|
2018-12-11 22:04:58, kedd
|
|
|
Hozzávalók:
A karamellhez: 10 evőkanál kristálycukor.
A krémhez: 8 tojás, 1 liter tej, 200 gramm kristálycukor, 20 gramm vaníliás cukor.
A töltelékhez: 6-8 alma, 50 gramm vaj, fahéj.
A piskótához: 4 tojás, 4 evőkanál kristálycukor, 4 evőkanál liszt + kakaó ízlés szerint.
lkészítés: egy nagyjából 4 literes hőálló tálban vagy tortaformában olvaszd meg a cukrot. Gyakorlatilag fogd az edényt, tedd a tűzre, és addig keverd benne a cukrot, míg elolvad és barnás árnyalatú lesz. Ekkor oltsd el a lángot, majd forgasd úgy az edényt, hogy a karamell teljesen betapétázza annak falait. Ha megvagy, hagyd az edényt kihűlni.
Hámozd meg az almákat, vágd őket félbe, és távolítsd el a magházakat. Helyezd a darabokat a megszilárdult karamellre, a gödrökkel felfelé, ezekbe ugyanis egy-egy kocka vaj jár, aztán szórd meg fahéjjal. Told be a forró sütőbe kb 20 percig. Vagy, a másik módszer az, hogy az almákat egy kocka vajjal a tűzhelyen párolod puhára, kis lángon, de vigyáznod kell a kevergetéssel, nehogy széttörd azokat.
20 perc múlva vedd ki az edényt a sütőből, és öntsd rá a cukorkrémet, amit a hozzávalók alapos elkeverésével kapsz. Told vissza a sütőbe újabb 30 percig.
Ez idő alatt készítsd el a piskótamasszát. A hozzávalókat keverd össze, a kapott krémes, enyhén folyós tésztát pedig öntsd a megdermedt égetett cukorkrémre. Jöhet ismét a sütő, még 15-20 percig, míg a piskóta szép aranyszínűre sül. Ha kész, hagyd langyosra hűlni, aztán fejjel lefelé helyezd rá egy tortatálalóra. Fontos, hogy csak félóra múlva távolítsd el róla az edényt. A piskóta ugyanis így szívja majd magába a tepsiben összegyűlt szirupot. A legjobb, ha este készíted el, és reggelig hagyod pihenni a hűtőben. Nem fogod megbánni. Egyszerűen isteni! |
|
|
0 komment
, kategória: édes sütik |
|
Címkék: piskótamasszát, tortatálalóra, elkeverésével, kristálycukor, megszilárdult, gyakorlatilag, tortaformában, kevergetéssel, aranyszínűre, hozzávalókat, betapétázza, töltelékhez, karamellhez, cukorkrémre, cukorkrémet, összegyűlt, hozzávalók, egyszerűen, piskótához, karamellre, megdermedt, magházakat, nagyjából, vigyáznod, gödrökkel, langyosra, tűzhelyen, darabokat, távolítsd, árnyalatú, lkészítés, fahéjjal, tepsiben, szirupot, evőkanál, széttörd, karamell teljesen, edényt kihűlni, megszilárdult karamellre, gödrökkel felfelé, forró sütőbe, másik módszer, kocka vajjal, tűzhelyen párolod, hozzávalók alapos, sütőbe újabb, hozzávalókat keverd, kapott krémes, megdermedt égetett, piskóta szép, piskóta ugyanis, tepsiben összegyűlt,
|
|
|
|
