Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 70 
Boldog Anyák napját !
  2011-04-30 09:25:25, szombat
 
 

Link Koncz Gábor Az anya és a szülő

 
 
0 komment , kategória:  Család  
Isten szeretete örökké tart
  2011-04-30 09:22:23, szombat
 
  "Adjatok hálát az Úrnak, mert jó, mert örökké tart szeretete! Adjatok hálát az istenek Istenének, mert örökké tart szeretete! Adjatok hálát az urak Urának, mert örökké tart szeretete! Nagy csodákat művel egymaga, mert örökké tart szeretete."
/Zsoltárok 136:1-4/

A húsvéti étkezések végén dicsőítő éneket énekeltek. Ugyanazt énekelték mindig, és azóta is, immár több ezer éve. Ez a 136. zsoltár.

A tanítványok is énekelték ezt Jézussal. Az egyik evangélium megemlíti, hogy elénekeltek egy éneket, majd kimentek. Ez az a zsoltár, amit a húsvéti étkezések zárásaként szoktak énekelni.

Így hangzik:
"Adjatok hálát az Úrnak, mert jó, mert örökké tart szeretete! Adjatok hálát az istenek Istenének, mert örökké tart szeretete! Adjatok hálát az urak Urának, mert örökké tart szeretete! Nagy csodákat művel egymaga, mert örökké tart szeretete."

Ünnepeljük mi is azt, hogy Jézus megszabadít bennünket, és mondjuk el ezt az imát Neki:

Mennyei trónod hátrahagytad,
Szereteted örökké tart.
Tökéletesen bűntelen életet éltél,
Szereteted örökké tart.
A megaláztatás próbáját kiálltad,
Szereteted örökké tart.
Önszántadból haltál meg a kereszten,
Szereteted örökké tart.
Három napig voltál a sírban,
Szereteted örökké tart.
De a harmadik nap feltámadtál,
Szereteted örökké tart.

A mennyei ünneplés csodálatos lesz, és Jézus Téged is hív, hogy vegyél részt ezen! Hogyan lehetséges ez? Úgy, hogy elfogadod az ajándékot, amit ad Neked, a megbocsájtás és az élet ajándékát.

(Daily Hope, Tom Holladay * Napi Remény.hu
 
 
1 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Jézus örökre megszabadít
  2011-04-29 08:32:15, péntek
 
  Jézus örökre megszabadít minket

"és ezt mondta nekik: "Vágyva vágytam arra, hogy szenvedésem előtt megegyem veletek ezt a húsvéti vacsorát. Mert mondom nektek, hogy többé nem eszem ebből a húsvéti vacsorából, amíg csak be nem teljesedik ez az Isten országában." Azután vette a poharat, hálát adott, és ezt mondta: "Vegyétek, és osszátok el magatok között. Mert mondom nektek, hogy nem iszom mostantól fogva a szőlő terméséből, amíg el nem jön az Isten országa." Lukács 22:15-18

Az utolsó vacsorán, volt egy "negyedik pohár" is, amit nem hiszem, hogy Jézus megivott az este folyamán a tanítványokkal, hiszen határozottan ezt állította : "Nem fogok újra inni veletek ebből a pohárból mindaddig, míg nem tehetjük ezt együtt az Atyám országában" (angolról fordítva).

Ez a pohár csordultig volt ígérettel, mert Jézus azt mondta, hogy együtt fogunk vele inni az Isten országában - ez az örökkévalóság, a mennyország. Egy nap majd ott lesz a Bárány nagy menyegzői vacsorája is. Ez nagyszerű kép, ugye ? És ez valójában annak a leírása, hogy Jézus együtt ünnepel velünk az örökkévalóságban, ahol vele lehetünk örökkön örökké.

A halála előtti estén Jézus azt mondta: "Az ígéretek még érvényesek". Ez a megszabadításunk ígérete. Jézus megszabadít minket önmagunktól, megszabadít a könnyektől és félelmektől, a bűneinktől és a bűntudatunktól is egyaránt.

Ez a "negyedik pohár" emlékeztet minket arra, hogy Jézus örökre megszabadít minket. Ez nem egy ideiglenes szabadság, ez örökké tart. Jézus mondja: "egy nap velem együtt ünnepeltek majd örökké". Néhány ember úgy gondolja hogy ez az örökkévalóság a mennyben csak unalmas lehet, és majd a pokolban lesz az igazán nagy élvezet, és az ideális hangulat, de ez épp fordítottja annak, ami valójában igaz. Ez a sátán egyik legnagyobb hazugsága, mert a pokol az, ami unalmas.

