Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
jó reggelt
  2016-10-11 08:38:41, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  üdvözlések  
sütés nélküli édességek
  2016-10-08 22:47:38, szombat
 
 



Kókusztekercs

Harminc dkg édes háztartási kekszet a megdarálunk, összekeverjük két evőkanál kakaóval, 10 dkg porcukorral néhány csepp rumaromával, és összegyúrjuk annyi tejjel, hogy jól formálható masszánk legyen. Tíz dkg vajat kikeverünk 15 dkg porcukorral, 5 dkg kókuszreszelékkel. A gyúródeszkát meghintjük 5 dkg kókuszreszelékkel, kinyújtjuk rajta a kakaós masszát, s miután rákentük a kókuszos vajat, tekercsszerűen felsodorjuk. Hidegre tesszük, hogy jól megdermedjen. Vékony szeletekre vágjuk.
Csokoládés rudacskák

Tizenkét dkg cukrot, 12 dkg darált diót, 3 dkg reszelt csokoládét, 12 dkg barack- vagy málnaízt és 6 dkg darabosra tört diót összegyúrunk egy tojásfehérjével. Kolbászt formálunk belőle, kókuszreszelékbe, vagy darált dióba forgatjuk. szorosan betekerjük zsírpapírba, és langyos helyen száradni hagyjuk. Hetekig eláll.
Fügegolyók

Fél kg szárított fügét megdarálunk, majd 20 dkg porcukorral, 1/2 narancs levével, reszelt héjával és egy evőkanál rummal jól összegyúrjuk. Diónyi gömböket formálunk belőle, és kókuszreszelékbe forgatjuk, minyonpapírba tesszük.
Krémes rakott kétszersült

Egy csomag kétszersült egyharmad részét darabokra tördelve tálba tesszük, és megöntözzük kb. 1 dl forró, édes feketekávéval, hogy beszívja. Tizenöt dkg cukrot barnára pirítunk, felöntjük 2,5 dl tejjel, felfőzzük, hogy felolvadjon, majd ha langyosra hűlt, hozzáadunk 2 evőkanál cukorral habosra kevert 2 egész tojást, és gyenge tűzön sűrű krémmé főzzük. A kávés kétszersült tetejére egy réteg száraz kétszersültet teszünk - ugyancsak darabokra tördelve -, erre öntjük a fele karamellkrémet, ismét kétszersültdarabokat teszünk, és ráöntjük a maradék krémet, hogy teljesen befedje. Jól behűtve tálaljuk.
Mama kedvence

Fél liter tejet 5 dkg cukorral felforralunk, ízesítjük néhány csepp rumaromával. Előkészítünk 25 babapiskótát, amelyből annyit mártunk a tejbe, hogy egy hosszúkás tál alját befedje. Erre ráöntjük egy elkészített csokoládépuding felét, megszórjuk mazsolával vagy apróra vágott cukrozott gyümölcscsel, befedjük tejbe mártott piskótával, amire rásimítjuk a megmaradt pudingot. Erre is szórhatunk durvára tört diót vagy kimagozott rumos meggyet, és rátesszük a megmaradt - és ugyancsak tejbe mártott - piskótát. Az így nyert tortát hidegre tesszük néhány órára, ezalatt a piskóta megpuhul-, a puding pedig megdermed. Ha gazdagabban akarjuk adni, tejszínhabbal kínáljuk.
Kekszbomba

Két evőkanál kakaót 20 dkg cukorral elvegyítünk és 2 dl vízben 1/2 rúd vaníliával felfőzzük. Negyed kg kekszet ledarálunk, leforrázzuk a kakaós sziruppal és hűlni hagyjuk. Huszonöt dkg darabosra tört diót 3 evőkanál cukorral megpörkölünk, vajjal kikent tányérra öntünk, majd ha kihűlt, apróra tördeljük. Végül habosra keverünk 20 dkg vajat, hozzáadjuk a kekszet meg a diót, és jól elkeverjük. Félgömb alakúra formázva tálra rakjuk, néhány órára a hűtőszekrénybe tesszük, majd a tetejére olvasztott csokoládét csurgatunk. Tejszínhabbal díszítve tálaljuk, de anélkül is finom. A fogyasztás előtti napon készítsük.
Kávés piskóta

