Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
27 éves szicíliai énekes, Cristina nővér
  2020-06-15 16:19:05, hétfő
 
  ...... .......


The Voice IT | Serie 2 | Live 1 | Kylie Minogue a The Voice Of Italy
Videó Link

- Szenzációs videó: Kylie Minogue-gal énekelt a tehetségkutatós apáca
- Halleluja Videó [lin]https://youtu.be/CrFtqbpT-A8" target="_blank" >rel="nofollow"Link
“Nem csupán kiválasztottunk egy apácát. Egy bizonyos apácát választottunk. Fiatal. Tehetséges. Tökéletesen illeszkedik a műsor szellemiségéhez" - így fogalmazta meg Marco Tombolini, az olasz Voice producere Cristina Scuccia nővér sikerének titkát.Mint arról korábban mi is írtunk, hatalmas megdöbbenést keltett a 25 éves, szicíliai apáca feltűnése a tehetségkutatóban. A zsűri és a közönség is imádta, a videómegosztóknak köszönhetően pedig világszerte megismerték a nevét.
Cristina nővér azóta is rendületlenül menetel előre a versenyben,a The Voice szerdai adásában Kylie Minogue-gal énekelt

- Suor Cristina al Congresso Internazionale Eucaristico ForrásPont - Még egy nap Jézussal a Budapest 21 settembre 2019 Videó Link

- Cristina Scuccia nővér nyerte meg az olasz Voice tehetségkutató versenyt. A legutolsó produkciója a döntőben egy Jon Bon Jovi szám volt, mégpedig a Livin' on a prayer című sláger:Kylie Minogue- gal is együtt énekelt a színpadon.
Videó Link

- Bízni kell a fiatalokban I Suor Cristina videó Link
Cristina nővér a Forrásponton arra hívta fel az egyházi vezetők, szülők, nevelők figyelmét, hogy bízzanak a fiatalokban, mert akkor ők ragyogni fognak, mint a csillagok
Invideó oldali videó Link

- Sister Cristina - I Surrender (Celine Dion) videó Link

- Sister Cristina Scuccia & Helene Fischer - True Colors - in the show 2014 in Berlin
Videó Link

*
- A nővér egyedüli hetilapként a Magyar Hangnak adott interjút.
Itt olvashat Link
 
 
0 komment , kategória:  ma is élő híres Emberek  
Siervas együttes - Apácákból álló zenekar
  2020-06-15 16:07:40, hétfő
 
  Popzenével evangelizál a szerzetesnővérek zenekara Latin-Amerikában
A Siervas egy szerzetesnővérekből álló együttes, a tagok a Siervas del Plan de Dios (Isten tervének szolgálói) közösségben élnek. Különböző országokból származnak: Argentínából, Kínából, Fülöp-szigetekről, Chiléből, Venezuelából, Ecuadorból, Peruból és Japánból. Latin-Amerikában nagy rajongótábora van az együttesnek, melynek lemeze, több videoklipje is megjelent, illetve számos fellépésük, koncertjük is volt már.
Különleges zenekar játszott február 17-én a Ferenc pápát fogadó sokaságnak a mexikói Ciudad Juárezben: a szerzetesnővérekből álló Siervas együttes.
...... ......



...... .......


