Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Bánat és a szeretet forró könnyei
  2020-06-09 07:06:03, kedd
 
  Jézust szeretjük Isteni nagyságáért, égi és földi hatalmáért, végtelen érdemeiért, de elsősorban hálánk jeleképp. Ha szigorúbb és kevésbé jó lenne hozzánk, talán kevesebbet vétkeznénk... De a bűn, ha azt mély fájdalom, őszinte megbánás követi, amikor a megkérgesedett szív meglágyul, és kicsordulnak a bánat és a szeretet forró könnyei, akkor gyermekem, épp a bűn hoz közel bennünket egymáshoz, emel magasba és vezet el Hozzá. Pio atya

- ,,Ami Istentől származik, üdvös félelemmel kezdődik és lelki békével végződik. Ami a sátántól származik, nyugalommal kezdődik és viharral, közönnyel, apátiával végződik." Pio atya

- ,,Légy szilárd az elhatározásaidban, maradj a hajón, amelyre helyeztelek, aztán hadd jöjjön a vihar. Éljen Jézus! Nem fogsz elveszni." Pio atya

- ,,Járj szélvihar és hullámzás közepette, de Jézussal. Ha elfog a félelem, kiáltsd Szent Péterrel: ,,Ments meg, Uram!" Ki fogja nyújtani kezét feléd. Kapaszkodj belé erősen és járj derűsen." Pio atya

- "A pap vagy egy szent, vagy egy démon, vagy megszentelt, vagy lerombolt." Pio atya

- ,,Van, hogy az embernek úgy kell néznie, hogy ne lásson, és úgy kell látnia, hogy ne gondoljon rá."
Pio atya

- A végső ítéletben elszámolunk Istennek, még egy értelmetlen szóért is, amit kimondtunk ".
(Pio atya)
Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
10. évközi hét, kedd 06.09
  2020-06-09 07:04:51, kedd
 
  Szentmise közvetítés a pécsi Belvárosi templomból

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Pécs_Havas boldog asszony   
Rendhagyó esti ima Pannonhalmán a nemzeti összetartozás
  2020-06-09 07:02:10, kedd
 
  A Szentlélek vezessen egységre - Rendhagyó esti ima Pannonhalmán a nemzeti összetartozás napján
A Pannonhalmi Bencés Gimnázium június 4-én rendhagyó, videón közvetített esti elmélkedéssel és határokon átívelő Miatyánk imádsággal emlékezett a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulójára.
...... ...........


uhász-Laczik Albin OSB igazgató így fogalmazott: Pünkösd mindent megújító ünnepe után elérkeztünk nemzeti tragédiánk, Trianon századik évfordulójához. Hisszük, hogy a sebeinket begyógyítani, a reményünket növelni, a fájdalmunkat enyhíteni és mindent egységbe összefogni: erre egyedül Isten Szentlelke képes.
A szokásos esti imát a nemzeti összetartozás napján Simó Gáspár, a Pannonhalmi Bencés Gimnázium csíkszeredai testvériskolájának lelkésze vezette, majd a Miatyánk előimádkozására határon túli pannonhalmi diákokat kértek fel.
Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy idén Erdélyből, a Délvidékről, Ausztriából, a Felvidékről és Kárpátaljáról is vannak diákjaink. Így valóban egységben tudjuk kérni, hogy a Szentlélek vezesse hazánkat, a magyarokat, a Kárpát-medence népeit az igazi egységre, amelyet semmiféle határ szét nem bomlaszthat - hangsúlyozta Juhász-Laczik Albin OSB.
Az elmélkedés után Hortobágyi T. Cirill főapát mondott könyörgést, majd a diákok elmondták az Úr imádságát nemzetünkért.

