Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 44 
Jasper Nemzeti Park
  2017-09-30 19:00:26, szombat
 
  Link


 
 
0 komment , kategória:  Természet  
Isten irányít még akkor is ha a terveid épp akadozva mennek
  2017-09-30 11:39:06, szombat
 
  ,,Ábrahám hitt abban az Istenben, aki visszahozta a holtat az élők közé és aki újat alkotott a semmiből." (Róma 4:17/b, NLT fordítás)

Vannak bizonyos zsákutca szavak az életben, mint a ,,rák", ,,válás", ,,csőd", ,,meddőség" és ,,munkanélküliség".

Honnét tudod, hogy zsákutcához értél? Onnét, hogy a dolgok kezdenek kicsúszni az irányításod alól és nem tudsz a helyzettel mit kezdeni.

Amikor megrekedsz és várod a szabadulást, eszedbe kell jusson, hogy Isten mire képes. A szituáció lehet, hogy kicsúszik a te kezedből, de Istenéből nem. Amikor szembenézel egy zsákutcával, ne arra koncentrálj, hogy mit nem tudsz. Figyelj inkább arra, hogy mit tud Isten tenni!

A Róma 4:17/b azt mondja: ,,Ábrahám hitt abban az Istenben, aki visszahozta a holtat az élők közé és aki újat alkotott a semmiből." (NLT fordítás).

Íme két dolog, amire Isten képes, te azonban nem: életet tud adni a halottnak és a semmiből képes valamit alkotni. Ha Isten fel tud támasztani egy halott embert, életet tud lehelni egy véget ért karrierbe is. Életre tud hívni egy tönkrement házasságot. Feleleveníthet egy hamvába holt álmot. Életre kelthet egy zsákutcába jutott anyagi helyzetet.

Nem csak a pozitív gondolkodás segített Ábrahámnak. A pozitív gondolkodás akkor működik, amikor te irányítasz. Azonban nem egyenlő a hittel. Ez a kettő rendkívül különbözik egymástól.

Azokban a helyzetekben, amikor az irányítás kicsúszott a kezedből, a pozitív gondolkodás hasztalan. Akkor csak ábrándozásról beszélünk, az viszont nem változtat semmin. Amikor olyan dolgokkal nézel szembe, amikre nem tudsz hatással lenni, akkor sokkal többre van szükséged a pozitív mentális hozzáállásnál. Istenbe vetett hitre van szükséged, mert Ő akkor is tud irányítani, amikor te nem. Az életed nagyobb részét nem tudod befolyásolni, ezért sokkal inkább van szükséged hitre, mint pozitív gondolkodásra.

Jézus azt mondja a Lukács 18:27-ben: ,,Ami lehetetlen az embereknek, az Istennek lehetséges." Isten a lehetetlenre specializálódott. Ezt csodának hívják, amit a te életedben is meg tud tenni! Ő képes szabadulást hozni neked a zsákutcából!

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

Milyen zsákutcával nézel ma szembe?
Miért nehéz olykor elfogadni, hogy valami kicsúszott az irányításod alól?
Mi az eredménye annak, ha Istenbe veted a hited még egy zsákutcában is? Milyen változással jár ez számodra? Hogyan változtatja meg a körülményeidet?

NAPI REMÉNY * (Daily Hope by Rick Warren, 2017.09.23.)
Link



 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Nehéz időkben az a legfontosabb, ami benned történik
  2017-09-29 15:31:25, péntek
 
  ,,Pál így szólt a századoshoz és a katonákhoz: ,,Ha ők nem maradnak a hajón, ti sem menekültök meg." (Apostolok cselekedetei 27:31 NIV fordítás)

Az élet nem igazságos. Lesznek problémáid, nehézségeid, sérelmeid, amelyek vagy jobbá vagy még keserűbbé fognak tenni. Akár növekedhetsz, de akár fel is adhatod. Akár azzá is válhatsz, akinek Isten látni szeretne, de akár meg is keményítheted a szívedet. Neked kell eldöntened, hogyan válaszolsz életed nehézségeire. Hogyan fogod kezelni őket?

Amikor ezeken a nehéz időszakokon mész keresztül, akkor kevésbé fontos, hogy mi történik veled, azzal szemben, hogy mi történik benned. Ez az, ami elvezet téged az örökkévalóságba - nem a körülményeid, hanem a jellemed.

