Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 37 
Amikor Jézus imádkozott (5)
  2018-06-30 14:17:07, szombat
 
  Link

,,Így imádkozott: Atyám... ne az én akaratom legyen meg, hanem a tied." (Lukács 22:41-42)

Jézus imádkozott, mielőtt élete legnagyobb krízisével kellett szembenéznie. A Bibliában azt olvassuk, hogy Jézus ,,Ezután eltávozott onnan, és szokása szerint az Olajfák hegyére ment. Követték a tanítványai is. Mikor pedig odaért, így szólt hozzájuk: Imádkozzatok, hogy kísértésbe ne essetek!

Azután eltávolodott tőlük mintegy kőhajításnyira, és térdre borulva így imádkozott: Atyám, ha akarod, vedd el tőlem ezt a poharat; mindazáltal ne az én akaratom legyen meg, hanem a tied. Ekkor angyal jelent meg neki a mennyből, hogy erősítse őt." (Lukács 22:39-43).

Jézus nem várt addig, amíg eljön élete nagy krízise, ő már előre imádkozott. Földi szolgálatának három és fél évében imára épült az élete. Mielőtt Lázárt feltámasztotta a halálból, azt olvassuk, hogy Jézus: ,,felemelte a tekintetét, és ezt mondta: Atyám, hálát adok neked, hogy meghallgattál. Én tudtam, hogy mindig meghallgatsz, csak a körülálló sokaság miatt mondtam, hogy elhiggyék, hogy te küldtél engem." (János 11:41-42).

Jézus olyan bensőséges kapcsolatban volt Atyjával, hogy a nagy nyomást jelentő és nagy fájdalmat okozó pillanatokban bizalommal fordulhatott Istenhez, tudva, hogy megkapja az ő megtartó kegyelmét. Te tudsz így bízni?

Amíg nem, addig sebezhető leszel emberekkel és helyzetekkel szemben, melyek nem állnak irányításod alatt. Gondold végig ezt a kérdést: Mit gondolsz, Jézus azért imádkozott olyan sokat, mert akart, vagy azért, mert úgy gondolta, hogy így kellene tennie? A válasz: azért, mert akart!

Ha az ő példáját akarod követni, és élvezni szeretnéd Isten gazdag áldásait, akkor túl kell lépned a ,,kellene" kategóriából az ,,akarok" kategóriába. Íme, egy igazság, amit az imádkozó emberek jól ismernek: minél kevesebbet imádkozol, annál kevesebbet akarsz imádkozni. Minél többet imádkozol, annál többet akarsz imádkozni.

Krisztus csodálatos sikere mögött a titok az imádság ereje. Kötelezd el magad a mindennapos imádságra, és kezdd el már ma!

Mai Ige * Bob Gass
Link


 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
Csak az Úrnak nagy kegyelme
  2018-06-30 14:04:07, szombat
 
 

1. Csak az Úrnak nagy kegyelme,
Hogy még nincsen végünk,
Mert reánk tör, hogy elnyelne
Gonosz ellenségünk.
Száz veszéllyel utunk telve
S nincsen erőnk nékünk,
Csak az Úrnak nagy kegyelme,
Hogy még nincsen végünk.

2. Meg-megújul minden reggel
Az Ő nagy irgalma,
Azért mihelyt napunk felkel,
Kezdjünk háladalba!
Szívünk és szánk szép énekkel
Krisztust magasztalja;
Meg-megújul minden reggel
Az Ő nagy irgalma!

3. Az Úr az én örökségem,
Azért Benne bízom,
Mi kell nékem földön-égen,
Ha ez egy jót bírom?
Éljek bármi nagy szükségben,
Még sincs miért sírnom:
Az Úr az én örökségem,
Azért Benne bízom.

4. Ó, mily jó az Úr azokhoz,
Akik Őrá várnak!
A sebükre balzsamot hoz,
Imáiknak szárnyat.
Föl, szívünk, a csillagokhoz,
Félre, földi árnyak!
Ó, mily jó az Úr azokhoz,
Akik Őrá várnak!
 
 
0 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
Három dolog, amit jó elkerülni harag esetén
  2018-06-29 10:20:39, péntek
 
 

,,Ha elfog az indulat, ne hagyd, hogy a haragod bűnbe sodorjon." (Ef 4:26, GNT fordítás)

Időnként mindnyájunkat elfog a düh, amelyet bár különböző módon kezelünk, teljesen egyikünk sem szabadulhat ettől az érzéstől. Azonban az, hogy mérgesek vagyunk, még nem jelenti azt, hogy vétkezünk is.

