Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 77 
Bögrés hópehely
  2014-11-30 22:42:03, vasárnap
 
  Link Link

 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Schvalm Rózsa * Adventi vasárnap
  2014-11-30 16:48:23, vasárnap
 
  Adventi vasárnap

Advent vasárnapja van, tél kezdete,
alszik a természet ünnepi csendbe'.
Fehéren takarja hulló tiszta hó,
mint hópelyhekből szőtt puha takaró.

Elbűvölően szépséges e látvány,
Isten jelenlétét sugallja a táj.
Közel van Ő, közelebb, mint gondolnánk,
várakozó szelídséggel tekint ránk.

Üzen a némán hulló hópehellyel,
a téli égbolt derengő fényével,
Adventi éj fénylő csillagaival,
s a holdvilág ezüst sugaraival.

Megbocsátó szeretettel hív és vár,
a kereső szív bizonnyal rátalál.
Benne békességet, nyugalmat talál,
a karácsony igazi ajándékát.

Schvalm Rózsa
 
 
1 komment , kategória:  Rózsa Schvalm  
Adventi várakozás
  2014-11-30 10:00:30, vasárnap
 
  Lábam előtt mécses a te igéd, ösvényem világossága. Zsoltárok 119:105.

Link Link

312. Várj, ember szíve, készen! Mert jő a Hős, az Úr

1. Várj, ember szíve, készen! Mert jő a Hős, az Úr, Ki üdvösséged lészen. Szent győztes harcosúl, Fényt, éltet hozva jő, Megtört az ősi átok: Kit vágyakozva vártok, Betér hozzátok Ő.

2. Jól készítsétek útát! A Vendég már közel! :/: Mi néki gyűlölt, útált, Azt mind vessétek el! A völgyből domb legyen, Hegycsúcs a mélybe szálljon, Hogy útja készen álljon, Ha Krisztus megjelen.

3. Az Úr elé ha tárod A szív alázatát, :/: Őt nemhiába várod: Betér hozzád, megáld. A testi gőg: halál! De bűnödet ha bánod, Szent Lelke bőven árad, S a szív üdvöt talál.

4. Ó, Jézusom, szegényed Kér, vár, epedve hív: :/: Te készítsd el: tenéked Lesz otthonod e szív. Jer hű szívembe hát! Habár szegény e szállás, De mindörökre hálás, Úgy áldja Krisztusát.

Thilo Bálint, 1607–-1662 * Erfurt, 1572 F.: Czeglédy Sándor
Link
 
 
0 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
Ne hagyd, hogy legyőzzenek a félelmeid
  2014-11-30 09:45:14, vasárnap
 
  Aki ekkora halálos veszedelemből megszabadított minket, és meg is fog szabadítani. Benne reménykedünk, hogy ezután is megszabadít. 2 Kor 1:11


Isten vigyáz rád, úgyhogy ne higgy a félelmeidnek. Ez döntés kérdése, bízz Istenben, ne hagyd hogy legyőzzenek a félelmeid.

A 2 Korinthus 1:10 azt mondja "Aki ekkora halálos veszedelemből megszabadított minket, és meg is fog szabadítani. Benne reménykedünk, hogy ezután is megszabadít"

Isten azt ígéri a követőinek, hogy bármi is történjék, ő azon munkálkodik, hogy jót hozzon ki belőle - ha szeretjük és követjük őt. Ha hívő vagy, azt mondja a Biblia, hogy minden ami veled történik, az jó célt szolgál az életedben. Nem minden dolog jó, de jó célt szolgál.

Ez azt jelenti, hogy nem kell a félelmeinkre hallgatnunk. Nincs nehézség, dilemma, veszteség, vagy katasztrófa egy hívő életében, amiből ne tudna Isten végül valami jót kihozni. Nincs miért félni a jövőtől.

A félelmeid felfedik, hogy hol nem bízol Istenben. Ma írj egy listát a félelmeidről, és kérd Istent, hogy segítsen megmutatni, hogy miért vannak ezek az életedben. Aztán kérd, hogy bizalommal helyettesítse a félelmeidet.

A következő lépés fontos: várd el Istentől, hogy elkezdjen segíteni neked bízni. Aztán figyeld, hogyan segít.

Beszéljetek róla:

Milyen félelmeidet ismerted fel?
Miért van az, hogy egyes területeken bízol Istenben, más területeken pedig nem?
Mikor láttad istent érvényesülni, amikor azt hitted, hogy nem fog cselekedni?

