Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Ablakon lefolyó eső
  2018-12-04 17:09:29, kedd
 
  ...... .....

 
 
1 komment , kategória:  Őszi versek és képek  
Cica őszi levelek közt
  2018-12-04 17:05:37, kedd
 
  .........

 
 
0 komment , kategória:  Őszi versek és képek  
Kis fiú a folyó partján
  2018-12-04 17:00:15, kedd
 
  ....

 
 
0 komment , kategória:  Versek, képek nyárra  
Délutáni csendes pihenő
  2018-12-04 16:57:51, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
Erdő Péter elmondta, éberen várakozni
  2018-12-04 08:38:01, kedd
 
  Erdő Péter elmondta, éberen várakozni úgy lehet, hogy észrevesszük Jézus Krisztust a másik emberben.
Erdő Péter: Advent idején a szeretet cselekedeteire kell koncentrálni
2018. december 3. hétfő 08:01
A karácsonyig tartó négyhetes örömteli várakozás, ráhangolódás az ünnepre, középpontjában a böjt, a bűnbánat és a szeretet vezérelt cselekedetek állnak. Erdő Péter bíboros, prímás advent első vasárnapján cselekvő várakozásra hívott mindenkit az M1 Ma este című műsorában.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Szent István bazilika misék   
Advent kívül és belül
  2018-12-04 08:32:49, kedd
 
  Huszonöt kérdés és válasz segít a készületben
2018. november 30. péntek 21:35
Füzes Ádámot, az Esztergomi Hittudományi Főiskola levelező tagozatának liturgika tanárát kérdeztük az adventről - a készületről és annak eszközeiről -, hogy könnyebben válaszolhassunk az Úr hívására ebben a kegyelmi időszakban (is).
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Advent  
Damaszkuszi Szent János áldozópap és egyháztanító
  2018-12-04 08:30:17, kedd
 
  - Igenaptár oldalon
SZENTLECKE Szent Pál apostolnak Timóteushoz írt második leveléből
Őrizd meg a rád bízott kincset a Szentlélek erejével!
Szeretett Fiam!
Eszményed az az egészséges tanítás legyen, amelyet Krisztus Jézus hitében és szeretetében tőlem hallottál. Őrizd meg a rád bízott kincset a Szentlélek erejével, aki bennünk lakik.
Légy hát, fiam, Jézus Krisztus kegyelmében erős, és amit tőlem számos tanú jelenlétében hallottál, azt közöld megbízható emberekkel, akik alkalmasak rá, hogy másokat tanítsanak.
Vállald a megpróbáltatásokat, mint Krisztus Jézus hű katonája.
Ez az Isten igéje. 1Tim 1,13-14;2,1-3

Jézus mondja: Aki szeret engem, megfogadja szavamat. Atyám is szeretni fogja, és hozzá költözünk. Jn 14,23 - 8
EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Mivel a kevésben hű voltál, menj be Urad örömébe.
Abban az időben Jézus a következő példabeszédet mondta tanítványainak: Egy ember egyszer idegenbe készült, ezért összehívta szolgáit, és rájuk bízta vagyonát. Az egyiknek öt talentumot adott, a másiknak kettőt, a harmadiknak pedig egyet, kinek-kinek rátermettsége szerint, aztán útra kelt. Aki öt talentumot kapott, menten elkezdett vele kereskedni, és másik ötöt nyert rajta. Ugyanígy az is, aki kettőt kapott: másik kettőt szerzett. Az pedig, aki csak egyet kapott, elment, ásott egy gödröt, és elrejtette a földbe urának ezüstjét.
Hosszú idő elteltével megjött a szolgák ura, és számadást tartott velük. Jött az, aki öt talentumot kapott: hozott másik ötöt is, és így szólt: ,,Uram, öt talentumot adtál nekem, nézd, másik ötöt nyertem rajta." Az úr így válaszolt: ,,Jól van, te derék és hűséges szolgai A kevésben hű voltál, sokat bízok rád: Menj be urad örömébe! Jött az is, aki két talentumot kapott, és így szólt: ,,Uram, két talentumot adtál nekem, nézd, másik kettőt nyertem rajta." Az úr így válaszolt: ,,Jól van, te derék és hűséges szolgai A kevésben hű voltál, sokat bízok rád: Menj be urad örömébe!"
*
Végül jött az is, aki csak egy talentumot kapott. Így szólt: ,,Uram! Tudtam, hogy kemény ember vagy, ott is aratsz, ahová nem vetettél, és onnan is szüretelsz, ahová nem ültettél. Félelmemben elmentem hát és elástam a földbe a talentumodat. Nézd, ami a tied, visszaadom neked!" Válaszul az úr ezt mondta neki: ,,Te gonosz és lusta szolga! Ha tudtad, hogy aratok ott is, ahová nem vetettem, és szüretelek onnan is, ahová nem ültettem, ezüstjeimet a pénzváltóknak kellett volna adnod, hogy ha megjövök, kamatostul kapjam vissza! Vegyétek csak el tőle a talentumot és adjátok oda annak, akinek tíz talentuma van! Mert akinek van, annak még adnak, hogy bővelkedjék; és akinek nincs, attól még azt is elveszik, amije van! Ezt a hasznavehetetlen szolgát pedig vessétek ki a külső sötétségre! Ott sírás lesz és fogcsikorgatás!"
Ezek az evangélium igéi. Mt 25,14-30


- Wikipedia oldalon Link

- Katolikus oldalon Link

- ktp oldalon Link

...... ........... ...........