A Biblia azt mondja: ,,Ha elfog az indulat, ne hagyd, hogy a haragod bűnbe sodorjon." (Ef 4:26, GNT fordítás). Pál ebben a részben arra hívja fel a figyelmünket, hogy ne engedjük, hogy a harag bűnbe taszítson bennünket. Ez azt jelenti, hogy a harag nem feltétlenül bűn, vagyis az igazat megvallva, kezelhetjük helyesen és helytelenül.

Sajnos a legtöbbünk úgy nyilvánul meg, hogy ezzel leginkább eltávolodunk a célunktól ahelyett, hogy közelebb kerülnénk hozzá.

Íme, három dolog, amit jó elkerülni harag esetén:

Ne fojtsd el a haragodat!

Ne halmozd fel magadban! A nem megfelelő módon kinyilvánított és elfojtott harag olyan, mintha felráznál egy szénsavas üdítőt, ami egyszer csak kirobban. Végül majd kihat a testedre is. Az orvosok szerint számos fizikai betegség gyakran az elfojtott haragra vezethető vissza.

Ne nyomd el a haragod!

Ha ezt teszed, olyan, mintha egyszerűen csak tagadnád, hogy ott van. Ha gyakran letagadod, hogy haragszol, depressziós leszel. Tanácsadóként való működésem során sok embertől hallottam azt, hogy depressziósak, pedig valójában csak dühösek voltak. Ők csak nem gondolták, hogy egy keresztény egyáltalán dühös lehet, ezért magukba fojtották haragjukat. A harag tagadása bűn, amelyet hazugságnak hívunk.

Ne fejezd ki helytelen módon a haragodat!

A harag kifejezésének számtalan nem megfelelő módja létezik. Duzzogunk, gúnyos megjegyzést teszünk, manipulálunk vagy más ostoba módon viselkedünk (leittasodunk, kétes ügyletekbe keveredünk, stb.). Azonban ezek egyike sem visz közelebb a várt eredményekhez.

Tehát mit kellene tennünk a haragunkkal?

Valld be!

Nem csak azt ismered el, hogy dühös vagy, hanem annak okát is megvallod. Elmondod Istennek - és annak is, akire haragszol -, hogy frusztráltan vagy fenyegetve érzed magad. Minél őszintébb vagy a kapcsolataidban, annál könnyebben jutsz el a haragot kiváltó okok gyökeréhez.

A haragoddal kapcsolatban azonban van jó hír is: lehet, hogy egy olyan helyen nőttél fel, ahol a haragot folyton nem megfelelő módon kezelték. A helytelenül kezelt düh tanulható, de le lehet szokni róla. Meg tudsz változni, nem kell ugyanolyannak maradnod!



Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

Hogyan kezelte a haragot a családod gyerekkorodban?
A fent említett nem megfelelő módok közül te hogyan fejezed ki a haragod? Hogyan vélekedik erről a családod?
Milyen harag van most benned? Szerinted Isten mit akar, hogyan kezeld?


NAPI REMÉNY *(Daily Hope by Rick Warren, 2018.06.22.)
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Gondolkodj, mielőtt a harag beszél belőled
  2018-06-28 09:36:45, csütörtök
 
 

"Az ostoba emberek nyíltan kifejezik haragjukat, de az értelmesek türelmesek és visszatartják azt." (Példabeszédek 29:11, GNT fordítás)

A düh számos embernek okoz problémát manapság. Ma egyszerűen nem tudjuk kezelni a haragot. A Biblia egyik legegyszerűbb és legmélyebb leírása a haragról a Példabeszédek 29:11-ben olvasható: "Az ostoba emberek nyíltan kifejezik haragjukat, de az értelmesek türelmesek és visszatartják azt." (GNT fordítás).

Gondolkodj, mielőtt beszélsz. A várakozás nagyon jó ellenszere a haragnak. De nem kell a végtelenségig várni. Ha van egy probléma, amivel foglalkoznod kell, akkor tedd meg. Ha a haragot túl hosszú ideig magadban tartod, az keserűséghez vezet, és ez rosszabb még a haragnál is. A harag nem mindig bűn. A keserűség azonban az.

