Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 55 
Nézz rám Istenem ! Töltsd meg szívem fényeddel!
  2016-01-31 22:17:16, vasárnap
 
  Mert van ki mindent lát,
A távolból figyel
Megvéd,ha bárki bánt,
S,ha félsz ő átölel

Hozzá szól a dal,
Ha senki más nem hall.

Fogd most két kezem,
Nézz rám Istenem,
Töltsd meg szívem fényeddel!

Minden nap új remény
- Míg benned élek én
Mint tűnő,tiszta fényt
- Úgy követnélek én
S,ha álmunk véget ér
- Egy csillag elkísér
S az éjből új nap kél...

Hozzá szól a dal,
Mit senki más nem hall.

Fogd most két kezem
Nézz rám Istenem,
Töltsd meg szívem fényeddel!

S,ha egy nap végül elsötétül minden,
Te vagy ki vársz és elrepítesz innen.
Egy út,egy élet megtalálni téged,
Melletted nem félek,már semmi sem fáj....

Mert,van ki mindent lát,
-És mindentől megvált
A távolból figyel
- És óv,ha menni kell
Megvéd,ha bárki bánt,
- Ő vigyáz majd rád
S,ha félsz Ő átölel

Hozzá szól a dal,
Ha senki más nem hall.

Fogd most két kezem
Nézz rám Istenem,
Töltsd meg szívem fényeddel!

The prayer Celine Dion& A Bocelli
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Andrea Bocelli   
Mi az igazi megbocsátás
  2016-01-31 21:33:08, vasárnap
 
 

"Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek." (Lukács 23,34)
60 2014.01.31.jpeg

A megbocsátást a mi kultúránkban talán sokszor nem jól használjuk, nem alkalmazzuk megfelelően és félreértjük. Azt hisszük, tudjuk, miről szól a megbocsátás, de igazából nem így van. Mielőtt tovább olvasol, szánj egy percet arra, hogy eldöntsd, a következő állítások közül szerinted melyik igaz és melyik hamis:

Addig nem kell megbocsátani valakinek, amíg ő ezt nem kéri tőlünk.
A megbocsátás magában foglalja azt is, hogy a velünk vagy másokkal szemben elkövetett sérelmet és fájdalmat nem tekintjük olyan nagynak vagy súlyosnak, mint amilyen valójában.
A megbocsátás azt jelenti, hogy a bizalom és a kapcsolat újra helyreáll a két ember között.
Addig nem bocsátottál meg igazán, amíg nem felejtetted el a téged ért sérelmet.
Amikor látod, hogy valakit megbántottak, kötelességed megbocsátani annak, aki őt megbántotta.
Amikor olvasod a Bibliát és látod, hogy Isten mit mond a megbocsátásról, rájössz, hogy a fenti 5 állítás mindegyike hamis. Te hogyan oldottad meg?

A következő pár napot arra szánjuk, hogy megnézzük, mi is az igazi megbocsátás, ugyanis a legtöbb ember nem értelmezi azt helyesen.

Először is, az igazi megbocsátás feltétel nélküli. Nincsenek kikötések hozzá, nem tudod kiérdemelni vagy megérdemelni, és nem alkudhatod ki. A megbocsátás nem azon alapszik, hogy valaki megígéri, hogy soha többé nem tesz meg valamit. A megbocsátás tőled indul ki valaki más felé, függetlenül attól, hogy ő kér téged erre vagy sem.

Amikor Jézus átszegezett kezekkel a kereszten függött és azt mondta, "Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek." (Lukács 23,34), senki sem kérte a megbocsátást. Senki nem mondta, hogy "Kérlek, bocsáss meg nekem, Jézus, azért, amit Veled tesznek." Ő maga ajánlotta fel a megbocsátást, Ő maga kezdeményezte.

Másodszor, a megbocsátás nem kisebbíti a sérelem súlyosságát vagy nagyságát. Amikor valaki bocsánatot kér és te azt mondod, "nem nagy dolog, nem bántottál meg", akkor azzal valójában a megbocsátást bagatellizálod el. Ha lényegtelen és nem nagy dologról van szó, akkor nincs szükség bocsánatkérésre vagy megbocsátásra.