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Trianon Országunk feldarabolás  
Ismét látogatható a Vatikáni Múzeum
  2020-06-09 06:56:41, kedd
 
  Közel három hónap zárva tartás után, június 1-jén újra megnyitotta kapuit a Vatikáni Múzeum a nagyközönség előtt. Hálából a koronavírus-járvány idején nyújtott rendkívüli szolgálatukért, az olaszországi orvosok, ápolók, az egészségügyi intézmények dolgozói egy hétig ingyen látogathatják a Vatikáni Múzeumot és a Castel Gandolfó-i pápai villákat.
A vatikáni múzeumegyüttes a világ egyik legismertebb művészeti gyűjteménye, mely válogatást nyújt az egyiptomi, etruszk, görög, római, keresztény kultúra remekműveiből. Raffaello stanzái, Michelangelo freskói a Sixtus-kápolnában felbecsülhetetlen értéket képviselnek az egész emberiség számára. A II. Gyula pápa által alapított gyűjteményt képzőművészeti, etnológiai, modern és kortárs művészeti tárlatok gazdagítják.
A lehető legjobban szeretnék megosztani a közönséggel e történelmi, művészeti és hitbeli kulturális örökséget - fogalmazott az újranyitás kapcsán Barbara Jatta, a Vatikáni Múzeum igazgatója. Újdonságokkal is találkoznak a látogatók: restaurálták a Konstantin-termet, amely a Raffaello-stanzák egyike. A festőművész halálának 500. évfordulója alkalmából felújították a Vatikáni Képtár Raffaello-termét is.

A Vatikáni Kormányzóság közlése szerint június 8. és 13. között az olaszországi köz- és magánegészségügyben dolgozók számára ingyenes belépést biztosítanak a Vatikáni Múzeumba, hálából a válsághelyzetben nyújtott rendkívüli erőfeszítéseikért.
A pápák nyári rezidenciáját Castel Gandolfóban és a hozzá tartozó Barberini-kerteket június 6-án nyitják meg. Itt június 6-7-én, majd 13-14-én várják ingyenesen az orvosokat, ápolókat és minden egészségügyi dolgozót. A Castel Gandolfó-i Apostoli Palota és a kertek csak hétvégén, a Vatikáni Múzeum honlapján történő regisztráció után látogathatók. Egyelőre nem indítják újra a vatikáni vasútállomásról a Pápai Villákhoz közlekedő járatot.
A látogatásra vonatkozó rendkívüli szabályokat a járványügyi helyzet alakulásához igazítják. Andrea Arcangeli, a vatikáni Egészségügyi Igazgatóság igazgatóhelyettese elmondta: a Vatikáni Múzeumban is érvényben vannak a higiénés és távolságtartási rendelkezések. Belépéskor mindenkinek ellenőrzik a test hőmérsékletét; kötelező a szájmaszk viselete. A nyitva tartás teljes ideje alatt orvosi-egészségügyi állomás működik a múzeumban.

A belépéshez előzőleg interneten kell regisztrálni a Vatikáni Múzeum honlapján Link

Az online foglalást most díjmentessé tették a jelen helyzetre való tekintettel. Átmenetileg felfüggesztették a hónap utolsó vasárnapján esedékes ingyenes belépést.
Nyitott, környezetbarát panorámabuszokkal lehet megtekinteni a Vatikáni Kerteket, bepillantva a Vatikáni Városállam zöld szívébe.
A Vatikáni Múzeum hétfőtől csütörtökig 10-től 20 óráig tart nyitva (utolsó belépés 18 órakor); 19.30-kor kezdik meg a kiléptetést. Pénteken és szombaton délelőtt 10-től este 10 óráig várják a látogatókat - e két napon aperitifre is előjegyeztethetnek a látogatók, amelyet a Toboz-udvarban (Cortile della Pigna) szolgálnak föl, természetesen az étkeztetésre vonatkozó egészségügyi rendelkezések betartásával.


Forrás: Vatikáni Rádió
Magyar Kurír 2020.06.08
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Prágai Szent Ágnes - Böjte Csaba t. jegyzete
  2020-06-09 06:45:00, kedd
 
  ...... ........... ..........


Június 8.
* Prága, 1205. - Prága, 1282. március 2.