Negyed kg vajat habosra keverünk 20 dkg porcukorral, 1 tojássárgájával és annyi erős feketekávéval, hogy sűrű, krémszerű massza legyen. Egy hosszúkás tálra 10 babapiskótát teszünk, megöntözzük egy kevés rumaromával ízesített tejjel, és rákenjük a kávékrém felét, erre ismét tejes piskótát teszünk, majd a krém felét. Erre ismét tejes piskótát teszünk, majd a krém másik felét, végül piskótát. Néhány óráig hideg helyen állni hagyjuk, majd fogyasztáskor a tetejét bevonjuk cukrozott tejszínhabbal, és megszórjuk szálasra vágott, hámozott mandulával vagy tortadarával.
 
 
0 komment , kategória:  édes sütik  
motiváció
  2016-10-04 23:22:41, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
szép
  2016-10-04 20:40:26, kedd
 
 









 
 
0 komment , kategória:  Általános  
22 egyszerű mutatós sütemény
  2016-10-04 15:16:39, kedd
 
 



Dobozban napokig elálló, bármikor elővehető finomság, főleg, ha ilyen gyorsan elkészülnek, mint az alábbi receptek!
Puha keksz

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 15 dkg vaníliás porcukor, 2 dkg szódabikarbóna, 4 egész tojás, tejföl.

A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a szódabikarbónát, a 4 egész tojást s annyi tejfölt, hogy a tészta elég könnyű legyen. Pár órát pihentetjük, majd késhát vastagságúra kinyújtjuk, kekszformával kiszúrjuk. Majd vajas papírral kent sütőlapra tesszük és jó meleg sütőben gyorsan sütjük.
Sekrestyés sütemény

Hozzávalók: 25 dkg vaj, 25 dkg cukor, 25 dkg darált és édes mandula, 8 db darált keserűmandula, kevés reszelt citromhéj, 50 dkg liszt, csipet só. A vajat simára keverjük, lassanként beleadjuk a darált mandulákat, a reszelt citromhéjat, a lisztet, csipet sót. Az egészet jól összedolgozzuk. Majd a tésztát kanállal ujjnyi vastagságon kenjük egy kivajazott sütőlapra, majd mérsékelt hőfokon szép világosbarnára sütjük.
Vaníliás sütemény

Hozzávalók: 7 egész tojás, 50 dkg cukor, 50 dkg liszt, 1 csomag vaníliás cukor, csipet só.

A 7 egész tojást a cukorral habosra keverjük, majd a lisztet, a vaníliás cukrot, valamint csipet sót hozzáadjuk, és az egészet jól összekeverjük. Majd egy kevéssé kivajazott sütőlapra egy kanállal dió nagyságú halmokat teszünk, és egy ideig állni hagyjuk, amíg a tészta szétfolyik és sima lesz. Majd sütőbe tesszük és igen gyenge hőfokon sütjük. Színtelennek kell lennie.
Vendégváró sütemény

Hozzávalók: 25 dkg liszt, 14 dkg vaj, 7 dkg cukor, 1 tojássárgája, kristálycukor, lekvár. Összekeverjük a vajat, a cukrot, a tojást, a lisztet, majd az egészet jól összegyúrjuk.

Vékonyra kinyújtjuk. Pogácsaszaggatóval kiszúrjuk úgy, hogy karika képződjön. A kiszúrt közepet ismét összegyúrjuk. A karikák tetejét tojáshabbal bekenjük és kristálycukorral megszórjuk. Vajjal kikent tepsibe tesszük és közepes tűznél megsütjük. A karikákat lekvárral ragasztjuk össze.
Rolád (Nem kell sütni)

Hozzávalók: 25 dkg keksz, 10 dkg porcukor, 1/2 dl feketekávé, 1/2 dl rum, 10 dkg darált dió vagy mák. Töltelék: 10 dkg porcukor, 10 dkg vaj.