Klipjük elsőre nem különbözik a megszokott zenei videóktól: fülbemászó zenét játszó zenészek magasan a város felett egy helikopter-leszállópályán - azonban maga a zenekar korántsem mindennapi. Akik a dinamikus, spanyol nyelvű számokat éneklik, akik a dobon, shakereken, akusztikus és elektronikus gitáron, billentyűs hangszereken, basszusgitáron és hegedűn játszanak - azok bizony apácák.A tizenkét nővérből álló Siervas (Szolgálók) együttes jól ismert a kontinensen; 30 ezer rajongó követi őket a Facebookon, és a Confía en Dios (Bízz Istenben) című számukat eddig több mint 300 ezren hallgatták meg. Köztük egy mexikói pap, aki meghívta a zenekart Ciudad Juárezbe február 17-re, Ferenc pápa látogatásának napjára - amit a nővérek boldogan el is fogadtak. Az Isten Tervének Szolgálói Közösség, melyhez a zenekar tagjai tartoznak, tizenhat éve alakult. A perui nővérek nemcsak Ferenc pápa előtt játszottak, hanem mexikói turnéra indulnak, melynek során karitatív munkákba is besegítenek iskolákban és szegény konyhákon.
Rengeteg támogatást kaptak 2014-es indulásuk óta, nemcsak lelkes önkéntesektől, hanem nagynevű zenei producerektől is, köztük a Grammy-díjra jelölt Francisco Muríastól és Joe Martlettől. Tavaly novemberben Limában adtak telt házas koncertet, majd latin-amerikai turnéra indultak; mexikói koncertjeikre is gyorsan elfogytak a jegyek.
Ahogy egy interjúban elmondták, Ferenc pápa hívását akarják követni: elmenni a perifériákra, a peremvidékekre, azokhoz, akik nem ismerik Istent - és ehhez a zene kiváló eszköz, amit az egyház mindig is használt.
A nővérek minden bevételüket jótékony célra fordítják: tavaly Angolában sikerült a koncertbevételekből elindítani a második közösségüket, 2016-ban pedig a perui Ayacuchóban, az ország egyik legszegényebb részén működő missziót kívánják támogatni.
A zenekar tagjai más-más kultúrából származnak: van köztük kínai, japán, Fülöp-szigeteki, ecuadori, chilei és argentin nővér. Egy nagy, közös küldetés köti össze őket: hogy a zene révén terjesszék a hitet, és az Istenben való bizalomra indítsák az embereket.

Forrás és fotó: Aleteia.org; RomeReports.com
...... ......


Magyar Kurír

*
- Siervas - Confía en Dios (Bízz Istenbe) videó Link

- Siervas - Mi Tesoro - "Rockstar Nuns" Witness to Southern California videó Link
 
 
0 komment , kategória:  ma is élő híres Emberek  
Szerdai általános kihallgatás 2020. május 27
  2020-06-15 14:56:41, hétfő
 
  Ferenc pápa katekézise az imádságról

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Megemlékezés a trianoni békediktátum aláírásának 100.
  2020-06-15 14:46:24, hétfő
 
  Megemlékezés a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulója alkalmából

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Trianon Országunk feldarabolás  
Gyászos Trianon: A román szabadkőművesek megint lekörözték
  2020-06-15 14:43:08, hétfő
 
  Gyászos Trianon: A román szabadkőművesek megint lekörözték a magyarokat.
Június 4-én több mint háromszázezren kérték a nemzeti kormányt, hogy kezdeményezze Nemzetközi Döntő Bizottság összehívását a gyalázatos trianoni békediktátum felülvizsgálatára. Európában soha nem voltak a határok véglegesek, a trianoni önkényes határok sem azok. De ennek a nemzetközi bűncselekménynek a jóvátételét csak akkor érhetjük el, ha folyamatosan beterjesztjük rá az igényünket a nemzetközi jogi normák keretei között. Csak az lehetetlen, amit meg se kísérlünk.

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Trianon Országunk feldarabolás  
2020.06.04. Zárt körű ünnepi szentmise 16 órakor
  2020-06-15 14:31:57, hétfő
 
  A nemzeti összetartozás napján, csütörtökön délután 16 órai kezdettel megemlékezés lesz a Gazdagréti Szentangyalok templomban a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulója alkalmából.
Dr. Galla János Trianon a Hegyvidéki társaság elnöke.
Videó Link
...... ............



...... .............



*
Korábbi bejegyzésem a blogomba Link

- Cserháti Ferenc püspök emlékeztető beszéde Link

 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
2020.06.04. Zárt körű ünnepi szentmise 16 órakor
  2020-06-15 14:30:55, hétfő
 
  A nemzeti összetartozás napján, csütörtökön délután 16 órai kezdettel megemlékezés lesz a Gazdagréti Szentangyalok templomban a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulója alkalmából.
Dr. Galla János Trianon a Hegyvidéki társaság elnöke.
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Trianon Országunk feldarabolás  
A sérült fiú, aki nem tudott Eucharisztia nélkül élni
  2020-06-15 10:42:04, hétfő
 