Apja I. Ottokár cseh király, anyja Konstancia, III. Béla királyunk leánya volt. Hatalomra törő apja, aki minden eszközt megengedettnek tartott arra, hogy a német birodalomtól minél függetlenebbé tegye országát, a kis Ágnest afféle sakkfiguraként ide-oda mozgatta jellemtelen politikai játékainak sakktábláján. Először eljegyezte a gyermeket a sziléziai herceg, Henrik egyik fiával. Nagy szerencse és kegyelem volt ez Ágnes számára, mert így elkerülhetett a prágai udvarból. Ágnest jövendő férje édesanyjának, a későbbi Szent Hedvignek gondjaira bízták, aki a trebnitzi cisztercita nővérek kolostorában helyezte el őt. Ez a kolostor volt Hedvig legkedvesebb alapítása, s az a három év, amit Ágnes ezeknél a magasan művelt nővéreknél töltött, döntő hatással volt egész életére.
Amikor Ágnes jegyese egy vadászaton szerencsétlenül járt, a kislányt hazavitték Prágába, és egy időre a premontrei nővérekre bízták Doksonyban. Közben a becsvágyó apa új, politikailag még előnyösebb kapcsolatot keresett. Elígérte Ágnest II. Frigyes császár trónörökösének, a későbbi VII. Henrik királynak, és nevelésének befejezésére Ausztriába küldte a Babenbergek udvarába. Hamarosan azonban ürügyet keresett és talált ennek az eljegyzésnek a fölbontására is, hiszen lányáért most már a hatalmas angol király, III. Henrik, valamint maga -- az időközben megözvegyült -- II. Frigyes császár versengett. Mit sem törődve immár felnőtt leánya ellenkezésével, aki mindenáron szerzetesnő akart lenni, eljegyezte őt a császárral. Mielőtt azonban az esküvőre sor kerülhetett volna, 1230- ban váratlanul meghalt Ágnes apja, Ottokár, s ekkor a pápa, IX. Gergely segítségével Ágnesnek sikerült rávennie Frigyest, hogy adja vissza szabadságát.
A huszonöt éves hercegnő egy pillanatot sem késlekedett: királyi öltözetét durva darócra cserélte föl, s Prága város peremén, a nyomornegyedben keresett magának egy kis házat. Bizonyára Boldog Hedvig példája nyitotta föl szemét az elkényeztetett királyi gyermeknek, hogy már korán észrevette azt a minden képzeletet fölülmúló társadalmi igazságtalanságot, ami a különböző osztályokat elválasztotta egymástól, s ami arra késztette Assisi Szent Ferencet és Klárát is, hogy elhagyják szüleik előkelő városi otthonát. Őket követte a cseh hercegkisasszony is.
Atyja halála után hamarosan minoriták érkeztek Prágába. Ágnes rávette testvérét, Vencel királyt, hogy építtessen nekik kolostort (és Szent Jakab tiszteletére templomot) közvetlenül a kis ház közelében, ahol lakott. A minorita testvérek között két német is volt. Az egyik Wormsból származott, nevét nem tudjuk, a másik Kuttenbergi Theoderick volt. Ők tanították Ágnest, és beajánlották Szent Klárának, aki csakhamar olyan szívélyes viszonyba került vele, hogy a ,,lelke felének'' mondta. Négy, szeretettől sugárzó levél maradt ránk, melyeket Ágneshez intézett. Egy klarissza kolostor alapításáról és megerősítéséről van bennük szó. Szent Jakab temploma mellett létesült a kolostor, s Klára öt nővért küldött közvetlenül maga mellől. 1234- ben Ágnes átvette a kolostor irányítását.
A kolostor körül csakhamar kórházak és árvaházak, menhelyek és lepratelepek egész koszorúja létesült. A gazdagok közül is sok harmadrendi csatlakozott hozzájuk vagyonukkal és munkaerejükkel. Különleges jelentőségű lett egy kórház-alapítása, melyben az ápolói munkát volt keresztes vitézek vették át. Ezek ,,Keresztes Lovagok a Vörös Kereszttel'' néven szervezetbe tömörültek, s Ágnes gazdag alapítvánnyal látta el őket. A hercegnő szerény otthonából hamarosan egész városnegyed lett, melyben Ágnes három templomot is építtetett: Szent Ferenc, Mária Magdolna és Borbála tiszteletére.