Az Apostolok cselekedeteinek 27. részéből három olyan utat tanulhatunk meg, ahogyan NEM szabad válaszolnunk a megpróbáltatás idején:

1. Ne sodródj. ,,A hajót magával ragadta a vihar, úgyhogy nem tudott a széllel szemben haladni; ezért feladtuk és sodródtunk tovább." (Apostolok cselekedetei 27:15 NIV fordítás). A hajó Pált és más bebörtönözöttet szállított Rómába a Földközi-tengeren. 14 napja nem látták a Napot, ezért semmilyen támaszpontjuk nem volt. Hagyták magukat sodródni.

Amikor nehézséggel találkoznak az emberek, sokan elkezdenek sodródni. Nincs céljuk, tervük, érdeklődésük, álmuk az életükkel kapcsolatban. Ma ezt ,,lejtmenetnek" hívjuk. A probléma a lejtmenettel az, hogy fejjel a mélység felé állsz. Az élet nem egy tengerpart. Az élet sokszor nehéz, de ne veszítsd el az érdeklődésedet vagy az álmaidat, csak azért mert az élet nehéz.

2. Ne add fel. ,,A vihar hevesen dobált bennünket, ezért másnap kidobálták a hajóterhet." (Apostolok cselekedetei 27:18 NIV fordítás). A hajótisztnek csökkenteni kellett a hajóterhet, ezért kidobálták a berendezést és az élelmiszert. Feladtak szükséges dolgokat, mert a vihar akkora nagy volt.

Amikor viharba kerülsz és a stressz kezd elhatalmasodni rajtad, hajlamos vagy elhanyagolni és kidobni jobb időkben egyébként nagyon fontos értékeidet és kapcsolataidat. Azt mondod, ,,Lemondok a házasságomról!", ,,Lemondok arról az álmomról, hogy főiskolára menjek."

Isten azt mondja, ,,Maradj a hajóban!". Például megtetted-e ezt a házasságodban? Mondtad-e: ,,A válás nem lehetőség számunkra; harcolni fogunk érte!" Ha nem, akkor ott lesz a kísértés, hogy bármikor feladd. Ha nem dobod el a kulcsot, sosem fogsz azzá a jellemmé fejlődni, amelyet Isten szánt neked. Isten képes helyzeteket és személyiségeket változtatni. Téged is meg tud változtatni. Saját tapasztalataimból tanultam meg, hogy Isten akarata sohasem az, hogy elmeneküljünk nehéz helyzetekből. Isten azt akarja, hogy tanuljunk, növekedjünk és fejlődjünk és ő velünk lesz minden pillanatban.

3. Ne ess kétségbe! ,,Végül feladtunk minden reményt, hogy megmenekülünk." (Apostolok cselekedetei 27:20b NIV fordítás). 14 nap teljes sötétség és a hajóteher kidobása után - mikor már sem ételük, sem felszerelésük nem volt, - az utasok feladták a reményt. De egyetlen dologra nem gondoltak: Bár viharban vannak, Isten irányítja az életüket. Nem hagyta el őket. Lehet, hogy nem tapintható az Ő jelenléte, de ha távol érzed magadtól Istent - tedd fel a kérdést: ki távolodott el: Ő vagy te?

Isten veled van a viharban és át fog segíteni rajta. Próbára tesz, hogy meglássa valóban bízol-e benne.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

Hogyan tudod bemutatni azt, hogy bízol Istenben, miközben viharban vagy?
Milyen nehéz helyzetekben vártad, hogy Isten, hogy közbeavatkozzon és megváltoztassa azokat?
Hogyan várhat arra Isten, hogy elkezdj változni, ahelyett, hogy megváltoztatná a helyzetet? Mit válaszolsz?
Napi remény *(Daily Hope by Rick Warren, 2017.09.22.)
Link



 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Pecznyík Pál : VÁGYÁLOM
  2017-09-28 21:35:36, csütörtök
 
  Legtöbb ember nem is tudja, az élete hova tart,
itt a földi vándorúton, homályba tűnik a part.
Minden ember vonul, siet, egy kitűzött cél felé,
ám ha egy nap, célt tévesztett, szíve jajdul majd belé!

Örök hazát választani, halál után, nem lehet,
csak amíg a szívünk dobog, választhatunk lakhelyet.
Választási lehetőség, kegyelemből van nekünk,
éj honából, fény honába, már e földön léphetünk.