A pokol az a hely, ahol örökké tartó magányosság van. A mennyországban viszont közvetlen kapcsolatod lesz Istennel örökre. Úgy fogunk ott ünnepelni Vele, ahogy most el sem tudjuk képzelni.

Jézus már a halála előtti estén a tanítványokkal együtt örömmel várta, hogy együtt ünnepelhessen majd velünk. Jézus ugyanazt mondja ma is : " örökre szabaddá teszlek".

Daily Hope, Tom Holladay


 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
A megváltás jelentése
  2011-04-28 09:46:58, csütörtök
 
  Jézus kitárt karokkal vált meg

"És vette a kenyeret, hálát adott, megtörte és e szavakkal adta nekik: "Ez az én testem, amely tiérettetek adatik: ezt cselekedjétek az én emlékezetemre." Hasonlóképpen vette a poharat is, miután megvacsoráztak, és ezt mondta: 'E pohár az új szövetség az én vérem által, amely tiérettetek ontatik ki.'" (Lukács 22:19-20.)

A zsidó húsvéti vacsorában a harmadik kehely a megváltás kehely.

A megváltás jelentése: megvásárolni valakinek a szabadságát.

Jézus a kereszten az életével fizetett a te szabadságodért. Az utolsó vacsora végén, ami egy húsvéti vacsora volt, Jézus így szólt: "Ennek a harmadik kehelynek új jelentést adok. Ez az ígéret egy új szövetségre köztetek és Isten között; egy új ígéret arra a szabadságra, amit az én vérem által kaptok."

Azt mondta: "Fel fogom venni a keresztet, és a vérem fog folyni értetek." Azt is mondta: "Azt akarom, hogy mostantól fogva, amikor a kezetekbe veszitek a megváltás kelyhét, az én értetek kiontott vérem képmásaként nézzetek rá. Azt akarom, hogy együtt, közösségben vegyétek a kezetekbe ezt a kelyhet, igyatok belőle, és emlékezzetek rám."

Jézus a beteljesítője mindannak, ami a húsvéti vacsorában megjelenik. Ő az élet kenyere. Ő Isten ígérete az életünkre nézve. A vér, amit Egyiptomban a nép az ajtófélfára kent - Jézus által ez is beteljesült, hiszen az életét áldozta értünk, kiontotta a vérét, hogy megszabadítson minket a bűneinktől és a bűntudatunktól. A Biblia így mondja: "Mert a bűn zsoldja a halál, az Isten kegyelmi ajándéka pedig az örök élet Krisztus Jézusban, a mi Urunkban." (Róma 6:23.)

Jézus megszabadít minket saját magunktól; megszabadít a félelmeinktől, a bűneinktől és a bűntudatunktól. Ezért ünnepeljük a Húsvétot!

Daily Hope by Tom Holladay
Link





Link Farkas Balázs Fotonaplója
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Az Első és az Utolsó Mentőhajó
  2011-04-27 11:31:35, szerda
 
  HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!

Link Kegyelem.net
 
 
0 komment , kategória:  B I B L I A :)  
Jézus megszabadít félelmeidtől
  2011-04-27 09:51:54, szerda
 
  "...én, az ÚR. De az a vér jel lesz házaitokon, amelyekben ti laktok. Ha meglátom a vért, akkor kihagylak benneteket, és tirajtatok nem lesz pusztító csapás, amikor megverem Egyiptom földjét." (2 Mózes 12:12-13.)
Van egy második kehely is a zsidó húsvéti vacsorában: ez a csapások kelyhe. Ez egyben egy emlékeztető Istentől, hogy meg fog szabadítani minket a félelmeink fogságából.

Emlékszel annak a történetére, hogy szabadult meg Izráel népe a fogságból? Mózes valahol a sivatag mélyen terelgette a juhokat, amikor Isten megjelent neki, és azt mondta: "Te fogod megmenteni a népemet."

De amikor a Fáraó elé járult, az azt mondta: "Szó sem lehet róla! Az izraelitáknak fontos szerepük van a gazdaságban, szükségesek ahhoz, hogy fenntartsam a hatalmam. Nem fogom felszabadítani őket." Ekkor Isten így szólt: "Ítéletet hirdetek a Fáraó fölött, és szabadon fogja engedni a népemet."

Isten tíz csapást bocsát Egyiptomra, úgy mint a Nílus vizének vérré változása, a békák raja, a dögvész, a hólyagos fekélyek járványa, a nappali sötétség, és végül az elsőszülöttek halála. Csupa olyan dolog, amitől mindannyian félünk.