(Daily hope by Rick Warren, 2014.11.23) Napi remény
Link

Varga Szabolcs - Jézus, mit adhatnék Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Az Úr Napja közel van !
  2014-11-29 16:03:08, szombat
 
 

Az Úr sohasem késik el ígérete teljesítésével, bár vannak, akik ezt gondolják. Nem várakoztat bennünket, hanem ő vár ránk türelmesen, hiszen nem akarja, hogy akár csak egyetlen ember is elvesszen. Ellenkezőleg, azt kívánja, hogy mindenki megváltoztassa gondolkozását és hozzá forduljon.
2 Péter 3:9
Link
 
 
0 komment , kategória:  Egyszerű fordítású * Biblia   
Lelkemben felvirradt a remény
  2014-11-29 09:54:38, szombat
 
 

Lelkemben felvirradt a remény
Mert Te megszólítottál
A sötétben feltámadt a fény
Közel lenni jó Hozzád
Közel lenni jó Hozzád

Jelenléted édes bor nekem
Ó, jöjj, mert szívem vágyik Rád
Ne hagyd szomjazni, aki úgy szeret
Közel lenni jó Hozzád
Közel lenni jó Hozzád

Mert Te vagy életem
És ami vagyok, Tiéd legyen
Add igazságodat
Kenj fel utadon, hogy győzhessek!

Veled,én Uram

Lelki Palota
Link Link Sára Mama Blogja

Lelkemben felvirradt a remény Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2011-11-07 07:50:38
feltöltő: dandej
nézettség: 349
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: dicséret, dicsőítés, imádat, megvallás, keresztény,
kategória: felnőtt
leírás: Az Úr Jézus Krisztus dicsőítése

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


 
 
0 komment , kategória:  LELKI PALOTA  
A világosság a sötét időszakokban
  2014-11-29 09:38:38, szombat
 
  "..Olyan nagy teher nehezedett ránk, hogy már teljesen feladtuk a reményt, hogy életben maradunk. Magunkban már fel is készültünk a halálra. De ez is csak azért történt, hogy többé ne magunkban bízzunk, hanem Istenben, aki még a halottakat is feltámasztja." (2.Korintus 1:8b-9 - Egyszerű fordítás)

Volt, hogy Jézus szenvedett? Volt néha magányos? Kísértésbe esett, hogy elbátortalanodjon? Félreértették, rágalmazták, és jogtalanul kritizálták?

Hát persze! Egyikőnk sem mentes a szenvedéstől, magánytól, elbátortalanodástól, vagy a jogtalan kritikáktól, mert Isten kimunkálja bennünk Jézus jellemét, és, hogy ezt megtegye, minket is át kell, hogy vigyen minden olyan körülményen az életben, amin Krisztust is átvitte.

Ez azt jelenti, hogy Isten tragédiákat okoz? Nem. Isten jó, és nem okoz semmi gonoszat, nem tesz rosszat. De Isten tudja jóra használni, a sötét, és stresszes időszakokat. Arra fogja őket használni, hogy megtanítson minket bízni benne, hogy megmutassa, hogyan segíthetünk másoknak és, hogy közelebb vonjon minket más hívőkhöz.

A Biblia azt mondja 2. Korintus 1:8b-9-ben: "..Olyan nagy teher nehezedett ránk, hogy már teljesen feladtuk a reményt, hogy életben maradunk. Magunkban már fel is készültünk a halálra. De ez is csak azért történt, hogy többé ne magunkban bízzunk, hanem Istenben, aki még a halottakat is feltámasztja" (Egyszerű fordítás).

Tehát mit kellene tenned, amikor nehéz időkön mész keresztül?

Először is, utasíts el mindent, ami elbátortalanít. Azután emlékezz rá, hogy Isten veled van. Végül, bízz Isten védelmében, és vezetésében.

Mindannyian megyünk keresztül nehéz időkön. A különbség a Jézusban hívők számára, nem az árnyék hiánya, hanem a Világosság jelenléte.

Beszéljünk róla!

Milyen stresszes vagy nehéz tapasztalataid voltak az életedben, amiket Isten a javadra fordított?
Hogyan tanultál meg Istenben bízni, az életed nehéz időszakain keresztül?


Rick Warren, Daily Hope, 2014.11.22. Napi remény
Link



 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
A hit pajzsa: olyan védelem, amit nem vehetsz pénzen
  2014-11-28 08:52:33, péntek
 
  "Minden időben pajzsként hordozzátok a hitet; mert azzal képesek lesztek kioltani a Gonosz minden tüzes nyilát." (Efézus 6:16 GNT fordítás)

Jézus követőjeként folyamatosan tüzes nyilak tartanak feléd. Nézzük csak: milyenek is ezek a tüzes nyilak, amikkel utad során találkozol? Sátán a következő gondolatokat próbálja meg elültetni a fejedben:

Kétely.
Elkezded kérdezgetni magad: "Tényleg ezt mondta Isten? Tényleg bízhatok Istenben? Ez nem csak a te értelmezésed?"