Ledaráljuk a kekszet és az őrölt dióval (vagy mákkal), a porcukorral, a feketekávéval, a rummal jól összekeverjük, összegyúrjuk. Majd vékonyra kinyújtjuk egy műanyag lapon, amelyet becukroztunk. Töltelék: a porcukrot a vajjal habosra keverjük, ezzel bekenjük a kinyújtott tésztát, besodorjuk és szeletekre vágjuk.
Sajtos keksz

Hozzávalók: 1 kg liszt, 25 dkg margarin, 5 dkg zsír, 1 csomag sütőpor, 20 dkg trappista sajt, 2 egész tojás, 1 csomag kömény, 4 dkg só, szóda víz.

A lisztet a margarinnal, a zsírral összekeverjük, hozzáadjuk a sütőport, a tojásokat, a köménymagot, megsózzuk, majd szódavízzel meggyúrjuk. Késhát vastagságúra kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Kikent, lisztezett tepsibe tesszük, a tészta tetejét tejfölös tojássárgájával bekenjük, majd lassú tűznél megsütjük.
Puha mogyorószelet

Hozzávalók: 17 dkg pirított és darált mogyoró, 8 tojássárgája, 14 dkg liszt, 5 dkg olvasztott vaj, lekvár, 15 dkg cukor.

A megpirított és megdarált mogyorót a 8 tojássárgájával, a vajjal, a cukorral és a liszttel jól eldolgozzuk, majd vékonyra kinyújtjuk, formával kiszaggatjuk. Kikent, lisztezett sütőlapra helyezzük, majd kisütjük. Ha kisült, a formákat lekvárral összeragasztjuk.
Porhanyós tészta mandulával

Hozzávalók: 25 dkg liszt, 20 dkg kemény vaj, 2 tojássárgája, 12 dkg darált édes mandula, 4 db keserűmandula, csipet só, 10 dkg cukor, kevés reszelt citromhéj, fahéjas cukor.

A kemény vajat a liszttel, a 2 tojássárgájával, a darált mandulákkal, csipet sóval és a cukorral tésztává gyúrjuk. Kilisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, tetszőleges formákat szúrunk ki a tésztából. Az egyes darabokat tojássárgájával megkenjük, megszórjuk kevés fahéjas cukorral. Vajas papírral bedörzsölt sütőlapra tesszük, és szép színűre sütjük.
Pörkölt-darált mogyorós szál

Hozzávalók: 14 dkg vaj, 14 dkg liszt, 14 dkg cukor, 25 dkg pörkölt és megdarált mogyoró, fél citrom reszelt héja, 1 csomag vaníliás cukor, 3 tojássárgája, cukormáz.

A vajat a cukorral jól kikeverjük, hozzáadjuk a tojássárgájákat, lisztet, reszelt citromhéjat, vaníliás cukrot, a megdarált pörkölt mogyorót és az egészet jól összegyúrjuk. Késhát vastagságúra kinyújtjuk és keskeny szeletekre vágjuk. Kikent, lisztezett sütőlapra téve világossárgára sütjük. A tetejét cukormázzal bevonjuk.
Sárgarépás-tészta

Hozzávalók: 20 dkg liszt, 15 dkg margarin vagy zsír, 18 dkg nyersen megreszelt sárgarépa levével együtt, 1/2 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor.

A lisztet a margarinnal (vagy zsírral) elmorzsoljuk, hozzáadjuk a megreszelt sárgarépát a levével együtt, beletesszük a sütőport és a vaníliás cukrot, majd az egészet jól összegyúrjuk. Vékonyra kinyújtjuk és mindenféle kekszformákat szúrunk ki belőle. Kivajazott tepsibe tesszük, majd sütőben megsütjük.
Orosz teasütemény

Hozzávalók: 12 dkg cukor, 2 egész tojás, 12 dkg vaj, 25 dkg liszt, 1/2 csomag sütőpor, 15 dkg darált mandula, 15 dkg cukor, fél pohár tej, csomag vaníliás cukor, 5 dkg mazsola, 5 dkg vaj, kevés tört fahéj.

