Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 32 
Ima a Családom védelméért
  2022-09-30 16:51:24, péntek
 
 





 
 
3 komment , kategória:  Család  
Ha hiheted azt, minden lehetséges a hívőnek
  2022-09-29 16:34:32, csütörtök
 
  Jézus pedig mondta néki: Ha hiheted azt, minden lehetséges a hívőnek. A gyermek atyja pedig azonnal kiáltva, könnyhullatással mondta: Hiszek Uram, légy segítségül az én hitetlenségemnek! (Mk. 9:23-24)

Ha tehetsz valamit, légy segítségül nekünk, könyörülvén rajtunk! Milyen sok bűn terhelt lélekben visszhangzott ez az ima azóta is. Valamennyinek szól a szánakozó Üdvözítő válasza: Ha hiheted azt, minden lehetséges a hívőnek. A hit kapcsol össze bennünket a mennyel és áraszt erőt, hogy megküzdjünk a sötétség hatalmaival.

Krisztusban olyan segítőről gondoskodott számunkra az Atya, aki által legyőzhetjük minden bűnös hajlamunkat, ellenállhatunk minden kísértésnek, bármily erős legyen is az. Sokan úgy érzik, hogy nincs hitük, és ezért távol maradnak Krisztustól. Bárcsak azt tennénk, hogy tehetetlenségük tudatában belekapaszkodnak az irgalmas Üdvözítőbe!

Ne önmagukra, hanem Krisztusra tekintsenek! Ő, aki a betegeket meggyógyította, a démonokat kiűzte, ma is ugyanaz a hatalmas megmentő, aki itt, ezen a földön járt. A hit Isten Igéje által van.

Ezért, ragadd meg Jézus ígéretét: Azt, aki énhozzám jön, én semmiképpen ki nem vetem (Jn. 6:37). Vesd hát magad a lábához ezzel a kiáltással: Hiszek, Uram! légy segítségül az én hitetlenségemnek! El nem veszhetsz, míg így teszel, soha, soha! (Jézus élete, Szolgálatra készen c. fejezetből)

Reggeli dicséret
Link Link Link
 
 
0 komment , kategória:  KERAK  
Világosság / Szállni fogunk
  2022-09-29 16:22:05, csütörtök
 
 


Világosság, világosság Letört a béklyó, lehullt a lánc
Megnyílt az ég most, kitört a tánc Szíved éled és valóban látsz
Sötétben éltem e féltekén Vagánynak néztek, de féltem én

Úgy lettem boldog, hogy kigyúlt a fény

Hozzád is szólok, mert Jézus él

Fogalmam sem volt, hogy ki voltam én

Arról nem szólva, hogy mi volt a tét

De most a hangom kiált feléd:

Végre hidd el, hogy Jézus él

Ha bajban nem győz a józan ész

Ne kérdezd: miért én? Az égre nézz

Van egy barátod és segít, ha kérsz

Végre látod, hogy Jézus él

Szíved éled és valóban látsz

Eljön majd egy csodálatos nap és

Szállni fogunk

Légy kész mindig, nehogy lemaradj

Rád vár csak az Úr

(Coda)

Szállni fogunk, egy nap majd szállni fogunk

Egy nagy jelre majd ezen a világon átutazunk

Meglátjátok, ez lesz majd a hír, hogy

Szállni fogunk

Bárhogy lesz is, mindenképpen bírd ki

Rád vár az Úr

Szállni fogunk

Várnak az ég kékjén túl
Link
 
 
0 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
Az Úr az én oltalmam
  2022-09-28 20:43:04, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  B I B L I A :)  
Csepel-Sziget Madárvilága
  2022-09-27 16:36:50, kedd
 
  Link

 
 
0 komment , kategória:  Természet  
Istennel vagyunk mi győztesek
  2022-09-26 14:04:49, hétfő
 
  Link

 
 
1 komment , kategória:  B I B L I A :)  
Aki vallást tesz Krisztusról,szívében Ő kell,hogy éljen
  2022-09-25 13:07:25, vasárnap
 
  "Valaki azért vallást tesz énrólam az emberek előtt, én is vallást teszek őróla az én mennyei Atyám előtt. Aki pedig megtagad engem az emberek előtt, én is megtagadom őt az én mennyei Atyám előtt." (Mt. 10:32-33)

"Aki vallást akar tenni Krisztusról, annak a szívében ő kell, hogy lakozzék... Tanítványai hirdethetik tanításait fényes ékesszólással, elismételhetik a kijelentéseit, de vallást csak akkor tesznek róla, ha az ő szelídsége és szeretete él bennük.

A Krisztus lelkületével ellenkező lelkület megtagadja őt...

Megtagadhatjuk Krisztust gonosz, balga beszéddel, hazug, szívtelen szavakkal. Megtagadhatjuk őt azzal is, ha kerüljük az élet terheinek hordozását, ha bűnös élvezeteket keresünk.

Megtagadhatjuk őt azzal, ha alkalmazkodunk a világhoz, ha udvariatlanul viselkedünk, ha a saját véleményünket túlbecsüljük, ha ön igazultak vagyunk, ha kételyeket ápolunk, ha vélt bajoktól félünk, ha a sötétségben járunk. Mindebből nyilvánvaló, hogy Krisztus nem él bennünk.

