Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 64 
Isten mindig meghallgat
  2009-01-31 09:01:19, szombat
 
 
„Meg is fog hallgatni Istenem" (Mik 7,7).

A barátok hűtlenné válhatnak, de Isten nem fordul el a megváltottaktól, sőt meghallgatja minden kérésüket. Azt mondja a próféta: „Még asszonyod előtt is, akit magadhoz ölelsz, vigyázz, hogy mit mondasz! Mert... az embernek saját háza népe is ellensége" (7,5-6). Ez nagyon keserves állapot, de Isten még ilyen esetben is hűséges (barát) marad, és elmondhatjuk neki minden bánatunkat.

Bölcsességünk abban van, hogy az Úrra nézünk és nem civódunk az emberekkel. Ha barátságos kéréseinket még rokonaink is semmibe veszik, várjunk reménységgel szabadító Istenünkre, Ő meg fog hallgatni minket. Kiváltképpen meghallgat akkor, ha sok bántást és szeretetlenséget kapunk az emberektől, úgyhogy hamarosan már mi is így kiálthatunk: "Ne örülj bajomnak, ellenségem, mert ha elesem is, fölkelek' (7,8).

Mivel Isten élő Isten, meg tud hallgatni; mivel szerető Isten, meg is hallgat. Meghallgat, mert Ő a szövetség Istene, aki elkötelezte magát arra, hogy meghallgat minket. Aki így tud hozzá szólni: „Én Istenem", az teljes bizonyossággal elmondhatja: „Az én Istenem meg is fog hallgatni engem". Jöjj tehát, vérző szívű testvérem, és öntsd ki szomorúságodat Istened előtt! Belső szobádban borulj térdre és légy bizonyos benne: „Meghallgat engem az én Istenem."


--------------------------------------------------------------------------------

C. H. Spurgeon "Isten ígéreteinek tárháza" c. könyvéből





Link A természet szineiben él Link
ISTEN SZERET Link

 
 
0 komment , kategória:  Áhitatok minden napra  
Mennyei testőrség
  2009-01-30 15:22:40, péntek
 
 
„Mert én veled vagyok, megőrizlek téged, akárhová mégy ..." (1Móz 28,15).

Vándorutunkban kísérőkre van szükségünk? Legjobb kísérőnk Isten jelenléte és oltalma. Bárhol járunk is, mindenütt szükségünk van Isten jelenlétére és oltalmára, és ezt meg is kapjuk, ha az Ő szolgálatában járunk, nem pedig csak saját kedvtelésünk szerint. Még ha más vidékre kell is költöznünk Isten akaratából, ne szomorkodjunk miatta! Hiszen a hívő ember vándor és idegen, bárhol is él ezen a földön, mert barhová kerül, igazi otthona mindenhol az Úrban van, mint ahogy minden nemzedékben így volt ez a hívők számára. Lehet, hogy a világ vezető embereinél nincs „protekciónk", de ha az Úr azt ígéri: „megőrizlek téged", akkor nem árt nekünk valóban semmi veszedelem. Ez az ígéret áldott "útlevél" minden utazó számára, mennyei testőrség minden zarándok mellett.

Jákób, akinek az Isten ezt az ígéretet adta, még soha nem volt távol hazulról. Anyás gyermek volt, nem kalandos természetű, mint a bátyja. Mégis mennie kellett egyszer, és Isten vele ment. Kicsiny motyóját vitte csupán, és nem volt kísérője. De nem utazott soha fejedelem nemesebb testőrséggel, mint ő. Mikor szabad mezőn aludt, angyalok vigyáztak rá és Isten beszélgetett vele. Ha az Úr indít útnak minket, mondjuk az Úr Jézussal: „Ébredjetek, menjünk!" (Mt 26,46).


--------------------------------------------------------------------------------

C. H. Spurgeon "Isten ígéreteinek tárháza" c. könyvéből



 
 
2 komment , kategória:  Áhitatok minden napra  
.. felragyog neked a Krisztus.
  2009-01-29 17:46:19, csütörtök
 
 
Ébresztés a halálból

Támadj fel a halálból és felragyog neked a Krisztus.
(Ef 5, 14)

A meg nem tért ember számára az alvás mindig halálos alvás.
E kettő, az alvás és a halál úgyszólván testvérek. A halott megszűnik eddigi környezete számára létezni, nincs többé. A lelkileg halott ember nem létezik Isten számára és neki sem jelent Isten semmit.
És ahogy a halott nem ad ki egy hangot sem többé, a lelki halottól sem hallasz bizonyságtételt a Megváltóról. A lelki halottak mindig némák. Nincs mondanivalójuk. Egész kegyességük csak holt szokásokból, formális cselekedetekből áll.