Zsolnay Vilmos világhírű kera... Tanuld meg ezt a versemet Még csak most kezdődik a nap Kövesd a cowboyt! Szép estét kedves látogatóimna... Makszim Gorkij gondolata Nagyi telefonál Áprily Lajos - Gyümölcsoltó Facebookon kaptam Idő Akarat Facebookon kaptam Segítsük barátainkat, hogy meg... Örülök, hogy látlak! Éretlen vers Png férfi Adakozás Még csak most kezdődik a nap A kételkedés kezelése Csak a fogyatkozás látható Nevem Julian Brass gondolata képre írva s immár én is felragyogva, ért... Facebookon kaptam Akarat képre írva Varga János Veniam - Fontos sz... Amikor Jézus rátapos a lábadra Facebookon kaptam Krisztinától Adakozás Az a nap, amelyik nevetés nélk... Mit beszél, nem értem, hogy m... Bounty krémes A sors Facebookon kaptam Amikor Jézus rátapos a lábadra Még csak most kezdődik a nap Facebookon kaptam Ami embereknek lehetetlen, az... Hogyan éljünk boldogan, amíg m... Leonardo da Vinci gondolata Sokan azt tartják Facebookon kaptam Éretlen vers Minden harmadik... Alázat Erdőn Idő Még csak most kezdődik a nap Facebookon kaptam Facebookon kaptam Szép álmokat! Boldog születésnapot a ma ünne... Facebookon kaptam Facebookon kaptam Facebookon kaptam Kiss Éva - Amerre a ház lelke ... Kerüld el az evangélium örömén... Amikor Jézus rátapos a lábadra Leonardo da Vinci gondolata Az a nap, amelyik nevetés nélk... Facebookon kaptam Adakozás Alázat Nem számIt Idő Alázat Png férfi Leonardo da Vinci gondolata Facebookon kaptam Hazára minden embernek szükség... Facebookon kaptam Hazára minden embernek szükség... Mit beszél, nem értem, hogy m... Hiányzik Gyökössy Endre - Virágok virág... Gyökössy Endre - Virágok virág... Facebookon kaptam Ne kapaszkodj magasabbra, Facebookon kaptam Garai Gábor - Takarítás Az engedelmesség miért nem vál... Facebookon kaptam Régi emberek, akikre máig büsz... Neked tudnod kell 69 éve hunyt el Albert Einstei... Albert Einsteinről Áprily Lajos - Gyümölcsoltó Ágai Ágnes – Csendélet 210 éve született a SZÓZAT meg... Facebookon kaptam Ne kapaszkodj magasabbra, Facebookon kaptam Facebookon kaptam Varga János Veniam - Fontos sz... Szívem Facebookon kaptam Esti kép Facebookon kaptam
|
|
|
|
karamell teljesen, edényt kihűlni, megszilárdult karamellre, gödrökkel felfelé, forró sütőbe, másik módszer, kocka vajjal, tűzhelyen párolod, hozzávalók alapos, sütőbe újabb, hozzávalókat keverd, kapott krémes, megdermedt égetett, piskóta szép, piskóta ugyanis, tepsiben összegyűlt, piskótamasszát, tortatálalóra, elkeverésével, kristálycukor, megszilárdult, gyakorlatilag, tortaformában, kevergetéssel, aranyszínűre, hozzávalókat, betapétázza, töltelékhez, karamellhez, cukorkrémre, cukorkrémet, összegyűlt, hozzávalók, egyszerűen, piskótához, karamellre, megdermedt, magházakat, nagyjából, vigyáznod, gödrökkel, langyosra, tűzhelyen, darabokat, távolítsd, árnyalatú, lkészítés, fahéjjal, tepsiben, szirupot, evőkanál, széttörd, készítsd, megbánni, karamell, teljesen, készíted, reggelig, vaníliás, felfelé, megvagy, ugyanis, hűtőben, piskóta, sütőből, literes, helyezd, forgasd, pihenni, legjobb, párolod, szerint, kihűlni, olvaszd, almákat, tésztát, égetett, módszer, krémhez, elolvad, vajjal, vissza, percig, isteni, folyós, sütőbe, enyhén, krémes, alapos, ezekbe, fejjel, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 0
- e Hét: 6778
- e Hónap: 11182
- e Év: 42911
|
|
|