Jézus készít övéinek, az új földön, szebb lakást,
ámde abba: népén kívül, nem enged be, senki mást!
Szomorú tény: keskeny úton, alig járnak emberek,
széles úton pedig vígan, vonulnak a nemzetek.

Bár e földön, mindkét útnak, a végpontja ködbe vész,
így mivel az nem látható, fel sem fogja, emberész.
Ki csak értelmében bízik, reszket majd, ha célba jut,
nem hiszi el, tüzes tóba torkollik, a széles út.

Széles úton járó ember, hogyha ezt megértené,
irgalomért esedezve, hullna Megváltónk elé!
Jézus pedig, épp erre vár! Jertek bűnbánó rabok,
A Golgotán: halálommal, leoldottam, láncotok!

Csoda volna, ha vágyálmunk, egy nap valóra válna,
s a Szentlélek: széles úton, egy lelket sem találna!
Széles úton csak a Sátán, poroszkálna egyedül,
s megváltott nép, Isten népe, élne mennykapun belül.

Pecznyík Pál Celldömölk 2013. XI. 24.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Pecznyík Pál * Celldömölk  
Őszi barka a mogyoróbokron
  2017-09-28 20:28:46, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Természet  
Joni Eareckson: Bár e földön tolószékben élek
  2017-09-27 17:21:25, szerda
 
  Bár e földön tolószékben élek én,
betölti a szívemet egy szép remény,
és bár mások kegyelemből
meggyógyulnak, hitben vallom,
hogy nekem több adatott, min gyógyulás!

Mert a Menny közel van hozzám,
ilyenkor minden gond eltűnik,
csodás melódia hangja száll felém,
tudom most ez nekem üzenet!

Krisztus, Megváltóm a vőlegény,
üdvözülten mellette leszek én.
-Beszéljünk, mondja Ő ,
és örök szép sétánk
minden könnyeimre válaszol...

Joni Eareckson Tada (1949 - )
Link Link


Joni 17 évesen fejest ugrott egy sekély öbölben és csigolyatörést szenvedett. Teljesen lebénult. A testileg lelkileg sérült lány harca önmagával, új helyzetével és a válaszok keresése. Rájön, hogy egyedül, emberi erővel ezen nem nem lehet túljutni. De van valaki, akivel minden sokkal könnyebb...

A szívszorító igaz történet nézők millióit ejtette rabul.
Link Link



 
 
0 komment , kategória:  Joni Eareckson Tada  
Örülj minden napnak!
  2017-09-27 17:15:11, szerda
 
  ,,Élvezd az életet... mulandó életed minden napján, amelyet Isten adott neked" (Prédikátor 9:9)

Salamon azt írja: ,,Azért edd csak örömmel kenyeredet, és idd jókedvvel borodat, mert mindig az volt Isten jóakarata, hogy ezt tedd! Ruhád legyen mindig fehér, és fejedről ne hiányozzék az olaj! Élvezd az életet feleségeddel együtt, akit szeretsz, mulandó életed minden napján, amelyet Isten adott neked a nap alatt, mulandó életed minden napján, mert ez jutott neked az életben, és munkád révén, amelyet fáradsággal végzel a nap alatt.

Tedd meg mindazt, ami a kezed ügyébe esik, és amihez erőd van, mert nem lesz cselekvés, gondolkozás, ismeret és bölcsesség a holtak hazájában, ahová menned kell!" (Prédikátor 9:7-10).

Nos, mire vársz? Hogy megszerezd a diplomádat? Hogy megházasodj? Hogy gyermekeid legyenek? Hogy nyugdíjba menj? Az élet utazás, nem végállomás! Az életed most történik, a családod itt és most van veled, a házasságod itt és most van, a hivatásodat itt és most tudod megélni.

Az utazás minden nap történik, és minden nap értelmét megtalálod, ha keresed a magasabb célt.

Minden napban találhatsz apró örömöket, ha a hit szemével keresed. Salamon felismerte, hogy végeredményben mindannyiunkra ugyanaz a végállomás vár: a sír. Az egyetlen különbség, hogy mennyire élvezzük az utazást. Ahelyett, hogy gyötrődnél olyan dolgok miatt, amiket úgysem tudsz befolyásolni, összpontosíts arra, amit tudsz irányítani, és hagyd a többit Istenre.