Ágnes kolostora olyan vonzerőt jelentett, hogy II. Ottokár legidősebb leánya, valamint a legelőkelőbb nemesi családokból 12 leány kérte a fölvételét. Hamarosan újabb és újabb kolostorokat tudtak alapítani. Ezekben a kolostorokban úgy tartották a szegénységet, mint az Assisi melletti San Damianóban Szent Klára körül. A nővérek, akik gyermekkorukat többnyire fényűzésben és bőségben töltötték, új életet kezdtek: kemény vezeklésben és a legteljesebb szegénységben táplálták, ápolták és gondozták a szegényeket, Krisztus legdrágább testvéreit.
Ágnes a családja iránt is megőrizte nagy szeretetét. Ha a szükség úgy kívánta, erélyesen és okosan közbe tudott lépni ügyeiket támogatva. Halála előtt nem sokkal békét szerzett Vencel király és lázadó fia, Ottokár között.
Hetvenhét éves korában, 1282. március 2-án halt meg. 1930-ban a régi Jakab-templomban megtalálták a sírját. Boldoggáavatási perét 1936-ban újrakezdték, miután XI. Pius még könyvtáros korában a milánói Ambrosiana könyvtárban megtalálta az ügyre vonatkozó legfontosabb okmányokat. De mint egykor a huszita háborúk, most a II. világháború akadályozta meg az eljárás befejezését. Ágnes kolostorai egészen 1782- ig, II. József szekularizációs rendeletéig megmaradtak. Szentté avatását II. János Pál pápa végezte el 1989. november 12-én.
Az alábbiakban Szent Klára Ágneshez írt négy levele közül az elsőt és a negyediket közöljük. (Acta Sanctorum I. kötet, 506., ill. 508. o.)
Méltóságos és tisztelendő Ágnes szűznek, Csehország hatalmas és mindig legyőzhetetlen királya leányának, Klára, Jézus Krisztus méltatlan szolgálóleánya és az Istennek szentelt szüzek szolgálója a San Damiano kolostorban, aki lélekben meghajlik előtted, és alázatos tisztelettel kívánja örök boldogságodat.
Szent magaviseleted és feddhetetlen életed dicsőséges hírét hallván, mely nemcsak hozzánk jutott el, hanem szinte az egész világon közismert, nagyon örvendek és ujjongok az Úrban, és nemcsak én, hanem mindazok, akik teszik és tenni akarják Jézus Krisztus akaratát, és engedelmeskedni akarnak neki. Közismert ugyanis, hogy mennyire élhettél volna e világ dicsőségével és hírnevével, s miként fölségedhez illenék, még a fölséges császárhoz is feleségül mehettél volna, te pedig szíved egész érzületével és bensőséges vágyával inkább a szent szegénységet és a test megtagadását választottad, mert az Úr Jézus Krisztust tekintetted mindenkinél nemesebb jegyesednek. Őt, aki a te romlatlan és érintetlen szüzességedet örökre megőrzi szeplőtelenül; akinek szeretete megtisztít téged, akinek érintése egyre tisztábbá tesz, akivel ha egyesülsz, szűz maradsz. Az ő hatalma minden hatalomnál erősebb, kegyelme mindennél kedvesebb, tekintete mindennél szebb, szerelme páratlan, minden gyönyörűségnél édesebb. E Jegyes ölelésére választattál ki, aki csodálatos drágakövekből nyakláncot és fülbevalót adott neked, krizolitba öltöztetett, s megkoronázott arany koronával, melyen a szentség fénye ragyog. Ezért, drága nővérem, sőt tiszteletreméltó úrnőm, hiszen az én Uramnak, Jézus Krisztusnak nővére és menyasszonya vagy, kit dicsőséggel ékesít a szüzesség és a szent szegénység zászlaja, erősödj meg a szent szolgálatban, melyet a szegény és megfeszített Jézus példájától lángra lobbanva megkezdtél. Ő minden kegyetlen kínt elviselt értünk a kereszten, kiragadott minket a sötétség Fejedelmének hatalmából -- aki az ősszülők bűne miatt fogságban tartott bennünket --, és kiengesztelt minket az Atya Istennel. Ó, boldog szegénység! Ki örök javakkal ajándékozod