|
2012-02-18 23:07:19, szombat
|
|
|
Hozzávalók:
Piskótához (26-cm):
10 dkg finomliszt
8 dkg étkezési keményítő
2 dkg holland kakaópor
fél csomag sütőpor
1 csipet só
4 evőkanál hideg víz
6 tojás
18 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
Narancsos krémhez:
1 narancs reszelt héja
1,5 narancs leve
2 evőkanál porcukor
2 dl tejszín
fél csomag zselatin fix
Csokis krémhez
7 dkg 70%-os étcsokoládé
2 evőkanál holland kakaópor
4 evőkanál porcukor
4 dl tejszín
kétharmd csomag zselatin fix
Elkészítése:
A karamellkrémet előző este elkészítettem, a receptet itt találjátok.
A piskótát Lajos Mari receptje alapján készítem, nekem nagyon bevált. A sütőt maximum hőmérsékletre állítottam. A tortaformát sütőpapírral béleltem. Kimértem a lisztet, keményítőt, sütőport és a kakaót, majd elkevertem. A tojások fehérjét és sárgáját különválasztottam. A fehérjékhez adtam a cukrot, vaníliás cukrot, a sót és a vizet. Robotgéppel kemény habbá vertem. A tojássárgájákat egyenként folyamatos keverés közben adtam hozzá. A lisztes keveréket több részletben beleszitáltam és óvatos, de határozott mozdulatokkal elkevertem. A piskótamasszát a tortaformába simítottam. A sütő elérte a kívánt hőt, beraktam a piskótát és azonnal levettem a hőmérsékletet 170-180 fokra. 40-42 perc alatt sült meg, tűpróbával ellenőriztem. A piskótát teljesen kihűtöttem, és vízszintesen három részre vágtam.
A narancskrémhez a tejszínt reszelt narancshéjjal, fix-el kemény habbá vertem, hozzáadtam a narancsok levét és a porcukrot. Alaposan elkevertem.
A csokoládékrémhez gőz felett megolvasztottam az étcsokoládét. Amikor teljesen felolvadt levettem a gőzről. A tejszínt fix-el kemény habbá vertem, hozzáadtam a csokit, a kakaóport és a porcukrot. Alaposan elkevertem.
A torta összeállításánál az alsó piskótára kentem a csokikrém felét, a következő rétegre a narancskrémet. Felülre piskóta került. A maradék csokikrémmel bevontam a torta oldalát és körben kidíszítettem. Alaposan lehűtöttem.
Tálalás előtt narancsszeletekkel és hópehelycukorral díszítettem. |
|
|
0 komment
, kategória: magyaros ételek |
|
Címkék: összeállításánál, csokoládékrémhez, hópehelycukorral, megolvasztottam, tojássárgájákat, narancskrémhez, karamellkrémet, piskótamasszát, hőmérsékletet, elkészítettem, mozdulatokkal, hőmérsékletre, narancskrémet, beleszitáltam, kidíszítettem, narancshéjjal, sütőpapírral, vízszintesen, tortaformába, étcsokoládét, ellenőriztem, csokikrémmel, étcsokoládé, robotgéppel, elkészítése, díszítettem, tortaformát, fehérjékhez, elkevertem, hozzáadtam, keményítőt, hozzávalók, folyamatos, simítottam, találjátok, részletben, karamellkrémet előző, piskótát Lajos, sütőt maximum, tortaformát sütőpapírral, tojások fehérjét, fehérjékhez adtam, tojássárgájákat egyenként, lisztes keveréket, tortaformába simítottam, sütő elérte, hőmérsékletet 170-180, piskótát teljesen, tejszínt reszelt, narancsok levét, tejszínt fix-el, torta összeállításánál, Lajos Mari,
|
|
|
|
karamellkrémet előző, piskótát Lajos, sütőt maximum, tortaformát sütőpapírral, tojások fehérjét, fehérjékhez adtam, tojássárgájákat egyenként, lisztes keveréket, tortaformába simítottam, sütő elérte, hőmérsékletet 170-180, piskótát teljesen, tejszínt reszelt, narancsok levét, tejszínt fix-el, torta összeállításánál, alsó piskótára, csokikrém felét, következő rétegre, maradék csokikrémmel, torta oldalát, összeállításánál, csokoládékrémhez, hópehelycukorral, megolvasztottam, tojássárgájákat, narancskrémhez, karamellkrémet, piskótamasszát, hőmérsékletet, elkészítettem, mozdulatokkal, hőmérsékletre, narancskrémet, beleszitáltam, kidíszítettem, narancshéjjal, sütőpapírral, vízszintesen, tortaformába, étcsokoládét, ellenőriztem, csokikrémmel, étcsokoládé, robotgéppel, elkészítése, díszítettem, tortaformát, fehérjékhez, elkevertem, hozzáadtam, keményítőt, hozzávalók, folyamatos, simítottam, találjátok, részletben, határozott, állítottam, kihűtöttem, lehűtöttem, tűpróbával, piskótához, finomliszt, csokikrém, következő, narancsos, narancsok, egyenként, porcukrot, keményítő, kakaóport, felolvadt, piskótára, keveréket, kimértem, kakaópor, tejszínt, béleltem, teljesen, evőkanál, porcukor, sütőport, étkezési, bevontam, alaposan, vaníliás, beraktam, piskótát, zselatin, , ,
|
|
|
|
2024. Március
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
| 1 | 2 | 3 | |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 136
- e Hét: 231
- e Hónap: 1443
- e Év: 29666
|
|
|