,,Támadj fel a halálból." Ha a felülről jövő ébresztő szó lelki hallószervedig hatolt, az első életjel éppen az lesz, hogy felismered bensőd halott voltát. Abban, aki nyugtalan lesz lelki állapota miatt és megriad, már meg is indult valamiféle élettevékenység. Már megmozdult benne az élet, kezdi Istent keresni és kérdezősködik utána. - De még mindig nagy különbség van a megelevenedés és a halálból való feltámadás között. ,,Mi tudjuk, hogy átmentünk a halálból az életbe" (1 Jn 3, 14) - mondja az apostol. Ha azonban az ember nem jut végleges döntésre és nem szakad el egyszeriben a bűn és halál világától, a lelkében megfogant élet ismét elhalhat. Más szóval: sokan ébrednek fel és mégsem jutnak mind életre. Sokakat még az emberek ítélete s a tőlük való félelem is visszatart. Mindaddig, amíg valaki a halottak között fekve marad, az avatatlanok nem sejthetik, hogy itt valami újfajta élet van már indulóban. Ha azonban valaki mint új életre támadt ember előjön, határozottan fellép, az már mindenkinek feltűnik, sőt sokaknak döntő indíttatást adhat. Tehát - ezt mondja Igénk -légy bátor, kelj fel, azaz támadj fel és így világosít meg téged Krisztus, vagy ahogy egy más fordítás olyan szépen mondja: ő ragyog majd feletted. A Bibliában a világosság és az élet szinte azonos fogalmak. Tehát Krisztus téged a maga életével itat át. S ezt ő mindig szívesen teszi. Vágyakozva vár arra, hogy életed halálos sötétségét a maga világosságával eloszlassa.

Íme, közel van világosságod! Ne félj attól és ne szégyeld, hogy így sötétséged is nyivánvalóvá válik. Hajolj meg és szégyenkezz elsősorban Isten előtt, de ha kell, emberek előtt is. De tudd meg, hogy éppen sötétséged nyilvánvalóvá tétele hozza meg neked a világosságot.


--------------------------------------------------------------------------------

Carl Eichhorn "Isten muhelyében" c. könyvéből

Link Kis Sándor természetfotói Link


A természet szinei PPS Link



 
 
0 komment , kategória:  Áhitatok minden napra  
Ébresztő kiáltás
  2009-01-28 11:59:16, szerda
 
  Ma 2009 január 28. szerda, Károly, napja van.

Serkenj fel, aki aluszol! Efézusi levél 5, 14 Link


A lélek mindaddig alvó állapotban van, míg felülről el nem éri őt az ébresztő szó. Semmit sem hall, Iát vagy érez abból, ami körülötte végbemegy. Fogalma sincs a veszélyekről, melyek fenyegetik. Ha tűz üt ki a házban, az alvó semmit sem vesz észre mindaddig, míg a füst be nem tölti a szobát, vagy már lángok veszik őt körül. Tolvaj hatol a házba: az alvó mit sem tud róla. Rablógyilkos lép az ágyához, hogy halálos csapást mérjen rá, de ő nyugodtan alszik tovább. Ilyen annak az embernek is a képe, aki még mindig távol él Istentől. Közömbösen, nemtörődöm módon tölti napjait s nem gondol a veszéllyel, melyben lelke van. Nem gondol az előtte álló romlásra sem, míg végül is már túl késő.

Az alvó ember álmodik is, akárcsak az alvó lélek. Ez utóbbi arról álmodik, hogy nem is áll ő olyan rosszul, a helyes úton halad és végül is jó helyre visz útja. Magáról azt gondolja az ember, hogy rendes, jószívű és nem is sejti, mennyire romlott, mennyire gonosz a szíve. Vannak azután olyan emberek is, akik szándékosan altatgatják a lelkeket. Nyugtatgatják a bűnöst, ahelyett hogy ébresztgetnék. Hamis reményekkel áltatják, megerősítik önszeretetében, önigazságában vagy könnyelműségében. Szájaíze szerint beszélnek hozzá és ha megmozduló, ébredező lelkiismeretében nyugtalanság támad, igyekeznek azt elhallgattatni. A lelki alvók egymást kölcsönösen erősítgetik a rosszban.