meg azokat, akik téged szeretnek, s kedvesen magukhoz ölelnek! Ó, szent szegénység, kit ha valaki birtokol, ígéretként övé a mennyek országának örök dicsősége, s minden kétség nélkül ajándékba kapja a boldog életet! Ó, szeretetreméltó szegénység, kit az Úr Jézus Krisztus, ki a mennyet és a földet kormányozza és vezérli, aki szólt, és mindenek lettek, páratlanul magához ölelt! Mert ő maga mondja: A rókáknak van barlangjuk, az ég madarainak fészkük, az Emberfiának azonban, azaz Krisztusnak nincs hova lehajtania a fejét, ezért a kereszten lehelte ki lelkét, ott hajtva le a fejét. Ez a hatalmas és gazdag Úr a tisztaságos Szűz méhébe költözvén ínségesen és szegényen akart e világra jönni, hogy az emberek, kik a mennyei ételben szükséget szenvedtek és koldusok voltak, benne gazdagok legyenek, és uralkodjanak a mennyek országában. Örülj tehát és ujjongj nagyon, és töltsön el a lelki öröm! Mivel ugyanis inkább a világ megvetését, mint a hírnevet, inkább a szegénységet, mint a mulandó gazdagságot, és inkább a mennyei kincseket, mint a földieket választottad, méltó lettél arra, hogy a magasságos Isten és a dicsőséges Szűz Mária Fiának nővére, jegyese és anyja légy. Bizonyos vagyok abban, hogy szilárd hittel hiszed és tudod, hogy a mennyek országát csak a szegényeknek ígérték, és az Úr másoknak nem adja, csak a szegényeknek. Ha ugyanis e világ dolgait szereti valaki, elveszíti a szeretet gyümölcsét. Nem szolgálhatunk Istennek és a Mammonnak: mert vagy az egyiket szeretjük és a másikat gyűlöljük, vagy az egyiknek szolgálunk, és a másikat megvetjük. Azt is tudod, hogy a ruhátlan nem egyesülhet azzal, aki föl van öltözve, és a gazdagon öltözött nem harcolhat a ruhátlannal, mert ruhájánál fogva megragadható, s így azonnal földre teperik. Fényűzően élni ebben a világban, és a másikban Krisztussal uralkodni, nehéz dolog: könnyebb ugyanis átmenni a tevének a tű fokán, mint a gazdagnak bemenni a mennyek országába. Azért dobtad el magadtól a ruhákat, azaz a világ gazdagságát, hogy megharcolván hamisságaival, erővel győzzél, és a keskeny ösvényen át beléphess a mennyek országába. Bizony boldog és minden dicséretre méltó csere örök kincsekért elhagyni a földieket, evilági dolgokkal kiérdemelni a mennyeieket, százat kapni egy helyett és vég nélkül birtokolni a boldog életet. Ezért elhatároztam, hogy méltóságodat és szentségedet alázatos könyörgéseimmel Jézus Krisztusnak ajánlom, hogy megerősödjél az ő szent szolgálatában, és növekedjél mindig, jóból a jobbra és erényről erényre, hogy Ő, kinek szíved egész érzületével szolgálsz, igen gazdagon ékesítsen föl kegyelmével. Téged is kérlek az Úrban, amennyire képes vagyok rá, hogy engem, a te szolgálódat, ki igen méltatlan vagyok, és a többi nővéreket, akik velem vannak a kolostorban, szent imádságaidban ajánld az Úrnak, hogy könyörgéseidtől támogatva irgalmasságot nyerhessünk Jézus Krisztustól, és veled együtt méltók legyünk az örök látás élvezetére. Élj boldogan az Úrban, és imádkozz értem. Alleluja.
Lelkem felének, kit szívből, egyedülálló módon szeretek, a nagy méltóságú Ágnes királynőnek, szerelmes anyámnak és mindenkinél jobban szeretett leányomnak, Klára, Krisztus méltatlan szolgálója és az ő szolgálóinak, kik a San Damiano kolostorban vannak, haszontalan szolgálóleánya, üdvözletemet küldöm, és kívánom, hogy a többi szent szüzekkel Isten és a Bárány trónusa előtt énekeljük az új éneket, és kövessük a Bárányt, bárhová megy. Ó, anyám és leányom, a századok Királyának menyasszonya, ne csodálkozz rajta, hogy nem írok neked oly gyakran, mint azt az én lelkem, és a tiéd