De Isten azt mondta Izráel népének: "Nem akarom, hogy az elsőszülöttek halálának csapása a ti házaitokat is sújtsa. Ha hisztek bennem, ha belém fektetitek a bizalmatokat, akkor a halál angyala el fogja kerülni a házaitokat, amikor végigmegy Egyiptomon. Öljetek le egy bárányt, és kenjétek a vérét a házatok ajtajára, az angyal pedig el fogja kerülni azt."

A zsidó húsvéti vacsora azt az igazságot ünnepli, hogy Isten megmentette Izráel elsőszülötteit. A keresztény húsvét pedig azt ünnepli, hogy Isten odaadta az Ő elsőszülött Fiát, hogy megváltson minket. Ahogy az angyal elkerülte azokat a házakat, Isten azt mondja, hogy te is átmehetsz a halálból az életbe.

A Biblia így beszél erről: "Bizony, bizony, mondom néktek: aki hallja az én igémet, és hisz abban, aki elküldött engem, annak örök élete van; sőt ítéletre sem megy, hanem átment a halálból az életbe." (János 5:24)

Jézus ezt mondja: "Fizikailag ugyan meghalhatsz, de soha nem leszel elválasztva tőlem; velem fogsz élni az örökkévalóságban." Sok ember éli az életét Istentől való félelemben. Úgy érzik, Isten odafönn csak arra vár, hogy egyszer csak megkaparinthassa őket. Ha te is így érzel, íme egy igevers számodra, amit érdemes megjegyezned: "A szeretetben nincs félelem, sőt a teljes szeretet kiűzi a félelmet; mert a félelem gyötrelemmel jár, aki pedig fél, nem lett tökéletessé a szeretetben." (1 János 4:18)

Daily Hope by Tom Holladay
Link



 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Michael W.Smith*Följebb minden
  2011-04-26 21:06:16, kedd
 
  Jézus pedig monda nékik:
Én vagyok az életnek ama kenyere; aki hozzám jő, semmiképpen meg nem éhezik,
és aki hisz bennem, meg nem szomjúhozik soha.Jn.6. Link


ISTEN SZERET

De eljő az óra, és az most vagyon, amikor az igazi imádók lélekben,
és igazságban imádják az Atyát: mert az Atya is ilyeneket keres, az ő imádóiul.

Az Isten lélek: és akik őt imádják, szükség, hogy lélekben és igazságban imádják.

Jn.24:23:24.
Link
 
 
0 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
]Boldog titok: a Golgotán
  2011-04-26 20:39:04, kedd
 
  Boldog titok: a Golgotán
kezdhetek el minden napot,
megköszönve a meghálálhatatlan,
csodálatos áldozatot 
s akkor csupa fény lesz a reggelem,
minden úton ez a fény jár velem.

Hisz bűnteher és gondteher
lehull és ottmarad
a szabadulást hirdető
Krisztus keresztje alatt!
Szabad szívvel, kézzel indulhatok
ha várnak rám az új feladatok.

Biztatóbb, szebb és boldogabb 
új reggel lehet-e:
elindulni mint Isten 
megváltott gyermeke,
kinek szíve szeretetről dalol,
a Golgotáról, a kereszt alól.

Túrmezei Erzsébet


 
 
0 komment , kategória:  Túrmezei Erzsébet  
Jézus megszabadít,hogy láss
  2011-04-26 09:28:52, kedd
 
  Jézus megszabadít, hogy láss

"Ezért mondd meg Izráel fiainak: Én vagyok az Úr, és megszabadítalak benneteket az egyiptomi kényszermunkától, megmentelek benneteket a szolgai munkától, és megváltalak benneteket, kinyújtott karral és súlyos ítéletekkel. Népemmé fogadlak titeket, és a ti Istenetek leszek, és megtudjátok, hogy én az Úr vagyok a ti Istenetek, aki megszabadítalak benneteket az egyiptomi kényszermunkától." (2 Mózes 6:6-7)


A Pászka ünnepe arról szól, hogy Isten hogyan teszi szabaddá az embereket. A Pászka vacsorában 4 ígéretet láthatunk arra nézve, hogy Isten megszabadítja az ő népét. A Húsvét Isten ígéreteinek ünnepe, hogy Ő Jézuson keresztül szabaddá tesz minket: "Ha tehát a Fiú megszabadít titeket, valóban szabadok lesztek." (János 8:36)

A Pászka vacsora az első kehellyel kezdődik, amit úgy nevezünk, hogy a megszentelődés kelyhe. Ekkor elmondasz egy áldást: "Áldott legyen az Isten, a világmindenség alkotója és a szőlőtő gyümölcsének teremtője." És ezután iszol a kehelyből.

