Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 60 
Nyári lúd fiókák
  2016-04-30 14:50:41, szombat
 
 
Nyári lúd fiókák Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2016-04-30 14:49:08
feltöltő: dandej
nézettség: 1568
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs:
kategória: állatok
leírás:

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


 
 
0 komment , kategória:  Természet  
A győztes jutalma
  2016-04-30 13:50:44, szombat
 
  Link

"Aki győz, annak adok az elrejtett mannából, adok neki fehér kövecskét is, és a kövecskére írva új nevet, amelyet senki sem tud, csak az, aki kapja" (Jel 2,17).

Én lelkem, buzdulj fel a szent harcban való kitartásra, mert a győztes jutalma igen nagy. Ma is táplál minket a táborunk körül lehulló mennyei eledel, a pusztai táplálék, amely mindennap készen van a Kánaán felé tartó zarándokok számára.

De Krisztusban egy még magasabb rendű szellemi élet van fenntartva a számunkra, és olyan táplálék, amely eddig rejtve volt szemünk elől. A frigyládában lévő arany edényben volt egy adag manna, amely sohasem romlott meg, bár századokon át őrizték. Soha senki nem látta. El volt rejtve a frigyládában, a szentek szentjében.

Ugyanígy van elrejtve a hívők magasabb rendű élete Krisztussal Istenben, de nemsokára részünk lesz benne. Ha az Úr Jézus kegyelme által győztesek leszünk, királyi eledelben részesülünk majd a Nagy Király vendégségén.

Krisztus ez a táplálék, a mi "elrejtett mannánk", mint ahogyan Őt jelképezte a pusztában hullott manna is. Jézus Krisztus a mindenünk, úgy a magasabb rendű, mint a mindennapi törekvéseinkben egyaránt. Segít minket a harcban, győzelmet ad, és azután Ő maga lesz a jutalmunk.

Urunk, segíts győzelemre!

C. H. Spurgeon "Isten ígéreteinek tárháza" c. könyvéből
Link

Link

 
 
0 komment , kategória:  Áhitatok minden napra  
Isten hord karjain ne csüggedj el
  2016-04-29 20:02:54, péntek
 
  ISTEN HORD KARJAIN

1. Isten hord karjain ne csüggedj el,
Védelme biztató, jöjj ismerd fel!
Hatalmas karjain magához von,
Nem árthat semmi sem, Ő oltalom.

Refrén:
Kézen fog Isten és vigyáz reád,
Szeret mint gyermekét, hisz Ő Atyád,
Hitben e szent tudat, sziklaszilárd,
Hűsége megmarad próbákon át.

2. Isten hord karjain magányodban,
Meghallgat könnyező fohászodban.
Ha a sok gond alatt megfáradt vagy,
Felvidít hű Urad, bízd rá magad!

Refrén:
Kézen fog Isten...

3. Isten hord karjain ínségedben,
Elmúló életed sok terhében,
Megáll az Ő szava, vissza nem tér,
Fogadd be benned is örökké él.
Refr.

Isten hord karjain
Link Link

Link

 
 
0 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
Elvonulni, hogy feltöltődhessünk
  2016-04-29 09:50:42, péntek
 
  ,,... visszavonult ismét a hegyre egymagában." (János 6:15)

A siker kulcsa abban van, ha tudjuk, milyen feladattal bízott meg Isten, és ehhez milyen ajándékokat adott. Amint felfedezed ezt a két dolgot, minden mást engedj el, vagy ruházz át másokra!

Ez nem könnyű, mert mások igényt tartanak idődre, energiádra, akkor is, ha ez nincs összhangban elhívatásoddal. Derítsd ki, milyen tevékenységek merítenek ki, és - hacsak nem elengedhetetlenek - kerüld őket!

Aztán keresd meg azokat a dolgokat is, amelyek energiával töltenek fel, és ezeket tedd életed nélkülözhetetlen részeivé! Azt mondod, annyi minden tart igényt az idődre? Senki sem volt elfoglaltabb Jézusnál. János elmondja, mennyi munkája volt: ,,van sok egyéb is, amit Jézus tett, és ha azt mind megírnák egytől egyig, úgy vélem: maga a világ sem tudná befogadni a megírt könyveket" (János 21:25).