is kívánná, és ne gondold, hogy a szeretet, mely irántad bennem ég, a legcsekélyebb módon is megfogyatkozott volna, mert miként anyád szíve szeretett, úgy szeretlek én téged. Egy dolog jött közbe: kevés a hírvivők száma, és nagy veszélyek vannak az utakon. Most azonban, hogy lehetőség nyílik szeretetreméltóságodnak írnom, együtt ujjongok, és a Szentlélek örömében együtt örvendezem veled, ó Krisztus menyasszonya, mert miként az az első Ágnes egyesült a szeplőtelen Báránnyal, aki elveszi a világ bűneit, ugyanúgy neked is, ó boldog lélek!, megadatott, hogy élvezd a mennyei egyesülést Azzal, akit ámulva csodálnak az égi seregek: kinek vágya mindeneket magához ragad, emlékezete teljesen betölt, jósága minden édességgel jóllakat, és illata holtakat támaszt föl; kinek dicsőséges látása boldogítja a mennyei Jeruzsálem polgárait, ki a dicsőség ragyogása, az örök világosság fényessége és makula nélkül való tükör. E tükörbe tekints naponta, ó királynő és Jézus Krisztus menyasszonya, és benne szemléld gyakran arcodat, hogy kívül és belül így ékesítsd magad az erények virágaival, és olyan ruhát ölts magadra, mely a legnagyobb király leányához és menyasszonyához illő. Ó kedvesem, ha e tükörbe nézel, az isteni kegyelem fog gyönyörködtetni. Járulj hozzá, és lásd először e tükörben a jászolban fekvő Jézust nagy szegénységében és hitvány pólyákkal bepólyáltan. Ó csodálatos alázatosság, ó ámulatra méltó szegénység! Az angyalok Királya, a menny és föld Ura jászolba helyeztetett! E tükör közepében lásd meg a szent alázat boldog szegénységét, melynek kedvéért az emberi nem megváltására annyi kényelmetlenséget viselt! A tükör végén pedig lásd meg a kimondhatatlan szeretetet mellyel szenvedni és becstelen halállal meghalni akart a kereszten. Ez a tükör, amikor a fára volt szögezve, intette az általmenőket, mondván: ,,Ó ti mind, kik általmentek az úton, nézzétek és lássátok, van-e oly fájdalom, mint az én fájdalmam''. Válaszoljunk Neki, aki hív és utánunk sóhajt, egy szóval és lélekkel: ,,Emlékezvén megemlékezem rólad, és elemésztődik az én lelkem.'' A szeretetnek e tüze gyújtson lángra, ó királynő, s ugyanakkor emlékezzél a mennyei király kimondhatatlan gyönyörűségére, gazdagságára és örök dicsőségére, és sóhajtozva a nagy vágytól és szívbéli szerelemtől kiálts: Vonj magadhoz, mennyei Jegyesem, és én futok keneteid illata után! Futok és meg nem állok, míg be nem vezetsz a borospincébe, míg bal karod nem lesz a fejem alatt, s jobbod boldogítón át nem ölel engem. Csókolj meg engem szádnak csókjával!
Miközben ezen szemlélődsz, emlékezzél meg szegény anyádról, és tudd meg, hogy én kitörölhetetlenül szívem táblájára írtam boldog emlékezetedet, mert mindenkinél kedvesebb vagy nekem. És mi több: hallgasson el a nyelv szeretetedről, és szólaljon meg, ó áldott leányom, a lélek nyelve, mert a szeretetet, mellyel irántad vagyok, a test nyelve ki nem fejezheti. Éppen ezért, amiket gyarló módon írtam, jóakarattal és szívesen fogadd, s legalább az anyai szeretetet vedd észre benne, mely irántad és leányaid iránt mindennap bennem ég. Méltóságos nővérünk, Ágnes, szorgosan ajánld leányaimat a te leányaidnak az Úrban. Élj boldogan, kedvesem, leányaiddal együtt, míg a nagy Isten dicsőségének trónusához nem érsz, és értünk is imádkozzál. A hírvivőket, szeretett testvéreinket, Amatus testvért, ki kedves Isten és az emberek előtt, és Bonagura testvért, amennyire csak tudom, szeretetedbe ajánlom.
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Pécsi Rita a karantén fájdalmai után: Vizsgázik az otthon, .
  2020-06-09 06:35:31, kedd
 