  Rohan Kemu június 4-én halt meg az indiai Uttanban, Mumbaitól délre, egy szerzetesnővérek által fenntartott szeretetházban. 18 éves volt, testi és szellemi fogyatékossággal élt. Életét az Eucharisztia iránti szeretet határozta meg, az őt ápoló nővérek szerint szent életet élt, az életszentség lengte körül halálát is.
A szeretetház elöljárója, Julie Pereira így emlékszik vissza: ,,Rohan tizenöt éven át, hároméves korától tizennyolc éves koráig ajándék volt számunkra. Megadta annak örömét és kegyelmét, hogy Jézus Testét érinthettük."
Halála előtt húsz napon át folyamatosan lázas volt, Julie nővér éjjel-nappal a karjában tartotta, nem hagyta magára, nem tette be az ágyába: ,,Egy széken ültem, az ölemben volt, és az isteni irgalmasság rózsafüzérét imádkoztam. Azokban a pillanatokban éreztem Isten jelenlétét, és Jézusét, aki azt mondja nekem: »Én vagyok az. Az én testemet tartod; tedd ezt az én emlékezetemre; mindent, amit érte tettél, Jézusért tetted.« Rohan megtanított minket arra, hogy sok szenvedés közepette is lehet élni és felajánlani a szenvedést Krisztusnak. Megtanított arra, hogyan szemléljük Istent és hogyan imádkozzunk hozzá. Minél többet szenvedett, annál őszintébben imádkozott. Haláltusája alatt is imádkozni tanított."
Godfrey Malu, az ottani Miasszonyunk-templom papja szerint ,,Rohant Isten még születése előtt kiválasztotta, hogy példája legyen a türelemnek, a kitartásnak, Isten szeretetének és irgalmának. Ha ránéztél, szíved megtelt együttérzéssel, de amikor láttad, hogy fizikai korlátai ellenére is mennyire tud lelkesedni, elszégyellted magad."
Rohan születésétől kezdve disztóniában szenvedett, ami miatt a testben akaratlan izomösszehúzódások történnek, végtagmerevség alakul ki és ez nagy fájdalommal jár együtt. Rohan édesanyja meghalt, mikor a kisfiú hároméves volt. Apja idült alkoholista volt, kegyetlenül verte a fiát. Mivel nem törődött vele és mindennapos volt, hogy kínozta, bántotta, a falu lakói a szeretetházat fenntartó nővérekhez fordultak, hogy fogadják be Rohant.
Az elszenvedett kínzások hatására kezdetben olyan nagy félelem volt a gyermekben, hogy magába zárkózott, amikor a nővérek szóltak hozzá. A férfihangok rettegéssel töltötték el, apjára emlékeztették. Ha valaki felemelte a hangját, félelmet és bizonytalanságot érzett, de lassacskán aztán megtanulta szeretni az életet, egyre többet mosolygott.
Akkor volt a legboldogabb, amikor más gyerekekkel együtt elsőáldozó lehetett. Járt hittanórára, megértette, hogy Jézus a barátja, gondoskodik róla. Az Eucharisztia iránti szeretete oly nagy volt, hogy sírni kezdett, ha nem vitték el neki. Szerette a tévében a latin miséket, de még jobban szeretett személyesen részt venni a maráthi nyelvű miséken, ilyenkor egész testével és lelkével jelen volt. Pio atya és II. János Pál voltak a kedvenc szentjei, képeiket a párnája alatt tartotta. Érezte, hogy közbenjárnak érte, hogy enyhüljenek szenvedései.
Mosolya ragályos volt, az őt kezelő orvosokra is. Néhányan közülük a saját költségükön kezelték és műtötték meg, amikor szükség volt rá.
,,Köszönöm Istennek Rohant, mert megtanított arra, mit jelent köszönetet mondani Istennek, amiért érdemeinken jóval felül eláraszt minket áldásaival. Élő példája volt annak, hogyan lehet továbbadni Jézus szeretetének üzenetét a fájdalmaink, szenvedéseink ellenére" - mondta Godfrey atya.

Fordította: Thullner Zsuzsanna
Magyar Kurír 2020.06.12
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Ferenc pápa déli beszéde: 06.14
  2020-06-15 10:35:02, hétfő
 
  Tevékenyen el kell köteleződnünk a testvériség építése mellett!.
Június 14-én, úrnapján a déli Angelus elimádkozásakor a Szentatya a misében elhangzott szentlecke alapján az Eucharisztia misztikus és közösségi vonatkozásáról elmélkedett, az Úrangyala után pedig megemlékezett a líbiai népről, valamint az önkéntes véradókról.
Ferenc pápa teljes beszédének fordítását közreadjuk.