Elbátortalanodás.
Sátán azt mondja neked: "Soha nem leszel jobb. Az életed nem fog megváltozni. Meg se próbáld."

Késedelem.
Azt kérdezed magadtól: "Miért tart ez ilyen sokáig?" Valami, amit szerettél volna, még mindig nem történt meg.

Nehézség.
Azt kérdezed magadtól: "Miért ilyen nehéz ez? Miért ilyen nehéz megoldani a házasságomat? Miért ilyen nehéz munkát találnom?"

Elkeseredettség.
Azt mondod magadnak: "Nem ér ennyit az egész." Ahhoz sem érzel magadban erőt, hogy megpróbáld.

Ezek a nyilak rendszeresen eltalálnak. Bizonytalanságot hoznak az életedbe. Nagy bizonytalanságok idején - például, ha kirúgnak a munkahelyedről vagy nagy változásokon mész keresztül a családodban - ezek a tüzes nyilak még gyorsabban repülnek feléd. Jobb, ha felkészülsz rájuk.

Pál megmutatja nekünk az egyetlen hatásos ellenszerét ezeknek a tüzes nyilaknak: a hit pajzsát. A Biblia azt mondja: "Minden időben pajzsként hordozzátok a hitet; mert azzal képesek lesztek kioltani a Gonosz minden tüzes nyilát." (Efézus 6:16 GNT fordítás)

Hogyan kezeld ezeket a nyilakat? Vedd fel a hit pajzsát. Ez az egyetlen védelmed a kételyekkel, elbátortalanodással, késedelemmel, nehézségekkel és elkeseredettséggel szemben. Bízz Istenben, függetlenül attól, hogy mit látsz, hallasz vagy érzel a téged körülvevő világból. Isten bizonyosságára van szükséged, amikor a Sátán elbizonytalanító tüzes nyilaival nézel farkasszemet.

Röviden, kételkedned kell a kételyeidben és hinni a hitedben. A legtöbben pont az ellenkezőjét teszik. Kételkednek a hitükben és hisznek a kételyeiknek. Ez ostobaság! Hidd el, amit Isten mond neked az Igéjében.

Sok évvel ezelőtt láttam egy matricát egy autó hátulján, amin ez állt: "Isten mondta, elhiszem, megoldva." Ez nagyon szép kijelentés, de rossz teológia. Az igazság így szól: "Isten mondta, megoldva - ha hiszem, ha nem." Isten igazsága nem azon áll, hogy te elhiszed-e vagy sem. Akkor is igaz, ha te nem hiszed el, mert Isten nem képes hazudni.

Erre a fajta bizonyosságra van szükséged a nehéz időszakokban. A hit pajzsával biztosan tudhatod, hogy Isten ígéretei igazak még akkor is, amikor azok éppen nem tűnnek igaznak az életedben.

Minden alkalommal, amikor elkezded elhinni a kételyeidet és kételkedni kezdesz a hitedben, a Sátán berúg egy ajtót az életedben, és azon keresztül sok területen elkezd megtámadni téged.

A hit pajzsát nem veheted le soha. Pál azt mondja nekünk, hogy "minden időben" viseljük. A Sátán nem fog megszűnni feléd dobálni a tüzes nyilait. Maradj az őrhelyeden. Bízz Istenben és a szavában, bármi is történik éppen az életedben.

A hit pajzsa a legjobb védelem, amit nem vehetsz pénzen.



Beszéljetek Róla

Melyik tüzes nyíl okozza benned a legnagyobb bizonytalanságot - kétely, elbátortalanodás, késedelem, nehézség vagy elkeseredettség?
Mit ismertél meg Isten Igéjéből, ami bizonyosságot ad, miközben Sátán azzal a bizonyos tüzes nyíllal támad?


Daily Hope by Rick Warren, 2014.11.21. Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Rózsa Schvalm: Mindig csak előre !
  2014-11-27 18:30:19, csütörtök
 
 

Mindig csak előre !

Ha önzetlen, igaz szeretettel,
jóindulattal cselekszel,
mégsem értenek meg az emberek,
ne veszítsd ettől kedvedet!

Ne riasszanak az akadályok,
nemesebb attól a lélek
ha a próbát szilárdan kiállod,
ellenáll a kísértésnek.

Mert ,,tisztább öröm nincs a világon,
mint az, ha ember az ember".
kitart, nem tér el az igazságtól,
halad ha kell szembeszéllel.

Sok erőt ad az igazság fénye,
menni mindig csak előre.
Soha vissza nem fordulni félve,
gyengeséget is legyőzve.

