Belépés
wob.blog.xfree.hu
" Egy ember értékét saját maga adja, és nem az amije van " ... weisz tomy
1949.09.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
B.Ú.É.K. 2018
  2017-12-31 12:55:13, vasárnap
 
  Minden kedves olvasómnak :

Senki sem kérdezte akarsz e megszületni,
Azt sem kérdezték el akarsz e menni ?
De a közte levő idődben,
Ne szóval és ígéretekkel szeressenek !
Hanem cselekedettel és valósággal !
Ezt kívánnom néked az új évben.

BÚÉK 2018

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ünnep
  2017-12-27 11:45:33, szerda
 
  Az ünnepről

Mennyei örömöt hoz majd Szűz Mária a keresztényeknek, Mert az ő méhében, mint a legszentebb templomba, szállt le az Isten a saját személyében.
Így ír erről a pietisztikus hangzású versében Varga Lajos:
. . . . .
Rózsa fénybe borul az egész Názáret,
Mely besugározza az eget és földet,
Reá sugározta az öröm szent fényét,
Amely betölté a világ teremtményét.
. . . . .
Gabriel arkangyal mondja Máriának :
Te leszel anyja világ váltságának,
Te fogod megszülni, te fogod nevelni
Kegyes karjaidon a Jézust tartani.
. . . . .
Tiszta fogantatás, tiszta születés,
Amelynél az anya fájdalmat nem érzett,
Olyan volt a szülés, mint mikor a hajnal
Megszüli a napot mennyei mosollyal..

És hogy mily dicső lesz jövendő nagysága,
Hogy mily mérhetetlen annak magassága,
A hatalmas Isten azzal mutatta meg,
Hogy születésekor már csodák történtének.
. . . . .
Az égi madarak emberi danával,
örvendezve zengettek víg allelujával.
Az erdők vadai szelídek levének,
Ily órája nem volt még a föld népének !
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ne féljetek !
  2017-12-25 12:49:04, hétfő
 
  Ne féljetek !

Ma is nagyon sokan bezárják ajtajukat ilyenkor. Bezárják Jézus előtt. Úgy viselkednek, mint Betlehem egykori lakói, szívükben, életükben nem adnak szállást Jézusnak. Pedig az egyház által ma is felhangzik a betlehemi angyal a pásztorokhoz intézett üzenete :" Ne féljetek, nagy örömet hirdetek nektek, megszületett a Megváltó "!
Emberek, felnőttek, idősek, betegek,gyerekek, ne féljetek Jézustól ! Nyissatok ajtót neki ! Fogadjátok be szívetekbe ! Higgyétek, azért jön, mert szeret minket. Nem akar semmit elvenni tőlünk ! Éppen ellenkezőleg, felkínálja a segítségét,kegyelmeit, hogy tanítása szerint éljünk. Kedves olvasóim ! Az igazi béke befogadásával kívánok egy boldog utazást az új esztendőben. Tudjuk, hogy földi életünk utazáshoz hasonlítható. Minden esztendő egy-egy állomás az örök élet végállomásához vezető úton.
Életünk végállomása a béke, a szeretet, a mennyország pályaudvara. Utazásunk pedig csak akkor kellemes, ha békés, szeretettel telített, barátságos emberek az útitársaink.
Fogadjuk be az új évben a Szűz anyával való utazásunk alkalmával, hogy az ő anyai oltalma alatt békésen megérkezzünk az örök élet pályaudvarára.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Karácsonyi üdvözlet
  2017-12-24 14:00:22, vasárnap
 
 



Karácsony ! Ilyenkor mindenki hazamegy a család az elszármazottakkal együtt ünnepel. De üdv történeti szempontból hol áll a Karácsony ?
II. Szent János Pál pápának a 2000. jubileumi esztendőre-kétezer éve született a Megváltó-három évi előkészületet rendelt el, és remélte, hogy ekkor a keresztények egymásra találnak. Reménye sajnos nem teljesült. De 2000. elzarándokolt a Szent földre, hogy üdvösségünk történetének három fő helyét meglátogassa.
1. Názáret, ahol a Boldogságos Szűz Mária az angyali üdvözletkor vállalta az Isten anyaságot. "Íme az Úr szolgáló leánya, legyen nekem a Te igéd szerint" Szeplőtelen szíve alatt megindult az Istenben földi élete. A ferences atyák büszkén írják ki az oltár törzsére :"Verbum hie caro faktum est ", vagyis az: " Ige itt lett testté "
2. Azután Betlehem következett, ahol az Isten természetes törvényei szerint kilenc hónapra megszületett a Világ Megváltója.
3. És végül Jeruzsálem, ahol keresztre feszítették, meghalt, de harmadnapra feltámadott, és az ötvenedik napon elküldte a Szent lelket, hogy az Egyház megszülessék.
Döntsük el, hogy Názáret, Betlehem és Jeruzsálem között melyik a sorrend ? Nem döntünk ? Világos, hogy Jeruzsálem a lényeg ! de Jeruzsálem nem lett volna Názáret és Betlehem nélkül !
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Advent 4. Vasárnapja 2017.dec.24
  2017-12-24 09:24:34, vasárnap
 
  A SZENTLÉLEK SZÁLL RÁD, S A MAGASSÁGBELI EREJE BORIT BE ARANYÁVAL
( l.k 1.35)

