Belépés
wob.blog.xfree.hu
" Egy ember értékét saját maga adja, és nem az amije van " ... weisz tomy
1949.09.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Nagyböjt második vasárnapja
  2019-03-17 13:14:50, vasárnap
 
  A szeretet és a gyűlölet.... A szeretet egy döntés. Egy olyan döntés, amelyet sokszor nehezen hozunk meg életünkben. Egy olyan döntés, amelyet meg kell hoznunk újból és újból, nap mint nap. Egy olyan döntés, amelynek a forrása az isteni szeretett kell legyen, és nem szabad hagynunk, hogy meginogjon.
Mindennapi életünkben talasztaljuk azt, hogy mennyire nehéz szeretni azokat, akik mellettünk vannak, akikkel együtt élünk, akár még szeretteinket is milyen nehéz szeretni, a mindennapok zűrzavarában. Jézus nem arra tanit bennünket, hogy itélkezzünk, lekezeljük embertársainkat és tökéletesebbnek tartsuk magunkat. Arra tanit, hogy hiteles emberek, igazi keresztények legyünk, és igazán, őszintén szeressük felebarátainkat, ahogyan Ő szeret minket.
Nagyböjt második vasárnapján, jelentsük ki mi is alázattal É " Mester, jó nekünk itt lennünk" (Lk 9.33), akárcsak az aposzolok hajdanán. Jó nekünk, Uram, ,a te közeledben lenni.
Add , Uram, hogy lássuk dicsőségedet! Akkor vagyunk valódi keresztények, ha nem állunk meg az első kapott kegyelemnél, hanem mindig továbbmegyünk, mert keressük az Úral való együttlét örömét !
 
 
2 komment , kategória:  Általános  
Imádság, bűnbánat és szégyenkezés kell hozzá
  2019-03-16 15:24:40, szombat
 
  Megbocsájtani, bocsánatot kérni, kibékülni. Milyen nehezünkre esik sokszor...Még ha parányi jelentőségű a harag okozója, akkor is tartóztatjuk magunkat az első lépés megtételétől, pedig keresztény mivoltunk ezt követeli meg tőlünk. Nyissunk a másik felé, kérjünk tőle bocsánatot vagy bocsássunk meg neki.
Képesek vagyunk még a barátainkat is távol tartani magunktól, ha megbántottak minket, ahelyet, hogy ősziontén megbocsátanánk. Mi is esendők vagyunk. Hányszor és hányszor követünk el hibákat, vétkezünk, de Isten mindig ad egy új esélyt számunkra. Nem hagyja, hogy a porba, sárba ragadjunk, hanem megadja a lehetőséget a kiengesztelődésre, a felemelkedésre. Nekünk is ez a feladatunk !
Homokba irni a szót, amivel megbántottak, első lenni a bocsánatkérésben, ha mi vagyunk a hibásak, ezt gyakoroljuk rendszeresen !
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Változtassuk meg gondolkodásmódunkat
  2019-03-14 17:41:43, csütörtök
 
  Nehéz helyzetekben sokszor rohanok Istenhez és kérem az Ő segitségét. Sokszor érzem azt, hogy elhagyott, magamra vagyok....Isten gyakran próbára tesz és mindig megerősit, a segitségemre jön. Állhatatos imáim mindig meghallgatásra találnak, annyira szeret, hogy soha nem mond le rólam, kérek, és mindig ad számomra. Sok kilátástalan helyzet van, mikor legszivesebben elmenekülnék, de Isten az imáim által megerősit, és megmutatja nagyságát és irántam való szeretetét.
A mai napon nem kérni szeretnék, hanem hálát adni mindazért a jóért, amit velem nap mint nap tesz. Köszönöm, mennyei Atyám, hogy meghallgatod kéréseimet és alkalmas időben mindig a segitségemre sietsz. A megbocsájtásban és az odaadó imában rejlik a nagyböjti idő egyik mozaikképe.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hétfői elmélkedésünk
  2019-03-11 17:00:09, hétfő
 
  Napjainkban is találkozhatunk olyan emberekkel, akik kihasználnak másokat, mindenért a körülöttük lévő embereket vádolják, értelmetlen gyűlölet uralkodik a szivükben, ezért nem képesek megnyugodni, igazságtalanul itélkeznek mások felett csak azért, mert személyiségükben olyasmit látnak, ami számukran elfogadhatatlan.
Sajnos ha látjuk, hogy egy személy helytelenül cselekszik, akkor nem probáljuk meg a jóra inteni, hanem kibeszéljük a háta mögöt...Ez mindig is igy volt és talán továbbra is igy lesz, egészen addig, amig ember él a földön. És ez magukat keresztényeknek mondó közösségekben is gyakran előfordul. Ennek azonban nem igy kellene lennie, emelkedjünk az emberi létünk fölé, és tudatosan tegyünk ezért, hogy ne viselkedjünk igy.
Ha eképp teszünk, egyszer mi is birtokba vehetjük a világ kezdetétől számunkra készitett országot.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A nagyböjt
  2019-03-09 14:39:37, szombat
 
