-ben született a kis-ázsiai Anatóliában, Patara városában; gazdag szülők gyermekeként. Korán árvaságra jutott. Kolostorba költözött, ahol nagybátyjának, Patara érsekének felügyelete alatt nevelkedett. Megszeretve a kolostori életet, a papi hivatást választotta.
Anatólia fővárosában, Myrában telepedett le. Nem volt még harmincéves, amikor a város püspökévé választották. A Jacopo da Voragine által összeállított 13. századi legendagyűjtemény, a Legenda Aurea szerint: amikor a myrai püspök meghalt, a környék püspökei összegyűltek, hogy megválasszák az utódot. Éjszaka egyikük egy szózatot hallott: ,,Holnap délben állj a templom kapujába! Az első embernek, aki akkor belép, Miklós lesz a neve, őt szenteljétek püspökké." És valóban, Miklós, aki Isten hűséges szolgája volt, miként előre megmondatott, eljött a templomba, és az égi szózat szerint - ámbár eleinte tiltakozott - megválasztották, és fölszentelték püspökké.
Több mint ötven évig töltötte be a főpásztori tisztséget. 325-ben részt vett az I. niceai zsinaton.
Minden vagyonát a gyerekek és a szegények, a bajba jutottak megsegítésére fordította. Egyszerű emberként élt a nép között, miközben tanított és szeretetet hirdetett. A betegeknek orvos volt, a szenvedőknek vigasz, az árváknak atya, a veszélyben lévőknek védelmező - mindenkinek minden szükségben gyors menedék. Életéről számos legenda ismert, ezek alapján formálódott az évszázadok során Mikulás alakja.
A hagyomány szerint a Krisztus utáni 342-ben december 6-án halt meg, Myrában.
Tisztelete a 6. században kezdődött Myra városában és Konstantinápolyban - innen az egész görög, szláv és orosz egyházban elterjedt. Kappadókia falusi templomaiban mint orvost, de legtöbbször mint a tengerészek védőszentjét ábrázolják. Oroszországban különleges tisztelet övezi: az ország fő patrónusa.

- A latin egyházban - a dél-itáliai területtől eltekintve - később terjedt el Szent Miklós tisztelete: a 9. században Rómában egy bazilikában és három kápolnában tisztelték. Németországba a 10. század végén került a Miklós-kultusz a görög származású Theofanu császárnő révén. Franciaország és Anglia területén a normannok által terjedt el tisztelete, a 11. század végén. Ereklyéinek 1087-ben az olaszországi Bari városába történt átvitele Európa-szerte fölvirágoztatta a Miklós-tiszteletet.
- A görög katolikus Egyház számára is különösen jelentős Szent Miklós püspök személye: minden görög katolikus templom ikonosztázán ott található az utazók, hajózók, megrágalmazottak, házasság előtt álló lányok, nők védőszentje.
Csodatévő Szent Miklós. Link
Irgalmas Istenünk, Szent Miklós püspök közbenjárására őrizz meg minket minden veszélyben, hogy biztonsággal járjuk az üdvösség útját! A mi Urunk Jézus Krisztus, a Te Fiad által, aki Veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön-örökké. Ámen.

Legendája:
Myra város püspöke volt, 350 körül halt meg. Egyik legkedvesebb legenda róla: amikor megtudta, hogy az egyik szomszéd nagy szegénysége miatt nyilvánosházba akarja adni három lányát, a következőképpen segített rajtuk: éjnek idején a nyitott ablakon át bedobott egy erszény pénzt, és így először legidősebb, majd hasonló "égből jött" segítségek után a másik két lány is tisztességgel férjhez mehetett. Ebből alakult ki a ma is élő szokás, hogy a püspök ünnepén a gyermekek ajándékokat keresnek az ablakokba kitett cipőikben.
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Főegyház megyébe érkezett a missziós kereszt
  2018-12-06 13:40:01, csütörtök
 
  2018. december 6. csütörtök 10:33
Megérkezett az Esztergom-Budapesti Főegyház megyébe a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) szimbóluma, a missziós kereszt. A felkészülés időszakában még többször fog az eseménynek helyet adó egyházmegyébe ,,látogatni" a kereszt.
......


A missziós kereszt a 2007-es budapesti városmisszió alkalmából készült. Az esztergomi bazilikában felállított, közel három méter magas, bronzborításokkal díszített tölgyfakereszt Ozsvári Csaba ötvösművész (1963-2009) alkotása. Az utóbbi években a feszület fémrészei erősen oxidálódtak, így szükségessé vált a felújítása. A tisztítási, konzerválási munkálatokat Szabó János ötvös és fémrestaurátor végezte. A restaurálás során öblítéssel, ecseteléssel, csiszolással és polírozással sikerült eltávolítania a korróziós réteget. Végül a kezelt részeket légzáró lakkal vonta be, így a bronzdíszek éveken át őrizni fogják fényüket. A restaurálás során öt újabb magyar (vonatkozású) szent, illetve boldog - Szent Márton, Boldog Gizella, Boldog Romzsa Tódor, Boldog Apor Vilmos, Boldog Meszlényi Zoltán - ereklyéit helyezték el a missziós keresztben, a korábbiak (Szent Adalbert, Boldog Salkaházi Sára, Boldog Batthyány-Strattmann László, Szent Gellért, Szent Imre, Szent István király, Szent László király, Szent Margit, Szent Erzsébet, a kassai vértanúk, Boldog IV. Károly király, Szent Hedvig, Zoborhegyi Szent Zoerard-András, Zoborhegyi Szent Benedek, Becket Szent Tamás, Boldog Brenner János, a boldog drinai vértanúk, Boldog Gojdics Pál Péter, Boldog Hopkó Bazil, Boldog Scheffler János, Boldog Anton Durcovici, Boldog IX. Ince pápa) mellé.
 