Összegyúrjuk a cukrot, egész tojást, a 12 dkg vajat, lisztet és a sütőport. A tészta 2/3-át kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A korongocskák közepére a következő keveréket tesszük: összekeverjük a darált mandulát a 15 dkg cukorral és tejjel, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, az áztatott mazsolát, az 5 dkg vajat és a tört fahéjat. A maradék tésztából ceruzavékony-rudacskákat sodrunk és kereszt alakban a süteményre nyomjuk. Kikent, kilisztezett sütőlapra tesszük, majd forró sütőben kisütjük.
Olcsó tészta

Hozzávalók: 60 dkg liszt, 20 dkg zsír, pici só, 2 dkg élesztő, 2 db kockacukor, kevés tej, amennyit a tészta felvesz, kevés szódabikarbóna, gyümölcsíz.

Elmorzsoljuk a lisztet a zsírral, picit megsózzuk, a 2 dkg élesztőt és a kockacukrot kevés langyos tejjel elkeverünk, majd hozzáadjuk a tésztához, kevés szódabikarbónát teszünk bele, majd az egészet jól kidolgozzuk. Vékonyra kinyújtjuk, formákkal kiszaggatjuk, majd kivajazott, lisztezett tepsibe tesszük, a tetejét ízzel megkenjük, majd megsütjük.
Kétszínű sütemény

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg vaj, 1 csomag vaníliás cukor, 1/2 csomag sütőport, 25 dkg cukor, 2 egész tojás, tej, 3 evőkanál kakaó, lekvár.

Eldolgozzuk a lisztet a vajjal, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a sütőport, a tojásokat kevés tejjel, majd az egészet jól összedolgozzuk. A tésztát két részre osztjuk, az egyik tésztába pár evőkanál kakaót teszünk. Kinyújtjuk a tésztákat, fánkszaggatóval kiszaggatjuk, majd kikent, lisztezett tepsibe tesszük és megsütjük. Ha megsült, egy-egy fehér és kakaós tésztát lekvárral összeragasztunk.
Kis egyszerű sütemény

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 6 egész tojás, citrom reszelt héja, csipet só, 6 tojásfehérje.

A vajat simára keverjük, lassanként beleadjuk a 6 egész tojást, a lisztet, a cukrot, a reszelt citromhéjat, az egészet jól összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a 6 tojásfehérjének sós habját. Majd egy vajas papírral megdörzsölt sütőlapra kanállal kis halmokat rakunk a tésztából, nem túl közel egymáshoz. Majd sütőben, mérsékelt hőfokon világosbarnára sütjük.
Tetszőleges alakú kiszúrós sütemény

Hozzávalók: 75 dkg liszt, 50 dkg vaj, 12 dkg cukor, 8 tojássárgája, csipet só, 1 citrom reszelt héja, fahéjas cukor, 6 db durvára vágott keserűmandula.

A vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojássárgájákat, a lisztet, csipet sót, a reszelt citromhéjat és az egészet jól összegyúrjuk. Vékonyra kinyújtjuk és tetszőleges alakokat szúrunk ki a tésztából. Majd kivajazott, lisztezett sütőlapra tesszük, a tetejét tojássárgájával megkenjük, fahéjas cukorral és durvára vágott mandulával megszórjuk, majd sütőbe tesszük és sötétsárgára megsütjük.
Ferencesek perece

Hozzávalók: 12 dkg liszt, 12 dkg porcukor, 12 dkg őrölt mandula, 4 egész tojás.

Gyúródeszkán tésztát dolgozunk ki a lisztből, a porcukorból az őrölt mandulából és a 4 egész tojásból. Majd a tésztából apró pereceket formálunk, tojássárgájával bekenjük, porcukorral behintjük és kikent, lisztezett sütőlapra téve, nagyon enyhe tűzön megsütjük. Ízletes sütemény, s száraz helyen sokáig eláll. Minél régibb, annál omlósabb.
Koszorúk

Hozzávalók: 70 dkg liszt, 15 dkg vaj, 20 dkg cukor, 1 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 egész tojás, 2 tojássárgája, 2-3 evőkanál tejföl.