Kérdés, hogyan tudott Jézus helyes vágányon maradni, mi őrizte meg a kiégéstől? A válasz: Ő ismerte a lelki pihenés és megújulás titkát. A Biblia azt mondja: ,,Amikor pedig Jézus észrevette, hogy érte akarnak jönni, és el akarják ragadni, hogy királlyá tegyék, visszavonult ismét a hegyre egymagában" (János 6:15).

Az ,,ismét" szó elárulja nekünk, hogy Jézusnak rendszeres, napi szokása volt, hogy elvonult a tömegtől imádkozni, végiggondolni terveit és a fontossági sorrendet, így töltődött fel újra erővel.

Értsd meg ezt: ahhoz, hogy hatékony tudj lenni másokkal, meg kell tanulnod önmagad társaságában is jól érezni magad. Louis Auchincloss író mondta: ,,Az egyetlen dolog, ami az embert mozgásban tartja, az energia; és mi más az energia, mint az élet szeretete?" Ha tudsz időt szánni arra, ami energiával tölt fel, akkor lesz tartalékod, amiből meríthetsz, ha másoknak kell adnod.

Bob Gass * Mai Ige


Link

 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
Kövesd az álmodat
  2016-04-28 10:18:56, csütörtök
 
  Mózes pedig monda az Istennek: Kicsoda vagyok én, hogy elmenjek a fáraóhoz és kihozzam az Izrael fiait Egyiptomból? És felele: Én veled leszek! - 2 Mózes 3: 11-12

Kaptál valaha a Szent Szellemtől olyan álmot, hogy valami valóban nagy dolgot teszel Jézusért? Például olyan gazdag vagy, hogy finanszírozni tudsz egy országos méretű ébredést? Vagy, hogy emberek ezreit vezeted az Úrhoz?

Alkalmasint volt már ilyen álmod egyszer, de talán feladtad. Lehet, hogy úgy vélted: ,,Ó, én ezt nem tudom megtenni. Olyan sokáig tartott legyőzöttségben a sátán, hogy minimális az önbecsülésem."
Ha ez így van, szolgálhatok egy jó hírrel. Ha hiszel Istenben, az alacsony önbecsülés sem tarthat vissza a sikertől. Lapozz a 2Mózesre, és meglátod, hogy ezt valaki be is bizonyította. A neve Mózes.

Mózesnek nem volt túl jó képe önmagáról. Pályafutása elején elkövetett egy óriási hibát. Ez a hiba a pusztaságba száműzte, ahol negyven évig másnak a nyáját őrizte.
Valaha arról álmodott, hogy megszabadítja Isten népét, de feladta ezt az álmot. Belenyugodott, hogy kudarcot vallott... hogy vesztes!

Isten azonban nem így gondolta. Amikor meglátogatta Mózest a pusztaságban, nem kérdezte tőle, mit tud felmutatni. Nem firtatta a sötét múltját. Annyit mondott neki, hogy menjen el a fáraóhoz, és mondja meg neki: engedje el Isten népét.

Mózes azonban még mindig az önmagáról alkotott szerény képpel küszködött: ,,Ki vagyok én, hogy a fáraó elé menjek?"

Tudod, mit válaszolt Isten? Egyszerűen ennyit: ,,Én veled leszek!"
Nem számított, ki Mózes. Egyedül az számított, hogy az élő Isten volt vele. Ugyanígy van veled is most. Nem szükséges a karrier ahhoz, hogy válaszolj Isten hívására. Nincs szükség szellemi hőstettek sorára. Egyes egyedül az Úr jelenlétére van szükséged.

Gondolj erre legközelebb, amikor az ördög azt mondja, hogy vesztes vagy, és hogy soha nem leszel képes megtenni, amit Isten a szívedbe helyezett. Tedd a helyére. Mondd meg neki, hogy nem számít, ki vagy, mert az élő Isten van veled.

Aztán légy bátor, és kövesd az álmodat!

Gloria Copelnad * Igei olvasmány: 2 Mózes 3: 1-14
Link



 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Nászta Katalin: A bölcsességről
  2016-04-27 10:27:03, szerda
 
  Link "A bölcsesség hol található, kérdi Jób és felel is rá: az Úrnak félelme, az a bölcsesség, és az értelem a gonosztól való eltávozás. A felülről való bölcsesség tiszta, békeszerető, méltányos, engedelmes, irgalmassággal és jó gyümölcsökkel teljes. Nem kételkedő és nem képmutató. Írta ezt Jakab apostol a Szent Lélek által. És lett nyilvánvalóvá számunkra is, hogy ez Isten Igéje.

