Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Rezgésszint Emelés-Nap Piramis Meditáció 2020.06.20
  2020-06-17 18:59:02, szerda
 
  A nyári napforduló az északi féltekén idén 2020. június 20. 23:43 van, mely egyben a csillagászati nyár kezdetét is jelenti. Egyben az Orion csillagképből különleges energiák rezegtetik meg Egyiptom és a Maja kultúra Nap és Hold Piramisait.

Rezgésszint Emelés-Nap Piramis Meditáció 2020.06.20
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Lengyelországban megünnepelték Szent II. János Pál születésé
  2020-06-17 18:41:23, szerda
 
  Lengyelországban megünnepelték Szent II. János Pál születésének centenáriumát.
Az Egyház és a világ számára ajándék és élő lelkiismeret volt Wojtyła pápa - mondta Stanisław G±decki poznańi érsek, a lengyel püspöki konferencia elnöke a Szent II. János Pál születésének századik évfordulója alkalmából a wadowicei Szűz Mária bemutatása-székesegyházban bemutatott szentmisén.
1920. május 18-án született Karol Wojtyła, a későbbi II. János Pál pápa. A lengyel püspökök három szentmisét mutattak be június 14-15-én Krakkóban, az egyházmegye központjában, melynek 1964 és 1978 között érseke volt; Wadowicében, ahol született, valamint Kalwaria Zebrzydowskában, a zarándokhelyen, ahol gyakran járt.
Krakkóban Szent II. János Pál pápa egykori személyi titkára, Stanisław Dziwisz bíboros, nyugalmazott érsek celebrálta a szentmisét. Homíliájában Karol Wojtyłát úgy jellemezte, mint aki szép és erőteljes példát mutatott a püspöki szolgálatra az Egyházban. A szertartás után a lengyel főpásztorok Salvatore Pennacchio érsek-nunciussal együtt koncertet hallgathattak meg, amelyet a szeretett pápa tiszteletére rendeztek.
únius 15-én Kalwaria Zebrzydowskában, amelyet lengyel Jeruzsálemnek is szoktak hívni, a püspökök Szűz Mária oltalmába ajánlották Lengyelországot.
A lengyel püspökök a wadowicei Szűz Mária bemutatása-székesegyházban celebráltak centenáriumi szentmisét, ahol egykor, 1920. június 20-án megkeresztelték Karol Wojtyłát. A főcelebráns Stanisław G±decki poznańi érsek, a lengyel püspöki konferencia elnöke volt. Homíliájában kiemelte:

Szent II. János Pál Isten nagy ajándéka volt Lengyelország, Európa, a világ és az Egyház számára; a világ lelkiismerete volt.
A főpásztor emlékeztetett: Wojtyła pápa egész életében Istent és az embert szolgálta. ,,Élni tanított, és úgy élt, amint tanította. Nemcsak beszélt az imádságról, hanem tényleg imádkozott. Nemcsak kérte, hogy szeressünk mindenkit, hanem ő maga mindenkit szeretett, s ez érezhető volt minden szavából és valamennyi gesztusából."


Forrás: Vatikáni Rádió
Fotó: Vatican News
Magyar Kurír 2020.06.17
 
 
0 komment , kategória:  Szent II. János Pál pápa  
Ferenc pápa rejtélyes kapcsolata Pio atyával 2. rész
  2020-06-17 18:37:39, szerda
 
