2007-07-07 01:07:39, szombat
|
|
|
25 dkg liszt
2 tojássárgája
2,5 dkg cukor
1 dl tej
2 dkg élesztő
3 dkg olvasztott vaj
kevés só
olaj a sütéshez
4 evőkanál baracklekvár
porcukor a szóráshoz
A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és a cukrot, majd a keveréket 15 percet pihentetjük.
A lisztet átszitáljuk, a közepébe mélyedést nyomunk, beleöntjük az élesztős tejet, a vajat, a tojássárgáját, és egy csipet sót.
A tésztát hólyagosra keverjük, majd letakarva, meleg helyen 30 percig pihentetjük, utána lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, aztán egy 3-4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval vagy egy pohárral fánkokat szaggatunk belőle.
A maradék tésztát ismét összegyúrjuk, nyújtjuk, szaggatjuk.
A kiszaggatott fánkokat 20 percig pihentetjük. Közepüket benyomkodjuk és bő, forró olajban kisütjük, az egyik oldalát fedő alatt 3-4 percig, a másik oldalát fedő nélkül 1-2 percig.
Végül a finomságot megtöltjük lekvárral, és megszórjuk porcukorral
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|