Deszkán tésztát készítünk a lisztből, vajból, cukorból, sütőporból, vaníliás cukorból, 2 egész tojásból, a tojássárgájákból és a tejfölből. Az egészet jól összegyúrjuk. Majd a tésztát húsdarálón, csillag segítségével átdaráljuk, koszorút alakítunk, majd vajas papírral megdörzsölt sütőlapon gyorsan megsütjük.
Diétás krumplis keksz

Hozzávalók: 60 dkg liszt, 30 dkg áttört burgonya, 25 dkg margarin, 1 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 tojássárgája, 20 dkg cukor, tejföl, só, köménymag.

A margarint gyenge tűzön felolvasztjuk, hogy jól össze lehessen gyúrni. A cukrot a tejföllel összevegyítjük, majd az olvasztott margarinhoz adjuk. Hozzáadjuk a lisztet, az áttört burgonyát, a sütőport, a vaníliás cukrot, a tojássárgájákat és az egészet jól összegyúrjuk. Egészen vékonyra kinyújtjuk. Formákkal kiszaggatjuk és vajjal és liszttel kikent sütőlapon megsütjük Ezt a tésztát lehet sósan is elkészíteni, akkor a cukrot és a vaníliás cukrot elhagyjuk, helyette sózzuk, majd a tetejére köménymagot szórunk.
Mandulakalács

Hozzávalók: 25 dkg vaj, 1 egész tojás, 3 tojássárgája, 12 dkg porcukor, 12 dkg darált édes mandula, 40 dkg liszt, kevés reszelt citromhéj, csipet só, befőtt, cukros vágott mandula.

A vajat simára keverjük, lassanként beleadjuk az egész tojást és a 3 tojássárgáját, a porcukrot, a lisztet, a reszelt citromhéjat, a darált édes mandulát, csipet sót és az egészet jól összegyúrjuk. Majd félujjnyi vastagra kinyújtjuk, tetszőleges formákat szúrunk ki a tésztából, felvert tojással megkenjük és cukrozott, vágott mandulával megszórjuk, majd a közepébe mélyedést csinálunk, ebbe befőtt gyümölcsöt teszünk, és kikent, lisztezett tepsibe téve, mérsékelt hőfokon világossárgára sütjük.
Mandulasütemény

Hozzávalók: 12 dkg porcukor, 12 dkg tört mandula, 12 dkg vaj, 12 dkg liszt, 1 citrom reszelt heja, 3-4 tojássárgája.

A vajat a porcukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tojássárgájákat, a lisztet, a reszelt citromhéjat, az apróra tört mandulát, majd jól összedolgozzuk. Késhát vastagságúra kinyújtjuk, kekszformákkal kiszaggatjuk, a tetejét tojásfehérjével bekenjük, majd vajas papírral kikent sütőlapra rakjuk és megsütjük.
Mézeskeksz Évától

Hozzávalók: 60 dkg nullás liszt, 10 dkg zsír, 2 evőkanál fagyos méz, 20 dkg cukor, 1 kávéskanál szódabikarbóna, őrölt fahéj, 1 marék apróra vágott dió, 2 egész tojás, 6 evőkanál tejföl, lekvár.

Összemorzsoljuk a lisztet, a zsírt, hozzáadjuk a mézet, a cukrot, a szódabikarbónát, a fahéjat, az apróra vágott diót, a tojásokat és a tejfölt, majd az egészet jól összegyúrjuk. Kivajazott, lisztezett tepsibe tesszük, tetejét lekvárral megkenjük és a maradék tésztából rácsozzuk.
Nagyanyó tésztája

Hozzávalók: 1 csomag kétszersült, 7 dl tej, 3 evőkanál cukor, 2 evőkanál liszt, 2 egész tojás, 1 csomag vaníliás cukor, kevés rum, lekvár, kevés kristálycukor.