  Bergoglio ekkor elküldte Rómába két bizalmi emberét, akik találkoztak a szenvedés enyhítésének háza és az imakörök elnökével, riccardo ruotolóval és morra atyával. érdeklődtek az imakörök száma, működése felől, majd meghívták őket Argentínába, hogy személyesen találkozzanak Bergoglio bíborossal.
,,Ketten mentünk, giuseppe ruotolo atya (riccardo testvére) és én. kicsit feszültek voltunk, amikor az érsekségre érkeztünk. nem tudtuk, mit kérdez majd a bíboros. egy kicsi, 5×5 méteres szobácskában ültettek le minket. bergoglio gyorsan odaért. csodálatos találkozás volt. úgy fogadott, mintha régi barátok lennénk. nagyon meghatott a kedvessége, szívélyessége, az a barátságosság, ami az arcáról, a szavaiból sugárzott. hosszan beszélgettünk. Először az imakörök jogi helyzetéről érdeklődött. elmondtuk, hogy az alapító okiratot az államtitkárság hagyta jóvá, közvetlenül alá tartoznak az imakörök. Ez biztosítékot jelent az egyház és a megyéspüspökök számára. aztán rátértünk az érdemi kérdésekre. megkérdezte, mi a célja az imaköröknek. elmondtuk, hogy a fő cél, hogy békét és nyugalmat vigyenek a világba. hiszen éppen xii. piusz pápa híres 1942-es rádióüzenete nyomán jöttek létre, a történelem egy nehéz időszakában, amikor Európában dúlt a második világháború. pacelli pápa pio atya tanítása nyomán az imakörökre bízta, hogy imádkozzanak a békéért...
Az imakörök a bibliát, isten szavát olvassák, azon elmélkednek. ez xii. piusz idejében nagyon fontos újdonság volt, megelőzte a ii. vatikáni zsinatot. pio atya ugyanis igyekezett mindig arra ösztönözni a híveket, hogy a szentírás segítségével imádkozzanak. ez a részlet nagyon meghatotta bergogliót, aki ma, pápaként is folyamatosan azt javasolja a híveknek, hogy olvassák az evangéliumot, legyenek ott életükben jézus szavai" - mondta el a találkozásról morra.
A másik téma, amelyről jorge mario bergoglio az argentin főváros érsekeként többet szeretett volna megtudni, az a szeretet cselekedetei voltak. elmondták neki, hogy ,,az imakörök nemcsak egy imádságos mozgalmat jelentenek, hanem nagyon is aktívak. céljuk, hogy segítsék a rászorulókat. e tevékenység élő tanúbizonysága a szenvedés enyhítésének háza, a kórház san giovanni rotondóban, amelyet pio atya szándéka szerint hoztak létre."
Bergoglio bíboros nagy jelentőséget tulajdonított továbbá annak is, hogy pio atya ,,a gyóntatás apostola" volt.
Ebből a találkozásból született meg a mély, szilárd kapcsolat bergoglio és pio atya között, egy olyan kapcsolat, amely a színfalak mögött volt jelen, tizenegy éven át szinte láthatatlanul, hogy aztán nyilvánvalóvá legyen az irgalmasság szentévében.
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Határ nélkül
  2020-06-17 18:15:22, szerda
 
  Pad Richárd - Ráduly Levente (Szepesi Richárd - Avatar együttes dal: feldolgozás
Bár nem a mi dalunk: Szepesi Richárd és az Avatar együttes szerzeménye, de megfelelő helyen, elszakított területeken nem kizárt, hogy fel fog csendülni e gyönyörű dal az ÁLOMÚT együttestől.
...... .............



...... ........... ...........


Videó Link

Dal szövege:
Sokan szólnak most rám
Nagy ártatlanul,
Nyelvüket koptatják
Haszontalanul.
Irigyek támadnak,
Gyaláznak rútul;
Ne hagyj engem Isten
Gyámoltalanul!

Siratja a szívem
Nagy árvaságát,
Nincs ki meghallgassa
Az igazságát.
Dallamba bújt lelkem
Gyakran hazajár,
Könny csordul szememből
Mikor rád talál.

Barátom, testvérem
A határ túloldalán!
Közös múltunk, hidd el-
Soha meg nem tagadnám!
Ne mondjátok rólam,
Hogy áruló vagyok!
Megszakad a szívem,
Ha erre gondolok.

Eljön majd egy szép nap,
Úgy lesz, ahogy rég;
Angyalhadat küld
Hogy segítsen az Ég.
Testvér a testvérét
Nem árulja el,
Határ többé minket
Nem választhat el.