A tudással csak a köztünk levő különbségek árkait ássuk, míg a bölcsességgel helyükre kerülnek a dolgok. Ez ad értelmet minden ismeretünknek. És ez a bölcsesség Isten ajándéka számunkra Jézus Krisztusban, aki már nincs a keresztfán, aki elhozta a világosságot a világnak, aki tudomásunkra juttatta, hogy az igazi élet Benne van meg, és ez Ő maga. Még a bolond sem tévesztheti el, annyira egyszerű. Lejött a mennyekből, a láthatatlanból, meghalt értünk, helyettünk, és feltámadásával magához vonzotta az egész világot. ÉN VAGYOK, jelentette ki. És benne mi is VAGYUNK, amennyiben Benne hisszük magunkat."

A bölcsességről
írta: stephy-alias: Nászta Katalin
Link
 
 
1 komment , kategória:  Nászta Katalin  
Mondd, hogy még van tovább
  2016-04-27 10:20:30, szerda
 
 
Mondd, hogy még van tovább Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2016-04-27 09:43:25
feltöltő: dandej
nézettség: 1159
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: biblia, hit, gyülekezete, jézus,
kategória: család
leírás: Vidám Vasárnap - 2016. 04. 10. (Reuben Morgan, Ben Fielding, Harrison Wood Cornerstone: 11. Love Knows No End magyar szöveg: Pajor Tamás) Eltévedve árnyék...

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


Eltévedve árnyék völgyén
Nem értettem, mi miért történt
Csak ment lábam, ha nem jártam
Te vittél

Már azt hittem, út sincs többé
De ott lettem csak emberré
Mindent bántam, és megláttam
A szűk ösvényt

Drága Jézus, mondd, hogy még van tovább
Most újra tégy csodát
A világ végső óráján

Sötétségben, mint tűz és fény
A hőségben, mint hűvös szél
A pusztákra, az utcákba
Te így jöttél

Drága Jézus, mondd, hogy még van tovább
Most újra tégy csodát
A világ végső óráján

Az égbolt kékjét, a tenger mélyét
Az éjszakát világítsd át
Te szólj, hogy értsék a szív reményét
A tél után, hogy jön még nyár
Az égbolt kékjét, a tenger mélyét
Az éjszakát világítsd át

Drága Jézus, mondd, hogy még van tovább
Most újra tégy csodát
A világ végső óráján

(Reuben Morgan, Ben Fielding,
Harrison Wood - Cornerstone: 11. Love Knows No End;
magyar szöveg: Pajor Tamás)
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Hitre hangolva  
A hit az, ami át tud vinni a viharokon
  2016-04-27 08:51:40, szerda
 
  Link

Viharban vagy? (1)

,,És íme, nagy vihar támadt..." (Máté 8:24)

Máté feljegyzi, hogy amikor Jézus ,,beszállt a hajóba, követték őt a tanítványai. És íme, nagy vihar támadt a tengeren, úgyhogy a hajót elborították a hullámok. Ő pedig aludt." (Máté 8:23-24).

A görög nyelv a vihar kifejezésére egy számunkra is ismerős szót használ: szeiszmosz.

A szeizmológus a földrengéseket tanulmányozza, a szeizmográf pedig a rengések erősségét méri. Az a vihar tehát, amibe a tanítványok kerültek, eléggé megrázó lehetett számukra, minden porcikájuk beleremegett. Fontos tanulság van ebben.

Az, hogy egy hajóban evezel Jézussal, még nem jelenti, hogy sosem fogsz viharba keveredni. Jézus azt mondta: ,,A világon nyomorúságotok lesz..." (János 16:33 NKJV).

Bár Isten ígéri, hogy megvéd és gondoskodik rólunk, azért még meg kell küzdenünk bizonyos dolgokkal, például betegségekkel, nélkülözéssel és félelemmel. A különbség ez: a hitetlen Jézus nélkül kénytelen szembenézni a viharokkal, míg hívőként nekünk bátorságot ad, hogy Jézus velünk van a fedélzeten. Azt jelenti ez, hogy soha semmitől nem fogsz megijedni, nem esel pánikba? Bárcsak így lenne! De nem így van.

A háborgó hullámokra és alvó Megváltójukra nézve a tanítványok azt kérdezték: ,,Mester, nem törődsz azzal, hogy elveszünk?" (Márk 4:38). Ezért annyira halálos a félelem. Aláássa Isten jóságába vetett bizalmunkat. Kétségek egész raját engedi szabadjára. Tompítja emlékezőtehetségedet.