  Pécsi Rita a karantén fájdalmai után: Vizsgázik az otthon, az iskola és a templom
,,Újra kinyit a templomunk is. Ennek is örülünk. Mit várunk? Azt, hogy újra a másik ember hátát nézve imádkozhassunk?"
Az alábbiakban Uzsalyné Pécsi Rita neveléskutató írását publikáljuk Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Szent Márton Köpenye Alapítvány központjának megáldása
  2020-06-09 06:29:24, kedd
 
  Dr. Székely János megyéspüspök szentbeszéde

Videó Link
...... ........

 
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
Szent Rita segíts minket! 06.07 Déva
  2020-06-09 06:16:39, kedd
 
  Csaba testvér elmélkedése, melyet Ferenc pápa szándékára az emberiség gyógyulásáért ajánlunk fel. Ma Szent Ritát, mint a lehetetlen helyzetekben segítő védőszentünket hívjuk segítségül!

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Útravaló – 2020. június 9.
  2020-06-09 06:08:31, kedd
 
  ,,Ti vagytok a föld sója. De ha a só ízét veszti, mivel sózzák meg?" Keresztény életünk minden napján küldetésünk van, a többi emberhez. Életünkkel tanúskodunk az evangélium örök igazsága mellett. A két jézusi hasonlat nagyon találóan fejezi ki mindezeket. A megélt hited olyan, mint a só, ami átjárja az ételt, és tartósítja. Az önszeretet önzővé tesz. A megélt szeretet ízessé teszi az életet. Ma annyi mégis a sótlan keresztény! Nem érzik az evangélium ízét a sodródók. ,,A világ világossága" vagyunk! Amikor naponta megteszem a kötelességeimet, észreveszem, hol tehetek valami jót, és mindez nem dicsekvés, hanem Isten irgalmának utánzása. Te is íz vagy, és világosság. Érzed, éled?

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
10. évközi hét kedd 06.09
  2020-06-09 05:44:35, kedd
 
  OLVASMÁNY a Királyok első könyvéből
Illés próféta megszaporítja a careftai özvegyasszony lisztjét és olaját.
Egy bizonyos idő elmúltával - mivel nem volt eső Izraelben - kiszáradt a Kárit-patak, (amely mellett Illés próféta rejtőzködött).
Ezért az Úr szózatot intézett hozzá ezekkel a szavakkal: ,,Kelj fel, és eredj a Szidon-vidéki Careftába! Tartózkodjál ott! Íme, megparancsoltam ott egy özvegyasszonynak, hogy tápláljon téged."
Illés útra kelt, és elment Careftába. Amikor a város kapujához ért, épp ott volt egy özvegyasszony, aki rőzsét szedegetett. A próféta megszólította, és ezt mondta neki: ,,Hozz nekem egy kis vizet korsóban, hadd igyam!" Amikor az asszony elindult, utána szólt: ,,Hozz egy falat kenyeret is!"
Az így felelt: ,,Amint igaz, hogy él a te Istened: Nincs sütve semmim, csak egy marék lisztem van a szakajtóban, meg egy kis olajom a korsóban. Épp azon vagyok, hogy rőzsét szedjek, aztán elmegyek és elkészítem magamnak és a fiamnak. Megesszük, aztán meghalunk."
Illés azonban így válaszolt neki: ,,Ne félj! Menj, s tedd, amit mondtál, csak előbb csinálj belőle egy kis lepényt, aztán hozd ki nekem. Magadnak és a fiadnak csak utána készíts. Mert ezt mondja az Úr, Izrael Istene: A szakajtó nem ürül ki, a korsó nem apad el addig, amíg az Úr esőt nem hullat a földre."
Elment hát és úgy tett, amint Illés mondta. S volt mit ennie, neki is, fiának is. A szakajtó nem ürült ki, és a korsó nem apadt ki az Úr szava szerint, amelyet Illés által mondott.
Ez az Isten igéje. 1Kir 17,7-16