Ha megfontolás nélkül reagálsz, akkor hajlamos vagy haraggal válaszolni. Ha vársz azzal, hogy kimondj valamit az éppen aktuális konfliktushelyzetben, akkor sokkal józanabbul és higgadtabban fogod tudni kezelni azt később. Minél tovább tudsz uralkodni magadon, annál jobb lesz a reakciód. Adj időt magadnak a gondolkodásra.

Amikor felmerül egy konfliktus, adj magadnak egy kis időt, hogy gondolkozz, és tedd fel magadnak ezt az öt kérdést:

Igaz, amit mondani akarok?
Hasznos, vagy csak meg fogja bántani a másik embert?
Építő vagy romboló hatású?
Szükséges, hogy mondjam? Ha nem szükséges, akkor miért akarom mondani?
Kedves az, amit mondani akarok?
GONDOLKOZZ, mielőtt beszélsz vagy valamire reagálsz. Ha így teszel, mindig le fog csillapodni a haragod.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

Gondolj vissza egy nemrégiben történt vitára. Segített volna, ha több időt adsz magadnak és nem azonnal reagálsz?
A fent felsorolt öt dolog közül melyik az, amelyik nagy valószínűséggel segít neked, ha mérges vagy?
Amikor dühös vagy, mi okozza a legnagyobb kihívást neked azzal kapcsolatban, hogy több időt adj magadnak, mielőtt válaszolsz?


Napi remény *(Daily Hope by Rick Warren, 2018.06.21.)
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Ki irányítja a jövődet?
  2018-06-27 11:37:26, szerda
 
 


,,Mi pedig tudjuk, hogy Isten mindent a javukra fordít azoknak, akik Istent szeretik és akiket elhívott az ő céljaira." (Róma, 8:28, NLT fordítás)

Az egyik legnagyobb félelem, amellyel mindannyian szembesülünk, a jövőtől való félelem. Félelemmel gondolunk arra, hogy mi lesz majd a jövőben a családunkkal, a barátainkkal, a munkánkkal, a közösséggel, ahová tartozunk, vagy bármi egyéb dologgal kapcsolatban.

Ez természetes reakció, mivel nem mi irányítjuk a dolgok alakulását. De ez a felismerés arra kellene, hogy ösztönözzön, hogy még jobban bízzunk Istenben.

Lehet, hogy nem mi irányítjuk a jövőnket, Isten viszont teljes mértékben. Ő teremtette az egész világmindenséget. Ha ahhoz lenne kedve, egy csettintéssel véget vetne neki. Ő viszont a történelemre vonatkozó tervének végrehajtásán dolgozik. Egyre inkább a csúcspont felé mozgatja a történelmet. Egy nap Jézus Krisztus vissza fog jönni a Földre. Ezt semmi nem tudja megakadályozni. És ahogy a világtörténelem eseményeit erre a napra fókuszálva alakítja, ugyanúgy a te életedben is egy célt igyekszik megvalósítani - ha hagyod, hogy ezt tegye.

A Biblia szerint: ,,Mi pedig tudjuk, hogy Isten mindent a javukra fordít azoknak, akik Istent szeretik és akiket elhívott az ő céljaira." (Róma, 8:28, NLT fordítás).

Isten Igéje nem azt mondja, hogy minden jó. Azt sem mondja, hogy minden történést Isten idéz elő. Nem ő okozza a háborúkat vagy a rákot. De a nemi erőszakot, az abortuszt, a bántalmazást vagy a molesztálást sem ő okozza. Ő nem okoz semmi rossz vagy gonosz dolgot. Azt mi tesszük. Isten megadja nekünk a választás szabadságát. És gyakran a gonoszság az ára ennek a szabadságnak.

A Biblia viszont azt mondja, hogy Isten mindent úgy intéz, hogy a végeredmény jó legyen. Ha bízom benne, akkor az életem ostoba, gonosz és rossz döntéseit valami jóra használja fel. A Róma 8:28-ban található ígéret nem mindenkinek szól. Azoknak szól csak, akik ,,szeretik Istent". Azoknak szól, akik bíznak Istenben és így szólnak: ,,Itt van, Uram. Vedd el az életem összes törött darabját és rakd őket össze."

Ezért nem aggódom, amikor naponta elolvasom az újságok főcímeit. Nyilvánvaló, hogy sok probléma van ma a világban, de mégis Isten az, aki mindent kézben tart. Isten továbbra is egy csúcspont felé irányítja a történelmet. És Isten még mindig afelé irányítja a népének az életét, ami a legjobb nekik.