 
0 komment , kategória:  Szent István bazilika misék   
1. adventi hét csütörtök 12-06
  2018-12-06 13:36:17, csütörtök
 
  OLVASMÁNY Izajás próféta könyvéből
Isten országába csak a szelídek juthatnak be; a gőgös kint marad, és megszégyenül.
Prófétája által szól az Úr:
Azon a napon ezt az éneket éneklik Júda földjén: Erős városunk van nekünk, védelmül kőfal és bástya van benne.
Nyissátok ki a kapukat!
Hadd vonuljon be az igaz nép, amely megőrzi a hűséget, amely meg van győződve arról, hogy az Úr megőrzi békében, mivel benne bízott.
Bízzatok az Úrban örökkön-örökké, mert az Úr örökké megmaradó Szikla! Letaszította a magasban lakókat, és a büszke várost megalázta, földig alázta, a porba sújtotta, úgyhogy most láb tiporja, a szegénynek lába, a szűkölködők talpa.
Ez az Isten igéje. Iz 26,1-6

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Aki az Atya akaratát cselekszi, az eljut a mennyek országába.
A hegyi beszédben Jézus így szólt tanítványaihoz:
,,Nem mindaz, aki azt mondja nekem: Uram, Uram! - jut be a mennyek országába, hanem csak az, aki teljesíti mennyei Atyám akaratát.
Aki hallgatja tanításomat, és tettekre is váltja, hasonlít a bölcs emberhez, aki házát sziklára építette. Szakadt a zápor, ömlött az ár, süvöltött a szél és rázúdult a házra, de az nem dőlt össze, mert sziklára épült.
Mindaz pedig, aki hallgatja ugyan tanításomat, de tettekre nem váltja, hasonlít a balga emberhez, aki házát homokra építette. Szakadt a zápor, ömlött az ár, süvöltött a szél és rázúdult a házra. Az összedőlt, és nagy romhalmaz lett belőle."
Ezek az evangélium igéi. Mt 7,21.24-27

Imádság
Istenünk, annyi okunk volna a csüggedésre, a szorongásra, magunkba zárkózásra, annyi okunk volna a félelemre. De Jézus minket is megszólít: ne féljetek! Adj nekünk, Istenünk, nyitott szívet, készséges, hívő értelmet, befogadni kész, tiszta emberséget. Add, hogy félrevezető emberi szándékok ne zavarhassanak meg minket. Add, hogy e világ zűrzavarában Téged hirdethessünk az aggódóknak, Téged, aki ma is megszólítasz minket: Ne féljetek!
Istenünk, mutasd meg hatalmadat, és jöjj segítségünkre erőddel. Bár bűneink miatt távol vagyunk tőled, add mégis jóságosan kegyelmedet, hogy mielőbb egészen tetszésedre legyünk. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen.

*
Mindaz pedig, aki hallgatja ugyan tanításomat, de tettekre nem váltja, hasonlít a balga emberhez, aki házát homokra építette. A hegyi beszédben Jézus így szólt tanítványaihoz:
,,Nem mindaz, aki azt mondja nekem: Uram, Uram! - jut be a mennyek országába, hanem csak az, aki teljesíti mennyei Atyám akaratát.
Aki hallgatja tanításomat, és tettekre is váltja, hasonlít a bölcs emberhez, aki házát sziklára építette. Szakadt a zápor, ömlött az ár, süvöltött a szél és rázúdult a házra, de az nem dőlt össze, mert sziklára épült.
Mindaz pedig, aki hallgatja ugyan tanításomat, de tettekre nem váltja, hasonlít a balga emberhez, aki házát homokra építette. Szakadt a zápor, ömlött az ár, süvöltött a szél és rázúdult a házra. Az összedőlt, és nagy romhalmaz lett belőle."
........


Magyar Kurír

Ferenc pápa üzenete:
,,Mondani vagy cselekedni?" Szavakban vagy cselekedetekben vagyok keresztény? ,,Homok és szikla?" Isten sziklájára vagy a világiasság homokjára építem az életemet? ,,Magasan vagy mélyen?" A Magnificat inspirálja az életemet?
A hit kezdete, ha érezzük, hogy szükségünk van a megváltásra: ez az az út, amely a Jézussal való találkozásra felkészít.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
A megtérés - istenbe vetett hit
  2018-12-06 13:19:35, csütörtök
 
  A megtérés beteljesíti, hiszen oda helyez, ahova tartozunk. Helyreállítja kapcsolatunkat Istennel, az emberekkel és kijelöli helyünket a történelemben. Választ nyújt a legalapvetőbb emberi kérdésre.
Ki vagyok én? -, s ez így hangzik: 'Krisztusban Isten gyermeke vagyok. Krisztusban eggyé válok Isten mindenkori megváltott népével. Krisztusban találom meg valódi énemet. Krisztusban hazatérek.'"
/John Stott/
Forrás: Kovács Kálmán blogja

- ,,Mi azonban - az ő ígérete szerint - új eget és új földet várunk, ahol igazság lakik." (2Pét 3,13)
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Hóesés - gyerekek, mikulás
  2018-12-06 13:16:10, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 547 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1424
  • e Hét: 2503
  • e Hónap: 15941
  • e Év: 218854
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.