Testvér a testvérét
Nem árulja el,
Határ többé minket
Nem választhat el.

- Avatar - Határ nélkül (Without frontiers) videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Trianon Országunk feldarabolás  
Szent Albert boldoggá avatása
  2020-06-17 18:09:20, szerda
 
  II. János Pál, aki 1983-ban boldoggá, 1989-ben szentté avatta Albert testvért, fiatal korában színdarabot írt róla Istenünk testvére címmel.
1. rész Link
2. rész Link

A boldoggá avatáson, Krakkóban a szentatya úgy fogalmazott, Albert testvér a Mester tanítványa volt, aki földi zarándoklása során teljes mértékben felfedezte Krisztus szeretetét és kitartott ebben a szerelemben. Ez a szerelem pedig a lélek odaadásáról szól. A szent különösen hasonlít Krisztushoz. Ez a szeretet általi hasonlóság. ,,Ti barátaim vagytok" (Jn 15,14); ,,Krisztus meghódította őt" (Fil 3,12) - idézte Pál leveleit II. János Pál a homíliában. Hat évvel később, a szentté avatáson, a Szent Péter-bazilikában, Rómában szintén a tanítványságról és a lélek odaadásáról beszélt a szentatya: ,,Albert testvér tanítvány volt, aki készen állt mindenben a Mestert követni. (...) Testvére lett azoknak, akiket szolgált. (...) Oda kell adnunk a lelkünket."
 
 
0 komment , kategória:  Szent II. János Pál pápa  
Szent Albert a szegény gondozói rend alapítójára
  2020-06-17 18:05:22, szerda
 
  Június 17-én emlékezik az Egyház Szent Albert Chmielowski testvérre, a Szegények Szolgái vagy más néven albertinus szegény gondozói rend alapítójára. Lengyelországban 2017-re Szent Albert Chmielowski-évet hirdetett a lengyel püspöki konferencia és a parlament.
Adam Hilary Bernard Chmielowski néven született Igołomiában, 1845. augusztus 20-án, gazdag lengyel arisztokrata családban. Négyen voltak testvérek, Adam nyolcéves volt, amikor elvesztették szüleiket. Ettől kezdve rokonok nevelték őket.
A puławyi mezőgazdasági és erdészeti akadémián tanult, hogy idővel át tudja venni a családi birtok irányítását. 1863-ban részt vett az Orosz Birodalom elleni januári felkelésben. Megsebesült, és egyik lábát térdtől elvesztette. A cár súlyos büntetést szabott ki a felkelőkre, így el kellett menekülnie az országból. Egy ideig Belgiumban folytatott mérnöki tanulmányokat, majd Párizsba ment, ahol festeni kezdett. Rajztanári oklevelet szerzett, majd a müncheni szépművészeti akadémia hallgatója volt. Ekkor térhetett csak haza.
Krakkóban ismert és népszerű festővé vált. Mindeközben egyre inkább együttérzés ébredt benne a szegény és elnyomott emberek iránt. Munkát vállalt a város egyik hajléktalanszállóján, és festményein is mind gyakoribb téma lett a szenvedés. Egyik fő műve az Ecce Homo című kép, amelyen az egész emberiség szenvedését magára vállaló Emberfiát ábrázolta.
1880-ban úgy döntött, elhagyja a fényes karriert ígérő művészi pályát és életét a szegényeknek szenteli. Belépett a jezsuita rendbe, de néhány hónap múlva egészségi állapota miatt eltanácsolták. Krakkóban élt, nincstelenül, éjszakai menedékhelyeken húzta meg magát. Ez azonban nem szegte kedvét, sőt. Felismerte hivatását, ami a nyomorban élők között is a leginkább elhagyatottakhoz szólt. Úgy gondolta, korának nagy csapása, hogy az emberek látják ugyan maguk körül a szenvedőket, mégsem tesznek semmit.
1887-ben belépett a ferences harmadrendbe - ekkor vette fel az Albert nevet. Szállásért cserébe munkát vállalt egy hajléktalanszállón. Egy évvel később szegénységi és szüzességi fogadalmat tett a krakkói püspök kezébe. E napot tekintjük a Szegények Szolgái vagy más néven albertinus szegény gondozói rend alapításának. Hivatalosan azonban csak 1928-ban alakult meg a kongregáció, mert a teljes szegénységet, amit Albert testvér és társai vállaltak, az Egyház akkoriban nem hagyta jóvá egy közösség számára. 1891-ben a később boldoggá avatott Bernardinával (született Maria Jabłońska) megalapította a rend női ágát.
...... ........... ..........