Egy nap Isten mindent megvalósít az ő terve szerint.

Mivel Isten kezében van az irányítás, mindenben bízhatunk benne - az életünkben levő jót, rosszat és szégyellnivalót is beleértve.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

Hogyan segít téged jobban bízni Istenben az a tudat, hogy Ő irányítja a dolgokat?
Miként láttad Istent felhasználni egy rossz döntést arra, hogy valami jót hozzon ki belőle?
Melyik az a jövővel kapcsolatos félelmed, amit át tudsz ma adni Istennek?

Napi remény *(Daily Hope by Rick Warren, 2018.06.20.)
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Ki Istenének átad mindent
  2018-06-26 16:11:52, kedd
 
 
Ki Istenének átad mindent, Bizalmát csak belé veti.
Azt csudaképen őrzi itt lent, Ínség, baj közt is élteti.
Ki mindent szent kezébe tett, Az nem fövényre épített.
A súlyos gondok mit használnak, A sóhaj, sok jajszó mit ér,

Ha sebeink még jobban fájnak, S mindennap kínunk visszatér?
Így terhünk egyre súlyosabb, Ha lelkünk búnak helyet ad.
Csak légy egy kissé áldott csendben: Magadban békességre lelsz,
Az Úr - rendelte kegyelemben Örök, bölcs célnak megfelelsz.

Ki elválasztá életünk, Jól tudja, hogy mi kell nekünk.
Zengj hát az Úrnak s járd az útat, Mit épen néked ő adott;
A mennyből gazdag áldást juttat S majd Jézus ád szép, új napot.
Ki benne bízik és remél, Az mindörökké véle él.

Ki Istenének átad mindent
Link
 
 
1 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
Ne szólj olyat,ami megsebez
  2018-06-25 10:39:26, hétfő
 
 

A lelki békesség öröme

,,Aki akarja szeretni az életet és jó napokat látni, tartóztassa meg magát a gonosztól, és ajkát, hogy ne szóljon álnokságot. Forduljon el a gonosztól, és cselekedjék jót, keresse a békességet és kövesse azt." (Péter apostol I. levele 3,10-11)

Ha mindig őrizkednénk attól, hogy álnokul szóljunk, mennyi szenvedést, lealacsonyodást és nyomorúságot elkerülhetnénk! Ha nem szólnánk semmi olyat, ami megsebez és megszomorít - kivéve a bűn szükséges megdorgálását, hogy ne hozzunk gyalázatot Istenre -, elkerülhető volna a sok félreértés, keserűség és gyötrelem.

Ha bátorító szavakat mondanánk, az Istenben való hit és reménység szavait, milyen sok világosságot áraszthatnánk mások útjára!

A megváltás terve, ahogyan a Szentírás elénk tárja, olyan utat nyit meg, amelyen az ember elérheti a boldogságot, meghosszabbíthatja életét ezen a földön. Örvendhet a menny kegyelmének, és elnyerheti az örök életet.

Sokan panaszkodnak a Gondviselésre a kényelmetlenségek és kellemetlenségek miatt, amiket elszenvednek, pedig ezek a saját helytelen eljárásaik következményei. Úgy érzik, hogy Isten méltatlanul bánik velük, holott egyedül saját maguk felelősek azért a rosszért, amit el kell szenvedniük. A mi jó és irgalmas mennyei Atyánk olyan törvényeket alkotott, amelyek megtartása elősegíti fizikai, szellemi és erkölcsi egészségünket.

Isten szeretné, ha saját akaratunkat alárendelnénk az Ő akaratának, azonban nem kívánja, hogy bármit feladjunk, ami a javunkat szolgálná. Senki nem lehet boldog, aki életét önző kedvteléseire áldozza. Az Isten iránti engedelmesség a leghelyesebb út, amelyen haladhatunk, mert békességhez, megelégedéshez és boldogsághoz vezet.

Ha valódi kapcsolatban lennénk Istennel azáltal, hogy hallgatnánk Igéje tanácsaira, megszámlálhatatlan veszedelmet elkerülhetnénk, s olyan megelégedést és békességet éreznénk, amely életünket örömteljessé tenné, nem teherré. (Review and Herald, 1883. október 16.)