,,Serkenj fel, aki aluszol!" - ez az Igének ébresztő kiáltása. Az élőhitű keresztyén, az igazság élő tanúja, aki nevén meri nevezni a bűnt s annak szörnyű következményeit nem hallgatja el, felébreszti az alvókat. A szívben egyszerre csak vágyakozás támad a békesség után és a lelkiismeret ébredezni kezd. De nyugtalan is. Hiszen még az sem kellemes, ha valakit hirtelen testi álmából riasztanak fel, de ha veszély van, az alvó mégiscsak hálás ezért és gyorsan összeszedi magát. Amikor egy lelket felébresztünk a bűn álmából, először talán még fel is háborodik és dühös lesz arra, aki őt a hamis biztonságból felrázta. Kényelmesebb tovább aludni. Szegény, elkábított bolondok, akik kitartóan csak tovább alszanak, jóllehet az ébresztő kiáltás lelkiismeretükig hatolt. Viszont áldott az, aki hagyja magát ébreszteni és szemét kinyitja a valóság meglátására.


--------------------------------------------------------------------------------

Carl Eichhorn "Isten mühelyében" c. könyvéből





 
 
2 komment , kategória:  Áhitatok minden napra  
Budapest-Csepel
  2009-01-27 10:53:00, kedd
 
 

Csepeli Szabó Béla: Kusza tájak garabonciása


Esténként, ha megbékél a város,

az öreg Nap lemegy a Dunához,

vissza sem néz, ballag füstölögve,

fekete por kavarog mögötte.

Én is megyek, halkan dudorászva,

kusza tájak garabonciása,

kósza lábam elbolyong a parton,

s vállaimra árnyat vet az alkony.

Szeretem e kócos kis utcákat,

a vén Dunát, a mogorva gyárat,

élet-halál nékem ez a város,

ragaszkodom hozzá, mint anyámhoz.

Élhetnék tán mosolygósabb tájban,

mint itt a Láng és Füst városában,

de itt élek, ahol küzdő népem,

szívverését mellkasomban érzem.

Itt élt, itt halt sok kesergő ősöm,

minden utca, kert, ház ismerősöm,

ide kötnek jó cimboraságok,

átkok, kínok, remények és álmok.


Az ég alján pici máglyák égnek

martintüzek, békés, szelíd fények,

rájuk suhint életünk nagy szárnya,

s beragyognak lelkem udvarába...

Csepeli Szabó Béla : Életem és hitvallásom Link






Budapest - Csepel Link


Link Link Amatőr képek Cseperől Link

Kis Sándor fotós galériái Link




Link


Vezér Endre csepeli helytörténész albuma Link

Csepel.info ,Csepeli hírblog Link


Csepel-sziget Link Fotóalbum Link
 
 
0 komment , kategória:  Csepeli Szabó Béla * Író  
Sáron-gyümölcs
  2009-01-25 21:26:48, vasárnap
 
 



A Sáron-gyümölcs (Sharon Fruit) a kakiszilva izraeli nemesítése (Sáron-völgy),
annak tulajdonképpen igénytelenebb változata: alacsony, könnyen szüretelhető bokrokon terem,
sem csersavat, sem magokat nem tartalmaz, és héjával együtt fogyasztható.
Remek saláta-alapanyag.
A Sáron-gyümölcsöt Izraelen kívül Spanyolországban és Dél-Afrikában is termesztik.






Tiszavasvári Református Egyház Link
 
 
0 komment , kategória:  Természet  
Természet képekben
  2009-01-25 18:27:18, vasárnap
 
  Link





 
 
1 komment , kategória:  Természet  
Magyarország - Magyarok
  2009-01-25 15:14:52, vasárnap
 
  HONVÁGY

Megállás nélkül pereg
a honvágy néma filmje.
Egy képeslapon
álomba úsztató árnyak helyett,
örömtutajon sodródik felém
egy pillanatnyi béke.

Scheffer János Webgaléria - Alföld, Magyarország Link


Link MAGYAR VÁROSOK Link






Fertő-part élővilága Link


Magyar múlt emlékei Link
 
 
0 komment , kategória:  Magyarok itthon * nagyvilágban  
Mi Atyánk, ki vagy a mennyekbe
  2009-01-25 10:43:32, vasárnap
 
  Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben." Máté evangéliuma 6 rész 9 - 13 .Link

Ki imádkozhat így?