Hitet, reményt végig megőrizve,
hogy a jónak kell győznie!

Rózsa Schvalm
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Rózsa Schvalm  
Békességgel az aggodalom ellen
  2014-11-27 07:16:33, csütörtök
 
  Link

,,Lábaitokon viseljétek a békesség evangéliumát, amely segít erősen megállnotok."
(Efézus 5: 16 - NCV fordítás)

Egy-egy probléma könnyen a Sátán támadásainak céltáblájává tesz. Nem számít, hogy Istennel, egy másik emberrel vagy éppen önmagaddal kerülsz konfliktusba: ez az állapot kinyitja az ajtót a Sátán számára, hogy széttépjen téged.

Így csupán gyerekjáték lesz a számára, hogy legyőzzön téged. Egy konfliktus életed minden területét felnyitja a Sátán támadása előtt.

Ugye, nem akarjuk ezt! Ezért van az, hogy az országok vezetői feltétlenül el akarják kerülni, hogy az országuk több fronton háborúba keveredjen. Ha harcolsz magaddal, másokkal vagy Istennel, akkor nem tudsz harcolni az ellen is, amit a Sátán tesz a világban. Nem tudsz hatékonyan harcolni többfrontos háborúban, soha nem is lehet!

Bármekkora is legyen a probléma, amellyel küzdesz, segítség után kapkodsz benne, mint mikor csúszós homokba süppedve keresel szilárd talajt, hogy megvethesd a lábad.

Ezért sürgeti Pál a hívőket: ,,Lábaitokon viseljétek a békesség evangéliumát, amely segít erősen megállnotok." (Efézus 5: 16 - NCV fordítás)

A római katonák a cipőjük talpán bakancsszegeket viseltek. Ezek a kicsi szegek segítették őket, mint ma a stoplik a futball játékosokat, hogy jobb fogást találjanak a cipőjükkel. Ezek nélkül a katonák elcsúszhattak, eleshettek volna a harc közben. Nem lettek volna képesek megállni, megtartani a helyüket.

Ha nem éled meg az evangéliumból fakadó békességet, el fogsz csúszni, el fogsz esni az életutadon. A békesség három különböző aspektusáról ír Pál: békesség önmagaddal, békesség másokkal és békesség Istennel. Ezt hívják megbékélésnek, és erre szükséged van az életed minden területén. Ha úgy ébredsz reggelenként, hogy békességben vagy önmagaddal, másokkal és Istennel, akkor szilárdan, erős lábakon fogsz állni. Képes leszel ellenállni a Sátán támadásainak.

A Sátán az aggódáson keresztül próbálja támadni a békességedet. Aggódhatunk bármi felől: aggódhatunk a jövőnkön, aggódhatunk a pénzügyeinken vagy aggódhatunk a kapcsolataink miatt. Gyakran aggódunk azon, hogy mások mit gondolnak rólunk. Ha aggódunk, az azt jelenti, hogy valamelyik területen megsérült, elromlott a békességünk. Sokszor mindegyik területen rosszul működik.

Ez azt jelenti, hogy mezítláb vagy, és nem engeded, hogy Isten Igéjének a békessége uraljon.

A Biblia azt mondja: ,,Nagy békességük van azoknak, akik szeretik törvényedet, nem botlanak meg azok" (Zsoltárok 119:165) Más szavakkal: minél jobban szeretem a Bibliát és engedelmeskedek neki, annál kevésbé botlok el amiatt, amit mások mondanak. Minél jobban szeretem Isten Igéjét, annál kevésbé botlok el amiatt, ami történik velem. Minél jobban szeretem Isten Igéjét, annál kevésbé zavarja bármi az Istennel való járásomat.

Hidd el, amit Isten Igéje mond rólad, másokról és ami a legfontosabb, Istenről!

Hidd el, mert az Isten Igéjének való engedelmesség hozza el számodra a békességet. Hidd el, mert Jézus is ezt tette. Hidd el, mert amit Isten Igéje mond rólad és a körülötted levő világról, az igaz!

Beszéljetek róla:

Jelenleg mi a legnagyobb aggodalmad?
Mit mond Isten Igéje arról, ami felől aggódsz most?
Hogyan tudsz bízni Istenben, hogy Ő megsegít téged abban, ami felől aggódsz?
Életedben milyen kapcsolatoknak van szüksége gyógyulásra?

(Daily Hope by Rick Warren - 2014.11.20.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 77 
2014.10 2014. November 2014.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 77 db bejegyzés
e év: 800 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 334
  • e Hét: 752
  • e Hónap: 5913
  • e Év: 55478
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.