AZ ÉN ÉLETEM MA
Link

 
 
0 komment , kategória:  Ellen Gould White Könyvtár  
Az imádság 6 fajtája
  2018-06-24 20:38:29, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Kapcsolatok  
Nem bízni Istenben: egyenes út a stresszhez
  2018-06-23 10:41:28, szombat
 
  ,,Némelyek harci kocsikban bíznak, mások a lovakban, mi azonban Istenünknek, az ÚRnak nevében bízunk." (Zsoltárok 20:8, NIV fordítás)

Mindenki bízik valamiben. A kérdés az, hogy miben - vagy kiben - bízol?

A társadalmunk afelé tart, hogy durván elutasítja a bizalmat, vagy legalábbis azt mondjuk, hogy ezt tesszük. Szkeptikusak vagyunk mindennel és mindenkivel szemben. Nem bízunk a kormányban. Az alkalmazottak nem bíznak a munkáltatóikban. A vásárlók nem bíznak az eladókban. Amikor leásol a mai bizalomválság mélyére, akkor azt találod, hogy a társadalmunk többsége igazságválságban van.

A bizalom és az igazság együtt járnak. Abban az emberben bízol, aki az igazat mondja neked, és nem bízol azokban, akikről nem gondolod, hogy meg fogják mondani az igazságot. Ha pedig nem hiszed, hogy létezik abszolút igazság, akkor képtelen vagy bárkiben is megbízni, hogy az igazat mondja.

A bizalom hiánya mérhetetlen stressz forrása az életben. Úgy születtünk, hogy bízzunk. Isten azzal a képességgel és vággyal alkotott minket, hogy magunknál valami nagyobban bízzunk, mert azt akarta, hogy kapcsolatban legyünk vele.

Ha nem bízol Istenben, akkor kitalálsz valami mást, amiben bízol. Ez lehet egy diploma a falon, pénz a bankban, lehet a párod, a karriered, vagy egy hobbi. Az a vágy, hogy valami magadnál nagyobban bízz, nem új a Nap alatt. A Biblia írói pontosan felismerték ezt a saját kultúrájukban is. A Szentírás azt mondja a Zsoltárok 20:8-ban, hogy ,,Némelyek harci kocsikban bíznak, mások a lovakban, mi azonban Istenünknek, az ÚRnak nevében bízunk."

A Bibliának van egy szava arra, ha valamiben jobban bízunk, mint Istenben. Úgy nevezi ezt, hogy ,,bálvány". Isten Igéje azt mondja, hogy saját érdekünkben tartsuk távol magunkat a bálványoktól: ,,Saját javatokra ... ne vétkezzetek azzal, hogy bármilyen formában bálványokat készítsetek magatoknak." (5Mózes 4:15b-16a, GNT fordítás).

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

Mi kísért azzal, hogy jobban bízz benne, mint Istenben?
Az Istenben való bizalom hiánya hogyan vezet stresszhez a te életedben?
Nézd az életed stresszes területeit. Mit mutatnak ezek az Istenben való bizalmadról? Hogyan változtathatod meg ezeket?

Napi remény * (Daily Hope by Rick Warren, 2018.06.16.)
Link



 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Szereted az életet,sokáig akarsz boldogan élni?
  2018-06-21 12:31:30, csütörtök
 
  Jöjjetek, gyermekeim, hallgassatok rám,
megtanítlak benneteket tisztelni az Örökkévalót!

Szereted az életet,sokáig akarsz boldogan élni?
Akkor őrizd meg nyelved a gonosztól,és szádat a hazugságtól!

Messzire kerüld el, ami gonosz,és tedd meg, ami jó!
Törekedj a békességre, ne nyugodj, míg el nem éred!

Az Örökkévaló megvédi az igazakat,s meghallja kiáltásukat.
De ellene fordul a gonoszoknak,még emléküket is kiirtja a földről.

Aki az Örökkévalóhoz imádkozik,azt ő meghallgatja,és kimenti minden bajából.
Közel van a megtört szívűekhez,és megmenti a reményvesztett lelkűeket.

Valóban, sok baj éri az igazakat,de az Örökkévaló valamennyiből kimenti őket!
Megőrzi még a csontjaikat is,egy se törik el közülük.

De a gonoszokat saját gonoszságuk öli meg,az igazak ellenségei mind megbűnhődnek.
Az Örökkévaló megváltja szolgái életét,aki hozzá menekül, azt nem ítéli el.

Zsoltárok 34 Link




 
 
0 komment , kategória:  Család  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 37 
2018.05 2018. Június 2018.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 37 db bejegyzés
e év: 589 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 285
  • e Hét: 703
  • e Hónap: 5864
  • e Év: 55429
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.