A bocsánatkérés és megbocsátás a "nagy dolgoknál" fontos. Ha valamilyen dologgal kapcsolatban tényleg meg kell bocsátani, akkor nem szabad elbagatellizálni azt, hogy valaki bocsánatot kér tőled. Nem szabad azt mondanod, hogy "nem nagy dolog", mert igenis az! Ha tényleg nem nagy dologról van szó, akkor csak mondd ezt: "nem kell bocsánatot kérned". Ha azonban komoly dologról van szó, akkor azt el kell ismerned.

Nagyon sok "nagy dolog" van az életben. Nem vetted észre? De különbség van aközött, hogy megsértettek és aközött, hogy valami rosszat követtek el ellened. Ha megsértettek, megbántottak vagy megsebeztek, akkor abban az esetben inkább türelemre és a helyzet elfogadására van szükség, nem megbocsátásra, mert aki azt ellened elkövette, nem szándékosan tette. Ha azonban valami rosszat követtek el ellened, akkor megbocsátásra van szükség.

Beszéljünk róla:

Mik azok a sérelmek, amik miatt várod, hogy bocsánatot kérjenek tőled, pedig csak egyszerűen el kellene fogadnod a helyzetet?
Miért olyan nehéz annak megbocsátani, aki nem kéri, hogy bocsáss meg? Hogy tudsz ezen túllépni?
Hogy változik meg a megbocsátáshoz való hozzáállásod akkor, amikor arra gondolsz, hogy Jézus Krisztus hogyan bocsátott meg neked?

(Daily Hope by Rick Warren, 2014.01.24) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Ha bár merre mész,kísérje hűs fuvallat utad !
  2016-01-31 18:09:16, vasárnap
 
 
Andrea Bocelli - Where' er you walk - Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2015-12-12 18:38:43
feltöltő: dandej
nézettség: 676
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: Andrea, Bocelli, (Musical, Artist), Notte,
kategória: család
leírás: Andrea Bocelli - Where' er you walk - Notte Illuminata - Magyar felirattal George Friedrich Händel 1743-ban írt, Semele című háromfelvonásos, angol nyelvű operájából (vagy oratóriumából). Az élvezhetőbb HD képminőséghez kattints a k...

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


> Atyánk, aki a Mennyben vagy,legyen megszentelve a neved!

Jöjjön el királyi uralmad,és akaratod teljesüljön itt a Földön is,
ahogy a Mennyben teljesül!

A mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma!

Bocsásd meg a bűneinket,ahogyan mi is megbocsátottunk azoknak,akik ellenünk vétkeztek!

Ne engedd, hogy kísértésekkel próbára tegyenek bennünket,és szabadíts meg minket a gonosztól! <

Mert ha megbocsátjátok az embereknek bűneiket, akkor Mennyei Atyátok is megbocsát nektek. De ha nem bocsátotok meg másoknak, akkor Mennyei Atyátok sem bocsát meg nektek." Máté 6
Link

Link

 
 
0 komment , kategória:  Andrea Bocelli   
Istené legyen az utolsó szó
  2016-01-30 09:53:56, szombat
 
 

Én vagyok az Alfa és az Omega, kezdet és vég, ezt mondja az Úr, aki van és aki volt és aki eljövendő, a Mindenható. - Jelenések 1:8

Jézus a kezdet és a vég. Ő a Mindenható. Amikor Jézus ezt mondta nekünk a Jelenések könyvében, akkor nem csak általános információval szolgált önmagáról. Erőteljes igazságot közölt velünk, amit már most alkalmazni tudunk!

Megmutatom, hogyan. Jézus azt mondta, hogy Ő a kezdet. Tehát nem számít, milyen helyzettel vagy kihívással nézel most szembe, Ővele kell kezdened. A János 1:1 szerint Jézus az Ige. Ez azt jelenti, hogy ha Jézussal kezdesz, akkor az Igével kezdesz. Ne tegyél semmit, amíg nem tudod, hogy mit mond a helyzetedről a Biblia.

