Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Az MLSZ egymillió forintra büntette a kupadöntő csapatait
  2020-06-06 06:23:15, szombat
 
  Egyformán egymillió forintos büntetést szabott ki a Magyar Kupa szerdai döntőjében szereplő Budapest Honvédra és Mezőkövesdre a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága.
Az mlsz.hu pénteki híre szerint a két klub "a sportzónára vonatkozó szabályzat súlyos megsértéséért" kapta a pénzbírságot, a játékosok ugyanis a kijelölt sportzónát elhagyva kimentek a szurkolók közé.
Az MLSZ pénteken délelőtt közleményében azt írta, hogy összességében elégedett a klubok munkájával, és a szurkolók meghatározó többségének fegyelmezettségével is a koronavírus-járvány miatt bevezetett szigorú intézkedések kapcsán.
A szövetség kitért ugyanakkor a kupadöntőn történtekre is, és jelezte, egy esetleges indokolt szankció a rendezőt, azaz a szövetséget sújtja, amit a szervezet tudomásul vesz. Az MLSZ szerint a folyamatos tesztelés mellett az egyik legnagyobb felelőtlenség és legkockázatosabb dolog a folyamatos teszteléssel figyelt játékosok és az egészségügyileg ellenőrizetlen szurkolók esetleges érintkezése. A szurkolók és játékosok közös gólöröme, mérkőzés utáni ünneplése a jelenlegi különleges helyzetben kifejezetten kockázatos, felelőtlen és ezek miatt az MLSZ szabályai által tiltott.
A Magyar Kupa döntőjét - melyet a Puskás Arénában játszottak 10 ezer néző előtt - a Budapest Honvéd nyerte 2-1-re.
...... .........



Forrás: M4 sport hírek
 
 
0 komment , kategória:  Magyar foci  
Légy résen! Üzenet a cserkészekhez 06.04
  2020-06-06 06:14:24, szombat
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Szent Norbert püspök 06.06
  2020-06-06 05:42:26, szombat
 
  - Igenaptár oldalon Link

- Wikipédia oldalon Link

- Katolikus oldalon Link

- A rendalapító Szent Norbert élete Link
1120-ban megalapították a premontrei rendet. Hazánkban Csornán található premontrei apátság, Gödöllőn perjelség, a női ágnak pedig Zsámbékon működik háza.
...... .........



- Magyar kurír oldalon Link
Istenünk, te Szent Norbert püspököt imádsága és lelkipásztori buzgósága révén Egyházad kiváló szolgájává tetted. Közbenjárására add, hogy híveid mindenkor szíved szerinti lelkipásztorokat kapjanak és üdvös lelki táplálékot nyerjenek. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen.

- Premontrei Rend: kilencszáz éve Szent Norbert útján Link

- Szent Norbertet ünnepelték a csornai premontreiek Link
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Útravaló – 2020. június 6.
  2020-06-06 05:21:35, szombat
 
  ,,Ez a szegény özvegy többet dobott a perselybe, mint a többiek... egész megélhetését." Jézus azt tanítja, hogy az adomány értéke nem a mennyiségétől, hanem az adakozó szándékától, szívétől függ. Az írástudók látszatvallásosságát állítja szembe az özvegyasszony igaz vallásosságával. Mindkettőt felismeri, nem lehet megtéveszteni, mert az ember szívébe lát. Leleplezi az írástudók szándékát, akik a látszatra törekszenek. És én? Isten iránti szeretetből fakadnak vallásos cselekedeteim, vagy az emberek tetszését akarom elnyerni? Az özvegyasszony Istenre bízza magát. Van-e bátorságom ahhoz, hogy az e világi javak által nyújtott biztonság helyett Isten gondviselésére bízzam magam?