Kedves testvérek, jó napot kívánok!
Olaszországban és más országokban ma tartják úrnapját, Krisztus testének és vérének főünnepét. A mai liturgia szentleckéjében Szent Pál felébreszti hitünket a részesedés eme titkában (vö. 1Kor 10,16-17). A közös kehely és a megtört kenyér két hatását hangsúlyozza: a misztikus hatást és a közösségi hatást.
Az apostol először azt mondja: ,,Az áldás kelyhe, amelyet megáldunk, nemde Krisztus vérében való részesedés? És a kenyér, amelyet megtörünk, nemde Krisztus testében való részesedés?" (1Kor 10,16). Ezek a szavak a misztikus hatást fejezik ki, vagy mondhatjuk, az Eucharisztia lelki hatását: a Krisztussal való egyesülésre vonatkozik, aki a kenyérben és borban odaadja magát mindenki megváltására.
Jézus jelen van az Oltáriszentségben, hogy táplálékunk legyen, hogy belénk épüljön, azzá a megújító erővé váljon bennünk, amely új erőt ad, és új vágyat ébreszt arra, hogy ismét útnak induljunk minden megtorpanás vagy minden elesés után. De ehhez szükség van a hozzájárulásunkra, hajlandónak kell lennünk engedni, hogy mi magunk megváltozzunk, a gondolkodás- és viselkedésmódunk átalakuljon; mert különben az eucharisztia ünneplései, melyeken részt veszünk, csak üres és formális rítusok maradnak. Sokszor előfordul, hogy valaki csak azért megy misére, mert az a szokás, társadalmi cselekvésként, mely tiszteletre méltó, de mégis csak társadalmi. A titok azonban másban rejlik: a jelen lévő Jézus jön, hogy tápláljon bennünket.
- A második a közösségi hatás, melyet Szent Pál ezekkel a szavakkal fejez ki: ,,Mivel egy a kenyér, egy test vagyunk mindannyian, akik az egy kenyérből részesedünk" (1Kor 10,17). Az Eucharisztiában részesedők kölcsönös közösségéről szól, ők egy testté válnak, ahogyan egy a kenyér is, amelyet megtörnek és kiosztanak. Közösséget alkotunk, akiket Krisztus teste és vére táplál. A Krisztus testében való részesedés az egységnek, a közösségvállalásnak, az osztozásnak a hatékony jele. Nem részesedhetünk úgy az Eucharisztiában, hogy közben nem köteleződünk el tevékenyen a kölcsönös, őszinte testvériség mellett. De az Úr jól tudja, hogy a mi emberi erőink önmagukban nem elegendők ehhez. Sőt azt is tudja, hogy tanítványai között mindig jelen lesz a versengés, az irigykedés, az előítélet, az elszakadás kísértése... Mindannyian ismerjük ezeket a dolgokat. Ezért is hagyta ránk az ő valódi, konkrét és állandó jelenlétének szentségét: hogy vele egységben maradva mindig megkapjuk a testvéri szeretet ajándékát. ,,Maradjatok meg szeretetemben" (Jn 15,9) - mondta Jézus. És ez lehetséges az Eucharisztiának köszönhetően. Megmaradni a barátságban, a szeretetben.
Az Eucharisztiának ez a kettős hatása - az első a Krisztussal való egyesülés, a második a belőle táplálkozó személyek közötti közösség - folytonosan létrehozza és megújítja a keresztény közösséget. Az Egyház hozza létre az Eucharisztiát, de még mélyebben az Eucharisztia hozza létre az Egyházat, és teszi lehetővé számára, hogy léte legyen a küldetése, mielőtt teljesítené a küldetést. Ez az áldozásnak, az Eucharisztiának a titka: Jézus befogadása, hogy átalakítson bennünket belülről, Jézus befogadása, hogy egység és ne megosztottság legyen közöttünk.
Segítsen bennünket a Boldogságos Szent Szűz, hogy mindig ámulattal és hálásan fogadjuk azt a nagy ajándékot, amelyet Jézus adott nekünk azáltal, hogy reánk hagyta testének és vérének szentségét!