Phil Cooke írja: ,,Hinnem kell, hogy Isten kezében tartja a dolgokat, de ha mindig válaszokat követelek, azzal az ő szerepét akarom átvenni.

Elhatároztam, hogy hátralépek, és hagyom, hogy Isten legyen Isten, én pedig én legyek." Ez a gondolkodásmód neked is hasznodra válna!


Bob Gass - Mai Ige
Link Link A Biblia egy év alatt
 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
A Google 19. születésnapja
  2017-09-27 14:36:12, szerda
 
  Link

Azt mondják, az élet tele van meglepetésekkel, és a Google története tele van tőle. Valójában nem lennénk itt nélkülük.

1997-ben a Google egyik társalapítója, Larry Page épp most érkezett meg a Stanford Egyetemen, hogy folytassa PhD-jét számítástechnikában. Az egyetem hallgatói közül a Google másik társalapítója, Sergey Brin véletlenszerűen el volt rendezve, hogy megmutassa az oldalát. Ez a véletlen találkozás volt a boldog meglepetés, ami mindent elindított.

Innentől kezdve a közösség közös célt tűzött ki: megszervezi a világ információit, és egyetemesen elérhetővé és hasznosvá teszi, egy olyan mantrát, amely a Google küldetési nyilatkozatává válik. A két ház egy garázsban - a Google első irodájában - működött.

Milliók keresések később, talán a legboldogabb történelem az volt, hogy a Google az elmúlt 19 év során nőtt. A "googol" (a 1, ezt követöen a 100 zéró) számot kapta, a Google minden évben közelebb áll a névhez, jelenleg 160 milliónál többet használó felhasználónak felel meg 123 nyelven.

A mai Doodle-ra kattintva meghívjuk Önt, hogy fedezze fel az elmúlt 19 év során elindított 19 meglepetést - beleértve a vadonatúj Search húsvéti tojást: Snake Game-t ! Ezért adjon neki egy kört, és kösz, hogy velünk ünnepel!

Google birthday surprise spinner
Link Link

Krikett játék Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Google :) Doodles  
Légy te is Eszter!
  2017-09-26 08:14:45, kedd
 
  ,,Mindez pedig példaképpen történt velük, figyelmeztetésül íratott meg nekünk." (1Korinthus 10:11)

Tévedés azt gondolni, hogy a Biblia azon szereplői, akik valami nagy dolgot vittek véghez, valahogy mások lettek volna, mint mi, vagy azt feltételezni, hogy: ,,Az én helyzetemben ilyen élet lehetetlen."

Eszter fogságban született, és szépsége miatt egy pogány király felesége lett. Meglehetősen nehéz helyzet! De bármilyen helyzet jó lehet, ha Isten helyezett oda! Hámán a zsidók kiirtását tervezte, de Isten Esztert kitűnő stratégiai helyzetbe juttatta ahhoz, hogy megmenthesse őket.

Eszter felfedezte életcélját, amikor nagybátyja, Mordokaj azt üzente neki: ,,Ki tudja, nem éppen a mostani idő miatt jutottál-e királynői méltóságra?" (Eszter 4:14). Mit válaszolt erre ő? ,,Bemegyek a királyhoz [a népem érdekében] ...

Ha elveszek, hát vesszek el!" (Eszter 4:16 NKJV). De halál helyett győzelem lett a jutalma! Mit tanulhatunk Esztertől?

1) Induláskor Isten nem közöl minden részletet. Ez nem jelenti azt, hogy nincs terve. Ha őt keressük, közben fel fogjuk fedezni tervét, és meríteni tudunk erejéből.

2) A tudás hatalom. Akár rabszolga vagy, akár uralkodó, ha tudod, hogy Isten hívott el, az képessé tesz minden felmerülő akadály leküzdésére.

3) Bátorságot ad az a tudat, hogy mindent Isten irányít. Amikor Eszter azt mondta: ,,Ha elveszek, hát vesszek el!", azzal egyszerűen Isten kezébe helyezte magát tudva, hogy a halállal is bátran szembe lehet nézni, ha Istenben bízunk. Hiszen Isten nem csak e földön készített neked helyet, hanem a mennyben is készített számodra egy másik, sokkal jobb helyet. Így mindenképpen jól jársz.