Darabokra összetörjük a kétszersültet és egy tálba rakjuk. A 3 evőkanál cukrot a liszttel, 2 tojássárgájával, vaníliás cukorral gőz felett jól összekeverjük, ha sűrűsödik, levesszük a tűzről, majd kihűtjük. Egy kis rumot keverünk bele, majd ezt a keveréket a tálban levő kétszersültre öntjük és fél napig állni hagyjuk. Majd kiborítjuk a tálból, belekeverjük a 2 tojás felvert habját, a királycukrot és a lekvárt lassan hozzáadjuk. Kihűtjük, majd tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  édes sütik  
torna a hasi zsírpánák ellen
  2016-10-04 15:08:58, kedd
 
  4 egyszerű gyakorlat a hasi zsírpárnák ellen





1. gyakorlat

Használjunk súlyzót az egyensúly megtartásához. Tegyük be a kedvenc zenénket, álljunk vállszéles terpeszben, egyenes tartással. Hajoljunk oldalra, de térdünk maradjon egyenes! Mindkét oldalon végezzük a gyakorlatot addig, amíg csak bírjuk.




2. gyakorlat

Üljünk le a földre és hajlítsuk be lábainkat. Az egyik súlyzót fogjuk meg a kezünkben és lassan nyissuk szélesebbre a lábakat, miközben felfelé emeljük őket. Váltogassuk a súlyzót egyik kezünkből a másikba a térdek fölött úgy, hogy a lábainkkal egy nyolcast írjunk le közben. Ez a gyakorlat nemcsak a hasat fogja feszesíteni, de a lábakat is, valamint a narancsbőrrel szemben is hatékony.




3. gyakorlat

Feküdjünk a padlóra, lábainkat tartsuk egyenesen. Egyik karunkkal támasszuk meg magunkat, majd lassan emeljük felfelé a lábainkat anélkül, hogy a térdeket behajlítanánk. A gyakorlatot a fej irányába végezzük, karunkkal pedig érintsük meg a lábfejet. 10-20-szor ismételjük, ahogyan teherbíró képességünk engedi.




4. gyakorlat

Álljunk széles terpeszben, karjainkat tegyük a tarkónkra. Lassan ereszkedjünk lefelé, térdeinket hajlítsuk be, törzsünk maradjon egyenes. Először hajoljunk balra, aztán jobbra, mintha a könyökünkkel a térdünket akarnánk megérinteni.




Ezeket a gyakorlatokat naponta végezzük el, így nagy eséllyel fogunk viszontlátni a tükörben azt a végeredményt, amiről mindig is álmodtunk! Ne feledd, ehhez arra is szükség van, hogy naponta legalább 8 pohár vizet megigyál!

forrás: bidista.com
 
 
0 komment , kategória:  torna  
torna
  2016-10-04 15:06:07, kedd
 
 



6 egyszerű gyakorlat, amivel néhány hét alatt átformálhatod a tested!


Álmaid alakját elérni nem a világ legkönnyebb dolga, de ha eléred a célod, az egész életedet megváltoztathatod! Már csak el kell szánnod magad és bele is vághatsz!

Ez a hét gyakorlat teljesen át fogja alakítani a testedet egyetlen hónap alatt. Ami még nagyszerű bennük, hogy elvégzésükhöz nincs szükség többre napi 10 percnél, nem kell hozzá kimozdulnod otthonról vagy bármilyen speciális eszközt vásárolnod.

Plank

A plank a valaha volt legjobb, teljes testet formáló gyakorlat. Statikus, csupán egyetlen testhelyzetet kell megtartani ahhoz, hogy hasson. A könyökeken, az alkarokon, a lábfejeken kell megtartani magunkat, mindvégig deszkaegyenes háttal. Nem emelheted fel a feneked és nem eresztheted le a derekad. Miközben így tartod magad, formálod a karizmaidat, a has és a hát izmait, valamint az elülső combizmokat.





6-egyszeru-gyakorlat-amivel-nehany-het-alatt-atformalhatod-a-tested2

Fekvőtámasz

Vedd fel a plank pozíciót és nyomd fel magad a karjaiddal, de a lábaid, a hátad és a feneked formáljanak egyenes vonalat. Térj vissza a kezdő pozícióba! Ez a gyakorlat jó hatással van a has és a kar izmaira.