Joggal ezt csak Isten gyermekei mondhatják el, akik az Ő Igéje
és Szelleme által újonnan szü­lettek.
Jézus Krisztus engesztelő áldozatul adta oda az életét.
Ő szült bennünket újonnan, az Ő aka­rata szerint az Igazság Beszéde által.
Ha pedig gyermekek vagyunk, akkor örökösök is, mégpedig
Isten Örökösei és Krisztus örököstársai. Atyának mindenható Atya és gazdag
Atya. Ég és föld, arany és ezüst, minden az övé. És Ő meg­adja gyermekeinek
mindazt, amire szükségük van. Gondos­kodik rólunk, ezért arra kér,hogy
ne aggodalmaskod­junk és ne mondjuk: mit együnk és mit igyunk, vagy
mivel ruházkodjunk. Ezt a pogányok mondják. Az sem szolgálja az Ő
dicsőségét, ha gyermekei adósságot csinálnak; mert Isten jól tudja, mire
van szükségünk, és Ő meg is adja azt nekünk. De kérnünk kell Tőle.
Olykor erőt vesz rajtunk a kísértés, és azt gondoljuk, ez is kellene, meg az is.
Nos, ha Isten nem adja meg, akkor nincs rá szükségünk. Ő, aki a hollókról
és verebekről is gondoskodik, egész bizonyosan gondot visel rólunk is.
És Ő a mi orvosunk is. Ingyen gyógyít. Eláraszt ígéreteivel; ezek nem
mérgeznek minket. A számla pedig már ki van fizetve, mert Ő mindent ingyen,
kegyelemből tesz ve­lünk. Ő a mi tanácsosunk, a mi erőnk, a mi
megigazulásunk. Azonfelül közösségünk is van az Atyával és a Fiúval.
Ugyan­így vagyonközösségben is vagyunk Velük, ezért
felöltöz­hetjük: a szeretetet, béketűrést, szelídséget és irgalmasságot,
általában mindazt, amire szükségünk van, és ami az Ö dicső­ségére válik.

Fritz Berger-Üdvösség Krisztusban




 
 
0 komment , kategória:  Áhitatok minden napra  
Elegendő a hallgatás csupán?
  2009-01-24 21:28:21, szombat
 
 
És mindenki, aki hallja ezeket az én beszédeimet és nem cselekszi azokat,
hasonló lesz ahhoz a bolond emberhez, aki a fövényre építette házát. (Máté 7, 26)

Sokan vannak, akik nem hajlandók megtenni a döntő lépést. Eljutnak ugyan a megtérésig, de nem akarnak bemenni a szoros kapun; magatartásukat, életüket nem akarják Isten Igéjéhez igazítani. Ez pedig éppen olyan nagy bolondság, mint amikor valaki házát futóhomokra építi. Nincs alapja, vihar és fergeteg hamarosan összedöntik. Persze, hogy könnyebb és kényelmesebb alapos fundamentum nélkül építeni. Mélyre ásni és szilárd alapot vetni, ez komoly munkát igényel. Még földi vonatkozásban is megbosszulja magát a lompos munka és a gondatlanság, a keresztyén életben pedig egyenesen rettenetes következményei vannak a nemtörődömségnek. Sokan azt hiszik egy életen át, hogy ők jó keresztyének, hiszen istentiszteleteken vagy összejöveteleken Isten Igéjét hallgatják, de az ítélet napja mindazt, ami nem mély és nem szilárdan megalapozott, elsepri, mint a pelyvát.

Egy háznak az a rendeltetése, hogy hajlék és menedék legyen. Ezt a védelmet és elrejtettséget Istenben keresi a hivő ember. Így lesz ő ,,erős várunk". De az Istennel való közösség csak azoknak nyújt ilyen hajlékot, akik teljes szívvel hozzá térnek. Ha valaki olcsón ki akarja fizetni Istent azzal, hogy meghallgatja ugyan Igéjét, de nem engedelmeskedik annak, csak játékot űz belőle. Az ilyen ember a bajok idején, amikor viharok és csapások jönnek, magára marad, nincs vigasztalása, elveszti a fejét, tele lesz aggodalommal és kétellyel, minden összezavarodik előtte. A ház fövényre épült. Az a fajta gyatra keresztyénség mond teljes csődöt, mely nélkülözi az alapvető megtérést. De az is kegyelem, ha ez a látszatépület a súlyos próbák terhe alatt összeroppan. Az ember legalább fölébred az önáltatásból és igazi bűnbánatot gyakorolva új és megbízhatóbb alapokat rakhat le. Mert jaj nekünk, ha csak ama napon derül majd ki, hogy nem volt semmiféle fundamentum! Akkor már nem lehet a kárt helyrehozni. Az ember örökre hajléktalan marad.

Ezért: ,,Serkenj fel, aki aluszol és támadj fel a halálból és felragyog neked a Krisztus." Legyen bátorságod a benned levő sötétség és elbizakodottság feltárására, hogy világosságra juss és hogy Krisztusra, mint szilárd fundamentumra építhess.


--------------------------------------------------------------------------------

Carl Eichhorn "Isten muhelyében" c. könyvéből



 
 
0 komment , kategória:  Áhitatok minden napra  
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 64 
2008.12 2009. Január 2009.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 64 db bejegyzés
e év: 726 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 285
  • e Hét: 703
  • e Hónap: 5864
  • e Év: 55429
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.