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
9. évközi hét szombat 06.06
  2020-06-06 05:20:33, szombat
 
  SZENTLECKE Szent Pál apostolnak Timóteushoz írt második leveléből
Szent Pál végrendelete: Timóteus folytassa az evangélium hirdetését!
Szeretett Fiam!
Kérve kérlek az Istenre és Krisztus Jézusra, aki ítélkezni fog élők és holtak felett, az ő eljövetelére és országára: hirdesd az igét, állj vele elő, akár alkalmas, akár alkalmatlan. Érvelj, ints, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel.
Lesz ugyanis idő, amikor az emberek nem viselik el az egészséges tanítást, hanem saját kívánságaik szerint seregszámra szereznek maguknak tanítókat, mert viszket a fülük; elfordulnak az igazságtól, és átadják magukat a meséknek. Te azonban légy megfontolt mindenben, viseld el a szenvedéseket, végezd az evangélista dolgát, töltsd be szolgálatodat!
Az én véremet nemsokára kiontják áldozatul. Eltávozásom ideje közel van. A jó harcot megharcoltam, a pályát végigfutottam, a hitet megtartottam.
Készen vár rám az igazság győzelmi koszorúja, amelyet az Úr, az igazságos Bíró megad nekem azon a napon. De nemcsak nekem, hanem mindenkinek, aki örömmel várja az ő eljövetelét.
Ez az Isten igéje. 2Tim 4,1-8

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Az adakozó lelkülete a fontos, nem az adomány nagysága.
Egy alkalommal, amikor Jézus tanított, ezt mondta a tömegnek: ,,Óvakodjatok az írástudóktól, akik szívesen járnak hosszú köntösben, és szeretik, ha nyilvános tereken köszöntik őket. Örömest elfoglalják a zsinagógában és a lakomákon a főhelyeket. Felélik az özvegyek házát, és közben színleg nagyokat imádkoznak. Ezért keményebb ítélet vár rájuk."
Ezután leült szemben a templompersellyel, és figyelte, hogy a nép hogyan dobja a pénzt a perselybe. Sok gazdag sokat dobott be. De egy szegény özvegyasszony is odajött, és csak két fillért dobott be.
Erre Jézus magához hívta tanítványait, és így szólt hozzájuk: ,,Bizony, mondom nektek, ez a szegény özvegy többet adott mindenkinél, aki csak dobott a perselybe. Mert ők a feleslegükből adakoztak, ez pedig mindent odaadott, amije csak volt, egész vagyonát."
Ezek az evangélium igéi. Mk 12,38-44
...... ..........




Imádság
Uram, Jézus Krisztus! A te szereteted jele és eszköze szeretnék lenni. Adj nekem alázatot, hogy a hibát először mindig magamban keressem, s kész legyek elindulni a jó úton. Elsősorban nem másokon, hanem magamon szeretnék változtatni, hogy egészen olyan legyek, mint te: irgalmas és megbocsátó minden emberhez. Adj nekem alázatot, amikor mások figyelmeztetnek engem és adj erőt, hogy megváltozzak! Szüntess meg minden békétlenséget és viszálykodást közösségünkben, hogy testvéri szeretetben éljünk egymással!

Elmélkedés
A mai evangéliumban Jézus nem egy példabeszédhez, nem egy szemléletes, de kitalált történethez kapcsolódóan közli tanítását, hanem egy megtörtént esetet látva mondja el véleményét arról, hogy milyen adományt tart értékesnek és milyen lelkület legyen az adományozó szívében. Azzal kezdi tanítását, hogy képmutatónak nevezi a farizeusokat, lerántja a leplet hamis, színlelt vallásosságukról. Vallási cselekedeteikkel a valóságban nem Isten kedvében akarnak járni, hanem az emberek tetszését, elismerését keresik.
A vallási előírásokat és törvényeket ugyan gondosan, aprólékosan megtartották, de még ennél is gondosabban ügyeltek arra, hogy az emberek ezt észrevegyék, lássák vallásosságuk megnyilvánulásait. De mindez csak színlelés a részükről, csak külsőség, ugyanakkor szívükben nincs meg az igazi tisztelet sem Isten, sem az embertársak felé.
Az ő rossz, helytelen magatartásukkal szemben áll az özvegyasszony esete. Férje halála után egyedül maradt, nem számíthat az emberek támogatására. A templomba érve utolsó fillérjeit is felajánlja, a perselybe dobja, s e cselekedetével Istenre bízza életét, sorsát. Jézus értékesebbnek tartja az özvegy adományát, felajánlását a gazdagok értékes ajándékainál, mert ő valódi áldozatot hozott, míg a többiek csak a feleslegükből adtak.
Kész vagyok-e mindenemet Istennek adni? Kész vagyok-e egész életemet Istenre bízni?
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  versek  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2020.05 2020. Június 2020.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 485 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6859
  • e Hét: 29919
  • e Hónap: 63073
  • e Év: 296820
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.