Az Üdvözítő mi Urunk Jézus Krisztus óva intette tanítványait az olyan hiú reménytől, hogy az evangélium valaha is legyőzné a világ gyűlöletét, hogy idővel megszűnnék a világ ellenkezése...

De nem az evangélium hatása vagy munkája szítja fel ezt a viszályt, hanem az ellene irányuló gyűlölet az ok.

Minden üldöztetés közül a család viszálya, a jó barátok elidegenedése viselhető el a legnehezebben.

Az Üdvözítő, mi Urunk Jézus Krisztus azonban kijelenti:

"Aki inkább szereti atyját és anyját, hogy nem engemet, nem méltó énhozzám. Aki fel nem veszi az ő keresztjét és úgy nem követ engem, az nem méltó énhozzám."
(Jézus élete, Az első evangélisták c. fejezetből)
 
 
0 komment , kategória:  KERAK  
A szeretet soha el nem múlik
  2022-09-24 09:56:30, szombat
 
  Link



Ha emberek vagy angyalok nyelvén szólok is, szeretet pedig nincs bennem, olyanná lettem, mint a zengő érc vagy a pengő cimbalom. És ha prófétálni is tudok, ha minden titkot ismerek is, és minden bölcsességnek birtokában vagyok, és ha teljes hitem van is, úgyhogy hegyeket mozdíthatok el, szeretet pedig nincs bennem: semmi vagyok.

És ha szétosztom az egész vagyonomat, és testem tűzhalálra szánom, szeretet pedig nincs bennem: semmi hasznom abból. A szeretet türelmes, jóságos; a szeretet nem irigykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel. Nem viselkedik bántóan, nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra, nem rója fel a rosszat. Nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal.

Mindent elfedez, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr. A szeretet soha el nem múlik. De legyen bár prófétálás: el fog töröltetni; legyen nyelveken szólás: meg fog szűnni; legyen ismeret: el fog töröltetni. Mert töredékes az ismeretünk, és töredékes a prófétálásunk.

Amikor pedig eljön a tökéletes, eltöröltetik a töredékes. Amikor gyermek voltam, úgy szóltam, mint gyermek, úgy gondolkodtam, mint gyermek, úgy értettem, mint gyermek; amikor pedig férfivá lettem, elhagytam a gyermeki dolgokat.

Mert most tükör által homályosan látunk, akkor pedig színről színre; most töredékes az ismeretem, akkor pedig úgy fogok ismerni, ahogyan engem is megismert Isten. Most azért megmarad a hit, a remény, a szeretet, e három; ezek közül pedig a legnagyobb a szeretet.

PÁL ELSŐ LEVELE A KORINTHUSIAKHOZ 13. fejezet

A szeretet
Link
 
 
0 komment , kategória:  B I B L I A :)  
Őszi hónapjaink kezdete
  2022-09-23 19:21:42, péntek
 
  Link

 
 
0 komment , kategória:  Gondolatok  
Példázat Isten bölcs cselekvéséről
  2022-09-22 11:10:21, csütörtök
 
  "Hát mindig szánt-e a szántó, hogy vessen, és mindig barázdálja és boronálja-e a földjét? Nemde, mikor elegyengette a színét, akkor hint fekete köményt és szór illatos köményt és vet sorban búzát és árpát a kijelölt földbe, a tönkölyt a szélére? Így szoktatta őt rendre és tanította Istene."
(Ézsaiás 28,24-26) Link


"Gyakran a hanyag és gondatlan munkavégzés az egyik fő oka a fizikai munka lenézésének. Sokan csak szükségből végzik a kétkezi munkát, nem pedig szabad választásukból. A munkás nem adja szívét a munkájához, ezáltal nem őrzi meg önbecsülését, és mások tiszteletét sem nyeri el.

A fizikai munkára való nevelés helyesbítse ezt a tévedést! Fejlesszük ki a pontosság és alaposság szokását! A tanulók szokjanak hozzá a lendületességhez és rendszerességhez!

Tanulják meg a helyes időbeosztást, minden mozdulatuk kiszámítását! Ne érjük be azzal, hogy a legjobb módszereket oktatjuk, hanem buzdítsuk őket arra is, hogy állandó fejlődést mutassanak fel munkájukban.

Az így végzett feladat a munka mestereivé teszi a fiatalokat, nem pedig rabszolgáivá. Megkönnyíti a nehéz munkás sorsát, és megnemesíti a legegyszerűbb foglalkozást is. Aki csak robotnak tekinti munkáját, és igénytelenül fog hozzá, aki nem tesz semmilyen erőfeszítést az elvégzés érdekében, az tényleg csak tehernek fogja érezni a munkát.

Azok viszont, akik a legegyszerűbb munkában is tudományt látnak, és azzá fejlesztik, azok nemesnek, szépnek fogják találni feladatukat, és élvezetet fognak találni a hűséges, eredményes munkavégzésben." (Nevelés, A kétkezi munka c. fejezetből)
 
 
0 komment , kategória:  KERAK  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 32 
2022.08 2022. Szeptember 2022.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 32 db bejegyzés
e év: 419 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 502
  • e Hét: 920
  • e Hónap: 6081
  • e Év: 55646
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.