Milyen csodálatos. Dávid király kő házat építtet Istennek, Ő pedig emberekből, élő kövekből emel neki házat. Nem kövekből, mészből, cédrus-fából és emberi kezek sokaságával építi meg azt, hanem a Szentlélekkel Mária szűzi hajlékában. Isten a szívekben akar lakni, és nem az ember által emelt kő házban. Máris szerepe kulcs fontosságú Isten ígéretének beteljesedésében. " Íme az Úr szolgáló leánya, legyen nékem a te igéid szerint ". A Szentlélek beárnyékolja, Mária szívébe fogadja,
anyjává lesz Teremtőjének. Jézus emberi életének kezdete és vége egyaránt a Szentlélek műve.
Mindezt a Szentlélek viszi végbe. Isten tehát számit a mi igenünkre is, mert Ő bennünk is mag akarja valósítani üdvözítő tervét.
. Dávid és Mária példái bátorítsanak, nyissuk meg szívünket Isten nagylelkűsége előtt. Ne akadályozzuk Isten ígéretének beteljesülését életünkben.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szombat 2017 dec.23
  2017-12-23 16:21:14, szombat
 
  " MI LESZ EBBŐL? HISZEN NYILVÁN AZ ÚR VAN VELE " lk 1.66

Szűz Mária hála éneke után Keresztelő János születését tárja elénk az evangélista. A gyermek születését, aki előkészíti az utat a Messiásnak. Erzsébet szomszédai és rokonai együtt örültek a szülőkkel, de nem értették, hogy ,miért térnek el a hagyományoktól a név adáskor. János születése figyelmeztet arra, hogy a messiás nem úgy jön el, ahogy mi várnánk, hanem akárcsak az előtte járó követ, kilép a megszokottból és új utat mutat számunkra.
Elég nyitott a szívünk, hogy felismerjük és örömmel fogadjuk Isten akaratát ?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
PÉNTEK 2017.dec.22
  2017-12-22 14:45:22, péntek
 
  "MAGASZTALJA LELKEM AZ URAT, ÉS SZIVEM UJJONG MAGVÁLTÓ ISTENEMBEN!"
LK1.47.

Mária Erzsébettel való találkozásának alkalmával megvallja Isten jóságát. Mindannyian felfedezhetjük életünkben Isten kegyelmi tetteit. Legyünk bátrak, és merjük kegyes csodálatos tetteit megköszönni Istennek, majd megvallani egymásnak is egy találkozás alkalmával.
Látogassunk meg egy olyan embert, akinek ezeket a tetteket elmeséljük, hogy együtt imádkozhassunk Szűz Máriával "Magasztalja lelkem az Urat " .....
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
CSÜTÖRTÖK 2017.dec.21
  2017-12-21 16:39:31, csütörtök
 
  "BOLDOG, AKI HITT ANNAK BETELJESEDÉSÉBEN, AMIT AZ ÚR MONDOTT NEKI" (lk1,45)

A mai nap egy adventi útról számol be. Máris útjáról Erzsébethez. Mária az angyali üdvözlettől karácsony éjszakáig egy sajátos adventet élt át. Az az időszak örömmel volt tele. Mária ez idő alatt mindvégig boldog maradt, sőt a boldogságot még fokozottabban érezte.
Elment, hogy megossza örömét Erzsébettel, aki szintén gyermeket várt. Erzsébet Urának anyját köszönti Máriában. Felismeri a karácsony megdöbbentő valóságát,
hogy hozzá Isten jött el. Nekünk is akkor igazi az örömünk, ha tudjuk, hogy karácsonykor Isten érkezik hozzánk.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
SZERDA 2017.dec.20
  2017-12-20 16:06:17, szerda
 
  ERRE MÁRIA ÍGY SZÓLT: ÍME, AZ ÚR SZOLGÁLÓLEÁNYA, TÖRTÉNJÉK VELEM SZAVAID SZERINT
(LK 1, 38)

Az igen-t mondás kiüresedett meneküléssé vált társadalmunkban. Gyakran történik meg, hogy egy egyenes döntésről való félelmünkben, meggondolatlanul cselekszünk.
Mária igenje határozott, visszafordíthatatlan igen az életre. Mária példa mindazok számára, akik félnek Isten ajándékára, a gyermekre igent mondani. Gondoljunk csak azokra a már megfogant életekre, amelyekre kimondják a halálos ítéletet egy nem formájában.
A Szűz anya igenje, kimondott élet volt, a mi életünkre mondott igen.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
KEDD 2017.december 19
  2017-12-19 16:39:56, kedd
 
  "ÍGY TETT VELEM AZ ÚR-MONDTA, ARRA MÉLTATOTT E NAPOKBAN, HOGY
ELVEGYE SZÉGYENEMET AZ EMBEREK ELŐTT"
LK.1.38

Az advent évenként visszatérő időszaka arra irányul, hogy felszítsa bennünk az igazi vágyat, melynek legelterjedtebb magva, mindig maga Jézus.
Bennünk akarja az Ő életét újra elindítani :hogy a mi buzgó várakozásunk és vágyakozásunk által Krisztus-hordozókká legyünk, akik az Ő második eljövetelét készítjük elő azzal, hogy cselekedeteinkkel a világra szüljük Őt.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2017.11 2017. December 2018.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 17 db bejegyzés
e év: 87 db bejegyzés
Összes: 803 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 266
  • e Hét: 1165
  • e Hónap: 2079
  • e Év: 12838
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.