 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
1. adventi hét kedd 12.04
  2018-12-04 08:21:01, kedd
 
  OLVASMÁNY Izajás próféta könyvéből
Az ajándékozó Isten Lelke megnyugszik az Izáj törzsökéből származó Megváltón, akinek országa a békesség országa lesz.
Az eljövendő Messiásról így szól a próféta:
Azon a napon: Vessző kél majd Izáj törzsökéből és hajtás sarjad gyökeréből. Az Úr lelke nyugszik rajta: a bölcsesség és az értelem lelke, a tanács és az erősség lelke, a tudás és az Úr félelmének lelke, s az Úr félelmében telik öröme. Nem aszerint ítél majd, amit a szem lát, s nem aszerint ítélkezik, amit a fül hall, hanem igazságot szolgáltat az alacsony sorsúaknak, és méltányos ítéletet hoz a föld szegényeinek. Szája vesszejével megveri a földet, s ajka leheletével megöli a gonoszt. Az igazságosság lesz derekán az öv, s a hűség lesz csípőjén a kötő.
Akkor majd együtt lakik a farkas a báránnyal, és a párduc együtt tanyázik a gödölyével. Együtt legelészik majd a borjú és az oroszlán, egy kisgyermek is terelgetheti őket. A tehén és a medve együtt legelnek, kicsinyeik is együtt pihennek, és szalmát eszik az oroszlán, akárcsak az ökör. A csecsemő nyugodtan játszadozhat a viperafészeknél, s az áspiskígyó üregébe is bedughatja kezét az anyatejtől elválasztott kisgyermek. Sehol nem ártanak s nem pusztítanak az én szent hegyemen. Mert a föld úgy tele lesz az Úr ismeretével, mint ahogy betöltik a vizek a tengert.
Azon a napon az Izáj gyökeréből támadt sarj zászlóként áll majd a népek előtt. Keresni fogják a pogány nemzetek, és dicsőséges lesz lakhelye.
Ez az Isten igéje. Iz 11,1-10

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Jézus ujjongó hálaadása a Szentlélekben.
Amikor a hetvenkét tanítvány nagy örömmel visszatért küldetéséből, Jézus felujjongott a Szentlélekben, és így imádkozott: ,,Áldalak téged, Atyám, mennynek és földnek Ura, mert elrejtetted ezeket a bölcsek és okosak elől, és a kicsinyeknek jelentetted ki. Igen, Atyám, így tetszett neked. Mindent átadott nekem Atyám. Senki más nem ismeri a Fiút, csak az Atya; és az Atyát sem ismeri senki, csak a Fiú, és az, akinek a Fiú ki akarja jelenteni."
Jézus ezután tanítványaihoz fordult, és külön nekik mondta: ,,Boldog a szem, amely látja, amit ti láttok. Mondom nektek, sok próféta és király szerette volna látni, amit ti láttok, de nem látta, és hallani, amit ti hallotok, de nem hallotta."
Amikor a hetvenkét tanítvány nagy örömmel visszatért küldetéséből, Jézus felujjongott a Szentlélekben, és így imádkozott: ,,Áldalak téged, Atyám, mennynek és földnek Ura, mert elrejtetted ezeket a bölcsek és okosak elől, és a kicsinyeknek jelentetted ki. Igen, Atyám, így tetszett neked.
Mindent átadott nekem Atyám. Senki más nem ismeri a Fiút, csak az Atya; és az Atyát sem ismeri senki, csak a Fiú, és az, akinek a Fiú ki akarja jelenteni." Jézus ezután tanítványaihoz fordult, és külön nekik mondta: ,,Boldog a szem, amely látja, amit ti láttok. Mondom nektek, sok próféta és király szerette volna látni, amit ti láttok, de nem látta, és hallani, amit ti hallotok, de nem hallotta."
Ezek az evangélium igéi. Lk 10,21-24

