Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
birsalmasajt
  2008-11-10 18:38:11, hétfő
 
 


* 4 db birsalma
* 400 g kristálycukor
* 1 db citrom leve

1. A birsalmákat alaposan megmossuk. Negyedekbe vágjuk, magházukat egy nagyon éles késsel eltávolítjuk. (Hámozni nem kell, azt főzés után sokkal könnyebb elintézni.)
2. Egy lábasba tesszük a birsalma cikkeket, felengedjük vízzel, fél citrom levét belefacsarjuk és puhára főzzük az almát.
3. Leszűrjük, és mindegyik darabról lehúzzuk a héjat. A puha gyümölcsöt botmixerrel vagy turmixban pürésítjük.
4. A birsalmapürét vasatag falú lábasban (én egy magasabb falú, öntöttvas serpenyőt használtam) kevergetve felmelegítjük és hozzáadjuk a cukrot. (A cukor mennyiségét illetően különféle "szabályok" léteznek: van aki azt mondja, hogy a birspüré súlyának 80 %-ának megfelelő mennyiségű cukor hozzáadásával a legfinomabb, van aki ugyanannyi cukrot ad hozzá, amennyi a birspüré nettó súlya, én leredukáltam a hozzáadott cukor mennyiségét 60 %-ra, így 670 g birspüréhez 400 grammnyi cukrot tettem.) A maradék citrom levét hozzáfacsarjuk és az egészet sűrűre főzzük.
5. Egy megfelelő méretű tálat/ formát folpackkal bélelünk és beleöntjük a sűrű, forró masszát. Miután kihűlt és megszilárdult annyira, hogy tartja a formáját (én egy éjszakán át hagytam a kibélelt tálban), kiborítjuk belőle egy darab zsírpapírra és hűvösebb helyre költöztetjük, ahol békén hagyjuk úgy kábé egy hétig, vagy amíg rendesen ki nem szárad. ( Ez a legnehezebb fázisa a birsalmasajt készítésének, tényleg baromi nehéz megállni, hogy ne kóstoljunk bele a mennyei illatú finomságba.)
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Címkék: hozzáfacsarjuk, megszilárdult, felmelegítjük, birsalmapürét, hozzáadásával, kristálycukor, belefacsarjuk, eltávolítjuk, leredukáltam, költöztetjük, birsalmasajt, készítésének, botmixerrel, legfinomabb, felengedjük, mennyiségét, zsírpapírra, legnehezebb, birsalmákat, birspüréhez, pürésítjük, kóstoljunk, finomságba, gyümölcsöt, használtam, hozzáadjuk, beleöntjük, folpackkal, kiborítjuk, mennyiségű, hozzáadott, kevergetve, ugyanannyi, negyedekbe, magházukat, különféle, birsalmákat alaposan, nagyon éles, lábasba tesszük, birsalma cikkeket, puha gyümölcsöt, birsalmapürét vasatag, magasabb falú, cukor mennyiségét, birspüré súlyának, birspüré nettó, hozzáadott cukor, maradék citrom, egészet sűrűre, megfelelő méretű, kibélelt tálban, darab zsírpapírra,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  A kételkedés kezelése  Leonardo da Vinci gondolata  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Erdőn  Facebookon kaptam  Reggel van  Nagyi telefonál  Png fotel  Facebookon kaptam  Png ház  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Nem tudhatod  Rátalálsz  Fehér virág  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Png kutya  Leonardo da Vinci gondolata  A televizió nem a kultúrát kép...  Alvó cicák  Reggel van  Facebookon kaptam  Png virág  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Png csokor  Csak a fogyatkozás látható  Ágai Ágnes – Csendélet  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Alázat  Varga János Veniam - Fontos sz...  Kellemes délutánt kívánok  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Alázat  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Bertolt Brecht -től idézet  Png cica  Facebookon kaptam  A sors  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem  Szívem tiéd  Adakozás  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Alázat  Zilahy Lajos gondolata  Png fotel  Albert Einstein gondolata  Png virág  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Fehér virág  Jó éjszakát  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  képre írva  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Julian Brass gondolata  Sokan azt tartják  Radikális szeretet  Elköszönt  Hogyan éljünk boldogan, amíg m... 
Bejegyzés Címkék
birsalmákat alaposan, nagyon éles, lábasba tesszük, birsalma cikkeket, puha gyümölcsöt, birsalmapürét vasatag, magasabb falú, cukor mennyiségét, birspüré súlyának, birspüré nettó, hozzáadott cukor, maradék citrom, egészet sűrűre, megfelelő méretű, kibélelt tálban, darab zsírpapírra, legnehezebb fázisa, birsalmasajt készítésének, mennyei illatú, hozzáfacsarjuk, megszilárdult, felmelegítjük, birsalmapürét, hozzáadásával, kristálycukor, belefacsarjuk, eltávolítjuk, leredukáltam, költöztetjük, birsalmasajt, készítésének, botmixerrel, legfinomabb, felengedjük, mennyiségét, zsírpapírra, legnehezebb, birsalmákat, birspüréhez, pürésítjük, kóstoljunk, finomságba, gyümölcsöt, használtam, hozzáadjuk, beleöntjük, folpackkal, kiborítjuk, mennyiségű, hozzáadott, kevergetve, ugyanannyi, negyedekbe, magházukat, különféle, mindegyik, szabályok, turmixban, serpenyőt, öntöttvas, megmossuk, leszűrjük, elintézni, megfelelő, birspüré, könnyebb, cikkeket, grammnyi, bélelünk, rendesen, magasabb, illetően, súlyának, kibélelt, formáját, éjszakán, léteznek, megállni, alaposan, hűvösebb, lehúzzuk, darabról, birsalma, lábasban, hámozni, hagytam, annyira, tényleg, masszát, egészet, hagyjuk, mennyei, maradék, amennyi, vasatag, tesszük, lábasba, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 345
  • e Hét: 7123
  • e Hónap: 11527
  • e Év: 43256
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.