Azután állj meg az Igén. Ahogy a Kolossé 1:23 mondja: ,,Ha ugyan megmaradtok a hitben megalapozottan és szilárdan, és el nem távoztok az Evangélium reménységétől, amelyet hallottatok."

Maradj meg a hitben. Az ördög egy módon tud legyőzni: ha eléri, hogy eldobd az Igét.

Minden tettével és minden nehézséggel azt célozza, hogy kételyt ébresszen benned Isten Igéje iránt. Tehát ne engedd el az Igét, akármi is történik. Szögezd le azt a dolgot Istennel imádságban, és tarts ki amellett, amit az Ige mond arról a helyzetről. Meg van írva!

Majd az Igével fejezd be. Jézus azt mondta, hogy Ő az első és az utolsó. Ez azt jelenti, hogy nem az orvosodé az utolsó szó. Még csak nem is a pásztorodé. Jézusé az utolsó szó!

Ne felejtsd el: az vagy, amit az Ige mond rólad. Meg tudod tenni, amire az Ige szerint képes vagy.

És meg lehet neked az, amit az Ige mond. Kezdd ezt elhinni. Kezdd el kimondani hitben.
És most kiáltsd a győzelmet. Igen, most! Nem kell várnod a látható eredményekre ahhoz, hogy ünnepelj.

Jézus a szavát adta minden nehézséggel kapcsolatban, ezért tudnod kell, hogy közeledik az áttörés számodra. Ha egyszer eldöntötted, hogy kitartasz mellette, akkor biztos lehetsz benne, hogy az Övé az utolsó szó!

Kenneth Copeland

Igei olvasmány: Példabeszédek 1:1-9
Link Link
 
 
1 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Giovanni Marradi - Only You
  2016-01-29 16:59:11, péntek
 
 
Giovanni Marradi - Only You Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2015-12-07 17:11:28
feltöltő: dandej
nézettség: 158
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: Giovanni, Marradi, Only, You,
kategória: utazás
leírás: ... , . ,c . ... ... : ...

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Csak tedd meg
  2016-01-28 22:34:33, csütörtök
 
  Felelvén pedig a zsinagógafő, haragudva, hogy szombat napon gyógyított Jézus, monda a sokaságnak: Hat nap van, amelyen munkálkodni kell; azokon jöjjetek azért és gyógyíttassátok magatokat, és ne szombat napon.- Lukács 13:14

A vallás veszélyes. A vallás inkább vita tárgyává teszi a gyógyulást, mint, hogy lásson valakit meggyógyulni. A vallásosak inkább vitatkoznak a szabadulásról, mint, hogy lássanak valakit megszabadulni.

A Lukács 13-ban láthatod ennek a példáját. Jézus meggyógyított egy asszonyt, aki már 18 éve nem tudott felegyenesedni. Gondold el, egy drága idős asszony - akit Jézus Ábrahám leányának hívott - megszabadul, miután az ördög majdnem két évtizede fogva tartotta! Azt hinné az ember, hogy a zsinagógafők örültek annak, amit Jézus tett. De nem! Mérgesek voltak, mert rossz napon tette.

Tudod, mi a legrosszabb? Az, hogy ezek a vallási vezetők, akik kritizálták Jézust, amiért szombaton gyógyított, meggyógyíthatták volna az asszonyt a hét többi napján, ha törődtek volna vele.

Ezért haragudott meg Jézus annyira. Ugyanaz az ábrahámi szövetségük volt Istennel, mint Jézusnak. De a vallásosságuk kötésben tartotta az asszonyt ahelyett, hogy szabaddá tette volna.

A vallás mindig ezt teszi.