Ez az imádság, a Kadays, és ez a kehely az embereket arra emlékezteti, hogy megtisztultak. Ez nem mást jelent, mint hogy el lettek különítve Isten szeretete számára, elkülönítve mindarra, amit Ő tenni akar az életükben.

Isten megszabadítja Izrael népét. Elkülöníti őket és megszabadítja őket a szolgaságból. Jézus meg akar téged szabadítani; Ő el is akar téged különíteni: Ki foglak hozni az egyiptomiak igája alól. Maga pedig a békesség Istene szenteljen meg titeket teljesen, és őrizze meg a ti lelketeket, elméteket és testeteket teljes épségben, feddhetetlenül..." (1Thessz. 5:23a)

A szent azt jelenti, hogy elkülönített. Isten szentté akar téged tenni, és egésszé is. Ha megnézed az életedet a múlt héten, a múlt hónapban, az elmúlt évben és azt gondolod, hogy nincs bennem semmi sem, ami összekapcsol Istennel, akkor Isten ezt mondja neked: "Nem, én szeretnélek téged elkülöníteni, hogy azzá az emberré válj, akivé én szeretném, hogy legyél. Szeretnélek felszabadítani azokra a célokra, amiket elkészítettem számodra."

Most felfogtam. Értem. Rátekintesz az életedre és csalódottnak érzed magad. Én is. "Miért nem tudom azt tenni, amit szeretnék, amikor szeretném?" "Miért kapom magam azon, hogy olyat teszek, amit nem akarok, amikor nem is akarom azt tenni?" Ezért akar Jézus szabaddá tenni téged - nem csak azért, hogy új életet kezdj, hanem azért is, hogy megszabadítson a hibáid és tévedéseid okozta bűntudattól.

Jézus azt mondja, hogyha hozzá jövünk, akkor ő szabaddá tesz minket. A megszentelődésnek ez a kelyhe egy képe a mi megszentelődésünknek, az út, ahogy Jézus elkülönít minket, és megszabadít, hogy azzá lehessünk, akivé lennünk kell.

(Daily Hope by Tom Holladay
Link





Link Cipruska Picasa Webalbumai
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Jézus új kezdetet ad
  2011-04-25 08:18:13, hétfő
 
  Áldott a mi Urunk Jézus Krisztus Istene és Atyja, aki nagy irgalmából újjá szült minket Jézus Krisztusnak a halottak közül való feltámadása által élő reménységre, arra az el nem múló, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyben van fenntartva számotokra. (1Péter 1,3-4)

Mivel Jézus feltámadt a halálból, ezért mi vadonatúj életet kaptunk, benne megvan mindenünk az élethez, beleértve a mennyei jövőt is. (1 Péter 1:3-4 MSG - fordítás)

Amint beléptünk Húsvét hetébe, szeretném, ha egészen bizonyosak lennétek, alaposan megértenétek, Jézus azzal foglalkozik, hogy új kezdést adjon az embereknek. Nem számít, eddig mit tettél, nem számít, hol voltál, nem számít mennyire tévesen gondolkoztál, mindez el van törölve, Jézus tiszta, új kezdetet ad neked.

Péter apostol beszél néhány dologról, ami akkor történik, mikor az életedet Jézusnak adod:
 Megnyílik életed Isten felé, és kezded megismerni őt.
 Vadonatúj életet kapsz, amely mindent megad neked az élethez.
 Örök életet kapsz a mennyben.

Ugyanígy, más szavakkal ezt mondhatod: Kaptál bocsánatot a múltadra, kaptál életcélt, és otthont nyertél a mennyben. Micsoda üzlet! Amint Jézusba veted a bizalmad, ő gondot visel a múltadra, jelenedre és jövődre. Nagyszerű, új kezdet!

Az ő munkája az, hogy ti a Krisztus Jézusban vagytok. Őt tette nekünk Isten bölcsességgé, igazsággá, megszentelődéssé és megváltássá. (1Korinthus 1,30)

Mindenünk, amink van - helyes gondolkodás és igaz élet, tiszta lap és új kezdet - Istentől jön, Jézus Krisztus által. (1 Korinthus 1:30 MSG - fordítás)

Daily Hope by Rick Warren * Napi remény.hu
Link
 
 
1 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 70 
2011.03 2011. április 2011.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 70 db bejegyzés
e év: 805 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 628
  • e Hét: 1046
  • e Hónap: 6207
  • e Év: 55772
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.