Imádság
Urunk, Jézus, te azért jöttél el bűnös emberi világunkba, hogy megmutasd számunkra a bűntől való szabadulás útját. Nélküled soha nem találnánk rá a bűnbánat útjára. Nélküled nem találnánk rá a mennyei Atya szeretetére. Te adod nekünk az adventi időt a bűnbánat idejeként. Jöjj el, Urunk, és érints meg minket szereteteddel! Jöjj és bocsáss meg nekünk, akik nem halogatjuk tovább bűneink beismerését, hanem a bűnbánat egyenes útján indulunk most feléd. Születésed, jöveteled nagy változást hozott egykor a világba. Te képes vagy megváltoztatni az embert. Képes vagy a bűnösöket szentté változtatni. Hozz változást az én életembe!
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Karácsonykor nem a karácsonyfa születik - ....
  2018-12-04 08:15:39, kedd
 
  Jól jegyezzük meg, hogy karácsonykor nem a karácsonyfa születik - ami önmagában szép jel -, hanem az Isten Fia. Megszületik az Úr, megszületik a Megváltó, aki eljött a megváltásunkra.
2018. december 3. hétfő 16:01
Az advent kiváltságos idő a lélek megtisztítására - hangzott el Ferenc pápa homíliájában december 3-án reggel, a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott szentmisén.
......


A Szentatya hétfő reggeli homíliájának elején - a Máté evangéliumában olvasható történet alapján - kiemelte: a kafarnaumi százados Jézushoz járulva nagy hittel és alázattal kérte szolgája meggyógyítását. Ma is megtörténhet, hogy ,,hozzászokunk a hithez", elfeledve annak elevenségét - figyelmeztetett Ferenc pápa. Hozzátette: amikor a hit szokássá válik, elveszíthetjük annak erejét.
Meg kell tisztítani az emlékezetet! - hangsúlyozta a pápa. - Jól jegyezzük meg, hogy karácsonykor nem a karácsonyfa születik - ami önmagában szép jel -, hanem az Isten Fia. Megszületik az Úr, megszületik a Megváltó, aki eljött a megváltásunkra. Ferenc pápa arra hívta fel a figyelmet, hogy mindig fennáll annak veszélye, hogy elvilágiasítjuk a karácsonyt. Amikor az ünnep, mely szemlélődésre indít, kezd világias ünneppé válni, amikor jönnek a kiadások, az ajándékok, de az Úr elmarad, elfelejtjük. ,,Az advent megtisztítja az emlékezetet, az elmúlt időt" - állapította meg a pápa.
Az advent megtisztítja a reménységünket is, és segít, hogy felkészüljünk az Úrral való végleges találkozásra - tette hozzá a Szentatya. - ,,Mert az Úr, aki már eljött, visszatér, újból eljön! Visszatér, hogy megkérdezze tőlünk: Hogyan alakult az életed? - mert ez személyes találkozás lesz az Úrral, akivel ma az Eucharisztiában találkozunk. Ilyen személyes találkozásunk nem lesz a kétezer évvel ezelőtti karácsonnyal, aminek emlékét őrizzük. Ám amikor majd eljön az Úr, akkor személyesen találkozunk vele. Meg kell tisztítani a reménységünket!"
Ferenc pápa arra buzdított, hogy ápoljuk a hit hétköznapi dimenzióit, az aggodalmak és a sok elfoglaltság közepette őrizzük a ,,belső házat". ,,A mi Istenünk ugyanis a meglepetések Istene, és nekünk, keresztényeknek mindennap észre kell vennünk a mennyei Atya jeleit, melyekkel ő a mában hozzánk szól."
- Az adventi idő harmadik dimenziója a virrasztás megtisztítása - hangzott el a pápa reggeli homíliájában. - A virrasztás és az imádság az advent két szava. ,,Az Úr eljött a történelem során Betlehemben, eljön újból majd a világ végén, és mindannyiunk élete végén is. De mindennap eljön ő, minden pillanatban; eljön a szívünkben, a Szentlélek ihletésével" - zárta elmélkedését a Szentatya.

Forrás: Vatikáni Rádió
Fotó: Vatican News
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
László Attila Adventi koncertje,
  2018-12-04 08:09:29, kedd
 
  Százhalombatta 2017.12.16.
Ezzel a felvétellel kívánunk áldott ünnepeket mindenkinek! Ismét nagy sikerű Adventi koncertet adott Százhalombattán, a Szent István templomban László Attila (korábbi Csillag születik győztes, énekes-zenész), az Összefogás a Magyar Családokért Egyesület szervezésében. A 21 éves ifjú tehetség zongorajátékával és énekhangjával megint elbűvölte szép számú közönségét. Előadóként megint bemutatta, hogy csordultig betölti hallgatói szívét egyszerű és letisztult eszközökkel is: egy szál mikrofon, egy zongora, no meg saját átható zenei talentuma. A hálás közönség Attilát a koncert végén vastapssal köszöntötte, Illéssy Mátyás atya (a koncert fővédnöke) pedig külön megdicsérte őt egyre kiforrottabb stílusáért. Az előadás után a szokásos dedikálás és kötetlen beszélgetés következett.

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Advent  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 547 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6257
  • e Hét: 41243
  • e Hónap: 74397
  • e Év: 308144
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.