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Krisztus híveinek példás élete tanítás az egész világnak.
Jézus így tanított a hegyi beszédben:
,,Ti vagytok a föld sója. De ha a só ízét veszti, mivel sózzák meg? Nem való az egyébre, mint hogy kidobják, s eltapossák az emberek.
Ti vagytok a világ világossága. A hegyen épült várost nem lehet elrejteni. Lámpát sem azért gyújtanak, hogy a véka alá rejtsék, hanem a lámpatartóra teszik, hogy világítson mindenkinek a házban. Úgy világítson a ti világosságtok az emberek előtt, hogy látva jótetteiteket, magasztalják mennyei Atyátokat!"
Ezek az evangélium igéi. Mt 5,13-16
...... ...........


Imádság
Uram, te imádkoztál tanítványaidért, hogy mind az idők végéig egyek legyenek, amint te egy vagy az Atyával és az Atya veled. Nézz le, Uram, részvéttel arra a sok szakadásra, mely azok között éktelenkedik, akik tiednek vallják magukat, és vezesd haza őket abba a közösségbe, amelyet te alapítottál kezdetben: szent, katolikus, apostoli Egyházadba. Hogy amint az égben egy a szentek egysége, idelenn is csak egy legyen, szentséges neved megvallásában és dicséretében.

Elmélkedés
Jézus folytatja a hegyen mondott beszédét a mai evangéliumi szakaszban. Két kijelentést tesz. Az első így hangzik: ,,Ti vagytok a föld sója." Majd pedig ezt mondja: ,,Ti vagytok a világ világossága." Szavait nem csupán tanítványi köréhez intézi, hanem egy nagyobb számú tömeghez, azokhoz, akik kíváncsiak életük értelmére és keresik életük célját. Mindkét jézusi kijelentés valójában felszólítás arra, hogy az Úr követői a föld sójává és a világ világosságává váljanak! Íme, így mutatja meg azt, hogy mi legyen az ember életének célja.
Mindkét kijelentés azt fejezi ki, hogy Krisztus tanítványainak küldetése a világhoz szól, még akkor is, ha a világ részéről üldözések és bántalmazások érik is őket Krisztushoz tartozásuk és a róla való tanúságtételük miatt. A keresztény ember hivatása így jelölhető meg: ahogyan a só ízt ad az ételnek és tartósítja azt, ugyanúgy a tanítványoknak tanítóként és tanúságtevőként jó ízt kell adniuk a világnak Krisztus örömhírének hirdetésével.
A világosság hasonlata a hiteles keresztény életpéldát jelenti. Nem önteltségből fakadó hivalkodás vagy magamutogatás ez, hanem Krisztus képviselete a világban, mégpedig szerényen és szelídséggel. A hiteles tanúságtétel eredménye nem az, hogy az ember elismerést kap a világtól, hanem az, hogy jótetteit látva Istent fogják magasztalni az emberek, és felébred bennük a vágy, hogy ők is Jézus követői legyenek.
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2020.05 2020. Június 2020.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 7 db bejegyzés
e hónap: 486 db bejegyzés
e év: 3691 db bejegyzés
Összes: 44184 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2149
  • e Hét: 12607
  • e Hónap: 72970
  • e Év: 1129311
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.