|
2008-11-10 18:38:11, hétfő
|
|
|
* 4 db birsalma
* 400 g kristálycukor
* 1 db citrom leve
1. A birsalmákat alaposan megmossuk. Negyedekbe vágjuk, magházukat egy nagyon éles késsel eltávolítjuk. (Hámozni nem kell, azt főzés után sokkal könnyebb elintézni.)
2. Egy lábasba tesszük a birsalma cikkeket, felengedjük vízzel, fél citrom levét belefacsarjuk és puhára főzzük az almát.
3. Leszűrjük, és mindegyik darabról lehúzzuk a héjat. A puha gyümölcsöt botmixerrel vagy turmixban pürésítjük.
4. A birsalmapürét vasatag falú lábasban (én egy magasabb falú, öntöttvas serpenyőt használtam) kevergetve felmelegítjük és hozzáadjuk a cukrot. (A cukor mennyiségét illetően különféle "szabályok" léteznek: van aki azt mondja, hogy a birspüré súlyának 80 %-ának megfelelő mennyiségű cukor hozzáadásával a legfinomabb, van aki ugyanannyi cukrot ad hozzá, amennyi a birspüré nettó súlya, én leredukáltam a hozzáadott cukor mennyiségét 60 %-ra, így 670 g birspüréhez 400 grammnyi cukrot tettem.) A maradék citrom levét hozzáfacsarjuk és az egészet sűrűre főzzük.
5. Egy megfelelő méretű tálat/ formát folpackkal bélelünk és beleöntjük a sűrű, forró masszát. Miután kihűlt és megszilárdult annyira, hogy tartja a formáját (én egy éjszakán át hagytam a kibélelt tálban), kiborítjuk belőle egy darab zsírpapírra és hűvösebb helyre költöztetjük, ahol békén hagyjuk úgy kábé egy hétig, vagy amíg rendesen ki nem szárad. ( Ez a legnehezebb fázisa a birsalmasajt készítésének, tényleg baromi nehéz megállni, hogy ne kóstoljunk bele a mennyei illatú finomságba.)
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
Címkék: hozzáfacsarjuk, megszilárdult, felmelegítjük, birsalmapürét, hozzáadásával, kristálycukor, belefacsarjuk, eltávolítjuk, leredukáltam, költöztetjük, birsalmasajt, készítésének, botmixerrel, legfinomabb, felengedjük, mennyiségét, zsírpapírra, legnehezebb, birsalmákat, birspüréhez, pürésítjük, kóstoljunk, finomságba, gyümölcsöt, használtam, hozzáadjuk, beleöntjük, folpackkal, kiborítjuk, mennyiségű, hozzáadott, kevergetve, ugyanannyi, negyedekbe, magházukat, különféle, birsalmákat alaposan, nagyon éles, lábasba tesszük, birsalma cikkeket, puha gyümölcsöt, birsalmapürét vasatag, magasabb falú, cukor mennyiségét, birspüré súlyának, birspüré nettó, hozzáadott cukor, maradék citrom, egészet sűrűre, megfelelő méretű, kibélelt tálban, darab zsírpapírra,
|
|
|
|
Makszim Gorkij gondolata Facebookon kaptam Nem méltó hozzád A kételkedés kezelése Leonardo da Vinci gondolata Weöres Sándor - A hársfa mind ... Aki nem dolgozik, ne is egyék Erdőn Facebookon kaptam Reggel van Nagyi telefonál Png fotel Facebookon kaptam Png ház A tömeg, a Mester, a módszer, ... Facebookon kaptam Boldog születésnapot a ma ünne... Miért nem menti meg Jézus a jó... 69 éve hunyt el Albert Einstei... Nem tudhatod Rátalálsz Fehér virág Zilahy Lajos gondolata Facebookon kaptam Mit beszél, nem értem, hogy m... Boldog születésnapot a ma ünne... Szívem tiéd Facebookon kaptam Facebookon kaptam Boldog születésnapot a ma ünne... Facebookon kaptam Png rózsa csokor Facebookon kaptam Png kutya Leonardo da Vinci gondolata A televizió nem a kultúrát kép... Alvó cicák Reggel van Facebookon kaptam Png virág Éretlen vers Facebookon kaptam Facebookon kaptam Akarat A tömeg, a Mester, a módszer, ... Facebookon kaptam Örülök, hogy látlak! Png csokor Csak a fogyatkozás látható Ágai Ágnes – Csendélet Az engedelmesség miért nem vál... Facebookon kaptam Facebookon kaptam Facebookon kaptam Facebookon kaptam Kiss Éva - Amerre a ház lelke ... Facebookon kaptam Alázat Varga János Veniam - Fontos sz... Kellemes délutánt kívánok Akik bántanak téged Facebookon kaptam Alázat Gyerekként sokat küzdöttünk az... Bertolt Brecht -től idézet Png cica Facebookon kaptam A sors Facebookon kaptam Nem méltó hozzád Facebookon kaptam Facebookon kaptam Facebookon kaptam Szívem Szívem tiéd Adakozás Facebookon kaptam A kételkedés kezelése Facebookon kaptam Alázat Zilahy Lajos gondolata Png fotel Albert Einstein gondolata Png virág Osváth Erzsébet - Gólya a réte... Az a nap, amelyik nevetés nélk... Facebookon kaptam Szabolcska Mihály – Ákác... Fehér virág Jó éjszakát Osváth Erzsébet - Gólya a réte... képre írva Éretlen vers Facebookon kaptam Hazára minden embernek szükség... Julian Brass gondolata Sokan azt tartják Radikális szeretet Elköszönt Hogyan éljünk boldogan, amíg m...
|
|
|
|
birsalmákat alaposan, nagyon éles, lábasba tesszük, birsalma cikkeket, puha gyümölcsöt, birsalmapürét vasatag, magasabb falú, cukor mennyiségét, birspüré súlyának, birspüré nettó, hozzáadott cukor, maradék citrom, egészet sűrűre, megfelelő méretű, kibélelt tálban, darab zsírpapírra, legnehezebb fázisa, birsalmasajt készítésének, mennyei illatú, hozzáfacsarjuk, megszilárdult, felmelegítjük, birsalmapürét, hozzáadásával, kristálycukor, belefacsarjuk, eltávolítjuk, leredukáltam, költöztetjük, birsalmasajt, készítésének, botmixerrel, legfinomabb, felengedjük, mennyiségét, zsírpapírra, legnehezebb, birsalmákat, birspüréhez, pürésítjük, kóstoljunk, finomságba, gyümölcsöt, használtam, hozzáadjuk, beleöntjük, folpackkal, kiborítjuk, mennyiségű, hozzáadott, kevergetve, ugyanannyi, negyedekbe, magházukat, különféle, mindegyik, szabályok, turmixban, serpenyőt, öntöttvas, megmossuk, leszűrjük, elintézni, megfelelő, birspüré, könnyebb, cikkeket, grammnyi, bélelünk, rendesen, magasabb, illetően, súlyának, kibélelt, formáját, éjszakán, léteznek, megállni, alaposan, hűvösebb, lehúzzuk, darabról, birsalma, lábasban, hámozni, hagytam, annyira, tényleg, masszát, egészet, hagyjuk, mennyei, maradék, amennyi, vasatag, tesszük, lábasba, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 345
- e Hét: 7123
- e Hónap: 11527
- e Év: 43256
|
|
|