2007-11-10 12:58:32, szombat
|
|
|
KÁPOSZTÁS TÁL
Hozzávalók (4 személyre)
1 kg káposzta, 1 hagyma, 2 krumpli, só, bors, 20 dkg kolbász, 2 kanál liszt, 4 kanál olaj, 2 dl tej
Elkészítés: A káposztát csíkokra felvágva föltesszük főni a hagymával annyi vízben, hogy félig ellepje. A krumplit belekarikázzuk, sóval, borssal ízesítjük Belerakjuk a kolbászkarikákat, amikor már majdnem kész. A lisztből, olajból, pirospaprikából rántást készítünk, amit 2 dl tejjel öntünk fel. Ezzel rántjuk be a káposztát.
LENCSE ÁLOM
Hozzávalók (4 személyre)
1 kg lencse konzerv, 2 nagy fej hagyma, 2 kanál liszt, zsír, 2 dl tejföl, 1 dl tej, 8 tojás, só, bors
Elkészítés: A lencsekonzervet kizsírozott tepsibe tesszük a levével együtt. A hagymát megpároljuk. A lisztből és 1 kanál zsírból rántást készítünk és egyenlően a lencsére rakjuk. A tejfölt a tejjel elkeverjük és ráöntjük a lencsére. 20 perc sütés után ráütjük a tojásokat, sóval, borssal ízesítjük és kb. 10 percig sütjük. Savanyúság vagy saláta illik hozzá. |
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|