Emlékeztesd magad erre legközelebb, amikor valaki vallásos vitába akar bonyolódni veled a gyógyulásról vagy a szabadulásról. Ha valakinek szabadulásra van szüksége egy démontól, csak tedd meg! Ne ragadj le olyan teológiai kérdéseknél, hogy hol van éppen az a démon.
"A testében van? Vagy az agyában? A szellemében? Vagy a zsebében?" Amíg ilyen kérdéseken morfondírozol, a démon megőrjíti azt az embert.

A kérdés nem az, hogy hol van a démon, hanem az, hogy ,,miért nem szabadítottuk meg ezt az embert? Ő a testvérünk Krisztusban, és szabadnak kell lennie!"

Ha egyszer felteszed ezt a kérdést, nem fogsz azzal törődni, hogy belül vagy kívül van a démon, felette lebeg, vagy éppen mellette üldögél. Csak az érdekel majd, hogy megszabadítsd azt az embert!

Ez a különbség a vallás és Isten szeretete között. A vallás vitatkozik. A szeretet cselekszik. Válaszd a szeretetet ma.

Kenneth Copeland * Igei olvasmány: Lukács 13:11-17
Link Link



 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Ne légy „köves föld”
  2016-01-28 08:46:49, csütörtök
 
  És hasonlóképpen a köves helyre vetettek azok, akik amint hallják az Igét, mindjárt örömmel fogadják, de nincs őbennük gyökere, hanem ideig valók; azután, ha nyomorúság vagy háborúság támad az Ige miatt, azonnal megbotránkoznak.Márk 4:16-17

Úgy tűnik, nagyon sok ,,köves föld" van a keresztények között manapság. Ők azok, akik kezdetben lelkesek Isten Igéjével kapcsolatban. Például, amikor a bővölködésről hallanak egy tanítást, azt mondják: ,,Halleluja! Jézus nevében én bővelkedni fogok!" Aztán valami módon a dolgok mégsem úgy történnek, ahogyan elképzelték.

A bankszámlájukon lévő pénz nem duplázódott meg másnapra. Csalódások érik őket. Kapnak egy-két kritikát. És még mielőtt észrevennék, a hitük megfogyatkozik.

Ha nem akarod, hogy ez történjen veled, akkor határozd el magad, hogy nem engeded, hogy a nehézségek legyőzzenek. Határozd el, hogy ragaszkodni fogsz az Igéhez akkor is, amikor üldöztetések és nehézségek érnek - mert garantálom neked, fognak érni.

Amikor úgy döntesz, hogy hitben jársz, akkor a megpróbáltatásoktól nem szabadulsz meg.

Megtanulod legyőzni azokat.

Amikor a szívedbe fogadod Isten Igéjét, akkor több dolgod lesz az ördöggel, mint szeretnéd, mert ő minden tőle telhetőt meg fog tenni, hogy az Ige gyümölcstelen legyen benned. Állandóan megpróbál majd összezavarni. Lesznek problémáid, de az a különbség, hogy most már megvan a válaszod ezekre - Isten Igéje.

De hála Istennek, Krisztus Jézus által megvan az erőd arra, hogy legyőzd a sátánt. Ha problémákat és csalódásokat hoz az utadba, akkor nem kell megadnod magad. Csak harcold tovább a hit szép harcát, amíg győzedelmeskedsz.

Ha kiütöttek a nyeregből, állj fel, és mondd ezt: ,,Figyelj, ördög, nem hagyom, hogy kilopd az Igét a szívemből. Az Ige a szívemben van, és én ezen gondolkozom, kimondom a számmal, és cselekszem az Ige alapján, amíg megteljesednek rajtam Isten áldásai. Ha nem hiszed, csak bújj el, és figyelj!"

Ha ilyen a hozzáállásod, akkor nem számít, mit tesz az ördög, soha nem fog téged ,,köves földdé" tenni!

Kenneth Copeland * Igei olvasmány: 2 Korinthus 4:6-18
Link


Link

 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Isten azt akarja, hogy jól menjen a dolgod !
  2016-01-27 15:17:29, szerda
 
  Mert egészségessé teszlek téged, és begyógyítom a te sebeidet, azt mondja az Úr.- Jeremiás 30:17

Isten azt akarja, hogy minden rendben legyen veled! Azt akarja, hogy egészséges és erős légy az életed minden területén.