A Szentatya szavai az Angelus elmondása után:
Kedves testvérek!
Nagy aggodalommal és fájdalommal követem a drámai helyzetet Líbiában. Jelen volt imáimban az elmúlt napokban. Szeretném sürgetni a nemzetközi szervezeteket, és mindazokat, akik politikai és katonai felelősséggel tartoznak, hogy meggyőződéssel és határozottan indítsák újra az erőszak beszüntetéséhez vezető út keresését, hogy az az ország békéjéhez, stabilitásához és egységéhez vezessen. Imádkozom a Líbiában élő sok ezer migránsért, menekültért, menedékkérőért és az országon belüli lakóhelyüket elhagyni kényszerült emberekért. Az egészségügyi helyzet súlyosbította a már amúgy is bizonytalan helyzetüket, még kiszolgáltatottabbá téve őket a kizsákmányolás és erőszak különféle formáival szemben. Kegyetlenség uralkodik! Felhívást intézek a nemzetközi közösséghez, hogy viselje szívén állapotukat, találja meg a módját és adjon eszközöket ahhoz, hogy biztosítani lehessen számukra a szükséges védelmet, a méltóságteljes állapotot és a reményteli jövőt. Testvérek, mindannyian felelősek vagyunk ezért, senki sem érezheti magát felmentve! Imádkozzunk közösen csendben Líbiáért!
Ma van a véradók világnapja. Jó alkalom ez arra, hogy ösztönözzük a társadalmat, hogy szolidáris legyen és fogékony a rászorulókra. Üdvözlöm a jelen lévő önkénteseket, és szeretném kifejezni nagyrabecsülésemet mindazoknak, akik a felebarát segítésének ezt az egyszerű, de nagyon fontos formáját, a véradást választották.
Köszöntelek mindannyiatokat, római hívők és zarándok! Áldott vasárnapot kívánok nektek, és mindazoknak, akik a tömegkommunikációs eszközökön keresztül követnek bennünket. Kérlek benneteket, ne feledkezzetek el imádkozni értem. Jó étvágyat az ebédhez! Viszontlátásra!

Fordította: Tőzsér Endre SP
Fotó: Vatican News
...... ...........


Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Az Oltáriszentség Jézus gyógyító szeretete
  2020-06-15 10:26:09, hétfő
 
  Krisztus Szent Testének és Vérének ünnepén, Úrnapján délelőtt Ferenc pápa a Szent Péter bazilika katedra oltáránál mutatta be a szentmisét Angelo Comastri bíborossal, a bazilika főpapjával és Vittorio Lanzani püspökkel, a Szent Péter Művek delegátusával. A szertartáson mintegy ötven hívő vett részt. A szentmisét adoráció és szentségi áldás követte, a világjárvány következtében a hagyományos körmenet idén elmaradt.
Homíliájában Ferenc pápa az Eucharisztiáról, Krisztus húsvétjának az emlékezetéről mondta el gondolatait. Az emlékezés nem magánügy, hanem az út, amely Istenhez kapcsol bennünket, emlékezetét át kell adnunk nemzedékről nemzedékre. Az Oltáriszentség, amelyben Jézus szeretetét adja nekünk, meggyógyít bezártságunkból, immunissá tesz a gonosz fertőzésével szemben, a felebarátainkkal való szolidaritásra késztet. A belső gyógyulásra ma különösen nagy szükségünk van, utalt a pápa a világjárvány következményeként kialakult helyzetre.

Nem feledkezhetünk meg az Úrról
,,Gondolj az egész útra, amelyen az Úr, a te Istened (negyven éven át) vezetett" (MTörv 8,2). Emlékezz: Mózesnek ezzel a felszólításával kezdődött ma Isten Szava - kezdte homíliáját Ferenc pápa. Nem sokkal később Mózes megerősítette: ,,Ne felejtsd el az Urat, a te Istenedet". A Szentírást azért kaptuk, hogy legyőzzük feledékenységünket, hogy ne feledkezzünk el Istenről. Milyen fontos emlékezni rá, amikor imádkozunk! - mondta a pápa, felidézve egy zsoltár tanítását: ,,Emlékezem az Úr tetteiről, gondolkozom a hajdani csodákról" (Zsolt 77, 12). Gondoljunk azokra a csodálatos dolgokra és csodákra is, amelyeket az Úr a mi életünkben tett - hangzott a pápa buzdítása.