A közösség szegénykonyhákat, árvaházakat és menhelyeket nyitott, ezeken belül műhelyeket, hogy a rászorulóknak szakmát adjanak, és segítsék a nincsteleneket megmenekülni az anyagi és erkölcsi nyomorból. A szálláshelyekre minden különbségtétel nélkül befogadták a rászorulókat. Csak adományokat fogadtak el, és a rendtagok a menhelyeken éltek, teljes közösségben a szegényekkel. Albert testvér az egyik általa alapított szállón halt meg Krakkóban, 1916 karácsonyán.

II. János Pál, aki 1983-ban boldoggá, 1989-ben szentté avatta Albert testvért, fiatal korában színdarabot írt róla Istenünk testvére címmel.
A boldoggá avatáson, Krakkóban a szentatya úgy fogalmazott, Albert testvér a Mester tanítványa volt, aki földi zarándoklása során teljes mértékben felfedezte Krisztus szeretetét és kitartott ebben a szerelemben. Ez a szerelem pedig a lélek odaadásáról szól. A szent különösen hasonlít Krisztushoz. Ez a szeretet általi hasonlóság. ,,Ti barátaim vagytok" (Jn 15,14); ,,Krisztus meghódította őt" (Fil 3,12) - idézte Pál leveleit II. János Pál a homíliában. Hat évvel később, a szentté avatáson, a Szent Péter-bazilikában, Rómában szintén a tanítványságról és a lélek odaadásáról beszélt a szentatya: ,,Albert testvér tanítvány volt, aki készen állt mindenben a Mestert követni. (...) Testvére lett azoknak, akiket szolgált. (...) Oda kell adnunk a lelkünket."


Forrás: Catholic.org, Albertyni.opoka.org.pl, Wikipedia
Fotó: Wikipédia
Magyar Kurír 2020.06.17
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
II. János Pál pápa szentté avatta Boldog Pio atyát 2. rész
  2020-06-17 17:58:59, szerda
 