Bob Gass * Mai Ige
Link
 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
Ne érd be kevesebbel, mint a legjobbal Istentől
  2017-09-25 21:15:06, hétfő
 
 

Ne fáradjunk bele a jó cselekvésébe, mert a megfelelő időben aratni fogunk, ha nem adjuk fel. (Gal. 6:9, NIV fordítás)


Amikor azt tapasztalod, hogy bizonyos áldások még nem teljesültek be az életedben, ne csüggedj el, és ne add fel!

Izrael fiai sajnos így tettek, és ez akadályozta meg, hogy az Ígéret Földjét birtokba vehessék. Mózes negyedik könyvének 14. részében a 2-4. versekben ezt olvassuk: "Izrael fiai mind Mózes ellen morgolódtak... Bárcsak meghaltunk volna Egyiptomban! . . . Választanunk kellene egy vezetőt és vissza kellene mennünk." (NIV fordítás) Feladták az álmukat. Négyszáz éve tartó szolgaságból szabadultak fel, de vissza akartak menni ugyanoda, mert az álmuk és a reménységük beteljesülése késlekedett.

Vannak, akik Izrael fiaihoz hasonlóan inkább élnek a szolgaságban, mint hogy szembesüljenek a szabadság, és függetlenség kihívásaival. Nem hajlandók szembenézni és foglalkozni a felmerülő problémákkal, és nem igyekeznek megtalálni a megoldást. Inkább feladják, és belenyugodnak a középszerűségbe.

Ne érd be kevesebbel, mint Isten áldásával az életedben, mert ez a legjobb. Ha ez azzal jár, hogy egy konfliktus alagútján kell átmenned, menj át rajta. Lehet, hogy az alagút közepén sötétség vesz körül, és te vissza szeretnél szaladni a világosságra, de ne tedd! Inkább menj tovább, míg ki nem érsz az alagút másik végén a fényre.

Az elbátortalanodás helyett inkább légy kitartó és imádkozz.

A Gal. 6:9 mondja: "Ne fáradjunk bele a jó cselekvésébe, mert a megfelelő időben aratni fogunk, ha nem adjuk fel." (NIV fordítás).

Az aratás törvénye a következő: a vetés és aratás között egy bizonyos idő mindig eltelik. Az egyik évszakban ültetsz, és a másikban aratsz. Isten látni szeretné, hogy fogod-e folyamatosan művelni ,,a földedet", fogsz-e ültetni, vetni bele. Ha látja a következetességet az életedben, akkor aratni is fogsz. Ez nem fog azonnal megtörténni, mert ha ez azonnal történne, nem fejlődne a jellemed, és a hited sem nőne.

A Lukács 18:1 azt mondja nekünk, hogy: "mindig imádkozzunk és soha ne fáradjunk bele". (Phillips fordítás)

Két lehetőségünk van az életben: folyamatosan imádkozni, vagy elcsüggedni. Életünk folyamán vagy az egyiket vagy a másikat tesszük. Ha folyamatosan imádkozol, nem fogsz elbátortalanodni. Ha nem imádkozol folyamatosan, akkor viszont elbátortalanodsz. Elcsüggedsz, amikor szembesülsz az élet problémáival, akár munkahelyi, akár iskolai, akár családi problémáról legyen is szó. Imádkozni kell!

Hogyan imádkozol, amikor késik a megoldás? Imádkozz így: ,,Segíts nekem Istenem, kitartani és nem feladni!" Isten meg fog hallgatni és segíteni fog. Nem vagy egyedül, ezért ne csüggedj el, még akkor sem, ha várnod kell a szabadulásra.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

Mit tanultál azokból a helyzetekből, amikor várnod kellett a megoldásra vagy a szabadulásra? Hogyan tudod álmaid megvalósulására alkalmazni ezt?
Mit jelent folyamatosan imádkozni vagy "mindig imádkozni"? Hogy lehetséges ezt megtenni?
A múltadban hogyan mutatta meg Isten, hogy Ő hűséges hozzád? Szoktad magad emlékeztetni erre, amikor a várakozás közben kételkedni kezdesz Isten hűségében?

Napi remény * (Daily Hope by Rick Warren, 2017.09.18.)
Link



 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 44 
2017.08 2017. Szeptember 2017.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 44 db bejegyzés
e év: 575 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 215
  • e Hét: 633
  • e Hónap: 5794
  • e Év: 55359
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.