Az Úr emlékezetét át kell adnunk nemzedékről nemzedékre
Alapvetően fontos, hogy emlékezzünk a kapott jóra: ha nem emlékezünk rá, akkor elidegenedünk önmagunktól is, emlékezet nélkül kitépjük gyökereinket a talajból, amely táplál bennünket és hagyjuk, hogy, mint faleveleket elsodorjon bennünket a szél. Ha azonban emlékezünk, akkor legerősebb kötelékeinkhez kapcsolódunk, érezzük, hogy egy történelem részei vagyunk, együtt lélegzünk egy néppel. Az emlékezet nem magánügy, út, amely Istennel és a többiekkel egyesít bennünket. Ezért a Bibliában az Úr emlékezetét nemzedékről nemzedékre, apáról fiúra át kell adni, mint ahogy a Második Törvénykönyv egy szép szakasza mondja: ,,Ha holnap megkérdezi a fiad, melyek azok a parancsok és törvények, amelyeket az Úr, a mi Istenünk szabott nektek, akkor így válaszolj fiadnak: ,,A fáraó rabszolgái voltunk . [...] Az Úr a szemünk láttára nagy és félelmetes jeleket és csodákat vitt végbe" (MTörv 6,20-22). Te is add át fiadnak az Úr emlékezetét - tette hozzá az ószövetségi idézethez Ferenc pápa.

Isten az Eucharisztiában ránk hagyta emlékezetét
De van egy probléma - folytatta homíliáját a pápa, és feltette a kérdést: Mi történik, ha megszakad az emlékek átadásának láncolata? És hogyan lehet arra emlékezni, amiről csak hallottunk beszélni, anélkül, hogy megtapasztaltuk volna? Isten jól tudja, hogy ez milyen nehéz, tudja, milyen törékeny a memóriánk és számunkra egy hallatlan dolgot vitt véghez: hagyott ránk egy emlékezetet. Nem csak szavakat hagyott ránk, mert könnyű elfelejteni azt, amit hallottunk. Nem csak az Írásokat hagyta ránk, mert könnyű elfelejteni azt, amit olvasunk. Nem csak jeleket hagyott ránk, mert el lehet felejteni azt is, amit látunk. Egy Eledelt adott nekünk, és egy ízt nehéz elfelejteni. Hagyott ránk egy Kenyeret, amelyben Ő élő jelenlét, jelen van szeretete minden ízével.
Amikor magunkhoz vesszük, mondhatjuk, hogy ,,Az Úr emlékezik rám!". Ezért Jézus ezt kérte tőlünk: ,,Ezt tegyétek az én emlékezetemre" (1Kor 11,24). Tegyétek - mondja Jézus, vagyis az Oltáriszentség nem egy egyszerű emlék, hanem egy tény: a szentmisén jelen van előttünk az Úr Húsvétja, Jézus halála és feltámadása. Ezt tegyétek az én emlékezetemre - mondja Jézus, vagyis arra szólít, hogy összegyűljünk és mint közösség, mint nép, ünnepeljük az Oltáriszentséget, hogy emlékezzünk rá. Nem élhetünk nélküle, ez Isten emlékezete, ami meggyógyítja sebzett emlékezésünket.

Az Oltáriszentség begyógyítja sebeinket
Mindenekelőtt meggyógyítja elárvult emlékezésünket. Sokak emlékeit a szeretet hiánya, az égető csalódások jellemzik, amelyeket azok okoztak, akiktől szeretetet kellett volna kapniuk és ehelyett árvává tették szívüket. Vissza kellene térni a múltba és meg kellene változtatni, de ez nem lehetséges. Isten azonban meg tudja gyógyítani ezeket a sebeket, emlékeinkbe helyez egy nagyobb szeretetet, az ő szeretetét. Az Eucharisztia az Atya hűséges szeretetét hozza el nekünk, amely meggyógyítja árvaságunkat. Jézus szeretetét adja, aki egy sírboltot érkezési pontból kiindulási ponttá alakított és ugyanígy a mi életünket is gyökeresen megváltoztathatja. Eláraszt bennünket a Szentlélek szeretetével, aki vigasztal, mert soha nem hagy magunkra és meggyógyítja a sebeket.

Jézus meghívott bennünket lakomájára
Az Eucharisztiával az Úr meggyógyítja negatív emlékezésünket is, amely mindig a felszínre hozza azokat a dolgokat, amelyek rosszul mennek és azt a szomorú gondolatot hagyja bennünk, hogy semmire sem vagyunk jók, mindig csak tévedünk, ,,hibásak" vagyunk. Jézus azt mondja nekünk, hogy ez nem így van. Jézus örül, hogy bensőséges kapcsolatra lépünk vele és minden alkalommal, amikor magunkhoz vesszük, arra emlékeztet, hogy értékesek vagyunk: mi vagyunk lakomáján a várva várt vendégek, azok az asztaltársak, akikre ő vágyakozik. És nem csak azért, mert nagylelkű, hanem azért, mert valóban szeret bennünket: látja és szereti a jót és a szépet, ami bennünk van. Az Úr tudja, hogy a gonosz és a bűn nem a mi önazonosságunk: ezek betegségek, fertőzések - mutatott rá homíliájában Ferenc pápa.