  A litánia végén a szentatya könyörgést mondott, majd felhangzott a latin nyelvű szentté avatási formula, amelyre a jelenlévők az egész világegyház képviseletében örömmel feleltek: ,,Ámen!"
A szentté avatás szertartása Saraiva Martins bíborosnak és a szentté avatási ügy posztulátorának a pápához intézett köszönő szavaival zárult, majd a szentmise a dicsőség eléneklésével folytatódott. Az evangélium felolvasására - az egyetemes egyház ősrégi szokása szerint - két nyelven, latinul és görögül került sor. Jóllehet a keleti és a nyugati egyház immár majdnem egy évezrede fájdalmas különváltságban él, mégis együtt kell örvendeniük, amikor egy új szentben Isten kegyelmének és szeretetének diadalát ünnepeljük.
A felajánlás közben a kórus énekelt: ,,Élő kövek, Krisztussal, az élő kővel - ajánljunk fel Istennek tetsző áldozatot!", majd felhangzottak a 117. zsoltár szavai: ,,Adjatok hálát az Úrnak, mert jó, mert örökkévaló az ő irgalma." A zsoltáros szavai különösen is aktuálisak voltak ezen a szentmisén, amikor Pio atyára, a gyóntatók példaképére emelte tekintetét az egyház, egy olyan kapucinusra, akinek alakjában Isten örökkévaló irgalma jutott emberi módon kifejezésre.
* * *
,,Az én igám édes és az én terhem könnyű" (Mt 11,30). Jézus imént hallott szavai, amelyet a tanítványoknak mondott, segít megértenünk ennek az ünnepélyes szertartásnak a legfontosabb üzenetét. Úgy is érthetjük ezeket a szavakat, mint a ma szentté avatott Pio atya egész létének csodálatos összefoglalását - kezdte homíliáját a pápa.
Az iga evangéliumi képe felidézi azt a sok megpróbáltatást, amivel az alázatos San Giovanni Rotondó-i kapucinus szerzetesnek életében szembe kellett néznie. Ma azt szemlélhetjük benne, hogy milyen édes is Krisztus igája és milyen könnyű is az Ő terhe, ha szeretetteljes hittel hordozzuk azt. Pio atya élete és küldetése azt tanúsítja, hogy a nehézségek és a fájdalom, ha szeretettel fogadjuk el, olyan életúttá válhatnak, amely az életszentség kiváltságában részesül, amely megnyílik egy nagyobb jó irányába, amit egyedül a mi Urunk tart számon.
A pápa idézett a Galatákhoz írt levélből: ,,Én azonban nem akarok mással dicsekedni, mint a mi Urunk Jézus Krisztus keresztjével" (Gal 6,14), majd így folytatta: vajon nem éppen ez a kereszttel való dicsekvés-e az, ami leginkább felfénylik Pio atya személyiségén keresztül? Mennyire időszerű a kereszt lelkisége, amit ez a pietrelcinai alázatos kapucinus elénk állított? A mi korunknak is arra van szüksége, hogy ezt újra felfedezze, annak érdekében, hogy a szívek megnyílhassanak a remény irányába.
Pietrelcinai Szent Pio atya egész életében mind jobban igyekezett hasonlítani a keresztre feszítettre: mindvégig annak teljes tudatában volt, hogy arra hivatott, egészen különleges módon legyen a megváltás művének munkatársa. Enélkül a folytonos keresztre való utalás nélkül nem lehet megérteni az ő életszentségének titkát. Isten szemében ugyanis a kereszt az üdvösség valódi eszközévé vált, az egész emberiség számára, az az út, amelyet maga Jézus is ajánl mindazok számára, akik Őt követni akarják. ,,Olyan Isten vagyok, aki irgalmasságot gyakorol" - idézte II. János Pál pápa a Teremtés könyvét (9,23), kiemelve, hogy Pio atya nagylelkű képviselője volt ennek az isteni irgalmasságnak a lelki vezetésben, valamint a bűnbánat és kiengesztelődés szentsége, a gyónás kiszolgáltatása során.
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Esti szentmise Csíksomlyó 06.17
  2020-06-17 17:23:59, szerda
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Esti szentmise Déva 06,17
  2020-06-17 17:13:47, szerda
 
  Szentmise Segesváron. Kalkuttai Teréz Anya tiszteletére szentelt házunkat is elérte a vakációs vírus, és arra vagyok kíváncsi, hogy a gyerekek, hogy boldogulnak a nyakukba szakadt hosszú nyári szünettel...
A mai elmélkedésünk témája: Önmagam ítélőszéke előtt--- Lelkiismeretvizsgálat. "Míg bűnben éltem...."
Isten színe előtt, gyermekeink esti szerenádot adnak a dévai templomból. "Énekeld el neki háládat, énekelj dicséreteket a mi Urunknak!" (Zsoltárok 147,7)

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Gazdagrét szépségei
  2020-06-17 17:11:21, szerda
 
  ...... .......





 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét képekben  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2020.05 2020. Június 2020.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 485 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2483
  • e Hét: 25543
  • e Hónap: 58697
  • e Év: 292444
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.