Eddigre a tanítványok már tanúi voltak annak, hogy Jézus ,,gyógyított mindenféle betegséget és erőtlenséget a nép körében" (Máté 4:23). A félelem egyfajta lelki amnéziát teremt. Gyengíti memóriádat, így elfeledkezel a már átélt csodákról. Elfeledteti veled, hogy mi mindent tett Jézus, és hogy Isten milyen jó.

Ezért éheztetned kell kétségeidet, hitedet pedig táplálnod kell Isten Igéjével, mert a hit az, ami át tud vinni a viharokon.

Bob Gass * Mai Ige
Link Link



 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
Az engedelmesség nem jelentéktelen dolog
  2016-04-26 22:59:02, kedd
 
  Aki pedig hallgatja, de nem tartja meg, hasonló ahhoz az emberhez, aki csak a földön építette házát fundamentum nélkül: amelybe beleütközvén a folyóvíz, azonnal összeomlott; és nagy lett annak a háznak romlása.- Lukács 6: 49

Vannak olyan időszakok az életedben, amikor úgy tűnik, minden istentiszteleten, és minden ima, vagy igeolvasás alatt kijelentést kapsz Istentől? Nekem vannak. Szellemi értelemben minden nagyszerűen megy. Magasabban szárnyalok, mint a Himalája. És akkor hirtelen mintha elvágták volna. Szellemileg kezdek kiszáradni.

Bár ugyanúgy imádkozom, és ugyanannyit olvasom az Igét, mégsem jutok előre. Szellemi értelemben kiszáradtam.

Sokáig nem értettem, miért van ez. Nem volt bűn az életemben - erről gondoskodtam.

Imádkoztam, elmélkedtem az Igén, megvallottam és megcselekedtem, mégsem láttam eredményét. Nem jutottam sehova. Álltam a tükör előtt, újra és újra megvallottam a hitemet, de csupán annyi történt, hogy kiment a hangom!

Ha veled is történt már ilyen, tanácsolhatok valamit? Gondolj vissza az elmúlt időszakra, és keresd meg, mi volt az utolsó dolog, amit Isten kért tőled, és nem tetted meg - aztán tedd meg!

Valószínűleg nem nagy dologról van szó, látszólag apróságról. De hidd el nekem, a kis engedetlenségek éppúgy leállítják a Szellem áradását, mint a nagyok.

A legtöbben nem ismerjük fel ezt. Térdre borulunk, és azt mondjuk: Ó, Uram, elmegyek Kínába szolgálni Téged. Elmegyek Afrikába. Vagy Oroszországba. De amikor Isten azt mondja, menjünk át a szomszédba, azt nem vesszük komolyan.

Ezt nem tudom megtenni. A szomszéd nem kedvel engem. Különben is olyan akarok lenni, mint Schambach testvér, és olyan nagy sátorban akarok prédikálni, mint ő.

Ha ilyesmit mondtál, térj meg, menj vissza oda, ahol letértél az útról, és tedd meg, amire Isten indított. Mostantól kezdve ne felejtsd el a következőt: nem számít, milyen jelentéktelennek tűnik az, amit Isten kér tőled, az engedelmesség a fontos!

Az egyszerű, engedelmes cselekedetek fogják a szellemi házadat megtartani... különben összeomlik. A sok kis dolog összessége mutatja meg azt az irányt, amerre az életünknek haladnia kell.

Kenneth Copeland * Igei olvasmány: Lukács 16: 1-10
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Adrian Petrisor - Photography
  2016-04-26 20:47:13, kedd
 
  " ha kérhetnék az Istentől magam számára valami szépet és nagyot, azt kérném, hogy adjon nekem is egy egyszerű kicsi házat, négy szobával, vadszőlős tornáccal, öreg körtefával. Mohos legyen a teteje, s olyan kicsi legyen, hogy ne férjen el benne izgalom, perpatvar, békétlenség.

Csak én s az, akit szeretek..." Wass Albert


Link Link

 
 
1 komment , kategória:  Adrian Petrisor - Photography  
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 60 
2016.03 2016. április 2016.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 60 db bejegyzés
e év: 656 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 151
  • e Hét: 569
  • e Hónap: 5730
  • e Év: 55295
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.