Az Oltáriszentség átalakító ereje
És eljön, hogy meggyógyítsa ezeket az Eucharisztiával, amely tartalmazza az antitesteket a negativitás betegségében szenvedő emlékezésünk számára. Jézussal immunissá tehetjük magunkat a szomorúság ellen. Mindig szemünk előtt lesznek botlásaink, fáradozásaink, otthoni és munkahelyi problémáink, meg nem valósított álmaink. De súlyuk nem nyom többé agyon, mert a felszín alatt, a mélyben ott van Jézus, aki bátorít bennünket szeretetével. Íme az Oltáriszentség ereje, ami átalakít bennünket Isten hordozóivá: az öröm és nem a negativitás hordozóivá. Feltehetjük magunknak a kérdést: mi, akik misére járunk, mit viszünk el a világnak? Szomorúságunkat, keserűségeinket, vagy az Úr örömét? Szentáldozáshoz járulunk és utána tovább panaszkodunk, folytatjuk mások kritizálását, önmagunkat sajnáljuk? De ez nem tesz jobbá semmit sem, miközben az Úr öröme megváltoztatja az életet
...... .............


Az Eucharisztia szolgálatra késztet
Az Oltáriszentség végül meggyógyítja bezárt emlékezésünket. A sebek, amelyeket magunkban őrzünk, nem csak nekünk okoznak problémákat, hanem a többieknek is. Félénkké és gyanakvóvá tesznek, kezdetben zárkózottak vagyunk, később cinikusak és közömbösek. Azt eredményezik, hogy másokkal szemben távolságot tartva és arrogánsan viselkedünk, abban az illúzióban ringatjuk magunkat, hogy így ellenőrizni tudjuk a helyzeteket. De ez félrevezető: csak a szeretet gyógyítja meg gyökereiben a félelmet és szabadít meg a bezártságoktól, amelyek gúzsba kötnek bennünket. Ezt teszi Jézus, amikor kedvesen elénk jön az Oltáriszentség lefegyverző törékenységében; így adja át önmagát, hogy elmondja: csak ha megnyílunk, akkor szabadítjuk meg magunkat a szív bénultságából.
Az Úr egyszerű kenyérként kínálja fel magát nekünk, és arra is meghív, hogy ne pazaroljuk el az életünket követve ezer felesleges dolgot, amelyek csak függőséget okoznak és benső űrt hagynak maguk után. Az Oltáriszentség kioltja bennünk a dolgok utáni éhséget és lángra lobbantja a szolgálat utáni vágyat. Felállít bennünket kényelmes, ülő életmódunkból, arra emlékeztet, hogy nem csak száj vagyunk, amit etetni kell, hanem az ő keze, hogy felebarátunk éhségét csillapítsuk. Sürgető szükség van rá, hogy gondját viseljük azoknak, akik éhezik a táplálékot és a méltóságot, annak, akinek nincs munkája és csak nehezen tud megélni. Ezt konkrétan tegyük, mint ahogy konkrét a Kenyér, amit Jézus ad nekünk. Szükség van valódi közelségre, a szolidaritás valódi láncolataira. Jézus az Oltáriszentségben közel jön hozzánk: ne hagyjuk magára azt, aki mellettünk áll! - figyelmeztetett a pápa.

Az adoráció az emlékezet ünneplésének folytatása
Folytassuk az Emlékezet ünneplését, amely meggyógyítja emlékezésünket: a szentmisét - mondta a pápa, hangsúlyozva, hogy emlékezésünk a szív emlékezése. Az Úr emlékezete, a szentmise pedig az a kincs, amelyet az első hely illet meg az egyházban és életünkben. Egyben felfedezzük az Oltáriszentség imádását, amely folytatja bennünk a szentmise művét. Ez jót tesz nekünk, meggyógyít belül. Főleg most, valóban szükségünk van rá - fejezte be Úrnapi homíliáját Ferenc pápa.

Forrás: vatcan 2020,06.14
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2020.05 2020. Június 2020.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 485 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3560
  • e Hét: 26620
  • e Hónap: 59774
  • e Év: 293521
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.