Azt akarja, hogy szellemileg erős légy. Erős a hitben. Erős az Igében. Erős a megváltásban. Erős az Ő szeretetében.

Isten azt akarja, hogy az elmédben erős, egészséges és érzelmileg kiegyensúlyozott légy.Azt akarja, hogy az akaratod egészséges és az Övével összhangban álló legyen.
Azt akarja, hogy fizikailag is minden rendben legyen, szabad légy a fájdalom, a betegség, a félelem kötelékeitől. Szabad az aggodalmaktól és fájdalmaktól.

A mennyei Atyád azt akarja, hogy jó dolgod legyen!

Mi több, ezen a napon és ebben az órában, szüksége is van erre. Fontos számára, hogy győzelemben és egészségben élj, hogy megtanítsd ezeket másoknak is. Olyan időben élünk, amikor ez a fajta tudás elengedhetetlen.

Nincs idő arra, hogy Krisztus Teste szellemi fegyverzet nélkül, az ördög támadásaival szemben védtelenül bicegjen. Valójában ezt mondta nekem az Úr:

Minél messzebb mész, annál veszélyesebbé válnak a dolgok a földön. Az embereknek fel kell növekedniük a megváltás valóságában, és a hitben, ha azt a nagyszerű, győztes életet akarják élni, amit elterveztem számukra.

Jézus meghalt azért, hogy nekünk jól menjen a sorunk. Feltámadt, és folyamatosan közbenjár értünk, hogy minden rendben legyen velünk. És azt akarja, hogy ezekben az utolsó napokban egészséges és erős tanúk legyünk egy félelemmel teljes világ számára - az Ő szeretetének, kegyelmének és erejének tanúbizonyságai.

Fogadd el Jézus gyógyító erejét az életed minden területén. Kezdd el hitben alkalmazni, most rögtön! Kötelezd el magadat, hogy jól leszel, és erősödsz az életed minden területén!

Igei olvasmány: Zsoltárok 107
Link
 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Imádom azt a nagy szerelmet, Jézusban mely felém hajolt!
  2016-01-27 14:56:19, szerda
 
 

Imádom azt a nagy szerelmet,
Jézusba' mely felém hajolt,
Magam rábízva, mint a gyermek,
Ki engem így felkarolt.
Belé merülök, mit se kérdve
Az Úr szerelme tengerébe.
2.

Ó, mily nagyon szeretsz Te engem!
Szívemre vágyik a Tied,
S szerelmedtől vonatva lelkem,
Egész valóm Feléd siet.
Úgy vonz magához tiszta lényed,
Te engem vársz s én várlak Téged.
3.

Tiéd örökre szívem, éltem,
Megváltóm vagy, legfőbb javam,
Te önmagad od'adtad értem,
S véredben lelkem üdve van.
A mély bukásból megmentőm Te,
Tiéd szívem, Tiéd örökre!
4.

Ó, drága Jézus, vésd be mélyen
Szívem mélyére szent neved,
Hogy benne hű szerelmed éljen,
Betöltve teljes éltemet,
Hogy szóban, tettben, mint tükörkép,
Csak Jézus képe tükröződjék!

Szöveg: Tersteegen, Gerhard 1697-1769
Fordító: Podmaniczky Pálné
Dallam: Dmitrij Bortnyanszkij 1751-1825
 
 
1 komment , kategória:  Család  
Marozsán János 92. évében hazatért mennyei otthonába
  2016-01-26 16:06:09, kedd
 
  Link


Érett korban térsz a koporsóba,amint a maga idején takaríttatik be a learatott gabona.
Jób 5:26


Link Link

 
 
0 komment , kategória:  Marozsán János * Igehírdető  
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 55 
2015.12 2016. Január 2016.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 55 db bejegyzés
e év: 656 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 51
  • e Hét: 469
  • e Hónap: 5630
  • e Év: 55195
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.