Guggolás

Állj a talpadon, lábad legyen vállszéles terpeszben. Kezdj leereszkedni lassan, mintha leülnél egy képzeletbeli alacsony székre. A lábfejek és a térdek egy-vonalban kell legyenek. A jobb egyensúly érdekében előrenyújthatod a karjaidat. Amikor lefelé ereszkedsz, a karjaidat lassan felfelé emelheted.

Comb- és fenékizmok

Ereszkedj négykézlábra, majd nyújts ki egyszerre az egyik lábadat és a vele ellentétes karodat. A lábad legyen egyenes, figyelj, hogy véletlenül se hajlítsd be. Ismételd a gyakorlatot az ellentétes karral és lábbal is.





Hasgyakorlat

Feküdj a hátadra, karjaidat nyújts ki a fejed mögött. Lassan emeld fel a bal lábadat, hajlítsd be és a jobb kezeddel érintsd meg a térded. Ismételd a jobb lábaddal és bal karoddal is.





Has és fenék

Hajolj le, hogy a lábfejeid és a kezeid is érintsék a talajt, tested egy háromszöget zárjon be a padlóval. Emeld fel az egyik lábadat, amilyen magasra csak tudod, majd fokozatosan ereszd le úgy, hogy a térdeddel meg tud érinteni az orrod hegyét. A másik lábaddal is ismételd meg.
4 hetes terv

1. hét

Mindennap, 6 napon keresztül végezd el a következőket:

2 perc plank
1 perc fekvőtámasz
1 perc has- és combizom
1 perc hasizom
1 perc has- és fenékizom
1 perc derék
2 perc plank
Tarts 10 másodperc pihenőt minden gyakorlat között

2. hét

A következő 6 napban végezd az alábbiakat:

3 perc derék
3 perc fekvőtámasz
3 perc has- és fenékizom
15 másodpercet pihenj a gyakorlatok között

3. hét

Ismételd az első heti gyakorlatsort.

4. hét

Ismételd a második heti gyakorlatsort.

Az edzésterv végére érkezve garantáltan le leszel nyűgözve az eredményektől! Melegen ajánljuk, hogy ezeket a gyakorlatokat tedd a mindennapjaid részévé, mivel segítenek formában maradni és formálni a tested.
 
 
0 komment , kategória:  torna  
Müller Péter
  2016-10-03 21:16:54, hétfő
 
 



Ma már sokan ismerik ezt a bűvös, négy szót, de vajon tényleg így is tesznek? Vajon a valóság nem valami olyan, hogy “elesni, földön maradni, szenvedni és várni"? Ha most egy picit elhúztad a szád szélét, gondolkodj el, jó? Tudod, nem nekem kell őszintének lenned, csakis önmagadnak.

Tudod, hol a bibi, ha nem vagy képes felállni és inkább fetrengsz a földön a saját fájdalmadban? Ha nem tudod önmagadban látni azt, mennyire különleges és értékes vagy! Tőlem akarod hallani? Megkapod: az vagy! De ez kevés: magadnak kell tudnod.. Ha te jóban vagy önmagaddal, szereted és ismered azt, aki te vagy, akkor bizony megtalálod a módját, hogy felállj a pofonokból. De ebben csak te segíthetsz magadon.

De nézzük meg, mit mond erről Müller Péter, akinek a gondolataihoz én oly sokszor fordulok.
Jól figyelj! Mert ahol eltörtél, ott leszel erős, és ahol vesztettél, ott leszel legyőzhetetlen.

Ez persze csak akkor vonatkozik rád, ha van valaki benned, aki fölfelé néz, s aki akkor is tudja, hogy van fönt, ha éppen lent van. Aki nem adja át magát annak a manapság divatos, kollektív szuggesztiónak, hogy az élet értelmetlen.

Mert nem az! Mindennek, ami történik veled, nemcsak oka, de célja is van! “Boldogok, akik sírnak!" - mondja Jézus, s ezt az ellentmondó kijelentést csak nagyon kevesen értjük meg. A kudarc és a vereség a legnagyobb tanítómestere annak, akinek “van Csillaga és hisz a Hitben!"