 
A nagyböjti szent idő azt hangsúlyozza számunkra, hogy térjünk meg és hagyjuk, hogy az Úr megszólitson benünket és vezessen minket. Mi is pont olyan Lévik vagyunk, mint aki a mai evangéliumban is szerepel, aki felállt a vám mellől, hogy kövessük Őt, vagy inkább megszóljuk, hogy miért eszik együtt a bűnösökkel ? Jézus csupán annyit kér tőlünk, hogy kövessük Őt, hogy boldog életünk legyen. Bűnös életünket gyogyitani szeretné, és hiv, hogy az Ő útján járva merjünk tanúságot tenni mellette, mint ahogyan Lévi is tette. Nemcsak elhiv, hanem azt is megigéri, hogy elkisér ezen úton csak hagynunk kell , hogy működjön bennnünk. A nagyböjti időben számtalan lehetőségünk van arra, hogy az Ór hivatását hallva magunkba szálljunk és elmélkedjünk az Ő szavain. Rajtunk múlik, hogy követjük e Jézust vagy sem.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nagyböjt elején
  2019-03-08 15:29:44, péntek
 
 
Nagyböjt elején nézzünk magunkba és vizsgáljuk meg azt, hogy mi hogyan szoktunk böjtölni és miért. Vizsgáljuk meg önmagunkat úgy, hogy figyelembe versszül Izajás proféta tanitását, és keressük meg azt a pontot, ahol nem tudjukj betartani azt,amit Ő mond. A mindennapjaink rohanásában álljunk meg egy pillanatra és nézzünk vissza. Nézzük meg azt, hogy eddigi böjtjeinket a nagyvilág vagy Isten elé tártuk, aki ismeri és figyelembe vesszi a szándékainkat, tetteinket ?
A nagyböjr során vigyázzunk artra, hogy személyes böjtünk ne legyen egy felszines és hasznot várró időtöltés, hanem engedjük meg, hogy a böjt átjárjon és lelkileg formáljon minket.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Böjtölj, hogy segits másoknak, de mindig mosollyal tedd azt
  2019-03-07 18:07:29, csütörtök
 
  Ismételten utazásra hivunk mindenkit, immár a negyedikre, mely talán a leghosszabb lesz mind közül. Az idei út bűnbánatra merülő szivünkön keresztül Jézus édesanyjához, a Boldogságos Szűz Máriához és elvezet, Csiksomlyóra. Velünk együtt ott lesz az élő Péter is mint olyan valaki, aki hitükben akarja megerősiteni testvéreit.
Szentatyánk csiksomlyoi látogatása az együtt haladás erőterében zajlik, melybe beletartozik mindannyiunk egyéni készülete is. Ezt mérlegelve a nagyböjt bűnbánati szinét a reményt megcsillantó zöld szinre cseréltük, kifejezve a ' tavasz " utáni sóvárgásunkat egyéni és közösségi életünkben is. A tavasz újrakezdés, a húsvét megújulás, a Találkozás megerősödés. Haladjunk együtt az idei nagyböjtben ! ( ami a tegnapi Hanvazószerdával kezdödőtt el )
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az öröm parancsolatai...
  2019-03-05 16:12:49, kedd
 
  1.Minden reggel hűségeseg kérd Istentől az örömöt.
2.Mosolyogj, és tanúsits nyugalmat kellemetlen helyzetben is.
3. Szivből ismételgesd : "Isten aki engem szeret, mindig jelen van ".
4. Szüntelenül törekedj arra, hogy csak a jó oldalukat lásd az embereknek.
5. Könyörtelenül üzd el magadtól a szomorúságot.
6.Kerüld a panaszkodást és a kritikát, mert ennél semmi sem nyomasztóbb.
7.Munkádat örömmel és vidáman végezd.
8. A látógatoidat mindig szivesen, jóindulattal fogadd.
9 A szenvedőket vigasztald, magadról feledkezz meg.
10.Ha mindenütt az örömöt terjeszted, biztos lehetsz benne, hogy magad is rátalálsz.

Szerzője : Gasaton Courtois
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Betegek Világnapja
  2019-03-01 15:53:57, péntek
 
  1858. február 11-én a Lourdes melletti Massabielle-barlangban a szegény tanulatlan, tizennégy éves Bernadette Soubirous-nak megjelent a Szűzanya. A jelenés helyét a sok csodálatos gyógyulás igazolta Mária Istentől kapott hatalmát. Lourdes világhirű zarándokhely lett, ahova milliók zarándokolnak, engesztelést és gyogyulást kérni, vagy megnyugvásért imádkozni.
A megmagyarázhatatlan gyógyulások száma sok ezer, ebből mintegy hetvenet ismer el az Egyház csodás gyógyulásnak. A lelki gyógyulások száma felmérhetetlen.
Szent II. János pápa 1992-ben kezdeményezte, hogy február 11., a Szűzanya első lourdes-i jelenésének napja legyen a Betegek Világnapja. A világnap célja, hogy " Isten egész népe kellő figyelmet szenteljen a betegeknek, segitse elő a szenvedés megértését."
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2019.02 2019. Március 2019.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 19 db bejegyzés
e év: 136 db bejegyzés
Összes: 803 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 170
  • e Hét: 1069
  • e Hónap: 1983
  • e Év: 12742
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.