Állj föl, ha a padlón vagy! Ne mondd, hogy nem tudsz! Valaha tudtad, amikor kisbaba voltál. Tudtad, pedig százszor estél el, százszor ütötted meg magad, és sem az izmaid, sem a csontjaid nem voltak még alkalmasak a fölállásra. Remegtél, inogtál, olyan gyenge voltál. És mégis fölálltál! Soha nem álltál még, a fejed is túlsúlyos volt hozzá, és mégis! Életedben először fölálltál! Mert sejtetted, hitted, sőt, bizonyos voltál benne, hogy te tudsz állni, bár sohasem próbáltad még.

Ezt az előrevételezett tudást nevezzük hitnek. És ma azért állsz, mész, futsz, rohansz, mert valaha sokszor elestél, rengetegszer megütötted magad, és ott lettél erős és legyőzhetetlen, ahol sokszor vesztettél.

Müller Péter
 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
fogyás
  2016-10-03 21:04:12, hétfő
 
 
Zsírégető vitaminok, amik nélkül nem indul be a fogyás


Az a fránya fogyókúra mindig, ugye? Aztán vagy állati nehéz, vagy elcsábulunk az első somlói galuska látványától, esetleg ülőmunkát végzünk és a fenének van már kedve egy pörgősebb nap után még tornázni is. Nézzük meg, mely vitaminok azok, amik igazán segíteni tudnak a fogyókúrában!
Anyagcsere gyorsításra: B-vitamin

A B-vitaminok családja felel anyagcserénk optimális működéséért. Ők azok a kis katonák, amelyek lebontják a szénhidrátokat, fehérjéket, zsírt és segítik azokat a felszívódásban. Nem mellesleg hasznos munkát végeznek a szív- és érrendszer, valamint a bőr és a szem helyes működésénél.

B-vitaminok hiánya pedig idegességet okoz, úgyhogy fontos beépítenünk az étrendükbe őket.

B3 vitamint tartalmaznak az olajos magvak, a halak, a sovány húsok, a tejtermékek és az élesztő. B6 vitamint tartalmaznak a szárazbabfélék, a halak, a sovány húsok, a marhahús, a tej és a banán. B12 vitamint tartalmaznak a csirkehúsok, a hal, a tej és a tojás.
Ami nem enged elhízni: folsav

Amikor állapotos lettem, a nőgyógyász első és legfontosabb intelme az volt: innentől szedjek folsavat. Ez a vitamin is erősíti a szívet és az ereket, de a B-vitaminokkal egyetemben segíti az anyagcsere folyamatokat is - és igen, kismamák számára kötelező szedni, segít a magzat fejlődésében.

Elégtelen bevitele hazánkban igen gyakori, sokan a javasolt napi adag alsó határát sem érik el. Jó hír most az eperszezon környékén: az eper tele van folsavval, de a csirkemáj és a brokkoli is tartalmazza.
Ismerd meg zsírgyilkosként is: C-vitamin

Bizony, nem csak akkor kell a C-vitaminos fiolához kapkodni, ha az ember meg van fázva és taknyos. Napi szinten iktasd be az életedbe a C-vitamint, minimum 1000 milligramm mértékben, de semmit nem ártasz, ha ennek a két-háromszorosát is magadhoz veszed.

Az összes ma ismert népbetegség és civilizációs ártalom ellenszere a C-vitamin, egy igazi áldás. És ami a fogyókúrát illeti, nos itt a vitamin hiányára hívom fel a figyelmet. Ha nem kap elegendő C-vitamint a szervezeted, az egész immunrendszered elfáradt, legyengül, ami miatt a szervezeted raktározni kezdi a tápanyagokat és durván lelassul az emésztésed.

A hasi zsírpárnák ellen: D-vitamin

A D-vitamin a szervezet kalcium- és foszforháztartásának karbantartásához - így a zsírégetéshez -, a csontok egészségéhez és a növekedéshez szükséges, továbbá befolyásolja az immunrendszer működését is.



 
 
0 komment , kategória:  egészség  
idézet
  2016-10-03 20:56:44, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  idézetek  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
2016.09 2016. Október 2016.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 26 db bejegyzés
e év: 422 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 108
  • e Hét: 6886
  • e Hónap: 11290
  • e Év: 43019
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.